-
Φιλοι μου καλοι μετα απο πολυ ψαξιμο ,παρα πολυ ομως , και λιγο πριν ξεκινησω για το duster 4x2d επεσε στην αντιληψη μου το renault clio sport tourer πετρελαιο 17000 ευρω.Θα ειναι το κυριο αυτοκινητο,η χρηση του αφορα 4μελης οικογενεια με κινηση αποκλειστικα στην ασφαλτο (πολη αλλα και μεγαλα ταξιδια Αθηνα Αλεξανδρουπολη).Τα ζητουμενα ηταν οσο πιο μικρο σε μεγεθος αλλα με μεγαλο πορτ μπαγκαζ , με καλη- ανετη οδικη συμπεριφορα και να μπορει να ριχνει και καμια ασφαλη προσπεραση στον δρομο...φορτηγα λεωφορεια .... και καλη ηχομονωση στα 120 - 140 χιλιομετρα.Να το τολμησω??? Καμια γνωμη παιδια.......το εχει κανεις???
-
Φιλοι μου καλοι μετα απο πολυ ψαξιμο ,παρα πολυ ομως , και λιγο πριν ξεκινησω για το duster 4x2d επεσε στην αντιληψη μου το renault clio sport tourer πετρελαιο 17000 ευρω.Θα ειναι το κυριο αυτοκινητο,η χρηση του αφορα 4μελης οικογενεια με κινηση αποκλειστικα στην ασφαλτο (πολη αλλα και μεγαλα ταξιδια Αθηνα Αλεξανδρουπολη).Τα ζητουμενα ηταν οσο πιο μικρο σε μεγεθος αλλα με μεγαλο πορτ μπαγκαζ , με καλη- ανετη οδικη συμπεριφορα και να μπορει να ριχνει και καμια ασφαλη προσπεραση στον δρομο...φορτηγα λεωφορεια .... και καλη ηχομονωση στα 120 - 140 χιλιομετρα.Να το τολμησω??? Καμια γνωμη παιδια.......το εχει κανεις???
-
-
για ταξίδια ... κτλ ... νομίζω ότι είναι καλύτερα να προτιμήσεις κάποιο μικρομεσαίο και όχι supermini, όπως το clio.
οι παραχωρήσεις στα μακρινά ταξίδια, σε σχέση με πιο μεγάλο αυτοκίνητο είναι μεγάλες.μιας και γράφεις, 'μετά από ΠΑΡΑ πολύ ψάξιμο' ...
- ποια άλλα αυτοκίνητα είχες/έχεις δει ;
- πόσα χλμ κάνεις το χρόνο ;
- οικονομικό ταβάνι ;
-
Ποιος ειναι ο περιορισμος που σε ωθει σε μικρο αμαξι με μεγαλο πορτμπαγκαζ?
Συμφωνω με το παραπανω ποστ. Αθηνα - Αλεξανδρουπολη θα ηθελα τουλαχιστον megane και το duster δε θα το ηθελα γι αυτη τη δουλεια.
-
- Σε ευχαριστω που μπηκες στην διαδικασια να μου απαντησης.
2.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Σοβαρα τωρα, το clio για το οποιο λεω ειναι s/w σε διαστασεις δηλαδη περιπου οσο τα μικρομεσαια. Ψαχτηκα με αυτοκινητα που ειναι μικροτερα απο 4,5 μετρα αλλα να διαθετουν πανω απο 450 λιτρα αποσκευες οποτε με μπατζετ 22.000 κατεληξα στο c max , to duster 4x2 ντιζελ.Και ενω μια ελεγα το ενα μια το αλλο κατα τυχη ειδα το clio sport tourer που στα 4,3μετρα εχει 500 λιτρα αποσκευες μηδενικα τελη κυκλοφοριας και με φουλ εξτρα εξοπλισμο φτανει στα 17500.το φορντ εχει 22000 και το duster περιπου 18500 οποτε το clio μου γυαλισε.....Αυτο που δεν ξερω ειναι κατα ποσο με 4 ατομα και με φουλ αποσκευες θα μπορει να ανταπεξελθει σε μεγαλα ταξιδια.....καθοσον 90 αλογα εχει το δολιο.... - Επειδή ξεχασα αν σε ευχαρίστησα.....
5.Κανεις που το ξερει το αμαξι παιδια???
- Σε ευχαριστω που μπηκες στην διαδικασια να μου απαντησης.
-
Octavia?
-
δεν υπαρχει περιορισμος υπαρχει αναγκη παρκαρισματος και στις δυο παραπανω περιοχες στιος οποιες μενω, αλλα και προσωπικα δεν θεωρω πρακτικο ενα αυτοκινητο πανω απο 4,5 μετρα....προσωπικα παντα. Και ομως νονε αυτο το αναθεματισμενο clio ενω απεχθανομουν τις νεκροφορες μου εκανε ενα κλικ....ρωταω ομως και καμια δευτερη γνωμη για να μην το παρω και μετα ψαχνω τοιχο για χτυπησω το κεφαλι μου....
Ευχαριστω νονε για την απαντηση. -
Για εμενα το clio διακρινεται στην κατηγορια του και εχει αποδειχθει και αξιοπιστο. Αν δηλαδη θελεις το τελικο οκ μηπως υπαρχει κατι γνωστο αρνητικο που δε γνωριζες,προχωρα Παντως το ταξιδι που θα εκανες μ ενα μικρομεσαιο δε θα το κανεις με αυτο.
-
Να ξέρεις πάντως ότι ένα μικρομεσαίο ταξιδεύει πολύ καλύτερα από ένα supermini λόγω μεγαλύτερων μετατροχίων και μεταξονίου, ηχομόνωσης κλπ.
-
Για τα δικα μου γουστα,αλλα νομιζω οτι ταιριαζει και στις δικες σου προδιαγραφες,Citroen Picasso c3 1.6 diesel.
-
Για εντυπώσεις δες το θέμα Renault Clio IV.
Εχει πολλούς κατόχους. -
Skoda Rapid - Seat Toledo έχεις κοιτάξει;
Γενικά αυτά που λένε οι παραπάνω για τα μικρομεσαία είναι σωστά -
ειλικρινα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παρα πολυ ολους σας για την αμεση ανταποκριση.
Σημερα επικοινωνησα με τον κεντρικο διανομεα, για να δω απο κοντα το ρενω, ο οποιος μου ειπε οτι λογω αυτης της ιστοριας με την μη ανανεωση της αποσυρσης ολα τα νεα αυτοκινητα βρισκονται στα τελωνεια στην αναμονη, και τα μονα που υπαρχουν ειναι τα πινακιδωμενα.....στα οποια renault clio sport tourer δεν υπαρχει. οποτε ......αναμονη και σκεψη.Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι ολοι σας μου λετε οτι το αυτοκινητο ειναι μικρο.Παιδια στο μεγεθος ειναι ιδιο με focus golf auris.....τα οποια και ξεπερναει στον χωρο αποσκευων 500 λιτρα.Γιατι να μπλεξω με μαουνες (ανω 4,5 μετρα).Ειλικρινα κανω καπου λαθος στο σκεπτικο μου??Αυτη την στιγμη εχω ενα corsa 1.4 και το αλλαζω για το πολυ μικρο χωρο αποσκευων 260 λιτρα...πλεον η τριαδα εγινε τετραδα....αυτο που με φοβιζει ειναι η επαρκεια του κινητηρα φουλ φορτωμενο -ανεση για τα μεγαλα ταξιδια. -
Στα μεγαλα ταξειδια οσο και φορτομενο ενα αμαξι με ντιζελ 1500 κ.ε. δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.Μην σε προβληματιζει αυτο καθολου.
-
Ναι είναι γενικό για όλες τις εταιρείες. Μόνο ότι είχε εκτελωνιστεί μέχρι Δεκέμβρη πουλάνε.
-
Πατερ μη κρινεις ενα αυτοκινητο απο τις εξωτερικες διαστασεις. Ενα megane σε σχεση μ ενα clio tourer εχει ΜΟΝΟ μικροτερο πορτμπαγκαζ.. μεγαλυτεροι χωροι για τους εμπρος,τους πισω, τα γονατα,το εσωτερικο πλατος και μεγαλυτερο μεταξονιο-μετατροχιο που προσφερει πιο ανετο ταξιδι.
Μονο ενσταση αν εχουν αυξησει το μεταξονιο του clio tourer σε σχεση με το απλο,το οποιο δε γνωριζω -
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Στα μεγαλα ταξειδια οσο και φορτομενο ενα αμαξι με ντιζελ 1500 κ.ε. δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.Μην σε προβληματιζει αυτο καθολου.Εξαρτάται από το τι θα χρειαστεί να προσπεράσεις και σε τι σημεία. Σε αυτοκινητόδρομο είσαι κομπλέ, σε πιο επαρχιακό δρόμο λίγο παραπάνω δύναμη δεν θα έκανε καθόλου κακό, το αντίθετο μάλιστα.
Pater όλα τα μικρομεσαία που σου προτάθηκαν είναι κάτω από τα 4,5 μέτρα. Ακόμα και το auris touring sport, για παράδειγμα, είναι 4,560 μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται μαούνες αμάξια 4,5 μέτρων.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Στα μεγαλα ταξειδια οσο και φορτομενο ενα αμαξι με ντιζελ 1500 κ.ε. δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.Μην σε προβληματιζει αυτο καθολου.
Εξαρτάται από το τι θα χρειαστεί να προσπεράσεις και σε τι σημεία. Σε αυτοκινητόδρομο είσαι κομπλέ, σε πιο επαρχιακό δρόμο λίγο παραπάνω δύναμη δεν θα έκανε καθόλου κακό, το αντίθετο μάλιστα.
Pater όλα τα μικρομεσαία που σου προτάθηκαν είναι κάτω από τα 4,5 μέτρα. Ακόμα και το auris touring sport, για παράδειγμα, είναι 4,560 μέτρα. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται μαούνες αμάξια 4,5 μέτρων.
nicktthetrib,Σωστος.Εχω εξοχικο στον Ελικωνα και το εχω δει το εργο.Γιαυτο γαργαλισα λιγο το Duster.Oμως δεν χαλαει ο κοσμος αν περιμενεις λιγο να βρεις την ευκαιρια να κανεις προσπεραση.
-
Ο χρήστης pater έγραψε:
δεν υπαρχει περιορισμος υπαρχει αναγκη παρκαρισματος και στις δυο παραπανω περιοχες στιος οποιες μενω, αλλα και προσωπικα δεν θεωρω πρακτικο ενα αυτοκινητο πανω απο 4,5 μετρα....προσωπικα παντα. Και ομως νονε αυτο το αναθεματισμενο clio ενω απεχθανομουν τις νεκροφορες μου εκανε ενα κλικ....ρωταω ομως και καμια δευτερη γνωμη για να μην το παρω και μετα ψαχνω τοιχο για χτυπησω το κεφαλι μου....
Ευχαριστω νονε για την απαντηση.Aυτο που σου ελεγα...
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/ ... 16-bluehdi
renault clio sport tourer