-
Καλησπέρα στην παρέα,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο . Το budget είναι στα 9.000. Και φυσικά δεν θέλω κάποιο δυσβάσταχτο να συντηρηθεί όχημα π.χ. με μεγάλο κυβισμό . Ψάχνω δηλαδή κατά προτίμηση 1.4 . Χρονολογία από 2009 και μετά. Παράλληλα θέλω να δίνει και λίγο γκάζι , αν είναι τουρμπάτο ακόμα καλύτερα. Γι αυτό ψάχνω σε άλογα 140 και πάνω . Μετά από λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε δύο καλές περιπτώσεις για τα δεδομένα αυτά . Το ένα πρόκειται για opel astra j 1.4 turbo ( 140 hp) και το αλλο Vw golf VI 1.4 tsi (160 hp). Κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των δύο και προτείνοντας μου κιολας και κάποιο άλλο που εσείς θα επιλέγατε , ποια είναι η άποψη σας ;;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλησπέρα στην παρέα,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο . Το budget είναι στα 9.000. Και φυσικά δεν θέλω κάποιο δυσβάσταχτο να συντηρηθεί όχημα π.χ. με μεγάλο κυβισμό . Ψάχνω δηλαδή κατά προτίμηση 1.4 . Χρονολογία από 2009 και μετά. Παράλληλα θέλω να δίνει και λίγο γκάζι , αν είναι τουρμπάτο ακόμα καλύτερα. Γι αυτό ψάχνω σε άλογα 140 και πάνω . Μετά από λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει σε δύο καλές περιπτώσεις για τα δεδομένα αυτά . Το ένα πρόκειται για opel astra j 1.4 turbo ( 140 hp) και το αλλο Vw golf VI 1.4 tsi (160 hp). Κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των δύο και προτείνοντας μου κιολας και κάποιο άλλο που εσείς θα επιλέγατε , ποια είναι η άποψη σας ;;;;
-
Καλησπέρα στην παρέα,
-
Δεν θα σου πω αποψεις για αυτα τα δυο γιατι εχω δει μονο τις προηγουμενες εκδοσεις τους. Επισης γενικα να ξερεις οτι το golf νομιζω θελει μονο 100αρα βενζινη (κοιταξε το για σιγουρα) και ενα ακομη οτι ενα αυτοκινητο 1400 και ενα 1800 εχουν περιπου τα ιδια παγια εξοδα (το πολυ 60-100 ευρω το χρονο διαφορα , αθροισμα.)
Ομως αν θες , δες και το fiat bravo. εχει με 120 140 και 150 αλογα.
Αν και με 9000 μπορεις να κοιταξεις στα ισια την julietta . οχι ?
Εχω το seat leon και γενικα το προτεινω ανεπιφυλακτα, αν εξαιρεσεις το εσωτερικο που με κοπο το λες μετριο ως προς την εμφανιση, δεν εχει βγαλει τιποτα απο προβληματα 7 χρονια τωρα.
-
Ο χρήστης dondon έγραψε:
Vw golf VI 1.4 tsi (160 hp)Το συγκεκριμενο αμαξι απ οσα εχω διαβασει και ακουω γυρω μου ειναι μαλλον απο τις πιο αναξιοπιστες επιλογες που μπορεις να κανεις ,ιδιως αν ειναι 2009 μοντελο.. Απο αυτη την αποψη πολυ καλυτερα το tsi 122.
Το fiat bravo 120-150 π.χ. ειναι overall πιο αξιοπιστο αμαξι. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Vw golf VI 1.4 tsi (160 hp)
Το συγκεκριμενο αμαξι απ οσα εχω διαβασει και ακουω γυρω μου ειναι μαλλον απο τις πιο αναξιοπιστες επιλογες που μπορεις να κανεις ,ιδιως αν ειναι 2009 μοντελο.. Απο αυτη την αποψη πολυ καλυτερα το tsi 122.
Το fiat bravo 120-150 π.χ. ειναι overall πιο αξιοπιστο αμαξι.Χωρις να είμαι fan του bravo θα πω επιπλεον ότι μπορείς να το βρεις και σε πάρα πολύ καλές τιμές... Αυτοκίνητο που μάλλον 'αδικήθηκε' λόγω ΦΙΑΤ στο θέμα πωλήσεις. Με 6500-7000€ μπορείς να βρεις την έκδοση με τους 150hp απο ιδιώτη...
πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6724014/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6519312/
Θεωρώ κάποιες μάρκες πχ ΤΟΥΟΤΑ και VW κάπως υπερκοστολογημένες και στα μεταχειρισμένα...Το astra είναι απο τα πιο 'άχρωμα' αυτοκίνητα της κατηγορίας, οπότε κάτι σε leon και bravo θα μου φαινόταν πιο λογική επιλογή... Απλά απο μέσα το leon μοιάζει σχεδιαστικά με αυτοκίνητο 15ετίας οπότε αν μπεις μέσα σε bravo και leon εύκολα θα πας σε...Bravo... Επίσης δεν είναι κακό τέτοιες εποχές να δίνουμε τα χρήματά μας και σε προϊόντα εκτος Γερμανίας Bέβαια για να μην το αδικώ απο θέματα ποιότητας το golf είναι κορυφή στην κατηγορία του... Για τους κινητήρες του ισχυει αυτο που είπε ο nonos...
-
Επειδη ακριβως εχω ακουσει παρα πολλα για τους κινητηρες tsi της περιοδου 2009-2010(κυριως), ειμαι περισσοτερο υπερ του αστρα. Επισης συγκριτικα με το fiat bravo, δεν ξερω εμλιστευομαι περισσοτερο την οπελ στους κινητηρες και σε θεμα ανθεκτικκτητας και καταπονησης. Μια αλλη επιλογη που ανακαλυψα χθες ειναι το seat ibiza 1.4 fr (150 hp) dsg 7+1 μιας και πλεον τα seat ειναι σε εμπιστα χερια (wv).
-
astra πολύ βαρετό ....
-
το φιατ παντως ειναι πολυ ωραιο , εχω φιλο που ειναι ξετρελαμενος και ειναι πιο αξιοπιστο απο οσο εχω ψαξει απο τα αλλα φιατ και γενικα φαινεται να εγινε καλη δουλεια
-
Φουσκες ημιαξονιου ζηταγανε σχεδον στανταρ τα bravo ,μονο.
Αγορά μεταχειρισμένου προτάσεις