-
Καλησπέρα παιδια, νεος στην ομαδα , εχω και εγω το προβλημα μου, αγορασω προσφατα ενα hyundai i20 2010, το αυτοκινητο ολα καλα προσεγμενο με λιγα χιλιομετρα, τις τελευταιες μερες μου κανει το εξης προβλημα, πας να το βαλεις μπροστα και δεν παιρνει ενω η μιζα χτυπαει κανονικα, το κανει 1-2-3 και μετα παιρνει κανονικα. Εμενα με ενοχλει αυτο και το πηγα στον μηχανικο μου, ο οποιος μου ειπε οτι δεν φταιει κατι (εντωμεταξυ σε αυτον πηρε 40 φορες μπροστα με τι μια) το μονο που μ ειπε ειναι οτι μπορει να φταιει ο στροφαλος-στροφαλοφορος κατι τετοιο. Θελω τη γνωμη σας.
-
Καλησπέρα παιδια, νεος στην ομαδα , εχω και εγω το προβλημα μου, αγορασω προσφατα ενα hyundai i20 2010, το αυτοκινητο ολα καλα προσεγμενο με λιγα χιλιομετρα, τις τελευταιες μερες μου κανει το εξης προβλημα, πας να το βαλεις μπροστα και δεν παιρνει ενω η μιζα χτυπαει κανονικα, το κανει 1-2-3 και μετα παιρνει κανονικα. Εμενα με ενοχλει αυτο και το πηγα στον μηχανικο μου, ο οποιος μου ειπε οτι δεν φταιει κατι (εντωμεταξυ σε αυτον πηρε 40 φορες μπροστα με τι μια) το μονο που μ ειπε ειναι οτι μπορει να φταιει ο στροφαλος-στροφαλοφορος κατι τετοιο. Θελω τη γνωμη σας.
-
-
Ξεκίνα από τα εύκολα.. με έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας.
-
Δεν ειναι μπαταρια..
Για αισθητηρα στροφαλου σου ειπε ο μαστορας.
Στο κανει κρυο? -
Μπορεί να γράψω και μπαρούφα... Αυτά έχουν πεταλούδα γκαζιού;
-
Μπαταρια ειναι καινουργια. Συνηθως κρυο η οταν σβηνει πανω στο δρομο
-
Δεν ειναι και τοσο απροσδιοριστο προβλημα, προχωρα σε αλλαγη αισθητηρα στροφαλου.
-
Ο αισθητήρας στροφάλου στα παλαιότερα hyundai παρουσίαζε πρόβλημα μόνο όταν ήταν ζεστός.
Να τον αλλάξει αλλά να μην ψάξει πρώτα αν έχει πρόβλημα ο αισθητήρας. -
Και με την κεραία του immobilizer παιζει θέμα με τα πρωτα συμπτώματα (καθώς όταν τα φτυσει εντελώς δεν παιρνει καθόλου μπροστά) να είναι όπως αυτό που αναφερεις.
Το κουμπωσε το αμάξι σε διαγνωστικό και στο είπε έπειτα απο σχετική ένδειξη ή απλα υποθέτει; -
Το πηγα στον μηχανικο μου, το εβαλε στον εγκεφαλο δεν δειχνει θεμα immobilizer. Και εκανε μετρηση τον αισθητηρα στροφαλου κ μ ειπε ειναι οκ... αλλα εαν κατι φταιει μου κανει και συνεχιζει να αλλαξουμε αισθητηρα!
-
Είχα το ίδιο ακριβώς θέμα πέρσι στο ίδιο ακριβώς αμάξι και άλλαξα μπαταρία που ήταν πλέον 5 ετών.
Το πρόβλημα εμφανιζόταν σποραδικά για ακόμη 2 μέρες και έκτοτε δεν το ξαναπαρουσίασε ποτέ. -
Δυστυχως Γιωργο η μπαταρια αποκλειεται να ειναι γιατι ειναι αλλαγμενη.
-
Ο χρήστης jiminho21 έγραψε:
Το πηγα στον μηχανικο μου, το εβαλε στον εγκεφαλο δεν δειχνει θεμα immobilizer. Και εκανε μετρηση τον αισθητηρα στροφαλου κ μ ειπε ειναι οκ... αλλα εαν κατι φταιει μου κανει και συνεχιζει να αλλαξουμε αισθητηρα!Εβγαλε μηπως καποιο αλλο κωδικο λαθους? ή και ο μαστορας το παει ψαχτά?
Δυστυχως, αν δεν του το κανει το προβλημα, και δεν ειναι κατι στο οποιο ξερει οτι το συγκεκριμενο μοντελο 'πάσχει', δεν εχει και αυτος δυνατοτητα να κανει μαγικά.Εσυ προσπαθησε να απομονωσεις και να συγκεκριμενοποιησεις τα συμπτωματα:
Πχ το κανει μονο αν μεινει ακινητο για πανω απο 4-5 ωρες (αρα μονο κρυο) ή μονο μετα απο μεγαλο ταξιδι ή μονο μετα απο επισκεψη στον ξαδελφο που το ματιαζει (λεμε κανα αστειακι) ή μονο με πολυ αδειο ρεζερβουαρ..Αν πχ το κανει μονο 'το πρωϊ' ή το κανει ανεξαρτητα ωρας, αλλα μονο αν κατσει απο πχ 4 ωρες και πανω, θα μπορουσε να ειναι και η ανεπιστροφη βαλβιδα στην αντλια βενζινης. Αν ειναι χαλασμενη αδειαζει το κυκλωμα απο καυσιμο και θελει καποια δευτερολεπτα να γεμισει απο τη τιγμη που γυρνας το κλειδι, εν τω μεταξυ ομως δεν παιρνει μπροστα.
Αν λοιπον βρεις οτι το κανει τα πρωινα ή αν κατσει ωρες ακινητο, αλλα δεν συμβαινει ποτε σε μιά ώρα στασης ας πουμε, την επομενη φορα μην πας να βαλεις μπροστα κατευθειαν...
- βαλε κλειδι, γυρνα το στο ΟΝ για 3-4 δευτερολεπτα, (αν εχει ησυχια θα ακουσεις την αντλια να βουιζει για 2sec καπου απο το πισω καθισμα)
- ξανα στο OFF για 2-3 δευτερολεπτα.
- ξανα στο ON για 3-4 δευτερολεπτα,
- ξανα στο OFF.
κανε τον παραπανω κυκλο 3-4 φορες ωστε η αντλια να εχει κανει καποιους κυκλους των 2 secκαι μετα γυρνα τη μιζα. Αν με αυτο τον τροπο το 'λυνεις' το προβλημα, ή παιρνει μακραν ευκολοτερα, μπορει να εχεις θεμα με αντλια και το λες σαν δεδομενο στο μηχανικο σου.
-
Πολυ ωραιο ποστ φιλε μου, μια και δεν γνωριζω τρελα πραγματα θα το απομονωσω βημα βημα... ο εγκεφαλος δεν εβγαλε καμια βλαβη... ο μηχανικος το κοιταξε κ μ ειπε οτι αυτο μπορει να φταιει... Κοιταω κ πραττω αναλογα. Θα ενημερωσω παλι γιατι οι ιδεες ειναι καλυτερες και οι γνωμες ευπροσδεκτες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν ειναι και τοσο απροσδιοριστο προβλημα, προχωρα σε αλλαγη αισθητηρα στροφαλου.Ο αισθητήρας στροφαλου συνηθως με ζεστο κινητηρα κανει νουμερα
-
Σημερα το πρωι, μου εκανε ακριβως το ιδιο... δεν πηρε με την πρωτη, πηρε με την δευτερη... Μετα που καθισε για 4 ωρες πηρε με τη μια. Αυτο ειναι που με προβληματιζει γιατι το κανει ανα διαστηματα...
-
Ο χρήστης jiminho21 έγραψε:
Σημερα το πρωι, μου εκανε ακριβως το ιδιο... δεν πηρε με την πρωτη, πηρε με την δευτερη... Μετα που καθισε για 4 ωρες πηρε με τη μια. Αυτο ειναι που με προβληματιζει γιατι το κανει ανα διαστηματα...Μη ρωτας το γιατι...
δες ποτε το κανει, ποιες ειναι οι συνθηκες, ποια τα δεδομενα. Το γιατι ειναι δουλεια του μηχανικου.
-
Ιδωμεν. Ελπιζω να λυθει και συντομα γιατι δεν ειναι καλα τα νευρα μου οταν γινετε αυτο χαχα!
-
εχει 2 μερες τωρα που δοκιμαζω αυτο που ανεφερε ο trident1971 , και το αυτοκινητο παιρνει κανονικα... αρα να παω στον μηχανικο να του πω για την αντλια?!!!
Απροσδιοριστο προβλημα!~