-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Αυτή η εξατμισούλα ομορφαίνει το πίσω μέρος, λέτε να γίνεται να τη βάλουμε κι εμείς;
Είμαι μέσα. Κανόνισε group buy
Στο Kodiaq νομίζω το quartz grey, cappuccino beige και το άσπρο με την πέρλα όμως είναι τα χρώματα που του ταιριάζουν καλύτερα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν το έχω βρει πουθενά ως αξεσουάρ
-
Μόλις σήμερα ανακάλυψα ότι η ambition δεν έχει αυτά τα όμορφα Led headlights. Ξέρει κανείς το κόστος των led προβολέων ως extra? Προφανώς θα ανεβαίνει η φορολογική κλίμακα, αλλά για μια λογική τιμή ίσως αξίζει.
-
Δεν νομίζω να αξίζει να προσθέσεις μόνο τα φώτα, καλύτερα να πας κατευθείαν στη style έκδοση λογικά, γιατί σίγουρα θα κοστίζουν κανα 1500ρι, δλδ 3+ με την αλλαγή κλίμακας.
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Δεν νομίζω να αξίζει να προσθέσεις μόνο τα φώτα, καλύτερα να πας κατευθείαν στη style έκδοση λογικά, γιατί σίγουρα θα κοστίζουν κανα 1500ρι, δλδ 3+ με την αλλαγή κλίμακας.+1
-
Τιμή προβολέων 900 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης....
Ο πωλητής ισχυρίστηκε ότι η διαφορά με τους απλούς σε φωτισμό είναι μεγάλη και αξίζουν...
Αλλά η αλλαγή κλίμακας είναι σίγουρη...
Έχω αρχείο (εικόνα) με τις τιμές όλων των κωδικών για Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερα να την ανεβάσω στο φόρουμ σαν image... -
3000€ τι φωτίζουν τόσο καλά?
-
Αν δεν υπήρχε η αλλαγή κλίμακας στη μέση, όλα αξίζουν
-
..
-
Η αλλαγή κλίμακας έχει «κλείσει» πολλά σπίτια
-
Ρε παιδιά, για προβολείς μιλάμε. Γιατί να μην μπορεί κάποιος να τους αλλάξει μετά και να αποφύγει την φορολογική επιβάρυνση?
-
Γιατί συνήθως κοστίζουν περισσότερο από ότι αν τους έπαιρνες πριν, εκτός αν καταφύγεις σε after market λύση που με το canbus του group VW παίζει μα έχεις ασυμβατότητες.
-
Ο χρήστης siamego έγραψε:
Ρε παιδιά, για προβολείς μιλάμε. Γιατί να μην μπορεί κάποιος να τους αλλάξει μετά και να αποφύγει την φορολογική επιβάρυνση?Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, πρέπει να αλλάζουν τα πάντα εκεί μέσα μετά. Τα φώτα αυτά δεν αλλάζουν απλά το χρώμα του φωτός. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά μου είχανε πει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να περαστούν μετά.
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Ρε παιδιά, για προβολείς μιλάμε. Γιατί να μην μπορεί κάποιος να τους αλλάξει μετά και να αποφύγει την φορολογική επιβάρυνση?
Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, πρέπει να αλλάζουν τα πάντα εκεί μέσα μετά. Τα φώτα αυτά δεν αλλάζουν απλά το χρώμα του φωτός. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά μου είχανε πει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να περαστούν μετά.
Από προσωπική εμπειρία με 3-4 μάρκες, η αναβάθμιση των προβολέων (από αλογόνου σε xenon ή LED) είναι ίσως η δυσκολότερη και ακριβότερη 'απλή' αναβάθμιση (δεν μιλάμε δηλαδή για κινητήρες, κιβώτια ή ανάρτηση). Ο βασικότερος λόγος που τελική πήγα στο ST-Line είναι τα xenon σε σχέση με τα αλογόνου της Business.
-
Πες ότι τρακάρεις.... μπροστά... είναι τόσο δύσκολο στην αντικατάσταση να παραγγείλεις και να εγκαταστήσεις τους Led?
Εκτός αν έχουν διαφορετικό σύστημα τροφοδοσίας κλπ....
Σε ένα Ambition πάντως των 27900, αν παραγγείλεις Led, η τιμή πάει στα 31.500 (αν υπολόγισα σωστά), οπότε η επιλογή του Style αποκτά νόημα με 1500 ακόμη... -
Ε ναι, δεν έχει νόημα να τα πάρεις στην αρχή, καλύτερα να πας κατευθείαν στη style.
-
Ο χρήστης Στρατoς έγραψε:
Πες ότι τρακάρεις.... μπροστά... είναι τόσο δύσκολο στην αντικατάσταση να παραγγείλεις και να εγκαταστήσεις τους Led?
Εκτός αν έχουν διαφορετικό σύστημα τροφοδοσίας κλπ....
Σε ένα Ambition πάντως των 27900, αν παραγγείλεις Led, η τιμή πάει στα 31.500 (αν υπολόγισα σωστά), οπότε η επιλογή του Style αποκτά νόημα με 1500 ακόμη...Μακάρι να ήταν μόνο η τροφοδοσία. Για την C5 που το είχα τσεκάρει να δω τι θέλει και πόσο κοστίζει να αλλάξω τους αλογόνου με xenon, τα ίδια τα φανάρια ήταν μόνο ένα από τα περίπου 15 πράγματα που έπρεπε να αλλαχθούν και προστεθούν, με συνολικό κόστος κάπου στα 4000€.
Αν λοιπόν το αυτοκίνητο έχει ήδη από το εργοστάσιο τα xenon/LED, τότε όλα τα συστήματα είναι εκεί (και μέσα στην αρχική τιμή). Αν τα βάλεις μετά, (α) είναι δύσκολο, (β) είναι πανάκριβο, και (γ) άντε ψάξε βρες μάστορα να το αναλάβει και να το κάνει σωστά.
-
Σε μάστορα ΔΕΝ πας. Στην αντιπροσωπεία θα τα περάσεις ώστε όταν βγει η στραβή (μακάρι να μη βγει) τουλάχιστον δε θα υπάρχει αποποίηση ευθύνης. Αλλιώς κλάψτα.......
-
Ο χρήστης cmak έγραψε:
Σε μάστορα ΔΕΝ πας. Στην αντιπροσωπεία θα τα περάσεις ώστε όταν βγει η στραβή (μακάρι να μη βγει) τουλάχιστον δε θα υπάρχει αποποίηση ευθύνης. Αλλιώς κλάψτα.......Όταν εγώ λέω 'μάστορα', εννοώ τουλάχιστον εξουσιοδοτημένο, και αυτό σπάνια. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι για σχεδόν όλα τα αυτοκίνητά μου, ζήτημα να έχω πάει εκτός επίσημου δικτύου πάνω από 5 φορές, και αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, που λέω ότι το έχω ψάξει, είχα ρωτήσει και σε επίσημα, και κανένας δεν αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη ορθής εγκατάστασης και καλής λειτουργίας, όλοι μου έλεγαν 'βλέπουμε από το CitroenDocs τι χρειάζεται, τα βάζουμε, προγραμματίζουμε και βλέπουμε'
Γι'αυτό και λέω, αν εξαιρέσουμε κινητήρα και κιβώτιο, τα xenon/LED είναι από τις πιο ακριβές και δύσκολες αναβαθμίσεις που μπορείς να κάνεις σε αυτοκίνητο που έρχεται με αλογόνου, οπότε αν τα θέλουμε, πάμε κατευθείαν σε έκδοση που τα έχει standard.
-
Και πολύ καλά κάνεις. Καλό είναι όμως να λέγονται αυτά γιατί όλο και κάποιος θα κερδίσει κάτι διαβάζοντας τα ξανά. Υπάρχουν αρκετοί που λένε πάμε στον τάδε 'μάστορα' αγνοώντας τόσο τις συνέπειες όσο και τη σοβαρότητα του ζητήματος που θέλουν να αλλάξουν.
-
Ο χρήστης siamego έγραψε:
Ρε παιδιά, για προβολείς μιλάμε. Γιατί να μην μπορεί κάποιος να τους αλλάξει μετά και να αποφύγει την φορολογική επιβάρυνση?Εξαιρετικά δύσκολο και πολύ ακριβό.
Όταν μιλάμε για Xenon (αλλά και για LED παρόμοια είναι η κατάσταση), μιλάμε για προβολέα, λάμπες, ballasts, igniters, διακόπτη, προγραμματισμό του εγκεφάλου, σύστημα ελέγχου ύψους δέσμης και πλυστικό.
Το είχα κάνει στην Ζ4 (γιατί την είχα πάρει μεταχειρισμένη και δεν είχε Xenon και τα αλογόνου που είχε ήταν από τα χειρότερα φώτα που έχω δεί σε αυτοκίνητο παραγωγής μέτα το 2005), με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, χωρίς αυτόματη ρύθμιση ύψους και πλυστικά, χωρίς να αλλάξω διακόπτη (έπρεπε κανονικά αλλά στον Σπανό ο ηλεκτρολόγος είναι 'γάτα' και κατάφερε να μην αλλάξει) και μου κόστισε €1.500. Έψαχνα 6 μήνες για να βρω τα ανταλλακτικά μεταχειρισμένα (τα οπόια τα αγόρασα €1.200 με τιμή καινούργιων €2.500).
Skoda Kodiaq