-
Δηλαδή όταν ο Γρηγόρης άνοιξε το πρώτο μαγαζί του έκλεισε.
Όταν η λάκτα κυκλοφόρησε την πρώτη σοκολάτα έκλεισε.
Όταν ο Βασιλόπουλος άνοιξε το πρώτο Σ/Μ, έκλεισε.
Όταν ο Δασκαλαντωνάκης άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο (GRECOTEL η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα σήμερα) έκλεισε.
Όταν ο Λουμίδης άνοιξε το πρώτο του μαγαζί έκλεισε.
Όταν ο Ζούκεμπεργκ έφτιαξε το facebook τον πήρε ο διάολος...Σωστά?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Όταν ο Δασκαλαντωνάκης άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο (GRECOTEL η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα σήμερα) έκλεισε.
Μανωλη ενα ενα. Μιλας για εποχες που δεν ηταν οπως σημερα. Μιλας για εποχες που δεν ειχαμε την παγκοσμιοποιηση με την ελευθερη κυκλοφορια κεφαλαιων. Ειχαμε τους δασμους, ειχαμε το εθνικο νομισμα ολα τα κρατη, ειχαμε προστατευτικους νομους για την εθνικη γεωργια και οικονομια. Με την εισοδο στην ΕΕ, ολα αυτα αλλαξαν. Δεν μπορεις πλεον να προστατεψεις την αγορα σου. Ολα τα κρατη ειναι μια αγορα.
Απο τοτε και μετα αρχισαν να γινονται στην Ελλαδα συγχωνευσεις και εξαγορες. Οποτε, η Λακτα δουλεψε οσο δεν υπηρχε το νεο καθεστως της ΕΕ. Ο Βασιλοπουλος. Οι αλλοι; Ξερεις για καποιους που τους εξαγορασε ο Βασιλοπουλος και καποιοι αλλοι που ζουνε με θαλασσοδανεια στον χωρο των σουπερ - μαρκετ. Ακουστα το εχω το Grecotel, μπορω να σου πω για εμας εδω πανω στην Μακεδονια που το ξενοδοχειο Μακεδονια το πηρε αν δεν κανω λαθος Τουρκος. Μπορω να σου πως για Χαλκιδικη και καποια νησια που Βουλγαροι κανουν δικα τους ξενοδοχεια ή αγοραζουν Ελληνικα. Μπορω να σου πω για τον Αστερα που και εκει Τουρκος μπηκε.
Και τωρα με τα κοκκινα επιχειρηματικα δανεια, θα κλαψουν και αλλοι επιχειρηματιες στον χωρο τον ξενοδοχειακο γιατι οι ξενοδοχοι (οχι ολοι) δεν θα μπορουν να κρατηθουν με συνεχομενα δανεια. Ο Λουμιδης, το ιδιο με την λακτα κλπ. Ποσοι αλλοι σαν τον Λουμιδη μικροτεροι δεν εκλεισαν;
Ο Ζουκεμπεργκ. Ρε Μανωλη....Εχει κατηγορηθει πως εκλεψε την ιδεα απο φιλο του. Και πες οτι δεν την εκλεψε. Βασικα τωρα, μιλαμε για καποιους λιγους που τους προβαλουν σαν τα θαυματα της παγκοσμιοποιησης. Δειτε πως εναν απλος προγραμματιστης, ή που καποιος σκεφτηκε κατι, πετυχε. 1 στους 100. Παμε στον Ζουκεμπεργκ ομως. Ξερεις ποσους μικρους που πηγαν να αναπτυχθουν τους σταματησε εξαγοραζοντας τους; Απο ιδιοκτητες γινανε υπαλληλοι στις επιχειρησεις τους.
Για ποιο Γρηγορη λες; Τα μικρογευματα; Εχει κλεισει σε πολλες πολεις αρκετα καταστηματα. Αλλα μιας και το ανοιξες το θεμα franchise. Ξερεις ποσοι κανανε franchise πηραν τα λεφτα των θυματων και εξαφανιστηκαν; Εχεις ακουσει για σειρες Γυμναστηριων με franchise που βαλανε τους πελατες να πληρωσουν 2χρονια συνδρομη με χαμηλες τιμες, πηραν τα λεφτα και εκλεισαν την αλυσιδα; Ξερεις οτι καποιοι/καποιες (γρηγορα ναι, προχειρα οχι αν θυμαμαι μια ειχε συνθημα) ενω εκαναν τετοιες κομπινες κυκλοφορουν ελευθεροι;
Το μονο που κρατησε και σακατεψε τα Mc Donalds ειναι το Goody's γιατι ξερει την Ελληνικη διατροφικη προτιμηση ενω οι αλλοι μπηκαν με Αμερικανικες γευσεις και μεχρι να το αλλαξουν, τιναχτηκαν στο αερα που λεει ο λογος. Και στο ξαναλεω, οσους βλεπεις να δουλευουν, περιμενε. Τερμα τα χαριστικα δανεια. Θα δουμε κανονια εταιρων που νομιζουμε πως πανε καλα. -
Σήμερα θα γράψω για τις εξωτερικές αντιοικονομίες.
Υποθέστε ότι κοντά στη περιοχή που κατοικείτε υπάρχει ένα εργοστάσιο που όταν λειτουργεί δημιουργεί διάφορα προβλήματα στους κατοίκους πχ γεμίζει την περιοχή με καπνούς, δυσάρεστες οσμές, σκόνες κλπ. Αυτά αποτελούν κόστος για τους κατοίκους της περιοχής που προέρχεται από τη λειτουργία του εργοστασίου. Όμως από την παραγωγή του εργοστασίου ωφελείται η επιχείρηση που έχει το εργοστάσιο και εισπράττει τα κέρδη. Αν υπάρχει η σχετική τεχνολογία, οι δυσάρεστες οσμές, οι σκόνες κλπ θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την τοποθέτηση στο εργοστάσιο των κατάλληλων προστατευτικών μηχανημάτων. Τα μηχανήματα όμως αυτά στοιχίζουν και αυξάνουν το κόστος της παραγωγής. Γι αυτό η επιχείρηση προτιμά να μην τοποθετήσει τέτοια μηχανήματα, να αποφύγει το κόστος και να το μεταφέρει στους κατοίκους της περιοχής. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο λέμε ότι η παραγωγή του εργοστασίου έχει εξωτερικές αντιοικονομίες.
Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Η μόλυνση των θαλασσών, η μόλυνση της ατμόσφαιρας από καυσαέρια και θορύβους είναι παραδείγματα δημιουργίας εξωτερικών αντιοικονομιών σε μεγάλο βαθμό.
- Ένα επίκαιρο παράδειγμα είναι η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος στο λατομείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η παρέμβαση του κράτους γίνεται αναγκαία. Το κράτος μπορεί:
(α) να απαγορεύσει τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας που προκαλεί μεγάλες εξωτερικές αντιοικονομίες,
(β) να την μεταφέρει σε άλλο χώρο,
(γ) να επιβάλλει πρόστιμα ώστε να αναγκάσει την επιχείρηση να αναζητήσει τρόπους παραγωγής που δεν μολύνουν το περιβάλλον κλπ. -
Ωραιο αρθρο Red. Ειχα παρακολουθησει προσφατα ενα παρομοιο παραδειγμα σε μια αφρικανικη χωρα. Ηταν μια φυλη και τους πηγαν σε αλλη περιοχη σε σπιτια ερειπια και ακου. Εκει που ηταν πριν οι ανθρωποι αυτοι μπορουσαν να προμηθευτουν νερο. Στην νεα περιοχη πες 20 χιλιομετρα ποιο μακρια το νερο ηταν ακαταλληλο για να το πιουν. Το κανανε θεμα. Δεν κανανε τπτ απο το εργοστασιο. Επρεπε να αγοραζουν εμφιαλωμενο νερο. Σκεφτηκαν λοιπον, να πηγαινουν σε μια πηγη στην παλια τους τοποθεσια για να παιρνουν το νερο και να το μεταφερουν στην νεα τοποθεσια με αμαξι. Ανθρωποι του εργοστασιου τους απαγορευσαν να παρουν νερο απο την πηγη!! Οχι λογω μολυνσης. Τους ειπαν να παρουν εμφυαλομενο. Δεν ξερω αν η εταιρια ειχε και καμια εταιρια εμφυαλωμενου νερου. Δεν ξερω το γιατι. Βασικα με πηρε ο υπνος. Ηταν βραδι. Αλλα θυμαμαι το περιστατικο.
Η μετεγκατασταση, ας πουμε πως ειναι καλη. Αλλα τι να την κανω, αν ειναι να μολυνει το εργοστασιο υπογειους υδατινους πορους, ή το περιβαλλον; Δλδ ενταξει, θα σωθουν οι κατοικοι αλλα το περιβαλλον; Παλι δλδ η μολυνση θα γυρισει στους κατοικους. Απο αερα, απο θαλασσα, απο τα υπογεια νερα. Στις Σκουριες φιλε μου, δεν ξερω αν γινεται εκει καποιας μορφης επεξεργασια και οχι μονον εξορυξη. Η επεξεργασια μπορει να μεταφερθει. Η εξορυξη δεν ξερω αν προκαλει περιβαντολλογικη μολυνση. Και το αλλο με την χρηση αντιρυπαντικης τεχνολογιας. Η αυξηση του κοστους παραγωγης δεν μπορει να αφομειωθει απο την μειωση του κερδους; Πρεπει να περασει στην τελικη τιμη;
Δλδ εδω ειναι η εννοια της μεγιστοποιησης του κερδους. Αν γινεται, ας εχουν λιγοτερο κερδος. Να σου πω κατι που ειναι ασχετο αλλα αξιζει καποια στιγμη να το συζητησουμε.
Πηγαν οι αυτοκινητοβιομηχανιες στην Κινα. Μιλαμε για μειωση του εργατικου κοστους τεραστια. Ειδες αυτη η μειωση να γινεται και στην τιμη των αυτοκινητων; Προσωπικα δεν ειδα καποια θεαματικη μειωση (αν εγινε). Ποιον ωφελησε τελικα η μεταφορα των μοναδων παραγωγης των αυτοκινητων στην Κινα; Το περιβαλλον ειναι εγκληματικα επιβαρυμενο, οι εργατες πληρωνονται για 1 και ισως πηγε στα 2 ευρω το μεροκαματο, 12ωρα και δεν ξερω και ποσες μερες την εβδομαδα. Η φορολογια επισης, ειναι χαμηλη, εχουν μια συμφωνια να αφησουν τον εξοπλισμο και τα κτιρια μετα απο 25 χρονια στο δημοσιο. Κατι τετοια. Οι καταναλωτες δεν νομιζω τελικα να ωφεληθηκαν, το ιδιο και οι εργαζομενοι και το περιβαλλον. Νομιζω πως καπως ετσι εχει πανω - κατω η κατασταση. -
Αναφέρθηκες Steve στο γεγονός ενώ έχουν μεταφερθεί τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Κίνα και το κόστος παραγωγής λογικά θα έπρεπε να έχει μειωθεί αισθητά, αφού αυτός ήταν και ο λόγος μετεγκατάστασης των αυτών των μονάδων παραγωγής. Παρόλα αυτά το κόστος απόκτησης ενός αυτοκινήτου για τον καταναλωτή ουσιαστικά δεν έχει μειωθεί, και αυτό μου θυμίζει την περίπτωση της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου των ΜΜΜ στην Αθήνα: Έγινε φέτος από 1 και 20 - 1 και 40 Ευρώ λόγω λέει του ΦΠΑ που πήγε από το 13% στο 23%. Μα το πετρέλαιο, που είναι ένα βασικό κόστος κίνησης των οχημάτων, ενώ έχει και έμμεσο πολλαπλό κόστος, παρουσίασε στη τιμή του πετρελαίου μπρεντ ανά βαρέλι μείωση στα 33 δολλάρια το βαρέλι από 115,26 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013, δηλαδή μιλάμε για πτώση της τάξης του 70%!!!(http://www.ribandsea.com/waves/2138-nea ... -to-vareli)
Και η τιμή των εισιτηρίων ενός αγαθού, όπως οι συγκοινωνίες τόσο συνυφασμένου με τα καύσιμα, ανέβηκε αντί να μειωθεί αισθητά...
Αυτά βέβαια είναι και τα τερτίπια των τεχνοκρατών των δανειστών (κουαρτέτο, τρόικα ή θεσμοί κλπ) που τεχνηέντως αυξάνουν τα δημόσια αγαθά μειώνοντας παράλληλα και τους μισθούς και τις συντάξεις προκειμένου να κερδίσουν οι εντολοδόχοι τους
Γι αυτό εγώ θα παραδεχτώ την κυβέρνηση που θα μπορέσει να απαγκιστρώσει τη χώρα από το θανάσιμο εναγκαλισμό των μνημονίων, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, των Eurogroups και όλων όσων δεν αφήνουν να πάρει την παραμικρή οικονομική απόφαση η εκλεγμένη κυβέρνηση για τον ίδιο το λαό της! Βέβαια παίζει να έχω αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο μέχρι να γίνει ποτέ αυτό
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ο Ζουκεμπεργκ. Ρε Μανωλη....Εχει κατηγορηθει πως εκλεψε την ιδεα απο φιλο του. Και πες οτι δεν την εκλεψε. Βασικα τωρα, μιλαμε για καποιους λιγους που τους προβαλουν σαν τα θαυματα της παγκοσμιοποιησης.Ενώ τα παραδείγματα που δίνεις εσύ, πως αν κάνεις μια καλή startup θα σε φάει η Google ή η Microsoft με εξαγορά δίνοντάς 2-3 δις δολλάρια, είναι καθημερινό φαινόμενο.
Για ποιο Γρηγορη λες; Τα μικρογευματα; Εχει κλεισει σε πολλες πολεις αρκετα καταστηματα. Αλλα μιας και το ανοιξες το θεμα franchise.
Που είδες ν'ανοίγει ο χριστιανός θέμα franchise; Είπε για μια επιχείρηση που άνοιξε στην Ελλάδα και πήγε καλά. Τώρα αν παλιά πήγαινε καλύτερα και τώρα χειρότερα, είναι άλλο θέμα. Τη σχέση με το παράδειγμα των γυμναστηρίων, μόνο εσύ μπορείς να την καταλάβεις!
Στην Ελλαδα θα εχεις ακουσει για πολλους δικους μας που εχουν κανει αυτοκινητο να πηγαινει με νερο.
Όχι, δεν το έχω ακούσει. Και 'πολλοί' μάλιστα;
Λοιπον, αν βρεις κατι τεχνολογικα πρωτοποριακο, το εχω ξαναγραψει, θα ερθει ο μεγαλοκαρχαριας επιχειρηματιας και θα σου πει, παρε τοσα, το αγοραζω. Ξερεις ποσες μικρες καινοτομες επιχειρησεις εξαγοραστικαν απο MS, Google, Apple κλπ κλπ κλπ;
Βρε φίλε, ας φτάσουμε πρώτα στο επίπεδο να μας εξαγοράσει η Google με 2-3 δις, και ας συζητήσουμε τότε για τα βρωμερά οικονομικά συστήματα! Μιλάμε για το μέσο όρο...
Παλιός πελάτης μου συμμετείχε σε ΑΕ, προσπαθούσαν με τους άλλους δύο συνέταιρους να προωθήσουν την ιδέα τους και τελικά τα κατάφεραν να ξεκολλήσουν. Μετά από 2-3 χρόνια ανοδικής πορείας, εμφανίστηκε ξένη εταιρεία η οποία τους χρηματοδότησε με 2-3 εκατομμύρια, και τα παιδιά συνεχίζουν να δουλεύουν για την εταιρεία με πολλαπλάσιες απολαβές λόγω αύξησης εσόδων και κερδών. Το κακό ποιό είναι; Δεν ξέρω τους όρους της συμφωνίας, ούτε αν οι ξένοι συμμετέχουν στο κεφάλαιο, ούτε ποσοστά, οπότε μην αρχίσεις πάλι τις υποθέσεις και τα λογικά άλματα.
Όσον αφορά αυτό που λες για τα σούπερ μάρκετ και τις μεταποιητικές με έναν μεγάλο πελάτη, αν ζεις ΜΟΝΟ από έναν πελάτη, φυσικά και θα χορέψεις στους ρυθμούς του, είναι προφανές και δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το περίεργο. Ψάξε στο internet για τις 5 δυνάμεις του Porter.
Τους ειπαν να παρουν εμφυαλομενο. Δεν ξερω αν η εταιρια ειχε και καμια εταιρια εμφυαλωμενου νερου. Δεν ξερω το γιατι. Βασικα με πηρε ο υπνος. Ηταν βραδι. Αλλα θυμαμαι το περιστατικο.
Στις Σκουριες φιλε μου, δεν ξερω αν γινεται εκει καποιας μορφης επεξεργασια και οχι μονον εξορυξη.
Η εξορυξη δεν ξερω αν προκαλει περιβαντολλογικη μολυνση.
Αφού, όπως ΕΣΥ λες, ΔΕΝ ξέρεις, τι συνεχίζεις και τα χρησιμοποιείς ως παραδείγματα για να ενισχύσεις τη θέση σου;
Πηγαν οι αυτοκινητοβιομηχανιες στην Κινα. Μιλαμε για μειωση του εργατικου κοστους τεραστια. Ειδες αυτη η μειωση να γινεται και στην τιμη των αυτοκινητων;
Βασικά δεν πήγαν για να πουλάνε αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αλλά στην Κίνα. Οπότε αν δεν είσαι Κινέζος και δεν μένεις στην Κίνα, αν έχει γίνει μείωση ή αύξηση, δεν θα το ξέρεις.
-
Παιδιά βλέπουμε το δέντρο και δεν βλέπουμε το δάσος. Συγνώμη, δεν ανέφερα ότι κάποιοι, έστω πολλοί, είπαν ψέματα, δανείστηκαν και δεν επέστρεψαν, γενικά πολλοί ήταν απατεώνες.
Πολλοί όμως, έφτιαξαν κάτι δικό τους, με το μυαλό τους.
Τί να πω? Καλά κουβέντα κάνουμε, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει όσο απίθανο ή πιθανό να είναι. Καλή καρδιά!!! -
Στην Ελλαδα εχουμε δικο μας καπιταλιστικο συστημα ! Αυτο αναλυστε!!
-
Red οντως το πετρελειο εχει πεσει και το εισητηριο στην Αθηνα ανεβηκε! Καλο. Ελληνικο φαινομενο με δοση πλεον Τροικας. Φιλε μου το παγκοσμιο μοντελο ειναι να υπαρχει διακυβερνηση απο τους τεχνοκρατες του ΔΝΤ, της Παγκοσμιας Τραπεζας και της ΕΕ για Ευρωπη. Ελπιζω να ζουμε οταν φυγει το ΔΝΤ, τεσπα οταν ο κοσμος θα γυρισει με οποιοδηποτε ρε παιδι μου συστημα, στους πολιτικους και οχι στους τεχνοκρατες. Γιατι σημερα κυβερνουν οι τεχνοκρατες.
Μαλωλη, δεν υπαρχει θεμα, κουβεντα κανουμε φιλε, λες εσυ την γνωμη σου λεω εγω την δικη μου.
Νασο θα προσπαθησω να απαντησω γιατι καπου σε χανω:
Ενώ τα παραδείγματα που δίνεις εσύ, πως αν κάνεις μια καλή startup θα σε φάει η Google ή η Microsoft με εξαγορά δίνοντάς 2-3 δις δολλάρια, είναι καθημερινό φαινόμενο
Βασικα Νασο, μην πας οπως καποιος αλλος εδω μεσα, να με βγαλεις ξερολα. Μιλαω βασει εμπειριας απο την αγορα. Βασει οσων διαβαζω. Δεν μπορω ρε φιλε καθε τρεις και λιγο να λεω πως δεν ειμαι ειδικος.
Η δεν καταλαβαινεις τι γραφω ή κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Οταν η εταιρια σου αρχισει να μεγαλωνει λιγο και να αναπτυσεται, οι μεγαλοι του χωρου (τεχνολογια, τροφιμα, μεταποιηση, παροχη υπηρεσιων κλπ) ή θα σε εξαγορασουν ή θα σε χτυπησουν στην τιμη.
Δεν θα σε αφησουν να μπεις στο κλαμπ. Η αγορας σε ολους τους κλαδουν δεν ειναι ελευθερη. Ειναι ελεγχομενοι απο λιγες μεγαλες επιχειρησεις που παιζουν με τις τιμες και μονοπωλουν τον κλαδο. Γνωμη μου. Αν εσυ ξερεις πως ειναι διαφορετικα τα πραγματα, με γεια σου με χαρα σου. Αν εχεις μια ιδεα πρωτοτυπη, αργα ή γρηγορα θα σε εξαγαρασουν. Παλια μου ειπες πως θα χαρεις αν το κανουν γιατι θα εχεις βαλει λεφτα στην τσεπη. Αν το θεμα ειναι να μην εισαι παραγωγικος αλλα να βρισκεις ιδεες για τις μεγαλες επιχειρησεις, τι να σου πω; Εγω θελω να μπορω να δραστηροποιουμαι στην αγορα χωρις να μου κανουν οι μεγαλοι αθεμιτο ανταγωνισμο.Που είδες ν'ανοίγει ο χριστιανός θέμα franchise; Είπε για μια επιχείρηση που άνοιξε στην Ελλάδα και πήγε καλά. Τώρα αν παλιά πήγαινε καλύτερα και τώρα χειρότερα, είναι άλλο θέμα. Τη σχέση με το παράδειγμα των γυμναστηρίων, μόνο εσύ μπορείς να την καταλάβεις!
Δεν ειναι μια επιχειρηση που πηγε καλα. Ειναι μια επιχειρηση που μεσω του Franchise πηγε καλα. Εχει τεραστια διαφορα. Δεν εβαλε ο Γρηγορης κεφαλαιο για ολα τα καταστηματα στην Ελλαδα. Αντιθετα, εγω που θελω να ανοιξω καταστημα Γρηγορης θα πληρωσω απο την τσεπη μου στον Γρηγορη ας πουμε δικαιωματα, θα πληρωσω απο την τσεπη μου τα εξοδα για κανω το καταστημα που πρεπει να ειναι ολοιδιο με τα αλλα καταστηματα του Γρηγορη, θα πρεπει να αγοραζω ολα τα προιοντα απο τον Γρηγορη και μπορει να πρεπει να πληρωνω και ποσοστα απο τα κερδη στον Γρηγορη.
Φυσικα οχι μονον εγω μπορω να το καταλαβω, αλλα οσοι ξερουν ποιες εταιριες ειναι Franchise. Να διαβαζα για εταιρια που Με Δικα της εξοδα εχει κανει υποκαταστηματα να συμφωνησω. Ο Γρηγορης δεν εχει Υποκαταστηματα. Δεν τα εκανε απο την Τσεπη του. Απλο. Δεν σου κανω τον εξυπνο. **Σου εξηγω την διαφορα και επηδει ο Γρηγορης δουλευει Franchise, για αυτο ανεφερα και μια αλυσιδα γυμναστηριων με fracnchise. **Sbr wrote:Στην Ελλαδα θα εχεις ακουσει για πολλους δικους μας που εχουν κανει αυτοκινητο να πηγαινει με νερο.
Όχι, δεν το έχω ακούσει. Και 'πολλοί' μάλιστα;
«Κατασκευάζουμε αυτοκίνητο που “καίει” νερό»
Διανύει 50 χιλιόμετρα με ένα ποτήρι νερό
http://www.tanea.gr/news/greece/article/4508037/?iid=2
Τον ειδα πριν χρονια στο Πρωινο του Μεγκα που κανουν το Σαββατοκυριακο.Αυτοκίνητο υδρογόνου που εκπέμπει νερό κατασκεύασαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης
http://www.iefimerida.gr/news/195829/aytokinito-ydrogonoy-poy-ekpempei-nero-kataskeyasan-foitites-toy-polytehneioy-kritis
Μια ομαδα φοιτητων και ενας μπαρμπας. Τι να κανω; Να αρχισω το μετρημα; Θες να πω ξερω δυο; ok. Ειναι δυο.Βρε φίλε, ας φτάσουμε πρώτα στο επίπεδο να μας εξαγοράσει η Google με 2-3 δις, και ας συζητήσουμε τότε για τα βρωμερά οικονομικά συστήματα! Μιλάμε για το μέσο όρο...
Για τον μερο ορο λεω και εγω πως το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο. Ενταξει ειχες εναν πελατη που βοηθηθηκε. Δεν νομιζω να ειναι αυτος ο μεσος ορος. Εσυ τα βλεπεις αλλιως, εγω αλλιως. Ο Porter. Δεν ξερω για τον Porter, διαβασα τωρα στο διαδικτυο. Αν θες εξηγησε μου τι λεει.Sbr wrote:Τους ειπαν να παρουν εμφυαλομενο. Δεν ξερω αν η εταιρια ειχε και καμια εταιρια εμφυαλωμενου νερου. Δεν ξερω το γιατι. Βασικα με πηρε ο υπνος. Ηταν βραδι. Αλλα θυμαμαι το περιστατικο.
Sbr wrote:Στις Σκουριες φιλε μου, δεν ξερω αν γινεται εκει καποιας μορφης επεξεργασια και οχι μονον εξορυξη.
Sbr wrote:Η εξορυξη δεν ξερω αν προκαλει περιβαντολλογικη μολυνση.
Αφού, όπως ΕΣΥ λες, ΔΕΝ ξέρεις, τι συνεχίζεις και τα χρησιμοποιείς ως παραδείγματα για να ενισχύσεις τη θέση σου;
Βασικα που θες να μου κανεις συστασεις. Τι δεν καταλαβες; Δεν καταλαβες οτι ξεσπιτωσαν ανθρωπους και τους πηγαν σε ενα μερος που δεν ειχε ποσιμο νερο και δεν τους αφηναν να παρουν ποσιμο νερο και τους αναγκαζαν ή να πιουνε ακαταλληλο ή να αγορασουν εμφυαλομενο; Δεν σου φτανει μονον αυτο για να δεις την συμπεριφορα κατι τετοιων πολυεθνικων, που μαλλον στην εθιξα; Για την εξορυξη. Πες μου εσυ αν ξερεις. Πες μου αν τελικα εχει δικιο το ΣτΕ που λεει η εταιρια να συνεχισει, ή αν εχει δικιο ο Σκουρλετης που την εβαλε προστιμο.
Μου κανεις κριτικη, αλλα δεν μου λες εσυ τι ξερεις. Ποια ειναι η γνωμη σου.
Sbr wrote:Πηγαν οι αυτοκινητοβιομηχανιες στην Κινα. Μιλαμε για μειωση του εργατικου κοστους τεραστια. Ειδες αυτη η μειωση να γινεται και στην τιμη των αυτοκινητων;Βασικά δεν πήγαν για να πουλάνε αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αλλά στην Κίνα. Οπότε αν δεν είσαι Κινέζος και δεν μένεις στην Κίνα, αν έχει γίνει μείωση ή αύξηση, δεν θα το ξέρεις.
Γιατι μενεις εσυ και το ξερεις; Κοιτα καλα κανεις και υποστηριζεις τις πολυεθνικες.
Και αυτες οι Κινεζικες Αυτοκινητοβιομηχανιες που πολανε τα αμαξια τους; Στην Ευρωπη;
This is a list of current and defunct automobile manufacturers and brand names of China.[spoiler=:3dha0ckg]Baolong (1998–present)
Beijing Automotive Industry Holding Corporation
Beijing Automobile Works (1958–present)
BYD (2003–present)
Chang'an/Chana (1990–present)
Changhe (since 1986)
Hafei
Chery (Qirui) (1997–present)
Dadi
Dongfeng (1969–present)
First Automobile Works (FAW) (1953–present)
Haima Automobile (2004–present)
Hongqi (Red Flag) (1958–present)
Huali
FAW Tianjin (Xiali) (1986–present)
Forta
Foton (1996–present)
Fudi (1996–present)
Fukang (company) (1990–present)
Fuqi
Fuxing (company) (1994–1998)
Geely (Jili) (1998–present)
Zhejiang Geely Automobile
Shanghai Maple Guorun Automobile (2003–present)
And is the majority shareholder in
LTI Shanghai Automobile
Gonow (2003–present)
Great Wall Motor (1976–present)
Green Field Motor (2010-present)
Guangzhou Automobile Industry Group (GAIG) (2000–present)
GAC Group
Changfeng Motor
Liebao
Guangqi Honda
Everus
Guizhou / Yunque
Hwanghai
Hawtai (Huatai)
Huachen (Brilliance)
Jinbei (1992–present)
Zhonghua (1985–present)
Huayang
Jianghuai (JAC) (1999–present)
Jiangling (JMC) (1993–present)
Landwind
Jiangnan (company) (1988–present)
Jonway (2005–present)
Lifan (2005–present)
Li Nian (Everus) (2010–present )
Qoros (2013–present)
Shaanxi Automobile Group
SAIC Motor
Liming (1996–1999)
Roewe (2006–present)
Wuling (1958–present)
Nanjing Automobile Corporation (NAC) (1947–present)
Nanjing Soyat (2004–present)
Yuejin (1995–present)
Sichuan Tengzhong
Shuanghuan (1998–present)
Shuguang Group (Huanghai Bus)
Soueast Motors / Dongnan
Tianma (Heavenly Horse) (1995–present)
Tongtian (2002–present)
Xinkai (1984–present)
Youngman (2001–present)
Yutong Group
Polarsun Automobile (Zhongshun) (2004–present)
Zhongxing (Zxauto) (1991–present)
Zhongyu (2004–present)
Zotye (2005–present)[/spoiler:3dha0ckg]Παλι Νασο κανω λογικα αλματα; Τεσπα
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Στην Ελλαδα εχουμε δικο μας καπιταλιστικο συστημα ! Αυτο αναλυστε!!Αυτο Θαναση θελει να εχεις γνωσεις ψυχιατρικης.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Η δεν καταλαβαινεις τι γραφω ή κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Οταν η εταιρια σου αρχισει να μεγαλωνει λιγο και να αναπτυσεται, οι μεγαλοι του χωρου (τεχνολογια, τροφιμα, μεταποιηση, παροχη υπηρεσιων κλπ) ή θα σε εξαγορασουν ή θα σε χτυπησουν στην τιμη.Δεν ξερω για τον Porter, διαβασα τωρα στο διαδικτυο. Αν θες εξηγησε μου τι λεει.
Διάβασε συγκεκριμένα γι'αυτό που σου έγραψα, τις 5 δυνάμεις του Porter. Περιγράφει τον ανταγωνισμό και ποιός έχει ή θα μπορούσε να έχει τη δύναμη.
Δεν ειναι μια επιχειρηση που πηγε καλα. Ειναι μια επιχειρηση που μεσω του Franchise πηγε καλα..........αλλα οσοι ξερουν ποιες εταιριες ειναι Franchise.
Ξέρω πολύ καλά τι είναι οι εταιρείες Franchise. Το σχόλιο μου ήταν πως ο άνθρωπος σχολίασε την επιτυχία μιας εταιρείας. Το αν τα βγάζει με Franchise, ξεζουμίζοντας τους Franchisees του, πληρώνοντας τον βασικό, ή οτιδήποτε άλλο, ΔΕΝ έχει σχέση με το αν πάει καλά. Ο άνθρωπος το έθεσε σαν επιχείρημα για το ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που πάνε καλά, όχι για να πάμε ν'ανοίξουμε εμείς Γρηγόρη, άρα απροσανατολίζουμε πάλι τη συζήτηση.
Στην Ελλαδα θα εχεις ακουσει για πολλους δικους μας που εχουν κανει αυτοκινητο να πηγαινει με νερο.
Ωραία και μπράβο! Τι έγινε σ'αυτές τις δύο περιπτώσεις, γνωρίζεις; Τους έφαγε η μαρμάγκα, η EXXON MOBIL, ο Βαρδινογιάννης, οι Τράπεζες που δεν τους δίνουν κεφάλαια, τεχνικό πρόβλημα, πολύ ακριβή υλοποίηση για παραγωγή, κακές επιχειρηματικές κινήσεις, κακή προώθηση, ο Σκουρλέτης που μισεί τις επενδύσεις; Αν δεν γνωρίζεις, δεν μπορείς να προδικάσεις. Αν γνωρίζεις, διαφώτισέ μας!
Βασικα που θες να μου κανεις συστασεις. Τι δεν καταλαβες; Δεν καταλαβες οτι ξεσπιτωσαν ανθρωπους και τους πηγαν σε ενα μερος που δεν ειχε ποσιμο νερο και δεν τους αφηναν να παρουν ποσιμο νερο και τους αναγκαζαν ή να πιουνε ακαταλληλο ή να αγορασουν εμφυαλομενο; Δεν σου φτανει μονον αυτο για να δεις την συμπεριφορα κατι τετοιων πολυεθνικων, που μαλλον στην εθιξα; Για την εξορυξη. Πες μου εσυ αν ξερεις. Πες μου αν τελικα εχει δικιο το ΣτΕ που λεει η εταιρια να συνεχισει, ή αν εχει δικιο ο Σκουρλετης που την εβαλε προστιμο. Μου κανεις κριτικη, αλλα δεν μου λες εσυ τι ξερεις. Ποια ειναι η γνωμη σου.
ΔΕΝ ξέρω και άρα η γνώμη που έχω είναι αδιάφορη για όλους πλην του εαυτού μου. Μισή πληροφόρηση = λάθος πληροφόρηση. Ειδικά για τις Σκουριές, θεωρώ πως αφού το Ελληνικό Δημόσιο έχει φάει πόρτα τόσες φορές στο ΣΤΕ, θα πρέπει να συμμορφωθεί. Αλλά από την άλλη δεν επιμένω, γιατί ΔΕΝ γνωρίζω την κατάσταση ακριβώς όπως είναι.
Γιατι μενεις εσυ και το ξερεις;
Όχι, δεν το ξέρω. Σου είπα πουθενά πως το ξέρω;
Αυτό που ξέρω είναι πως όσες δυτικές (αυτοκινητο)βιομηχανίες πήγανε και κάνανε επενδύσεις στην Κίνα, δεν τις κάνανε για να πουλήσουν στη Δύση, αλλά να πουλήσουν στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας που η αγορά είναι τεράστια, οι νεόπλουτοι αμέτρητοι και η στέρηση που είχαν τόσα χρόνια εξίσου τεράστια.
Μην μου αρχίσεις τώρα ανάλυση για το οικονομικό σύστημα της Κίνας και το αν είναι καλό, κακό ή αν καταρέει. Οι άνθρωποι μέχρι χθες πεινούσανε, και πλέον το χρήμα ρέει άφθονο για κάποιους, αλλά επειδή οι Κινέζοι είναι αμέτρητοι ως πληθυσμός, αυτοί οι κάποιοι είναι εξίσου τόσοι πολλοί ώστε να αξίζει να επενδύσει κάποιος. Είναι γεγονός, fact, πως το λένε...
Κοιτα καλα κανεις και υποστηριζεις τις πολυεθνικες.
Αυτό συμπέρανες; Υποστηρίζω την ελεύθερη οικονομία με το κράτος σε ρόλο μόνο ρυθμιστή για αποφυγή υπερβολών, καταστροφών, κλπ.
Και αυτες οι Κινεζικες Αυτοκινητοβιομηχανιες που πολανε τα αμαξια τους; Στην Ευρωπη;
Μίλησες για αυτοκινητοβιομηχανίες που ΠΗΓΑΝΕ στην Κίνα, και ΟΧΙ κινέζικες. Αν μίλαγες για κινέζικες, ΔΕΝ θα σου το σχολίαζα.
Παλι Νασο κανω λογικα αλματα; Τεσπα
Όχι ακριβώς, αλλά ίσως άλλα να σκέφτεσαι και άλλα να γράφεις.
-
Ο Steve έκανε λόγο για την Σοσιαλδημοκρατία, ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα που ουδέποτε εφαρμόστηκε σωστά στην Ελλάδα διότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), όπως όλοι γνωρίζετε αποτέλεσε ένα κακέκτυπο της δεξιάς...
Καλό είναι λοιπόν να αναφέρω πέντε βασικά πράγματα γι αυτό το σύστημα που προσπαθεί να παντρέψει τα θετικά στοιχεία του Καπιταλισμού και του Κρατισμού αποβλέποντας σ' ένα περισσότερο κοινωνικού χαρακτήρα πολίτευμα χωρίς βέβαια τα μονοκομματικά στοιχεία του Σοσιαλισμού των Σοβιέτ. Φαίνεται δηλαδή πως πρόκειται για ένα σύστημα και δημοκρατικό αλλά και χωρίς τον χαρακτήρα του άκρατου φιλελευθερισμού, τις αδυσώπητες συνέπειες του οποίου που έχουμε νιώσει στο πετσί μας για τα καλά τα τελευταία αυτά χρόνια...
Η παρουσίαση που θα επιχειρήσω δεν θα εξαντληθεί σε μια φορά, είναι πολλά αυτά που αναφέρει το βιβλίο του Tony Judt 'Η Ευρώπη μετά τον πόλεμο', για το πως εφαρμόστηκε αυτό το σύστημα στις περισσότερο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες από την Ελλάδα, αλλά θεωρώ πως έχουν ενδιαφέρον. Φυσικά θα κάνω μια συνοπτική περιγραφή.
Τη δεκαετία του 1960 το ευρωπαϊκό κράτος έφθασε στο απόγειό του. Τον προηγούμενο αιώνα στη δυτική Ευρώπη (19ο), η σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος ήταν ένας μεταβαλλόμενος συμβιβασμός ανάμεσα στις πολεμικές ανάγκες και τις πολιτικές αξιώσεις. Όμως μετά το 1945 αυτή η σχέση χαρακτηρίζονταν όλο και περισσότερο από έναν πυκνό ιστό κοινωνικών παροχών, όπου το κράτος υπηρετούσε τους υπηκόους του, και όχι το αντίθετο.
Αργότερα οι γενικότερες φιλοδοξίες των δυτικοευρωπαϊκών κρατών κοινωνικής πρόνοιας θα έχαναν μέρος της αίγλης τους, κυρίως επειδή δεν μπορούσαν πλέον να εκπληρώσουν τις επαγγελίες τους. Η ανεργία, ο πληθωρισμός, η γήρανση του πληθυσμού και η επιβράδυνση της οικονομίας ανάπτυξης έθεταν ανυπέρβλητα εμπόδια.
Οι αλλαγές στις διεθνείς κεφαλαιοαγορές και στις σύγχρονες μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπου οι τράπεζες, οι διεθνείς οικονομοτεχνικοί οργανισμοί και οι πολυεθνικές διαδραματίζουν έναν ολοένα και πιο κυριαρχικό ρόλο, όλα αυτά υπονόμευσαν την ικανότητα των εθνικών κυβερνήσεων να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν την εσωτερική οικονομική πολιτική! Και το πιο σημαντικό υπονομεύτηκε η νομιμοποίηση του παρεμβατικού κράτους στο εσωτερικό. Από την άλλη στα κράτη του σοβιετικού συνασπισμού υπήρχε χρόνια οικονομική δυσλειτουργία και πολιτική καταπίεση.
- Αυτά σαν εισαγωγή θα επανέλθω.
-
sorry double post!
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Έχω βρει σου είπα τα υπεργαμάτο καινοτόμο προϊόν (ή υπηρεσία), έχω μαζέψει πέντε φράγκα από τις οικονομίες μου, μάζεψα και ένα τσουβάλι από το kickstarter, και το 90% της παραγωγής το εξάγω μάλιστα. Από που κι ως που θα πρέπει να δεχθώ ότι θα αποτύχω; Επειδή απέτυχες εσύ; Εγώ είμαι πιο έξυπνος, πιο καπάτσος, και ίσως πιο τυχερός από εσένα. Αν ζούσα βέβαια στον δικό σου παράδεισο μαζί με τον Κάρολο, ούτε οικονομίες θα είχα, ούτε κίνητρο βέβαια, και αν τελικά έκανα κάτι, αντί για τις πολυεθνικές θα μου έκλεβε την ιδέα το κόμμα. Αλλά αυτό δεν θα πείραζε, θα είχαμε αταξική κοινωνία.Το πρόβλημά σου είναι ο ατομικισμός. Θεωρείς ότι έχει κάποιος δικαίωμα σε μια οργανωμένη κοινωνία να βγάζεις πολλά περισσότερα από τον διπλανό του επειδή είναι ας πούμε έξυπνος (ενώ όλοι οι άλλου είναι χαζοί; ). Βέβαια το ότι οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες στον πλανήτη θεωρούν την τύχη τον Νο1 παράγοντα της επιτυχίας τους (όπως έχει παραδεχτεί ο Gates και ο Ecclestone) το παραβλέπεις βολικότατα. Αν ζούσες στο σύστημα που προτιμάω (δεν είναι παράδεισος φυσικά, δεν υπάρχει παράδεισος επί της Γης) θα έκανες ότι θα ένας επειδή θα σου άρεσε και επειδή θα βοηθούσε την κοινωνία. Θα ανταμοιβώσουν για αυτό (όχι φυσικά με τεράστια κέρδη εις βάρος της κοινωνίας) και θα δούλευες για το Κράτος. Άκου εκεί θα σου έκλεβε την ιδέα το Κόμμα... μα πόσο ατομιστής πρέπει να είναι κάποιος για να σκέφτεται έτσι;
Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες εκεί, ξαναδιάβασε αυτά που σου γράφω, και αν θέλεις να απαντήσεις, απάντησε. Αλλά μη μας αραδιάζεις άσχετες ασυναρτησίες.
Το ποιός αραδιάζει άσχετες ασυναρτησίες φαίνεται από το γεγονός ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει πάνω από το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτό είναι το σύστημα που σου αρέσει... Να το χαίρεσαι!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για κάθε έναν που πέτυχε (πολλοί με αμφίβολες ηθικές πρακτικές), έχουν αποτύχει τουλάχιστον άλλοι 100. Αυτό μη το ξεχνάς!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για κάθε έναν που πέτυχε (πολλοί με αμφίβολες ηθικές πρακτικές), έχουν αποτύχει τουλάχιστον άλλοι 100. Αυτό μη το ξεχνάς!!!
Με τον κομμουνισμό δεν θα πετύχαινε κανείς τους!!! Εκτός αν δήλωνε ΣΥΝΡΟΦΟΣ!!!
Εγώ πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΟΦΗ κάποια μέρα θα κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων!!!
-
Να πετύχει σε τι; Στο να γίνει πλούσιος εις βάρος άλλων; Όχι, ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Στην Ελλαδα εχουμε δικο μας καπιταλιστικο συστημα ! Αυτο αναλυστε!!+1
Η αλήθεια να λέγεται! -
Red οποτε μπορεσεις, χαλαρα, αναμενω με ενδιαφερον και την συνεχεια. Μου αρεσε η προσεγγιση!
Naso, δεν θα αναλησω τπτ. Οτι ειχα να αναλυσω το εκανα.Το ποιός αραδιάζει άσχετες ασυναρτησίες φαίνεται από το γεγονός ότι** το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει πάνω από το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτό είναι το σύστημα που σου αρέσει... Να το χαίρεσαι!!!**
Αλεξανδρε, μπορει να μην ταυτιζομαστε σε καποια πραγματα σχετικα με τα οικονομικα συστηματα. Συμφωνω με αυτο που λες. Οσο και αν θελει καποιος να κλεισει τα ματια του στην κατανομη του πλουτου, τα νουμερα θα την δειχνουν. Εχω βαλει παλιοτερα, κειμενο (οχι δικο μου, απο το analyst.gr) που εδειχνε πως ο σημερινος νεοφιλελευθερισμος, εκανε απο το 2008 και μετα τους πλουσιους πλουσιοτερους και τους φτωχους, φτωχοτερους.
Μπορει να ειναι ενα καλο οικονομικο συστημα και να μην μπορω να το δω. Να το καταδικαζω αδικα στην συνειδηση μου, στην κριση μου. Ομως σημερα με την μορφη που εχει και τα νουμερα που βλεπω δεν μου δινει περιθωρια για τις δικες μου αρχες και αξιες, να τον συμπαθησω. Θελω μεν μεσω της επιχειρηματικοτητας να πετυχω μια καλυτερη ποιοτητα ζωης, αλλα, με τροπο που να ειναι κοινωνικα δικαιος.
Να μην εκμεταλευομαι την αναγκη για εργασια και να βαζω τον αλλον να εργαζεται αντι για μια δουλεια που τον πηρα, για τρεις. Να τον εχω 12 ωρες χωρις να του πληρωνω τις 4 παραπανω. Ή να του δινω 3 και 60 και να αισθανομαι πως του κανω και χαρη. Δεν ξερω, ισως παιζει ρολο το οτι ειμαι αυτο που λενε 'λαικος τυπος'. Μου αρεσει να ειμαι με απλους ανθρωπους και ζω αγωνιες τους, προβληματα τους κλπ. Δεν ειμαι σε κυκλους επιχειρηματικους κλπ.
Να το δω ομως και τεχνοκρατικα. Οπως δηλαδη εχει σημερα καθιερωθει δυστυχως να βλεπουν οι κυβερνωντες την κοινωνια. Μεσα απο το πρισμα, αλγοριθμων και μαθηματικων μοντελων κλπ κλπ, με τους ανθωπους να ειναι νουμερα και οχι ψυχες. Αν τα κερδη των επιχειρησεων, δεν πανε (μερος τους) στην κοινωνια, τοτε το χρημα θα αρχισει να φευγει απο την αγορα. Ποιος θα αγοραζει τα προιοντα; Ομως ειπα σε αλλο ποστ, οτι βρηκαν λυση για αυτο. Υπερδανεισμος απο τις τραπεζες με φθηνο χρημα. Ετσι ομως γινανε οι φουσκες, ετσι γινανε τα ιδιωτικα χρεη, τα εταιρικα χρεη και τα δημοσια χρεη. Και τωρα; Τωρα θα ακουστει το μπαμ. Γνωμη μου.
Για εμενα οταν απο την κοινωνια φευγουν, η κοινωνικη ευαισθησια, η αλληλεγγυη, το κρατος προνοιας και δικαιου και προστασιας του αδυνατου, τοτε η ισοπεδωση, ανθρωπων και οικονομιων ειναι δεδομενη.«Υπερκυβέρνηση» τεχνοκρατών
Αποδυναμώνεται ο ρόλος των εθνικών κυβερνήσεων. «Υπάλληλοι» υπερεθνικών οργανισμών αποφασίζουν για τις τύχες της Ευρώπης. Ο ρόλος του ESM και οι «συνταγές» του ΔΝΤ
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΟΟΣΑ, Federal Reserve, Παγκόσμια Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαδραματίζουν καθοριστικο ρόλο στα εσωτερικά των περισσότερων χωρών του δυτικού κόσμου - και όχι μόνο, χαράσσοντας την ίδια πολιτική για όλους, δίχως να λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας. Σταδιακά δημιουργείται μια παγκόσμια 'υπερκυβέρνηση τεχνοκρατών' που σχεδιάζει, υπαγορεύει και επιβάλει , καθορίζοντας εν τέλει και τις πολιτικές εξελίξεις.
Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η υιοθέτηση ενός πιο αυστηρού δημοσιονομικού συμφώνου, συνηγορούν προς την κατεύθυνση ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης στην Ευρώπη
Ο ρόλος του ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποτελεί το χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα παρεμβατικότητας στα εσωτερικά των χωρών τις οποίες καλείται να δανείσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα των πολιτικών και των επιλογών που υπαγερεύει έχουν αποδειχθεί καταστροφικά για τους απλούς πολίτες.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο ΔΝΤ , η προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών ισχυροποιεί τη θέση του στην Ευρώπη, ενώ εξυπηρετεί και τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.
Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - όπως επίσης αξιωματούχοι των Βρυξελλών και στελέχη της ΕΚΤ - δεν θέλουν το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Προτιμούν να περιορισθεί σταδιακά ο ρόλος του και να μη συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ομως το Βερολίνο θέλει να παραμείνει το Ταμείο στα προγράμματα διάσωσης με το ρόλο του «μπαμπούλα»
http://www.sofokleousin.gr/archives/281610.html
Οι Ευρωπαιοι κανανε μια Νομισματικη Ενωση, κανανε το Ευρω για να φωναξουν στον τελος τις ΗΠΑ, δλδ το ΔΝΤ να κανει αυτο κουμαντο ή τεσπα να εχει ρολο σχεδον εταιρου!! Επηδει ακουω οτι 'Ανηκουμε στην Ευρωπη'. -
Στα περισσότερα που κατηγορεί ο Κομμουνισμός, συγνώμη, ο σοσιαλισμός την Δημοκρατία- Καπιταλισμό δεν διαφωνώ. Έτσι είναι.
Το πρόβλημα είναι ότι πιστεύουν ότι η λύση είναι η κοκκινοσκουφίτσα!!!!
Οικονομική Θεώρηση (Steve)