-
Αναζητώ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πόλης με 3 έως 3500 ευρώ.
Χρήση 90% μόνο εντός Θεσσαλονίκης, να είναι αξιόπιστο σε βλάβες, χαμηλά κόστη συντήρησης/κατανάλωση αλλά και άνετο (σχετικά) για πολυμελή οικογένεια.
Μέχρι πέρυσι είχα και ένα Fiat Panda 1.1 του 2005 που δυστυχώς πούλησα. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν και πρέπει να έχω πάλι 2ο αυτοκίνητο.
Σκέφτομαι πάλι για Panda που ήταν άνετο ή
Kia Picanto,
Toyota Yaris,
Daewoo Matiz,
Hyundai Atos
ή ακόμα και Hyundai Getz.Σωστά κινούμε;
Κάποιες προτάσεις σε αυτό το ποσό; -
Χρήση 90% μόνο εντός Θεσσαλονίκης, να είναι αξιόπιστο σε βλάβες, χαμηλά κόστη συντήρησης/κατανάλωση αλλά και άνετο (σχετικά) για πολυμελή οικογένεια.
Μέχρι πέρυσι είχα και ένα Fiat Panda 1.1 του 2005 που δυστυχώς πούλησα. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν και πρέπει να έχω πάλι 2ο αυτοκίνητο.
Kia Picanto,
Toyota Yaris,
Daewoo Matiz,
Hyundai Atos
Kia Picanto,
Toyota Yaris,
Daewoo Matiz,
Hyundai Atos
Παλι για Panda σε βλεπω... αλλιως getz επειδη βασικα ειναι λιγο πιο φτηνo απο yaris.. ελεγχος στο σασμαν στο getz.. οπως και αν πας σε picanto να μην ειναι στην ανακληση-παρτιδα με το γνωστο θεμα του στροφαλοφορου...atos-matiz σαφως κατωτερα απο τα υπολοιπα.
-
Αν βρω κάτι αξιόπιστο σε panda τότε ναι είναι καλή λύση.
Τα yaris τα βρισκω ακριβά. Πραγματικά τόσο καλά βγήκαν;
Είδα ένα 2πορτο 1000αρι μοντέλο του 2000 που τα πραγματικά του χλμ ειναι κάπου 170000 καλοδιατηρημένο
και το πουλάει στα 3500. Ο μηχανικός μου το λέει ευκαιρία! Μα 15τιας αυτοκίνητο;Τα atos, matiz τα θεωρείς λιγότερο αξιόπιστα;
-
Ξαναλεω ειναι πολυ ακριβα τα yaris, getz αν θελεις κατι πολυ παρομοιο.
-
To Yaris είναι πανάκριβο. Getz καλύτερη επιλογή και εξίσου αξιόπιστο με καλύτερες τιμές. Το Atos είναι αξιόπιστο αυτοκίνητο, οικονομικά ανταλλακτικά και γενικά εργαλείο, αλλά και μικρότερη κατηγορία από Getz και Yaris. Τα Matiz είχαν κάποια στιγμή σοβαρό πρόβλημα στα φρένα.
-
Το Getz παρόλο την αξιοπιστία το βλέπω να φεύγει λόγο διαστάσεων για την πόλη.
Επίσης το yaris αλλά και λόγο τιμής.G-ATOS
πως συγκρίνεις το atos σε σχέση με το Matiz σε χώρους και μηχανή;Πότε έγινε Chevrolet η Daewoo και άλλαξε κάτι στο αμάξι;
-
Το Atos είναι πολύ πιο ευρύχωρο από το Matiz. Έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και αν αποφασίσεις να εκμεταλευτείς τη διπλή αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, (αναδιπλώνεται και η πλάτη και το έδρανο), τότε δημιουργείται ένας τελείως επίπεδος χώρος, που σε συνδυασμό με το ύψος δεν θα πιστεύεις τι μπορεί να χωρέσει. Ακόμα θυμάμαι και γελάω με το βλέμμα του έκπληκτου υπαλλήλου, όταν φόρτωσα έτσι πίσω, όρθια και συσκευασμένη ηλεκτρίκη κουζίνα. Δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Μηχανικά τα 1,0 Atos-Matiz σε επιδόσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια. Εκείνο που υπερτερεί σίγουρα είναι το Atos 1,1 που είχα εγώ.Η Daewoo έγινε chevrolet πριν 8-9 χρόνια νομίζω. Ουσιαστικά τα πρώτα μοντέλα ήταν καθαρά της daewoo και απλώς άλλαξε το σήμα. Το πρόβλημα με τα φρένα πάντως, σαν chevrolet εμφανίστηκε. Προβλήμα στο abs επίσης είχαν εμφανίσει και κάποια aveo αλλά όχι το ίδιο σοβαρό με τα Matiz. Σε αυτά απλώς κόλλαγε το abs και δεν λειτουργούσε. Αντίθετα στα Matiz έμενες τελείως από φρένα, εντελώς ξαφνικά πάνω στη πορεία!
-
Ούτε για αστείο Matiz! Ένα από τα λίγα ΚΑΚΑ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις μέρες μας. 1000 φορές Atos ή ακόμα καλύτερα Picanto ή Panda.
-
Το panda όντως έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά και καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι. Το picanto είχε δισκόφρενα πίσω και πιο αποτελεσματικά φρένα και λίγο καλύτερη ποιότητα στα πλαστικά, σε σχέση με το Atos πάντα. Αν καταλήξεις σε Atos προτείνω πάντως την έκδοση GlS που είχα και όχι την απλή GL. Έχει μεγαλύτερα ελαστικά που βελτιώνουν αισθητά την οδική συμπεριφορά σε σχέση με το απλό. Το απλό φόραγε 155/70/13 και το GLS 175/60/13.
Επίσης έχει ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και οι χειρολαβές και οι καθρέφτες είναι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. Αυτή είναι η έκδοση GLS: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6684619/ -
χρήσιμες πληροφορίες
Για να μου φύγει η περιέργεια είδα σήμερα ένα Getz.
Του 05' στα 3000ευρώ. Καλή περίπτωση.
Ναι, το αυτοκίνητο παρόλο πολύ ευκολοδήγητο (σύμφωνα με την γυναίκα μου)
είναι μια κλάση παραπάνω από το panda που είχαμε.
Δεν είναι το 'καθαρόαιμο' πόλης.Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ούτε για αστείο Matiz! Ένα από τα λίγα ΚΑΚΑ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις μέρες μας. 1000 φορές Atos ή ακόμα καλύτερα Picanto ή Panda.Επειδή βλέπω πάρα πολλά matiz έξω
και έχω μιλήσει με 2 κατόχους που λένε τα καλύτερα λόγια
είναι εύκολο να αναφέρεις κάποια επιχειρήματα στον γενικό αφορισμό του Matiz;
Ευχαριστώ -
Τραγική οδική συμπεριφορά, abs που μπλόκαρε κι απενεργοποιούσε τα φρένα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παλι για Panda σε βλεπω... αλλιως getz επειδη βασικα ειναι λιγο πιο φτηνo απο yaris.. ελεγχος στο σασμαν στο getz.. οπως και αν πας σε picanto να μην ειναι στην ανακληση-παρτιδα με το γνωστο θεμα του στροφαλοφορου...atos-matiz σαφως κατωτερα απο τα υπολοιπα.Εννοειται Panda οπως λεει και ο Νονος (hello my friend). Στα λεφτα που δινεις δεν ξερω αν θα βρεις σε καλη κατασταση. Αξιοπιστo το Getz. Matiz ουτε για να το βλεπω. Το Atos το θεωρω καλυτερο.
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
...Έχεις γραφτεί και στο fiatpandaclub;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην τα γράφω δύο φορές...Παρόλο που είμαι ένθερμος φίλος των Κορεάτικων, δυστυχώς θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεις Κορεάτικο που να είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση και να μην σου δίνει την αίσθηση του 'μεταλλικού τσίγκου' ή του 'φτηνιάρικου αυτοκινήτου'.
Από εκεί και πέρα το Yaris είναι σε άλλη κατηγορία.
Για το Panda δεν θα γράψω κάτι γιατί η άποψή μου δεν είναι αντικειμενική. Άλλωστε το είχες...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Έχεις γραφτεί και στο fiatpandaclub;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην τα γράφω δύο φορές...
.ναι έχω λογαριασμό.
Μπήκα να ρωτήσω γιατί το pandaki που πούλησα είχε το γνωστό θέμα με αναμμένο λαμπάκι ...Νομίζω το ποιο δύσκολο είναι να βρεις αυτοκίνητο από 1ο χέρι και να εμπιστευτείς ότι γράφει ο άλλος στο car.gr.
Πλέον δεν βάζει κανένας ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο αμάξι του... -
α! Ok.
Μπερδεύτηκα γιατί και κάποιο άλλο παλικάρι από Θεσ/κη ψάχνει για Panda και το θέλετε για την ίδια χρήση (90% εντός της Θεσ/κης). -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
α! Ok.
Μπερδεύτηκα γιατί και κάποιο άλλο παλικάρι από Θεσ/κη ψάχνει για Panda και το θέλετε για την ίδια χρήση (90% εντός της Θεσ/κης).πήγα διάβασα στο φορουμ του fiatpandaclub.
Αν είσαι ο runner τα ξέρεις απο έξω συμβουλές για μεταχειρισμένο
Δυστυχώς δεν υπαρχουν πολλά αξιόλογα panda από ιδιωτες.
2η επιλογή κοιτάω για kia picando. -
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
α! Ok.
Μπερδεύτηκα γιατί και κάποιο άλλο παλικάρι από Θεσ/κη ψάχνει για Panda και το θέλετε για την ίδια χρήση (90% εντός της Θεσ/κης).πήγα διάβασα στο φορουμ του fiatpandaclub.
Αν είσαι ο runner τα ξέρεις απο έξω συμβουλές για μεταχειρισμένο
Δυστυχώς δεν υπαρχουν πολλά αξιόλογα panda από ιδιωτες.
2η επιλογή κοιτάω για kia picando.Ναι ο Runner είμαι. Το Storm το είχε προλάβει άλλος...
Από ιδιώτη Panda πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις. Είναι αυτοκίνητα που οι ιδιώτες δεν τα διώχνουν.
Και τα ελάχιστα που υπάρχουν είναι παλιά και με πολλά χιλιόμετρα και με κακή συντήρηση.Μόνο από εταιρικά leasing θα βρεις αρκετά, σε πολύ καλή κατάσταση 3ετίας ή 4ετίας και σε εργοστασιακή κατάσταση.
Εγώ έχω μάθει αρκετά για τα leasing αυτά, ποια εταιρεία τα μισθώνει, τι συντήρηση κάνουν και που.Κάνε μία γύρα σε μεγάλες εμπορίες μεταχειρισμένων και θα βρεις αρκετά καλά κομμάτια μοντέλα 2009...2012.
Από την εμπορία που αγόρασα το δικό μου, είχε εκείνη την περίοδο 7 κομμάτια Panda.
Μέσα σε ένα μήνα πούλησε τα 5. Φεύγουν αέρα/πατέρα...Της έχουν μείνει 2 κομμάτια. Το ένα με 31000χλμ και το άλλο με 74000χλμ.
Αλλά από ότι βλέπω έχει φέρει τώρα και την έκδοση με το LPG. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από ιδιώτη Panda πάρα πολύ δύσκολα θα βρεις. Είναι αυτοκίνητα που οι ιδιώτες δεν τα διώχνουν.
Και τα ελάχιστα που υπάρχουν είναι παλιά και με πολλά χιλιόμετρα και με κακή συντήρηση.Ισχύει απόλυτα αυτό που λες. Γιατί να το δώσει? Αξιόπιστο, με καλό πάτημα, άνετο, με λίγο αυξημένη απόσταση από το έδαφος και φθηνή συντήρηση... Κομμένο και ραμμένο για την Ελλάδα θα έλεγα... Σε λίγο με βλέπω και εγώ να ψάχνω ένα στη βόρεια Ελλάδα.
Μεταχειρισμένο με 3-3.500 ευρώ για Θεσσαλονίκη