-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Δεν εννοώ ότι μου έκαναν ζημιά επίτηδες. Απλά από χτυπήματα ως και κάποια δυνατά τρακαρίσματα ενώ ήμουν παρκαρισμένος. Στο κέντρο πάντως δεν μου συνέβει ποτέ τίποτα ούτε κακόβουλο ούτε κατά λάθος.Μάλιστα οτι ζημιά εχουν πάθει τα αυτοκίνητά μου παρκαρισμένα είναι πάντα κάτω από εκεί που μένω!
Ενταξει. Επηδει ειπες οτι εκει που μενεις εγιναν οτι εγιναν. Λεω τωρα ενα ενδεχομενο. Δεν ειναι κανονας. Αλλα να ξερεις, κακια εξω υπαρχει. Ζηλεια. Εχω στην παρεα εναν, εμαθες; ο ταδε πηρε bmw, καλα ρε αυτος να κυκλοφορει με bmw; Ή αν παρει κανεις στην παρεα ας πουμε vw ενω ειχε fiat. Ααα μεγαλε ανεβηκες τωρα στα ματια του κοσμου. Αλλιως τωρα θα σε βλεπουν. Σκεψου αυτον να τον εχεις γειτονα και να πικαριστει επηδει εσυ πηρες καλυτερο αμαξι απο αυτον. Θα σκασει απο την ζηλεια του. Για την ιστορια αυτος εχει ενα fiesta του 12, ειναι το ποιο αξιοπιστο, εχει το καλυτερο κρατημα, για 1400 παει σφαιρα και το μυαλο του εχει πιασει χολερα. Και κατα την γνωμη του, ολοι τον ζηλευουν. -
Εδώ ταιριάζει καλύτερα:
40 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Σε ποιους σταθμούς του ηλεκτρικού «χτυπούν» οι πορτοφολάδες -Με ποιο κόλπο ξαφρίζουν τους επιβάτες
Σύμφωνα με τους εργαζομένους στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο τα κρούσματα κλοπών μέσα στους συρμούς είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο.Τουλάχιστον 40 κρούσματα την ημέρα καταγράφονται. Μάλιστα τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται μεταξύ Θησείου και Βικτώριας.
Πώς δρουν οι πορτοφολάδες
Οι πορτοφολάδες δρουν κατά ομάδες τεσσάρων ή πέντε ατόμων. Επιβιβάζονται σε ένα βαγόνι, εντοπίζουν το υποψήφιο θύμα τους, ένας το προσεγγίζει και με προσεκτικές κινήσεις αφαιρεί το πορτοφόλι, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας στέκονται στις πόρτες του βαγονιού, ώστε να μη μπορεί ο οδηγός να τις κλείσει, και να καταφέρουν να διαφύγουν προτού ξεκινήσει ο συρμός. Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, ακόμη και αν η αστυνομία προβεί σε κάποια σύλληψη, λίγες ημέρες αργότερα «βλέπουμε τα ίδια ακριβώς άτομα να αναλαμβάνουν και πάλι δράση».Μεταξύ Θησείου-Βικτώριας τα περισσότερα κρούσματα
Η πιο «επικίνδυνη» διαδρομή εντοπίζεται μεταξύ Θησείου και Βικτώριας, όπου σημειώνεται η πλειονότητα των περιστατικών. Κρούσματα παρατηρούνται και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, ωστόσο σε περιορισμένη έκταση, και αυτό γιατί, όπως τονίζουν στελέχη των ΣΤΑΣΥ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (η γραμμή 1 του μετρό) κινείται κατά μήκος πιο εμπορικών περιοχών.Μέτρα ασφαλείας
Οι εργαζόμενοι μάλιστα τονίζουν ότι, ακόμα και να «πιάσουν στα πράσα» τον δράστη, δεν υπάρχει κανένας στον οποίο να μπορούν να απευθυνθούν. «Εχουμε επανειλημμένως ζητήσει από τη διοίκηση να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στους σταθμούς, αλλά δεν έχουμε δει κάτι να γίνεται». . Η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο, από την πλευρά του, αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών της πόλης λόγω ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.http://www.iefimerida.gr/news/242473/se ... izoyn-toys
-
Ειχα ξεχάσει το 'επικό' αυτό νήμα που είχα ανοίξει και καθόμουν χθες που μου το έδειξε στο μενού ' Ο λογαριασμός μου' λόγω του νέου φόρουμ και σκεφτόμουν πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τόσο καιρό!
Πειραματίζομαι 5 σχεδόν χρόνια μέχρι να βρω τον ιδανικό συνδυασμό αυτοκινήτων και ακόμα δεν μπορώ με σιγουριά να καταλήξω!
Σίγουρα το τρέχον setup μου (από ενα μικρό κάθε συζυγος - Yaris Hybrid η γυναίκα και 108 εγώ) και ένα μεγαλυτερο (Χ1) για ταξίδια θα ήταν ιδανικό εφόσον υπάρχουν τα χρήματα να συντηρηθούν (αν και το ένα μικρό το έχω με leasing που περνάω για έξοδο) αρκεί να μην έχει κάποιος τα δικά μου κολλήματα γιατί τότε δίνει χρήματα χωρίς αντίκρυσμα!
Ειμαι απίστευτα ψυχαναγκαστικος και ψείρας ενώ δεν έχω και το χρόνο που απαιτείται για τη - σωστή κατ εμένα - φροντίδα ενός οχήματος που κυκλοφορεί (δεν μπορώ πχ να μην πλύνω το μεγάλο αμάξι μετά από κάθε εκδρομή - αλλά που χρόνος να τρέχω στο σωστό πλυντήριο μετά την επιστροφή;). Επίσης δεν μπορώ να κυκλοφορώ με μεγάλο όχημα στο Κέντρο, ούτε να στριμώχνω αυτο σε φέρυ ή σε μέρη με περίεργο/στενό/μη στεγασμένο παρκινγκ. Γενικά αμάξι που δεν κυκλοφορείς καθημερινά δεν μπορείς να το φροντίσεις οπως θες εκτός αν έχεις χρόνο για πέταμα το ΣΚ.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μένει αχρησιμοποίητο το μεγάλο αμάξι ακομα και για διακοπές/ταξίδια εφόσον αυτές εμπεριέχουν νησί και δυσκολες συνθήκες κίνησης ή σταθμευσης ! Εννοείται οτι και καθημερινά δεν κυκλοφορεί πλην των σερβις του κλπ οποτε και αμέσως γυρίζει στη βάση του, αλλά έγω έχω χάσει τη μέρα! Χαρακτηριστικό είναι ότι η Χ1 από 2/2017 έχει μόλις 10500 χλμ και φέτος το καλοκαίρι έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για τη μετάβαση μας στην Κυλληνη για 1 εβδομαδα πριν τις εκλογές!
Νομίζω οτι πια καταλήγω στη λυση 2 οχημάτων για την οικογένεια, αμφότερα κατηγορίας B, από ένα σε κάθε σύζυγο.
Ιδανικά και τα 2 θα είναι αυτόματα και υβριδικά και το ένα leasing για να αλλάζει σιγουρα κάθε 4 χρόνια (το leasing μπορεί να είναι και πετρέλαιο για να κανει ταξίδια). Ιδανικά θα πρέπει να αλλάζουν στην 4 ετία είτε είναι ιδιοκτησίας μας είτε leasing για να μην αρχίσουν να βγάζουν θέματα και ασχολούμαστε με αυτά χάνοντας χρόνο (το 108 πχ στα 3,5 χρόνια αλλαξε δισκόπλακες και μπαταρία, δηλ. 2 μέρες με ταλαιπωρία για τη φροντίδα του, ενώ το γιαρις στα 3,5 χρόνια και αυτό πέρα από διαφορα μικρά παράσημα που δεν αντέχω να βλέπω θέλει απο φθινόπωρο λάστιχα, ετοιμαζόμαστε για ΚΤΕΟ κλπ)
Αρα πάμε για ολική αλλαγή στόλου ξανα μέχρι τις αρχές του 2020 αναμένοντας και τυχόν εξελίξεις στην αγορά (ήδη ανακοινώθηκε η μη επιβάρυνση από την εφαρμογή του WLTP, πιστεύω ότι μπορεί να επενέλθει η απόσυρση κλπ)..
Πάντως αν ειδικά δεν μένεις κέντρο, χωρίς αυτοκίνητο για κάθε σύζυγο δεν μπορείς να μείνεις
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε διαδικασία να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο, εκτός αν τελικά κάνω την επαγγελματική αλλαγή που ψάχνομαι από πέρυσι και μου δώσουν κανα εταιρικό, το οποίο και θα του πιω το αίμα καθοτι ΔΕΝ θα ειναι δικό μου για να αγχώνομαι αν θα μου το χαλάσουν/γρατσουνίσουν κλπ
Άρα το πρόβλημα δεν είναι πως είσαι υποχόνδριος, είσαι απλά τσιγκούνης και δεν θες αφενός να πέσει η αξία του φρέσκου qq αφετέρου να πληρώνεις πιθανές μικρές ή μεγάλες εκδορές.
Το εταιρικό γουστάρεις να το φυτιλιάσεις
Η ζωή χωρίς αυτοκίνητο