-
Παρακολουθώ το Forum καιρό και σαν γνήσιος φορουμίτης ήρθε και η σειρά μου να μοιραστώ το δίλημμα μου. Ψάχνω ένα μικρό SUV-crossover. Έχω τσεκάρει ορισμένα μοντέλα (με επικρατέστερα το Juke, Terios και SX4). Ενδιαφέρομαι κυρίως για πετρέλαιο μιας και κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά (βέβαια κάτι ακούγεται για φόρο στα Diesel και προβληματίζομαι). Οποιαδήποτε γνώμη και πρόταση ευπρόσδεκτη!
Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή ενότητα. [Admin]
-
Παρακολουθώ το Forum καιρό και σαν γνήσιος φορουμίτης ήρθε και η σειρά μου να μοιραστώ το δίλημμα μου. Ψάχνω ένα μικρό SUV-crossover. Έχω τσεκάρει ορισμένα μοντέλα (με επικρατέστερα το Juke, Terios και SX4). Ενδιαφέρομαι κυρίως για πετρέλαιο μιας και κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά (βέβαια κάτι ακούγεται για φόρο στα Diesel και προβληματίζομαι). Οποιαδήποτε γνώμη και πρόταση ευπρόσδεκτη!
-
-
Ο χρήστης Thanos Maja έγραψε:
Παρακολουθώ το Forum καιρό και σαν γνήσιος φορουμίτης ήρθε και η σειρά μου να μοιραστώ το δίλημμα μου. Ψάχνω ένα μικρό SUV-crossover. Έχω τσεκάρει ορισμένα μοντέλα (με επικρατέστερα το Juke, Terios και SX4). Ενδιαφέρομαι κυρίως για πετρέλαιο μιας και κάνω πολλά χιλιόμετρα καθημερινά (βέβαια κάτι ακούγεται για φόρο στα Diesel και προβληματίζομαι). Οποιαδήποτε γνώμη και πρόταση ευπρόσδεκτη!Nissan Juke 1.6
-
Το πετρελαιοκίνητο Juke έχει 1500άρη κινητήρα,όχι 1.6.
Εκτός από το juke,υπάρχουν και τα mokka,vitara,captur,το νέο HRV που αναμένεται,renegade,500x,2008 και κάποια άλλα ίσως.
Ενδιαφέρεσαι για μεταχειρισμένο ή για καινούριο και αν ναι στο δεύτερο,τι budget διαθέτεις; -
Ο χρήστης Thanos Maja έγραψε:
Έχω τσεκάρει ορισμένα μοντέλα (με επικρατέστερα το Juke, Terios και SX4).Επειδή το βλέπω να έχει ειπωθεί ξανά από άλλους χρήστες, το TERIOS πως θα αγορασθεί καινούριο;;
-
Από τα μοντέλα που γράφεις, αν δεν κολλάς στο σουλούπι του nissan, τότε 1.nissan 2.suzuki αλλά το suzuki είναι λίγο πιο δυνατό +10 αλογάκια στα πετρέλαια , για το terios δεν θα το σκεφτόμουνα καν, πέραν της προσιτής τιμής και της πιθανότητας να σου βγει αξιόπιστο αν το πρόσεχε ο προηγούμενος δεν έχει να σου προσφέρει και πολλά σε σχέση με τα άλλα δυο, βάλε ότι δεν υπάρχει πλέον η Daihatsu, και ότι τα terios δεν έβγαιναν σε έκδοση πετρελαίου...
Για το φόρο στα πετρελαιοκίνητα μπήκε ως ιδέα, αλλά με τόσες πωλήσεις diesel και χαμένα τέλη κυκλοφορίας κάτι θα σκεφτούν για να μας τα πάρουν...
-
Γενικά απο λεφτά σκέφτομαι να παίξω γύρω στα 18 19 χιλιάρικα, πιθανότατα θα πάω σε καινούριο εκτός αν παίξει καμιά πολύ δυνατή προσφορά σε μεταχειρισμένο. Γενικά αυτή τη στιγμή γέρνω μάλλον προς nissan και suzuki με επικρατέστερο το Juke που μ αρέσει το ιδιαίτερο κόψιμο του αλλά δεν έχω πάρει ακόμα κάποια οριστική απόφαση. Το sx4 έχει μόνο το βασικό εξοπλισμό σ αυτά τα λεφτά .
-
To sx4 ανεβαίνει και σε διαστάσεις. Το juke είναι μια καλή επιλογή νομίζω και εμφανισιακά και απο άποψη επιδόσεων, οικονομίας κτλ. Όσο για το φόρο στα diesel άκουσα πως το διέψευσε το υπουργείο οπότε προχωράς κανονικά σε πετρέλαιο αν το προτιμάς!
-
Κι εγώ κάτι τέτοιο άκουσα αλλά μ αυτούς ποτέ δεν ξέρεις!
Κι εγώ προς juke εκεί κλείνω αλλά θα κλείσω κι ένα td. Αξίζει να κλέισω και στις 2 εκδόσεις που σκέφτομαι; (1.6 βενζίνη 1.5 πετρέλαιο) ή αρκεί η μια; Γιατί κάπου είχα διαβάσει πως παίζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις απο έκδοση σε έκδοση.
-
Δεν υπάρχει πλέον Juke 1,6 βενζίνης αλλά 1,2 Turbo.
Μόνο οι κινητήρες διαφέρουν στο βενζινοκινητο με το diesel. Καμιά αλλη διαφορά.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Αγορά καινούριου αυτοκινήτου