-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ευτυχώς δεν υπήρχε τότε το φόρουμ να ζητούν την θανατική καταδίκη μου ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Τυχερός είσαι!!!!
-
Το έγραψα και πιο πάνω και το επαναλαμβάνω. Είναι ένα λάθος που σε αρχάριο οδηγό συγχωρείται. Κι εγώ προσωπικά οδηγώντας χρόνια δεν το έχω κάνει. Έχει τύχει να ξεκινήσω με χειρόφρενο στη πρώτη σκάλα και να το καταλάβω πριν κάνει το πρώτο μέτρο το αυτοκίνητο, από τη συμπεριφορά του χωρίς να πέσει η ματιά μου στα όργανα. Ξέρω περίπτωση όμως πριν χρόνια που ένας έκανε με τραβηγμένο χειρόφρενο τη διαδρομή Ηλιούπολη-Βουλιαγμένη. Η ερώτηση ήταν για να μάθει τι ζημιά μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό στο αυτοκίνητο και απαντήθηκε. Αν εγώ και κάποιοι ακόμα επισημαίνουμε ότι είναι κάτι που είναι λογικό να το πάθει ένας αρχάριος οδηγός, είναι γιατί δε πρέπει να αισθάνεται άσχημα που το έκανε. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και με τα χρόνια και την εμπειρία γινόμαστε όλοι καλοί οδηγοί και αισθανόμαστε το αυτοκίνητο. Σίγουρα το αυτοκίνητο ζοριζόταν στη πορεία, αφού πήγαινε φρεναριστό, το αντιλήφθηκε αλλά δεν είχε την εμπειρία να καταλάβει το γιατί. Την ενδεικτική λυχνία λογικά δεν την πρόσεξε και για αυτό το επισήμανα, ώστε να είναι κάτι που να το θυμάται, μέχρι να φτάσει στην εμπειρία να ακούει, να νιώθει και να αισθάνεται το αυτοκίνητο. Και το στροφόμετρο κοιτάς αν είσαι αρχάριος οδηγός, όμως με την εμπειρία και με τα χρόνια δεν το έχεις ανάγκη για να καταλάβεις πότε πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα.
-
Σε όλους έχει συμβεί κάτι ανάλογο.
Δεν λύσαμε, δεν βάλαμε χειρόφρενο.
Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα.
Οδήγηση με χειρόφρενο, βλάβη (!)