-
Έχεις δίκιο στο ότι είναι ιδιαίτερα εύκολη και καθόλου χρονοβόρα η διαδικασία έκδοσης κάρτας ελέγχου καυσαερίων. Απλά θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση που με σταματούσε η αστυνομία και μου ζητούσε ΚΕΚ, αν θα μπορούσα να του παρουσιάσω το χαρτί του ΚΤΕΟ ως 'υποκατάστατο' της ΚΕΚ. Σε τελική ανάλυση, γιατί να μη γίνονται δεκτά τα αποτελέσματα του ΚΤΕΟ; Δε θεωρούνται αξιόπιστα;
-
Μώρε αξιόπιστα θα θεωρούνται...το θέμα είναι ότι πρέπει να εισπράττουν και από άλλες πηγές. Τα ΚΤΕΟ εισπράττουν για άλλους λόγους...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Απλά θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση που με σταματούσε η αστυνομία και μου ζητούσε ΚΕΚ, αν θα μπορούσα να του παρουσιάσω το χαρτί του ΚΤΕΟ ως 'υποκατάστατο' της ΚΕΚ. Σε τελική ανάλυση, γιατί να μη γίνονται δεκτά τα αποτελέσματα του ΚΤΕΟ; Δε θεωρούνται αξιόπιστα;Μία διαφορά είναι πως τα αυτοκίνητα ελέγχονται στα ΚΤΕΟ κάθε δύο χρόνια, ενώ έλεγχος καυσαερίων πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Αν ο έλεγχος καυσαερίων είναι ίδιος και κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ και κατά την έκδοση της ΚΕΚ, τότε ΚΕΚ θα έπρεπε να έχουν τα αυτοκίνητα μόνο κατά το 2ο χρόνο μετά τον έλεγχο ΚΤΕΟ.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Η απόδειξη της 'καλής' δουλειάς που γίνεται στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον έλεγχο εκπομπώς ρύπων από τα αυτοκίνητα. Ευτυχώς, που υπάρχει και η Πόλη του Μεξικού για να είναι κάποιος χειρότερος από την Αθήνα.
-
Το επαναφέρω γιατί μου φάνηκε το πλέον σχετικό.
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να δείτε μια ακόμα απόδειξη του 'καλού' ελέγχου ρύπων στα αυτοκίνητα εν Ελλάδι (και της νοοτροπίας των Ελλήνων ότι αφού το αμάξι προχωράει δεν χρειάζεται προσοχή και συντήρηση)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252Ευτυχώς που υπάρχει και η πόλη του Μεξικού και δεν είναι η Αθήνα η χειρότερη!
-
Εχω ακουσει οτι φανταστει ανθρωπου νους για την καρτα καυσαεριων και ποιοι υποχρεουνται να την εχουν.
Οσοι εχουν αθηναικες πινακιδες? Οσοι ζουν Αθηνα?(πως αποδεικνυεται). Οσοι διερχονται απο Αθηνα ανεξαρτητα απο πινακιδες και το που ζουν?
Ολοι?Εχω ενα αυτοκινητο με αθηναικες πινακιδες, και ενα με πινακιδες επαρχιας, 2 και 3 ετων αντιστοιχα.
Και τα 2 κινουνται και Αθηνα και επαρχια.Σε ποιο πρεπει να βγαλω?
Και καθε ποτε βγαζουν?
-
Έχω την εντύπωση όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας μετά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας είναι υποχρεωμένα να φέρουν κάρτα.
-
όλα, μετά τον πρώτο χρόνο ετησίως.
-
viewtopic.php?f=5&t=16291&hilit=%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD
-
Καλό το topic, αυτό. Μου θύμισε να ανανεώσω την κάρτα, έχει λήξει εδώ και κάνα μήνα.
Πάντως εμένα με είχαν σταματήσει στο Άλσος Συγγρού επί της Κηφισίας στην άνοδο προς την Κηφισιά, κάνα 2 χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά , για έλεγχο κάρτας και μάλιστα μου βάλανε και το μαντζαφλάρι στην εξάτμιση για νέα μέτρηση, παρόλο που η κάρτα ήταν οκ.
-
Ποσταρει κανεις εδω απο επαρχια ή ολοι απο Αθηνα?
Ρωτησα σημερα το service απο επισημο αντιπροσωπο της επαρχιας, με ολοκληρωμενα συγκροτηματα πωλησεων-σερβις σε 5 νομους της επαρχιακης Ελλαδας, και μου ειπαν οτι αν η άδεια έχει βγει σε νομό της επαρχίας, ΔΕΝ χρειάζεται κάρτα καυσαερίων.
Ρωτησα επισης και αλλα service της επαρχιας και μου ειπαν οτι 'εμας θα μας συνεφερε να βγαζουμε και καρτα καυσαεριων αλλα ο νομός μας δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς που υποχρεούνται να έχουν'.
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει κανεις εδω στο φορουμ των 4τροχων να μας υποδειξει την πρωτογενη πηγη πληροφορησης, να δουμε τι λεει.
Γιατι σε αλλο θεμα , ολοι ειπαν, οτι ολα τα αυτοκινητα, ανεξαρτητως πινακιδας (για αδεια κυκλοφοριας ομως δεν προλαβαμε να το θιξουμε), πρεπει να εχουν καρτα καυσαεριων.
Γι αυτο λεω:
ξερει κανεις που μενει επαρχια?
ξερει κανεις που θα βρουμε επισημο εγγραφο ποιοι τελικα υποχρεουνται να εχουν καρτα? -
Αν θυμάμαι σωστά, ένα καινούριο αυτοκίνητο που μπαίνει στην κυκλοφορία για πρώτη φορά ΔΕΝ βγάζει κάρτα στην αρχή, αλλά αφού κλείσει χρόνο.
Από εκεί και πέρα, βγάζουν ΟΛΑ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και αυτό πρέπει να ισχύει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ... -
Έχω βγάλει 2 φορές κάρτα χωρίς έλεγχο σε συνοικιακό συνεργείο. Τα αυτοκίνητα ήταν άψογα βέβαια (άλλωστε πέρασαν αμφότερα από ΚΤΕΟ αρκετό καιρό αργότερα), όμως ό,τι κι αν έβγαζαν από την εξάτμιση, την κάρτα θα την είχα. Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι πάρα πολύ...
-
Mα καποιοι τελωσπαντων λενε ψεματα ή εσκεμένα αποκρυπτουν την αληθεια!
Πχ. υποπτευομαι οτι συνεργεια των Αθηνων ή δικτυακοι τοποι των Αθηνων(λυπαμαι που αναγκαζομαι να κανω τετοιου ειδους διαχωρισμους - αλλα καποιοι ακομη νομιζουν οτι Ελλαδα είναι μαλλον μονο η Αθηνα), πιθανολογω οτι ισως τα ισοπεδωνουν ολα και δεν λενε τι συμβαινει για τους κατοικους της επαρχιας!Ή στην επαρχια ολοι συλληβδην δεν ξερουν τι τους γινεται(μεμονωμενα συνεργεια που ρωτησα, αλλα και αντιπροσωπο με συνεργεια και πωλησεις σε 5 νομούς της επαρχιακης ελλαδας), ή στην Αθήνα επιμελως αποκρυπτουν ότι δεν ειναι ολα τα αυτοκινητα-δηλαδη εξαιρουνται οσα εχουν αδεια κυκλοφοριας απο πολη της επαρχιας.
Επειδη ομως καποιος, και δικαιως, θα πει, οτι ο καθενας λεει οτι θελει, καλο θα ηταν να εχουν την πρωτοτυπη εγκυκλιο του υπουργειου(μεταφορων?) που οριζει αυτα τα πραγματα να δουμε που ειναι η αληθεια και που το ψεμα.
-
Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην πόλη της Λάρισας δεν διαθέτει κάρτα ελέγχου καυσαερίων.
Ωστόσο μόλις το 10% των αυτοκινήτων στο νομό Λάρισας φαίνεται ότι ρυπαίνει, καθώς οι εκπομπές καυσαερίων του προαναφερόμενου ποσοστού, ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια.
Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από τον πρώτο μήνα ελέγχων της Κινητής Μονάδας Ελέγχου Καυσαερίων που έθεσε σε λειτουργία η Νομαρχία Λάρισας, η οποία επέβαλε και τα πρώτα πρόστιμα στους παραβάτες.
Σε διάστημα ενός μηνός αυτό ελέγχθηκαν 129 οχήματα όλων των κατηγοριών που κυκλοφορούσαν στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.
Το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι σύμφωνα με το νόμο, 29,35 ευρώ και ταυτόχρονη ακύρωση της κάρτας καυσαερίων, εφόσον υπάρχει γιατί πολλά οχήματα βρέθηκαν να στερούνται κάρτας.
Σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί χωρίς κάρτα καυσαερίων και με εκπομπή ρύπων μεγαλύτερη του επιτρεπομένου ορίου, τότε το πρόστιμο αναβαίνει στα 147 ευρώ.
Ήδη επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα και έπεται και συνέχεια
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Mα καποιοι τελωσπαντων λενε ψεματα ή εσκεμένα αποκρυπτουν την αληθεια!
Πχ. υποπτευομαι οτι συνεργεια των Αθηνων ή δικτυακοι τοποι των Αθηνων(λυπαμαι που αναγκαζομαι να κανω τετοιου ειδους διαχωρισμους - αλλα καποιοι ακομη νομιζουν οτι Ελλαδα είναι μαλλον μονο η Αθηνα), πιθανολογω οτι ισως τα ισοπεδωνουν ολα και δεν λενε τι συμβαινει για τους κατοικους της επαρχιας!Ή στην επαρχια ολοι συλληβδην δεν ξερουν τι τους γινεται(μεμονωμενα συνεργεια που ρωτησα, αλλα και αντιπροσωπο με συνεργεια και πωλησεις σε 5 νομούς της επαρχιακης ελλαδας), ή στην Αθήνα επιμελως αποκρυπτουν ότι δεν ειναι ολα τα αυτοκινητα-δηλαδη εξαιρουνται οσα εχουν αδεια κυκλοφοριας απο πολη της επαρχιας.
Η ΚΕΚ δεν εφαρμόστηκε εξ'αρχής σε όλους τους νομούς της ελλάδας, νομίζω μάλιστα ότι ήταν απόφαση του κάθε νομάρχη το αν θα εφαρμόζεται στον οικείο νομό. δε γνωρίζω αν στο μεταξύ έχει επεκταθεί το μέτρο πανελλαδικά. Λογικά η διεύθυνση συγκοινωνιών της νομαρχίας θα πρέπει να ξέρει.
Καλός θεσμός η ΚΕΚ, αλλά δυστυχώς πρακτικά δεν εφαρμόζεται.
http://WWW.SKAI.GR' target='_blank
Ωστόσο μόλις το 10% των αυτοκινήτων στο νομό Λάρισας φαίνεται ότι ρυπαίνει, καθώς οι εκπομπές καυσαερίων του προαναφερόμενου ποσοστού, ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια.
Ναι, αλλά δε μας λέει πόσο ρυπαίνει αυτό το 10%. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, πολλές έρευνες παγκοσμίως έχουν δείξει ότι η ρύπανση δεν προκαλείται από τα πολλά αυτοκίνητα, αλλά από τα λίγα αυτοκίνητα που ρυπαίνουν πολύ.
-
catalyst αυτο που λες για εφαρμογη ανα νομό ριχνει φως για το τι συμβαινει.
Θα επικοινωνησω και με δ/νση συγκοινωνιων να δω τι θα μου πει.
Αν και εκει μου πουν οτι ο νομός εξαιρείται, θα πρεπει να παρω το αντιστοιχο εγγραφο(και που να το βρω) ωστε αν με σταματησει αστυνομια στην Αθηνα ή αλλου να τους το δειξω?Γιατι στην Ελλαδα ειμαστε ως γνωστον μπανανια.
Πρεπει συχνα να αποδεικνυεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.Ο μπατσος μπορει να ειναι ετοιμος να ριξει την καμπανα, τι θα του πω, στον νομό μου δεν υπαρχει εφαρμογη της ΚΕΕ, κι ετσι δεν ειμαι υποχρεωμενος να εχω?
Αρκει?
Αν οχι, εφοσον εγω δεν υποχρεουμαι να βγαλω ΚΕΕ, γιατι να πρεπει να εξαναγκαζομαι να βγαλω, επειδη καποιοι δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι(πχ αστυνομικοι της Αθηνας)?
Πως θα προστατευσω τη θεση μου? -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
catalyst αυτο που λες για εφαρμογη ανα νομό ριχνει φως για το τι συμβαινει.
Θα επικοινωνησω και με δ/νση συγκοινωνιων να δω τι θα μου πει.
Αν και εκει μου πουν οτι ο νομός εξαιρείται, θα πρεπει να παρω το αντιστοιχο εγγραφο(και που να το βρω) ωστε αν με σταματησει αστυνομια στην Αθηνα ή αλλου να τους το δειξω?Γιατι στην Ελλαδα ειμαστε ως γνωστον μπανανια.
Πρεπει συχνα να αποδεικνυεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.Ο μπατσος μπορει να ειναι ετοιμος να ριξει την καμπανα, τι θα του πω, στον νομό μου δεν υπαρχει εφαρμογη της ΚΕΕ, κι ετσι δεν ειμαι υποχρεωμενος να εχω?
Αρκει?
Αν οχι, εφοσον εγω δεν υποχρεουμαι να βγαλω ΚΕΕ, γιατι να πρεπει να εξαναγκαζομαι να βγαλω, επειδη καποιοι δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι(πχ αστυνομικοι της Αθηνας)?
Πως θα προστατευσω τη θεση μου?Αντίστοιχο σκηνικό μου είχε κάνει αστυνομικός στο Ρέθυμνο πριν μερικά χρόνια. Μου έλεγε ότι δεν έχω περάσει ΚΤΕΟ και προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι τα αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες δεν περνούσαν ΚΤΕΟ για πρώτη φορά στα χ χρόνια αλλά ότι έβγαινε πρόγραμμα ανά εξάμηνο που καθόριζε ποια θα περάσουν. Ήταν και μεταμεσονύχτια η ώρα και πού να βρεθεί κάποιος να επιβεβαιώσει όσα του έλεγα. Ευτυχώς μετά από κάμποση ώρα κατάφερα να τον πείσω.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αντίστοιχο σκηνικό μου είχε κάνει αστυνομικός στο Ρέθυμνο πριν μερικά χρόνια. Μου έλεγε ότι δεν έχω περάσει ΚΤΕΟ και προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι τα αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες δεν περνούσαν ΚΤΕΟ για πρώτη φορά στα χ χρόνια αλλά ότι έβγαινε πρόγραμμα ανά εξάμηνο που καθόριζε ποια θα περάσουν. Ήταν και μεταμεσονύχτια η ώρα και πού να βρεθεί κάποιος να επιβεβαιώσει όσα του έλεγα. Ευτυχώς μετά από κάμποση ώρα κατάφερα να τον πείσω.Πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας και τις κρατικές εγκυκλίους ...
ΜΟΝΟ εν Ελλάδι ... -
Επικοινωνησα με την Δ/νση συγκοινωνιων.
Δεν απαιτειται ΚΕΕ για οσα οχηματα εχουν αδειες που εκδοθηκαν απο τις Δ/νσεις συγκοινωνιων του συγκεκριμενου νομού.
Τους επεισα και μου εστειλαν με φαξ την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης, ωστε να ειμαι καλυμμενος αν με σταματησει τροχαια στην Αθηνα.Το ερωτημα ομως ειναι...
Αν μου πουν...οτι εξαιρεισαι απο την ΚΕΕ αν κυκλοφορεις μονο στο νομό σου, κι εδω ειναι Αθηνα και επρεπε να εχεις ΚΕΕ?Ειμαι καλυμενος με αυτο το εγγραφο, που λεει οτι δεν εφαρμοστηκε η ΚΕΕ στον νομό μου?
Καρτα ελεγχου καυσαεριων