-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Έστω αυτό το ήμι-πρεμιουμ. Εξακολουθώ να μην το δέχομαι.
Ολίγον έγκυος όπως λέμεΒέβαια εδώ διαβάζω ότι ξεπερνάει την Χ1
Δεν την ξεπερναει σε ποιοτητα-οδικη συμπεριφορα αλλα σε ολα τα υπολοιπα Αντρεα τη ξεπερναει. Αυτο ειναι γενικη παραδοχη εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Νέο συγκριτικό
Auto Bild 40/2016 10/20161.VW Tiguan 2.0 TDI SCR BlueMotion Technology (176 kW)
609 von 750 Punkten – Preis-Leistungs-Sieger
Karosserie: 134 von 150 Punkten;
Umwelt: 31 von 50 Punkten;
Fahrdynamik: 108 von 125 Punkten;
Connected Car: 44 von 50 Punkten;
Komfort: 128 von 150 Punkten;
Antrieb: 106 von 125 Punkten;
Kosten: 58 von 100 Punkten.2.BMW X1 25d (170 kW)
579 von 750 Punkten
Karosserie: 112 von 150 Punkten;
Umwelt: 34 von 50 Punkten;
Fahrdynamik: 104 von 125 Punkten;
Connected Car: 40 von 50 Punkten;
Komfort: 120 von 150 Punkten;
Antrieb: 109 von 125 Punkten;
Kosten: 60 von 100 Punkten.Πληρωμενο απο τη vw θα ειναι
-
Για να τελειωνουμε αν ηταν 2-3000 ακριβοτερη η ιδια εκδοση της bmw θα την επαιρνα και γω αλλα γι αυτα που προσφερει παραπανω οχι απλα δεν αξιζει αλλα πρεπει να εισαι bmwαδακιας για να τη παρεις
-
Technische Daten
BMW X1 xDrive 20d VW Tiguan 2.0 TDI SCR 4Motion
Grundpreis
40.250 € 39.975 €
Außenmaße
Länge x Breite x Höhe
4439 x 1821 x 1598 mm 4486 x 1839 x 1673 mm
Kofferraumvolumen
VDA
505 bis 1505 L 615 bis 1655 L
Hubraum / Motor
1995 cm³ / 4-Zylinder 1968 cm³ / 4-Zylinder
Leistung
140 kW / 190 PS (400 Nm) 140 kW / 190 PS (400 Nm)
Höchstgeschwindigkeit
219 km/h 212 km/h
Beschleunigung 0-100 km/h
7,6 s 7,9 s
Verbrauch
4,9 L/100 km 5,7 L/100 km
Testverbrauch
7,1 L/100 km 7,6 L/100 kmhttp://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 21332.html
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αυτο ειναι γενικη παραδοχη εκτος ελαχιστων εξαιρεσεωνΑυτό έλεγα παραπάνω. Κάτι που νομίζουμε ΔΕΝ είναι γενική παραδοχή
-
Αυτο ειναι γενικη παραδοχη εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων
Αυτό έλεγα παραπάνω. Κάτι που νομίζουμε ΔΕΝ είναι γενική παραδοχή
Είναι η περίπτωση που λες κάτι συνέχεια, προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου ότι ισχύει...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Technische Daten
BMW X1 xDrive 20d VW Tiguan 2.0 TDI SCR 4Motion
Grundpreis
40.250 € 39.975 €
Außenmaße
Länge x Breite x Höhe
4439 x 1821 x 1598 mm 4486 x 1839 x 1673 mm
Kofferraumvolumen
VDA
505 bis 1505 L 615 bis 1655 L
Hubraum / Motor
1995 cm³ / 4-Zylinder 1968 cm³ / 4-Zylinder
Leistung
140 kW / 190 PS (400 Nm) 140 kW / 190 PS (400 Nm)
Höchstgeschwindigkeit
219 km/h 212 km/h
Beschleunigung 0-100 km/h
7,6 s 7,9 s
Verbrauch
4,9 L/100 km 5,7 L/100 km
Testverbrauch
7,1 L/100 km 7,6 L/100 kmhttp://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... 21332.html
Εβαλες τις επιδοσεις Βασιλη μου που ειναι παραπλησιες για να αποδειξεις τι? Οι τιμες ειναι ιδιες σχεδον αλλα σιγουρα βαζοντας τον εξοπλισμο του vw θα εκτοξευσεις την τιμη της bmw και θα δωσεις κανα 7.000 για καλυτερη οδικη συμπεριφορα
Στην Ελλαδα εχει 35.000κατι το 190 4x4 και το bmw ξεπερναει τα 40.000.
Αν η διαφορα ηταν στα 2-3000 το εχω ξαναπει και το επαναλαμβανω οτ7 εγω ο ιδιος θα επαιρνα bmw.
Η γενικη παραδοχη ειναι γεγονος οχι επειδη το πιστευω εγω -
Όρισε τη γενική παραδοχή κ τεκμηρίωσε το πού βασίζεται με αποδείξεις.
-
Βασιλη επειδη ειμαι με το κινητο δεπορω να ψαχνω απο τεστ σχολιασμους (που πολλοι τις θεωρουν πουλημενες) αλλα οταν απο την μια εχεις:ποιοτητα,εργονομια που αγγιζει το τελειο,χωρους,εξοπλισμο,φρενα προτυπο για την κατηγορια,ανεση,τιμη,εκμεταλλευση χωρων και απο την αλλη:λιγο καλυτερη οδικη συμπεριφορα,ονομα τοτε ειναι δεδομενο ποιο ειναι καλυτερο για τους περισσοτερους σαν γενικο συνολο και δεν ειναι κατι που το λεω για να το πιστεψω.
Πιστευω πως αν εβγαινε πιο νωρις το τιγκουαν με τα 190 4x4 και εσυ Βασιλη θα το επελεγες που προερχεσαι απο κορολλα (δε το λεω ειρωνικα) αποριπτοντας τα 6-7-8000 παραπανω για την οδικη ευχαριστηση.
Υ.Σ. Βασιλη ο γραπτος λογος παρεξηγειται και αν μιλουσαμε τηλεφωνικα θα εβλεπες πως δεν ειμαι επιθετικος που ισως τωρα φαινεται κατι τετοιο -
Όρισε τη γενική παραδοχή κ τεκμηρίωσε το πού βασίζεται με αποδείξεις.Οταν η μεγαλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί οτι η x1 δεν αξίζει 6000€ παραπάνω απο το αντίστοιχο Tiguan αυτο πλέον ειναι γενική παραδοχή.
Γενική παραδοχή και αδιαμφισβητη αλήθεια προφανώς δεν ειναι ταυτόσημες έννοιες. Τα 6000€ ευρώ παραπάνω μπορεί να ειναι λίγα για κάποιον ανάλογα του ποσο υψηλά βάζει στις προτεραιότητες του το αυτοκινητο και ποσο μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό εχει. -
Έστω αυτό το ήμι-πρεμιουμ. Εξακολουθώ να μην το δέχομαι.
Ολίγον έγκυος όπως λέμεΒέβαια εδώ διαβάζω ότι ξεπερνάει την Χ1
Δεν την ξεπερναει σε ποιοτητα-οδικη συμπεριφορα αλλα σε ολα τα υπολοιπα Αντρεα τη ξεπερναει. Αυτο ειναι γενικη παραδοχη εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων
Νικό άλλο πιο vfm κ άλλο ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ. τελείως διαφορετικά τα δύο. Καλύτερο το tiguan από ξεκάθαρη επαφή μου με το αμάξι εδώ κ 3 μέρες δεν είναι. Αναφορικά με το εάν θα το έπαιρνα θα σου πω κατηγορηματικά όχι για δύο λόγους: Με χαλάει ή εμφάνισή του κ αυτά που κάνω με την Χ1 σε στροφιλικια όπου κινούμαι στη συντριπτική πλειοψηφία των χλμ που κάνω δεν θα μπορούσα να τα κάνω με το tiguan γιατί θα κινδύνευε να φύγει τι αμάξι.
Σταματάω εδώ κ ήδη αισθάνομαι γελοίος γιατί ή διαφωνία μας μοιάζει σαν να προσπαθώ να αποδείξω ότι το αμάξι μου είναι καλύτερο, ενώ απλά προσπάθησα να μην περάσει κάτι που θεωρώ αλλοίωση της πραγματικότητας ιδίως από τη στιγμή που τεσταρω το αμάξι εδώ κ μέρες...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Οταν η μεγαλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί οτι η x1 δεν αξίζει 6000€ παραπάνω απο το αντίστοιχο Tiguan αυτο πλέον ειναι γενική παραδοχή.
Γενική παραδοχή και αδιαμφισβητη αλήθεια προφανώς δεν ειναι ταυτόσημες έννοιες. Τα 6000€ ευρώ παραπάνω μπορεί να ειναι λίγα για κάποιον ανάλογα του ποσο υψηλά βάζει στις προτεραιότητες του το αυτοκινητο και ποσο μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό εχει.+1000000
Ποσο πιο καλα να το πει καποιος!!! -
Οταν η μεγαλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί οτι η x1 δεν αξίζει 6000€ παραπάνω απο το αντίστοιχο Tiguan αυτο πλέον ειναι γενική παραδοχή.
Γενική παραδοχή και αδιαμφισβητη αλήθεια προφανώς δεν ειναι ταυτόσημες έννοιες. Τα 6000€ ευρώ παραπάνω μπορεί να ειναι λίγα για κάποιον ανάλογα του ποσο υψηλά βάζει στις προτεραιότητες του το αυτοκινητο και ποσο μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό εχει.+1000000
Ποσο πιο καλα να το πει καποιος!!!Οταν αγαπάω το Tiguan και ο Nikos golf με αγαπαει
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ποσο πιο καλα να το πει καποιος!!!Οταν αγαπάω το Tiguan και ο Nikos golf με αγαπαει
Χαχαχα
-
...Καλύτερο το tiguan από ξεκάθαρη επαφή μου με το αμάξι εδώ κ 3 μέρες δεν είναι. Αναφορικά με το εάν θα το έπαιρνα θα σου πω κατηγορηματικά όχι για δύο λόγους: Με χαλάει ή εμφάνισή του κ αυτά που κάνω με την Χ1 σε στροφιλικια όπου κινούμαι στη συντριπτική πλειοψηφία των χλμ που κάνω δεν θα μπορούσα να τα κάνω με το tiguan γιατί θα κινδύνευε να φύγει τι αμάξι.Καταρχην να πω οτι σε ζηλευω για το αμαξι σου και το εζω ξαναπει αλλα εχω οδηγησει 2 φορες την 1500αρα x1 και περα απο την ελαφρως καλυτερη οδικη συμπεριφορα-ποιοτητα δεν ειδα να ειναι καπου αλλου καλυτερη ωστε να δικαιολογει τα 7.000 παραπανω.
Ο γειτονας μου που εχει την x1 οταν οδηγησε το tiguan μου εκθειασε τα φρενα,τους χωρους-εξοπλισμο και την ανεση στις λακουβες ενω οταν του ειπα ποσο εκανε με ρωτησε:Ποσοοοοο?
Αν οδηγας ετσι Βασιλη με την x1 ωστε το tiguan θα εφευγε συγνωμη αλλα ή εισαι υπερβολικος ή πηρες λαθος κατηγορια. Αδυνατω να πιστεψω πως τοσα χρονια εκανες υπομονη με ενα αμαξι σαν το κορολλα και τωρα οδηγας τοσο γρηγορα που με αλλο αμαξι θα αγοραζες χωραφι.
Τελος παντων ακουστηκαν και οι δυο γνωμες και συμφωνουμε οτι διαφωνουμε -
10 σελιδες φαγωμαρα! Αυτο που λεει ο Νικος και λεω κι εγω και δε γινεται ισως κατανοητο ειναι το VfM. Αν τ ιδια πραγματα ακριβως τα προαφερε το Χ1 στα ιδια λεφτα κι εγω θα το επαιρνα ειτε το λεγανε BMW ειτε το λεγανε Lada Niva. Δε συζηταμε για το καλυτερο αυτοκινητο γενικως στην κατηγορια, αλλα στα λεφτα που μπορει να διαθεσει καποιος. Γιατι; γιατι ετσι πρεπει ρε παιδια! Κι εμενα μου αρεσει το Evoque και αν κοστιζε ακριβως οσο το Χ1 ολοι εσεις που δηλωνετε ερωτευμενοι με το Χ1 θα αλλαξοπιστουσατε σε ενα βραδυ. Μπορουμε/θελουμε να δωσουμε τοσα χρηματα; οχι. Αντιστοιχα κι εγω δε θελω να δωσω 35Κ+ για κατι που απεκτησα με 28. Εστω κι αν υστερει σε σημεια. Βρειτε μου εσεις Χ1 στα 28 που να εχει στον εξοπλισμοντπυ κατι παραπανω απο υδραυλικο τιμονι, τασακι και ηλεκτρικα παραθυρα και ξαναμιλαμε.
Με το αμαξι εκανα μια διαδρομη Αθηνα Κορινθο Αθηνα και εχω καποια πρωτα συμπερασματα και θελω μαλιστα να τα πω για να διασταυρωσω αποψη με τους αλλους οδηγους Tiguan εδω. Αλλα θελω χρονο, θα το κανω οταν γυρισω Αθηνα. Χαιρετισμους απο την ομορφη Βηρυττο με την απιθανη κουζινα και τα ατελειωτα θηριωδη SUV.
-
Μα δεν είναι value for money το Tiguan.....
Πανάκριβο είναι για αυτά που προσφέρει.
Επείδη εσείς το θεωρείτε ημι-πρεμιουμ δεν σημαίνει ότι αξίζει παραπάνω λεφτά -
Ναι εμεις εδω 3-4 ατομα το θεωρουμε οχι οτι παγκοσμιως η vw εχει αυτη την εικονα!
@tiguolf αυτα τα θηριωδη suv πρεπει να ναι τελειως αλλη φαση. Ποσο θα γουσταρα ενα 7θεσιο μαυρο θηριο με φιμε τζαμια δε λεγεται
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να καταθέσω και εγώ τον οβολο μου στην ατερμονη καθώς φαίνεται σύγκριση αυτοκινήτων. υπάρχει η λεγόμενη σχέση ποιοτητας/τιμής που έχει να κάνει με το αν κάτι προσφέρει ανάλογα με τα λεφτά που κοστίζει . πχ ένα iPhone 7 800€ κάποιος το λέει πανάκριβο ενώ ένα Android κινητό προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες με 200€. ωστόσο εάν έχεις 800€ να διαθέσεις για κινητό το iPhone είναι vfm και επιλογή λόγω και της αξίας μεταπωλησης. Άρα για μένα πχ που είχα ταβάνι τα 35000€, και αυτά με τραβηγμα από τα μαλλιά, το να πάρω μια γυμνή X1 με έναν οριακό κινητήρα θα ήταν κατά τη γνώμη μου σας να παίρνεις το iPhone που έλεγα πριν με 500€ αλλά χωρίς καλή κάμερα, μπαταρία κλπ άρα παίρνεις μια αναμική, έκδοση του premium προϊόντος για να αποκτήσεις αυτό που λαχτάρας πάση θυσία. Άρα συμπερασματικα το vfm έχει να κάνει με την εξίσωση Budget +ανάγκες +γούστο, και η x1,που κοντεψα να αποκτήσω, με τις νέες τιμές δεν είναι vfm για εμένα στο δικό μου ποσό, όταν αγόρασα με τα λεφτά της γυμνης x1 με 136 άλογα και κλιματισμό, το tiguan 190 άλογα ντιζελ, της Παναγίας τα μάτια μέσα (συν led, τετρακινηση, dcc, κλπ). Υπενθυμίζω πως μια x1 1.5 με 5 extras και ένα xline πακέτο, που χωρίς αυτό δεν με τρελαίνει εμφανισιακά η x1, μπορεί να πάμε σε 44000 € για 136 άλογα κινητήρα!Αν είχα όμως 50000€ να διαθέσω για αυτοκίνητο, μια τούμπανο x1 190 άλογα μπορεί να είναι το vfm σε σχέση με μια γυμνή πρόταση ενός luxury brand και ούτω καθ'εξής. αυτά τα λίγα...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μα δεν είναι value for money το Tiguan.....
Πανάκριβο είναι για αυτά που προσφέρει.
Επείδη εσείς το θεωρείτε ημι-πρεμιουμ δεν σημαίνει ότι αξίζει παραπάνω λεφτάΚατα την γνώμη σου ποιο ειναι vfm?
VW Tiguan 2016