-
καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία και χαρά.
Έχουμε ανάγκη για τα εξής:
- diesel (30.000 χλμ / ετος)
- Χώρους (2 παιδιά), χωρίς όμως να τρελαινόμαστε. Δεν κάνουμε και μετακομίσεις.
Έχω δει και μ αρέσουν τα εξής:
- Nεο Astra (136hp)
- Golf bluemotion (αν ήταν βενζίνη δεν θα το κοίταγα καθόλου, αλλά πετρέλαιο το κοιτάω χωρίς να τρελαίνομαι). Με βολεύει όμως η χρηματοδότηση - balloon.
- octavia (ομοίως με παραπάνω λόγω γκρουπ)
- Civic ( απο Ιάπωνα είχα corola παλιά και δεν τρελαινόμουν για οδηγική συμπεριφορά (κρατήματα κτλ), επίσης ξέρω οτι τα service θα κοστήσουν λίγο παραπάνω).
Θα έχω χρηματοδότηση μέγιστων αριθμών δόσεων , οπότε το ΙΧ το υπολογίζω για min αντοχή 8ετίας
-
- Nεο Astra (136hp)
- Golf bluemotion (αν ήταν βενζίνη δεν θα το κοίταγα καθόλου, αλλά πετρέλαιο το κοιτάω χωρίς να τρελαίνομαι). Με βολεύει όμως η χρηματοδότηση - balloon.
- Civic ( απο Ιάπωνα είχα corola παλιά και δεν τρελαινόμουν για οδηγική συμπεριφορά (κρατήματα κτλ), επίσης ξέρω οτι τα service θα κοστήσουν λίγο παραπάνω).
Θα έχω χρηματοδότηση μέγιστων αριθμών δόσεων , οπότε το ΙΧ το υπολογίζω για min αντοχή 8ετίας
-
- Nεο Astra (136hp)
-
+megane IV 1.6d
+308 1.6hdi
+focus 1.5dμεγάλωσε η οικογένεια και δεν χωράει πια το Clio ;
-
Οχι μόνο.
Όταν τον πρώτο μήνα το πας στο συνεργείο γιατί έχει πρόβλημα το κλείδωμα του πορτ παγκάζ και σου έχει φάει το εσωτερικό χρώμα, όταν κάθε 10.000 χλμ θέλεις τακάκια και όταν έχω σύγκρουση με λεωφορείο, διαλύεται το μπροστινό μέρος και δεν ανοίγουν οι αεροσακοι , τότε προσωπικά εγώ δεν ενθαρύνομαι να ξαναπάρω ρενώ,
Το φορντ είναι στα ίδια λεφτά περιπου με το οπελ και δεν με ενθουσιάζει στο μάτι. -
Απο αυτά, επειδή κάποια τα είδα κι εγω πριν καταλήξω, θα σου πρότεινα αφου τα οδηγήσεις βέβαια, Astra ή Civic.
Δεν σε ενδιαφέρουν crossover καθόλου? Qashqai? Kadjar και Tuscon που έρχονται? 2008 για πιο οικονομικό (και σε χώρους όμως) ?Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Για crossovers / SUVs είμαι αρνητικός. Ευχαριστώ πάντως.
-
Φίλε μου, πάρε αυτό που σου αρέσει εμφανισιακά και σε καλύπτει σε χώρους ενώ παράλληλα είναι και το πιο value for money.... Όλα τα αυτοκίνητα πλέον της ίδιας κατηγορίας , κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα ...
-
Για το Civic το κακό είναι οτι μπλέκεις με Σαρακάκη.
Θα σου πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στο volvo V40.
Και οδήγησε τα, μη μένεις μόνο στα συγκριτικά τεστ.
Όπως είπε και ο kostasSC από πάνω, πάρε κάτι που να σου αρέσει!
Pulsar και Auris, αν κατάλαβα καλά τα έχεις αποκλείσει; -
Συμφωνω για Σαρακάκη (το ανέφερα πλαγιώς στην αρχή).
Το volvo πολύ ωραίο αλλά ξεφευγει (όπως και το Α3 που μ αρέσει).
auris θεωρώ οτι δεν έχει ωραία οδηγική συμπ. (είχα κορόλα). Είναι και το θέμα που φοβάμαι στο σιβικ. -
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
Οχι μόνο.Όταν τον πρώτο μήνα το πας στο συνεργείο γιατί έχει πρόβλημα το κλείδωμα του πορτ παγκάζ και σου έχει φάει το εσωτερικό χρώμα, όταν κάθε 10.000 χλμ θέλεις τακάκια και όταν έχω σύγκρουση με λεωφορείο, διαλύεται το μπροστινό μέρος και δεν ανοίγουν οι αεροσακοι , τότε προσωπικά εγώ δεν ενθαρύνομαι να ξαναπάρω ρενώ,
Το φορντ είναι στα ίδια λεφτά περιπου με το οπελ και δεν με ενθουσιάζει στο μάτι.σχετικά με τα εργοστασιακά τακάκια όντως υπάρχει θέμα. Στο δικό μου χωρίς να έχουν φαγωθεί, στα 20.000 αποκολλήθηκε ένα κομμάτι. Εβαλα brembo τακάκια και βλέπουμε.
Σχετικά με τους αερόσακους, είσαι σίγουρος ότι έπρεπε να ανοίξουν; πόση ήταν η επιβράδυνση ? πώς έγινε το ατύχημα;
χτύπησες; (αν το αμάξι είχε πρόβλημα, ενεπλεξες πραγματογνώμονα να αποζημιωθείς από την renault)στο θέμα μας τώρα .....
τα χλμ που/πως τα κάνεις, είσαι σίγουρος ότι δεν σου ταιριάζουν hybrid ή φυσικό αέριο.
σαφώς και δεν υπάρχει μονοδιάστατη απάντηση .....
τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων ....οπωσδήποτε test drive και όχι βόλτα του τετραγώνου .....
-
Το volvo ξεφεύγει σε τιμή εννοείς;
Στα ίδια χρήματα με το Civic δεν παίζει;
Άλλαξαν τόσο οι τιμές από τότε που κοιτούσα; -
Δες και το i30, έχει δυο diesel με 110hp και 130hp, είναι πολύ αξιόπιστη εταιρία, έχει μεγάλη εγγύηση και νομίζω είναι όμορφο.
-
Για το πρώτο σκέλος κινείται ο συνήγορος του καταναλωτή και αν απαιτηθεί και δικαστικώς (τρακάρισμα με λεωφορείο, κοπήκαν τα καλώδια τροφοδοσίας και ενώ δούλεψαν προεντατήρες (σπάσιμο ώμου), δεν δούλεψαν αερόσακοι). Στον χώρο της ρενώ είχε 3 αυτοκίνητα (μεγκαν) με το ιδιο χτύπημα και ανοιχτούς τους αερόσακους.
Στο δεύτερο σκέλος το cng είναι μια σκέψη που έχω κάνει αλλά ακόμα δεν υπάρχει υποδομή σε πρατήρια.
Το υβρριδικό δεν το σκέφτομαι γιατί έχω πολύ Αττικη Οδό οόποτε δώρον άδωρον -
Ο χρήστης den_exo_idea έγραψε:
Το volvo ξεφεύγει σε τιμή εννοείς;
Στα ίδια χρήματα με το Civic δεν παίζει;
Άλλαξαν τόσο οι τιμές από τότε που κοιτούσα;Αν δεν κάνω λάθος το volvo diesel είναι γύρω στα 25
-
Αν θυμάμαι καλά μου είχανε κάνει προσφορά με 22. Πάντως σίγουρα όχι με 25.
Για προσφορές πήγαινε από κοντά και πάρε, μην κοιτάς τι λένε τα site.
Είναι τσιμπημένες οι τιμές που γράφουν συνήθως. -
για αρχή κάνε μια βόλτα από (Σ) Λ.Αθηνών
και κάνε test drive (V40 / Civic / Gullieta 120Hp)
-
Σωστός ο johnkyr και η Giulietta 120 hp λέει πολύ!
Γενικά test drive σε ότι σου αρέσει. -
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
Η peugeot μαλλον εχει το καλυτερο χρηματοδοτικο.
-
Αφού κοιτάς και την οδηγική συμπεριφορά τότε μείνε μακριά από Όπελ.
Λογικά πρέπει να κινηθείς προς Τζουλιέτα, Γκολφ και Φορντ.
Οικογενειακό diesel