-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Οποτε σε περιπτωση που θελεις να βαλεις σωστα xenon σε αυτοκινητο χωρις projectors σχεδόν το ξεχναςΠρέπει να αλλάξεις και τα φανάρια μαζί.
edit: οσο αφορα το πλυστικο όμως γιατι χρειαζεται μονο στα xenon? και στους απλους προβολεις με λαμπες αλογονου παλι δεν θα τυφλωνει το λερωμενο φαναρι?
Διότι τα xenon έχουν πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα. Στα φτηνότερου τύπου xenon με μικρότερη φωτεινότητα (δεν θυμάμαι πόσα Kelvin) που βγήκαν πρόσφατα, δεν υπάρχει αυτή η απαίτηση. Αυτά τα βρίσκεις συνήθως σε φτηνά αυτοκίνητα (το νέο Corsa για παράδειγμα) και δεν έχουν πλυστικά από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οποτε σε περιπτωση που θελεις να βαλεις σωστα xenon σε αυτοκινητο χωρις projectors σχεδόν το ξεχνας
Πρέπει να αλλάξεις και τα φανάρια μαζί.
Γι'αυτο λεω σχεδον το ξεχνας γιατι αν θελεις για παράδειγμα να αλλαξεις φαναρια σε αυτοκινητο μεγαλυτερο 10-15ετιας δυσκολο να βρεις.
edit: οσο αφορα το πλυστικο όμως γιατι χρειαζεται μονο στα xenon? και στους απλους προβολεις με λαμπες αλογονου παλι δεν θα τυφλωνει το λερωμενο φαναρι?
Διότι τα xenon έχουν πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα. Στα φτηνότερου τύπου με μικρότερη φωτεινότητα που βγήκαν πρόσφατα, δεν υπάρχει αυτή η απαίτηση. Αυτά τα βρίσκεις συνήθως σε φτηνά αυτοκίνητα και δεν έχουν πλυστικά από το εργοστάσιο.
Σωστος.
Μαθαμε και πραγματα που δεν ξεραμε σημερα. Να σαι καλα φιλε Δια για τις πληροφοριες!
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακομα πως και τι πρέπει να ζητήσω ώστε να αποφύγω αυτο το πρόβλημα. Υπάρχουν μάρκες;
Το κάτοπτρο και το πλυστικο συμπεριλαμβάνονται μέσα στο σωστό xenon kit ή ειναι ξεχωριστά ανταλλακτικά;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η σωστότερη λύση είναι να ζητήσεις το εργοστασιακό σετ από την αντιπροσωπεία. Αλλά επειδή αυτό είναι ακριβό, μπορείς να ψάξεις για καλή aftermarket λύση (π.χ. χαμηλής φωτεινότητας που δεν απαιτούν πλυστικό) από καταξιωμένο κατασκευαστή φωτιστικών σωμάτων σε σοβαρό ηλεκτρολογείο.
Έχω αυτοκίνητο με εργοστασιακά bi-xenon (2 σκάλες, περιστρεφόμενα, αυτόματα πλυστικά και ρύθμιση ύψους και δε συμμαζεύεται) και αυτοκίνητα με απλά φανάρια αλογόνου. Θεωρώ ότι δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά για after market xenon αμφιβόλου ποιότητας. Με μια καλή λάμπα αλογόνου (π.χ. Nightbreaker) έχεις καλά αποτελέσματα με ελάχιστο κόστος και χωρίς να τυφλώνεις τον κόσμο με λάθος λύσεις μουφο-xenon.
Γνώμες για αγορά σπορ μετ/νου αυτοκινήτου ως €20.000 +-