-
Αυτός ο πίνακας οργάνων, της...τάξης του '90, (περίπου), με τα golf, corrado, jetta, passat, transporter t4, κατηγορήθηκε για 'σκοτεινός'.
Κανείς όμως δεν είπε πως δεν είναι απόλυτα ευανάγνωστος την νύχτα και ξεκούραστος για τα μάτια χάνοντας ίσως, για κάποιους, στους...'εφέδες'.
Είναι με τεχνολογία ανακλώμενου φωτός και με ειδική διάταξη εσωτερικά, για εξάλειψη των ανεπιθύμητων ανακλάσεων, διάταξη που πολλοί, για να έχουν καλύτερους...'εφέδες', την κατάργησαν!
Πέτυχε δηλαδή αυτό που, τελικά, είναι η προτεινόμενη από την θεωρία ως ιδανική κατάσταση:αγχολυτικός, (έχει και αυτή την επίδραση το πράσινο), ομοιόμορφα σκοτεινός, και, απόλυτα, ευανάγνωστος.
-
-
-
-
17/11/15 προστέθηκε νέο υλικό, σε πολλές προηγούμενες σελίδες.
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
17/11/15 προστέθηκε νέο υλικό, σε πολλές προηγούμενες σελίδες.Καλύτερα να κάνεις νέο ποστ αν βαζεις νεο υλικό,που να τρέχουμε πισω και να ψαχνουμε τι είναι νέο.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
17/11/15 προστέθηκε νέο υλικό, σε πολλές προηγούμενες σελίδες.
Καλύτερα να κάνεις νέο ποστ αν βαζεις νεο υλικό,που να τρέχουμε πισω και να ψαχνουμε τι είναι νέο.
Το θέμα είναι πως έχω χωρίσει την ύλη σε τομείς, όχι βέβαια με αυστηρό τρόπο, και προσπαθώ να εντάσσω το όποιο πρόσθετο στον τομέα του.
Η σκέψη σου πάντως είναι σωστή, κατ' αρχήν, και σε ευχαριστώ.
-
Βlog με εξονυχιστική ανάλυση για το TEVES II, το ABS της Passatitsas:(δεν παίζεται...)
http://vw-passat-mk3-35i.blogspot.gr/2013/07/volkswagen-passat-35i-mk3-abs-teves.html -
Passatitsa's project.
#1, Επισκευή climatronic, σερβομηχανισμών climatronic / προβολέων.
Επειδή μου χρειάστηκε επισκευή σε αυτούς τους μηχανισμούς, και από παντού πήρα την απάντηση ότι δεν επισκευάζονται μόνο αλλάζονται, ενημερώνω πως μια χαρά τους επισκεύασα και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος.
Οι μηχανισμοί αυτοί είναι της HELLA, (ηλεκτρονικά μέρη), ενώ τα μοτεράκια με ψήκτρες, (δυστυχώς), JOHNSON.
(To δυστυχώς πάει στο ότι είναι με ψήκτρες).
Aναβάθμιση
Nτύσιμο με αυτοκόλητο αλουμίνιο, για αιώνια, (εκτός εισαγωγικών), διάρκεια.
Σε σχετικές δοκιμές φάνηκε:
1)Nα μην υπάρχει, ιδιαίτερο, πρόβλημα συμπύκνωσης υδρατμών.
2)Να μην δημιουργούνται αεροδυναμικοί θόρυβοι.
3)Να μην υπάρχει θέμα αποκόλλησης της αλουμινοταινίας από το armaflex.
Πλύθηκαν και οι δύο ανταλλάκτες/εναλλάκτες θερμότητας με ειδικό χημικό, (Surf Clean) . (Δεν βρίσκω τον ακριβή όρο στα Ελληνικά).
**
Αντιψυκτικού/αέρα (θέρμανσης)**
**
Φρέον/αέρα (ψύξης)**
**
Eδώ καμαρώνει η μονάδα του climatronic καθαρή και...ασημοστόλιστη**
Aναβάθμιση #2: 'αιώνιο' κάλυμμα καλωδίων:
Το 'αιώνιο' (λευκό), και το φθαρτό, (και φθαρμένο), εργοστασιακό, (καφέ).
Το λευκό είναι κοινό φίλτρο απορροφητήρα με αποδεδειγμένη, απεριόριστη, αντοχή σε πολλές εφαρμογές.
-
Project #2: Groundless spark plug.
viewtopic.php?f=6&t=58492-15% !
Μόνο με την αλλαγή τύπου σπινθηριστή;
Ε, όχι! Είναι υπερβολή!
Ψυχρή εκκίνηση με ένα άγγιγμα!
-
Project #3: με σεβασμό στο πνεύμα αισθητικής του 412.
(Kαι της σειράς των αερόψυκτων VW γενικότερα).Το τελευταίο 'αερόψυκτο', (look), VW είναι το β3.
Η τοποθέτηση όμως του chip της ABT, συνεπάγεται την απαίτηση για αυξημένη ροή αέρα, και συνδυάζεται, απαραίτητα, με την αλλαγή της μάσκας με αυτή της ABT, με αυξημένη εισαγωγή αέρα.
+
=
Τέθηκε, λοιπόν, το θέμα πως μπορεί να διατηρηθεί το 'aircooled look', χωρίς απώλειες στην απόδοση, που θα δημιουργούσε η τοποθέτηση της αρχικής μάσκας, με την περιορισμένη εισαγωγή, σε σχέση με αυτή της ABT.
Διαπιστώθηκαν δύο εμπόδια στην ομαλή ροή του αέρα προς την 'σκούπα':
Nέα θέση 'parking' στηρίγματος καπώ.
Bελτιστοποίηση ροής μέσω της εργοστασιακής εισαγωγής αέρα, από το σήμα:
Τέσσερεις πρόσθετες, αλλά, σχεδόν, αόρατες εισαγωγές αέρα, σε στρατηγικό σημείο:
-
-
Από μακρυά είδα, στον καθρέπτη μου, δύο πυρωμένα φώτα ημέρας, να ψάχνουν διέξοδο μέσα στην κυκλοφορία.
Στην αριστερή η Passatitsa, κύλησε ήρεμα έως το κόκκινο φανάρι, ενώ είδα ότι, καθώς προσπερνούσε και το τελευταίο εμπόδιο, ο οδηγός του Β6, εξέτασε τα γαλόνια της και ήρθε και στάθηκε δίπλα μου, ορεξάτος.
Πράσινο, πρώτη, λαχάνιασμα του Β6, σηκώνω ελαφρά το πόδι από το γκάζι και περιμένω, μήπως έκανα λάθος. Αλλαγή δευτέρα, 5.000/min, το Β6 δείχνει και πάλι σημάδια κόπωσης, αλλαγή σε τρίτη, βλέπω πως δεν έχει νόημα, υποθέτω πως είναι η 'μικρή' έκδοση, με τους 140 hp.
Στο επόμενο φανάρι, ξανά δίπλα μου και ζητάει να μου μιλήσει.
Κατεβάζω το ηλεκτρικό, εικοσαετίας, παράθυρο, που χωρίς καμία επέμβαση, (βιβλίο service), εξακολουθεί και λειτουργεί άψογα,και το μόνο που του επιτρέπω να πει είναι: 'μα'.
'Εικοσαετίας Passatitsa', του φωνάζω από το ανοικτό παράθυρο, ενώ ήδη έχω βάλει πρώτη και η Passatitsa, πάντα πρόθυμη, έχει αρχίσει να ζωγραφίζει την, υγρή φυσικά, άσφαλτο και με τα τέσσερα.
Καλή χρονιά!
Κανε ολοκληρωμένη παρουσίαση, μην κάνεις μισές δουλειές.
-
Ο χρήστης ΗΝ1984 έγραψε:
Κανε ολοκληρωμένη παρουσίαση, μην κάνεις μισές δουλειές.
Όπως σου ξαναείπα, έχεις αναβαθμίσει τις παρεμβάσεις σου.
Η αναφορά μου αυτή, αν και δραματοποιημένη, είναι πέρα για πέρα αληθινή!
Χαίρομαι που σου άρεσε και την θυμήθηκες μετά τόσον καιρό.
Σε ευχαριστώ.
(Ωραίο βιολετί). -
'Aλλη μια σχετική αναφορά, που η αξία της έχει πάντα να κάνει με τον παράγοντα ηλικία και το άγννωστο ιπτάμενο αντικείμενο που βλέπουν, οι άτυχοι, στον καθρέπτη τους. Βλέπετε η Passatitsa, στην Ελλάδα, πουλήθηκε μόνο σε 5 αντίτυπα, όπως με διαβεβαίωσαν απο την KARENTA.
Γεγονός είναι πως δεν είχα υπ' όψη μου να καταθέσω σχετικές αναφορές στο παρόν, αλλά μιας και έχω αποκτήσει οπαδούς...
Πάμε:
'Σωστά...
'Οταν συναντάς
καλό είναι να ρωτάς τον κινητήρα...Ξεκινάει από 2,2 με 150 hp έως όσο νάναι...
Πάντως, ακόμα και αν είναι η 'μικρή' έκδοση, δεν γίνεται η εικοσαετίας, (+), Passat(itsa) να είναι έτοιμη να ανάψει φώτα στην, (γνωστή), ανηφόρα με 180 (+) και να την γλιτώνει, (το Ζ4), μόνο επειδή έφθασε σε κίνηση...
Και επειδή αποκλείεται να ξέρει τα περί g60 κ.τ.λπ, βλέπει στον καθρέπτη του
δηλαδή ένα ακατανόητο τοπίο, που δεν σημαίνει για αυτόν απολύτως τίποτα...
Κάπου πρέπει να σκεπτόμαστε και την ψυχολογία του εκάστοτε άτυχου οδηγού, όπως του, συγκεκριμένου, Ζ4...'.
-
Άλλη μία αναφορά από αυτές που είχε την καλωσύνη να μου θυμίσει ο αγαπητός ΗΝ1984, που είχα κάνει πριν χρόνια κάπου...αλλού.
Τα κατορθώματα της Passatitsas
'
Displacement: 1796 ccm (109.59 cubic inches) Engine type: Inline, 4 cylinder Max power: 183.7 PS (135 kW or 181 HP) at 5500 Rev. per min. Max torque: 250.00 Nm (25.5 kgf-m or 184.4 ft.lbs) at 3500 Rev. per min. Compression: 10.0:1 Bore x stroke: 82.0 x 85.0 mm (3.2 x 3.3 inches) Fuel system: Injection Valves per cylinder: 4 Fuel control:
Double overhead cam (DOHC)
Top speed: 235.0 km/h (146.0 mph) 0-100 km/h (0-62 mph): 9.4 seconds
Weight:1720 kg (3,792.0 pounds)
'Μου έδωσε προτεραιότητα σε δεξιά στροφή σε παράδρομο της γνωστής ανηφόρας, (έχω περιγράψει σε προηγούμενα post), και η διαίσθηση μου με...πληροφόρησε ότι ήθελε να δει περί τίνος πρόκειται.
Ευχαρίστησα και ξεκίνησα για να βγω στον κεντρικό δρόμο, την γνωστή, με δύο λωρίδες/κατεύθυνση, ανηφόρα.
Ακολούθησε με...αξιοπρέπεια, σε λογική απόσταση ανάγνωσης των διακριτικών της Passatitsas, που βρίσκονται δεξιά πίσω. (Mercedes γαρ).
Από το Κ.Δ.Β., βάσει πληροφοριών είπώθηκε, σήμανε όχι ερυθρός αλλά πορτοκαλί συναγερμός, που σημαίνει μόνο ανέβασμα παραθύρων και όχι σβήσιμο φώτων ημέρας.
Βγήκαμε στον κεντρικό δρόμο από την ειδική λωρίδα επιτάχυνσης, αλλάζοντας από δευτέρα σε τρίτη, στην δεξιά λωρίδα ενώ δεν ερχόταν άλλο αυτοκίνητο.
Τότε διαπιστώνω πως ανοίγεται στην αριστερή λωρίδα και η απόστασή μας αρχίζει να μειώνεται, γιατί ο kompresoratos Μερσεντεζάκιας έχει διάθεση προσπέρασης!
(Καλά δεν υπάρχει τσίπα σ΄αυτόν τον κόσμο ; )..
'Αλλη μια φορά το Κ.Δ.Β. δικαιώνεται!
Φυσικά δεν είναι δυνατόν να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο και έτσι πατάω γκάζι, με τρίτη είμαι, και οι στροφές ανεβαίνουν, ίσα-ίσα να εξισσοροπήσω την δική του αύξηση ταχύτητας, (Δεν σανιδώνω).
Διαπιστώνω, όμως, μία ελαφριά υστέρηση του Mερσεντεζάκια, μόλις δηλαδή έδινα λίγο περισσότερο γκάζι από την...σωστή δόση για διατήρηση της διαφοράς, αύξανε η διαφορά.
Φτάνω τις 6.000/min και βάζω τετάρτη. Σανιδώνω γιατί έχασα 1' κατά την αλλαγή.
Η Passatitsa μουγκρίζει ευχαριστημένη που άφησα να ξεχυθούν ελεύθερα τα άλογά της στην ανηφόρα.
Αργά αλλά σταθερά η απόσταση μας αυξάνεται.
Ο Μερσεντεζάκιας εγκαταλείπει. (Με αξιοπρέπεια).
Εγκαταλείπω και...΄γω για να μην θεωρηθώ...Δον Κιχώτης.'.
-
'To κακό με αυτές τις κόντρες είναι ότι συνήθως δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την έκδοση του μοντέλου του 'αντίπαλου' και έτσι δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις.
Εχθές βράδυ π.χ., ανέβαινα χαλαρά(*) την Αττική οδό στο ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Ελευσίνα.
Στην μεγάλη ανηφόρα πριν την γέφυρα με τα ξενοδοχεία και ενώ ήμουν στο αριστερό ρεύμα και ακολουθούσαν και άλλοι, βλέπω στον καθρέπτη μου κάποιον με φώτα ΗΙD να αναβοσβήνει τους προβολείς για να παραμερίσουν όλοι να περάσει.
Απόρησα με το θράσος του.
Πάντως ο ένας μετά τον άλλον κάναμε δεξιά για να περάσει.
Περίμενα να δω τι είναι αυτό που τόσο απαιτητικά θέλει να προηγηθεί!
Βλέπω λοιπόν, μετά από λίγο, να με προσπερνάει ένα:
Όχι ρε γαμώτο, σκέπτομαι, πάλι ενδοοικογενειακούς καβγάδες θα έχουμε!
Βρεθήκαμε στην μεγάλη ανοικτή καμπή στον κόμβο προς περιφερειακό Υμηττού. Πρώτη φορά έτρεχα έτσι! * (Στο σημείο αυτό).*
Μια φλασιά στο κοντέρ και βλέπω 1+1 10! (Υπ΄όψη ότι με τα μεγαλύτερης διαμέτρου ελαστικά που έχω τοποθετήσει το κοντέρ μου πρέπει να μην 'κερδίζει' το κλασσικό 5-7%).
Ο οδηγός του CUPRA, (η το CUPRA), έδειχνε να έχει τερματίσει.
Έχασα το ενδιαφέρον μου και εγκατέλειψα...
- Στην πρώτη 'σκάλα' που έχει το γκάζι του passat, όπου 'κτυπάει' 140-150 km/h'.
-
Passat cc, 21ος vs 20oς αιώνας: Η πρώτη κόντρα.
Ξεκίνησα από φανάρι παράδρομου στην μεγάλη ανηφόρα με τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, χωρίς να με ακολουθεί κανείς.
Όταν άνοιξε το ρεύμα του κεντρικού δρόμου, είχα ήδη προηγηθεί πολύ.
Αποφάσισα πως δεν θα επέτρεπα σε κανένα να πλησιάσει περισσότερο από ένα όριο.
Τότε είδα κάποιον, με τα φώτα ημέρας αναμμένα, να ρίχνεται στο κυνήγι.
Η ταχύτητα μου στην κορυφή της ανηφόρας άγγιξε τα ε,χμ, 00 χλμ., με πέμπτη και με συνεχή επιτάχυνση.
Δεν κατάφερε ποτέ να μικρύνει, ούτε ελάχιστα, την απόσταση που μας χώριζε.
Στο φανάρι που σταμάτησα για να στρίψω αριστερά, ήρθε δίπλα μου κοιτάζοντας έκπληκτος, (τουλάχιστον έτσι έδειχνε).
Ήταν ένα cc στην πρώτη κόντρα 20ου vs 21ου αιώνα. Η αν θέλετε της μάχιμης VW motorsport του 1990, (φορώντας πολιτικά), με την ιλουστρασιόν σημερινή.
-
VS JEEP RUBICON
Eντάξει, ίσως λίγο άδικο...αλλά ενδεικτικό.
Πρόκειται για σύγχρονο, τελευταίας τεχνολογίας, ακριβό και ισχυρό, κατά πολλούς, αυτοκίνητο.
Και όταν ο οδηγός και ιδιοκτήτης του βλέπει στον δρόμο ένα...υπερυψωμένο, (πλέον), passat syncro...20ετίας, (και βάλε), είναι λογικό να αισθάνεται ότι κάποιος παρείσακτος μπαίνει στα χωράφια του!
Μιλάμε για τούτο εδώ:
Πρόσεξα πως με ακολουθούσε με άγριες διαθέσεις. Στο φανάρι λοιπόν έκανα άκρη στην δεξιά λωρίδα και ήρθε στην αριστερή.
Ξεκίνημα και τα έδωσε όλα! Κατέβασα το παραθύρι για να ακούω, και ο κινητήρας του ήταν έτοιμος να εκραγεί σε κάθε αλλαγή.
Κατάλαβα πως η υπόθεση ήταν αστεία...Έπαιξα με το μισό γκάζι, μέχρι εκεί που κάνει ένα κλικ και μου δίνει το 1/4 της ιπποδύναμης, (περίπου), όπως έχω υπολογίσει, το σημείο δηλαδή που προτείνει ο κατασκευαστής για οικονομική, μάλλον, οδήγηση.
Προηγήθηκα σταθερά, στις δύο πρώτες αλλαγές, μισό καπώ. Στην τρίτη με πέρασε περίπου μισό καπώ. Νόμισες ότι όπου νάναι η μηχανή του Jeep θα εκραγεί!
Τελικά βύθισα στο πάτωμα το γκάζι και ο, (άσχημος), όγκος του, έγινε γρήγορα μία μικρή κουκκίδα στον καθρέπτη μου.
Είχα όμως, λίγο παρακάτω, δεύτερο περιστατικό με OPEL INSIGNIA...
-
VS INSIGNIA VARIANT
Παρακάτω λοιπόν συνάντησα ένα OPEL INSIGNIA.
Όχι όμως το γνωστό, αλλά ένα άλλο, που έβλεπα πρώτη φορά, ένα VARIANT:
O οδηγός του, βλέποντας μάλλον την προαναφερόμενη ιστορία με το Jeep, θέλησε να δει τι γίνεται και με προσπέρασε από δεξιά με, περίπου, 120 χλμ., ενώ πήγαινα με 80, περίπου, χλμ. στην αριστερή.
Ξέροντας λίγα για το αυτοκίνητο, θεώρησα ότι 'δεν πιάνεται', ωστόσο κατέβασα σε τρίτη και η 'διαδικασία' ξεκίνησε.
Πλησιάζοντας στην γνωστή ανηφόρα, είδα με έκπληξη ότι η διαφορά μας άρχισε να μειώνεται με ρυθμό...καλό.
Στο τέλος ο OPELάκιας έκανε δεξιά, (βγάζοντας και φλας), και ζήτησε συγνώμη, εμ,.... θέλω να πω.... τον προσπέρασα και είδα μετά ότι κάπου έστριψε δεξιά.
Ίσως λοιπόν απλά έφτασε στον προορισμό του....Δεν θα μάθω ποτέ...
Αλλά... κυκλοφορούν και άλλα INSIGNIA...
Passatitsa (Vw Passat g60 syncro b35i, 1992)