-
ναι ομως στις αντιπροσωπειες λογω οτι το 90% της πελατειας τους ειναι καινουρια αυτοκινητα αντε μεχρι 4ετιας με λιγα χιλιομετρα, η συνηθεις εμπειρια τους ειναι να να κανουν το σερβις λαδια-μπουζι-τακακια-δισκους-φιλτρα και κανενας αισθητηρας χαλασμενος που θα διαγνωσουν, ενω ο μηχανικος της γειτονιας οπως εχει καταντησει να θεωρειται υποβιβαστικος ο χαρακτηρισμος κατα τη γνωμη μου, κανει και καποια ρεκτιφιε κινητηρα το χρονο οποτε ξερει πως να διαγνωσει καποιον κινητηρα οταν αφορα μηχανικο προβλημα
-
Tα μηχανικα, βαλβιδες, φλαντζα κεφαλης, κανενα βολαν αρπαγμενο ειναι γνωστα και μπορουν να τα κανουν πολλοι μηχανικοι. Συμφωνω. Το προβλημα ειναι με τα ηλεκτρονικα που θελουν ψαξιμο και καποια ειδικευση και μηχανηματα, κομπιουτερς και δεν ξερω και εγω τι κερατα.
-
sbr έχεις δίκιο αλλά το φταίξιμο είναι δικό μου. Το είχε δει το τρέμουλο ο μάστοράς μου καθώς και το σβησμένο τσεκ. Το τσεκ το έφτιαξαν, άλλαξαν λαμπάκι είπαν. Μάλιστα άφησαν μέσα από το πλαστικό του καντράν πολλές δακτυλιές οι μαλάκες. Για το τρέμουλο με είχαν καθησυχάσει ότι είναι μια μικρή διαφορά συμπίεσης..... εγώ είχα τυφλωθεί γιατί μου άρεσε πολύ το αμάξι. Φυσικά ο μάστοράς μου, μου έβαλε χέρι όταν το αγόρασα άφτιαχτο και του το πήγα. Ο πωλητής δε φάνηκε πρόθυμος να το φτιάξει απ' ότι φαίνεται αλλά δεν τον κατηγορώ για ένα μόνο λόγο: Αφού δεν μπόρεσαν 4 hyundai να βρουν τι έχει, γιατί να γνωρίζει εκείνος; Τέλος πάντων. Τέλος καλό, Όλα καλά.
Ο r200 έχει δίκιο. Οι μάστορες της γειτονιάς είναι πολύ πιο έμπειροι διότι έχουν πειραματιστεί πάνω σε πολλούς αυτοσχεδιασμούς και πατέντες, πράγματα που απορρίπτει κάθε αντιπροσωπεία. Είναι σαν τον Ζαμπέτα και το Σαλέα που δεν πήγαν ποτέ ωδείο αλλά παίζουν καλύτερα απ' όλους. Δεν σε κάνουν γνώστη τα πτυχία.....η φαντασία μετράει περισσότερο. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Tα μηχανικα, βαλβιδες, φλαντζα κεφαλης, κανενα βολαν αρπαγμενο ειναι γνωστα και μπορουν να τα κανουν πολλοι μηχανικοι. Συμφωνω. Το προβλημα ειναι με τα ηλεκτρονικα που θελουν ψαξιμο και καποια ειδικευση και μηχανηματα, κομπιουτερς και δεν ξερω και εγω τι κερατα.Αν εννοεις αισθητηρες, ηλεκτρικα, και γενικοτερα προβληματα λειτουργιας που δεν ειναι τυπου 'εσπασε κατι' κλπ, νιονιό θελουν και χρονο. Καποιες φορες βεβαια δεν υπαρχει νιονιό, τις περισσοτερες φορες δεν μπορει να πληρωθει ο χρονος απο τον πελατη, αλλες δεν θελει (για τον ιδιο λογο) να ασχοληθει ο μαστορας, ειδικα αν εχει πιο ευκολη δουλεια που του αποδιδει λεφτα.
sbr έχεις δίκιο αλλά το φταίξιμο είναι δικό μου. Το είχε δει το τρέμουλο ο μάστοράς μου καθώς και το σβησμένο τσεκ.Το τσεκ το έφτιαξαν, άλλαξαν λαμπάκι είπαν. Μάλιστα άφησαν μέσα από το πλαστικό του καντράν πολλές δακτυλιές οι μαλάκες. Για το τρέμουλο με είχαν καθησυχάσει ότι είναι μια μικρή διαφορά συμπίεσης..... εγώ είχα τυφλωθεί γιατί μου άρεσε πολύ το αμάξι. Φυσικά ο μάστοράς μου, μου έβαλε χέρι όταν το αγόρασα άφτιαχτο και του το πήγα. Ο πωλητής δε φάνηκε πρόθυμος να το φτιάξει απ' ότι φαίνεται αλλά δεν τον κατηγορώ για ένα μόνο λόγο: Αφού δεν μπόρεσαν 4 hyundai να βρουν τι έχει, γιατί να γνωρίζει εκείνος; Τέλος πάντων. Τέλος καλό, Όλα καλά.
Ο r200 έχει δίκιο. Οι μάστορες της γειτονιάς είναι πολύ πιο έμπειροι διότι έχουν πειραματιστεί πάνω σε πολλούς αυτοσχεδιασμούς και πατέντες, πράγματα που απορρίπτει κάθε αντιπροσωπεία. Είναι σαν τον Ζαμπέτα και το Σαλέα που δεν πήγαν ποτέ ωδείο αλλά παίζουν καλύτερα απ' όλους. Δεν σε κάνουν γνώστη τα πτυχία.....η φαντασία μετράει περισσότερο.Καπου μου τα μπερδευεις.
Το λαμπακι του check engine σε ολα τα αυτοκινητα νομοτελειακα αναβει και μενει αναμμενο οταν το κλειδι ειναι στη 2η σκαλα. Σβηνει (οταν δεν υπαρχει προβλημα) 1-2 δευτερολεπτα αφου βαλεις μπροστα ή μενει αναμμενο και κατα τη λειτουργια του κινητηρα για να δειξει οτι κατι χρηζει προσοχης.
Μεταχειρισμενο αυτοκινητο που το λαμπακι δεν αναβει οπως περιγραφω, δεν θα επρεπε να το κοιτας καν, φευγεις επιτοπου, γιατι:
- ειτε το λαμπακι ηταν τοσο καιρο αναμμενο με προβλημα και καηκε,
- ειτε το εχουν βγαλει για να μη φαινεται οτι υπαρχει προβλημα
Ολα αυτα τα λεω γιατι απο τη μια λες 'σβησμενο λαμπακι' που σημαινει το εσβησαν με διαγνωστικο (σημειωτεον, ακομα και αυτο μπορεις να το καταλαβεις υπο όρους), και ααπο την αλλη λες οτι το αντικατεστησαν, που σημαινει κατι απο τα παραπανω που σημειωσα.
Εσυ σε ποια κατηγορια ανηκες? -
Η αξιολόγηση της περιπέτειας του φίλου είνια νομίζω λάθος
Καταρχήν είναι ευχαριστημένος με ένα μάστορα που αξιοποίησε τον χρόνο και εξοπλισμό που διέθεσαν τέσσερις άλλοι και ο ιδιοκτήτης και κράτησε την διαγνωση καπνισμένη βαλβίδα (ενώ είναι γνωστή η ευπάθεια των μοτέρ αυτών στα ωστήρια)ΚΑτά την γνώμη μου ο καλός μάστορας είναι αυτός που του είπε για την καπνισμένη βαλβίδα αφού πήγε με μετριοπάθεια (βαλβίδα κανίστρου) και διέγνωσε πρακτικά την βαλβίδα
Αν πήγαινε και σε ειδικευμένα συνεργεία (που ασχολούνται κατά τεκμήριο με τα ηλικιωμένα αυτοκίνητα κάθε μάρκας μετά την εγγύηση) θα ήταν καλύτερα.
Αλλά δεν πρέπει να λέμε ότι τα διαγνωστικά δεν αξίζουν και ο εξοπλισμός και η εμπειρία και το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι.
Όλα χρειάζονται
ΡΕΤΑΡΙΣΜΑ ΣΕ HYUNDAI ACCENT 2004