-
Ήρθε η ώρα για αμορτισέρ. Λέω να βάλω τα bilstein b6 σε leon mk2. Θα πρέπει να αλλάξω και ελατήρια? Επειδή για το αμάξι μου βγάζει δύο κωδικούς με 55mm καλάμι και με 50mm τι να επιλέξω? 600 ευρώ αμορτισέρ, περαστικά και ευθυγράμμιση πως σας φαίνεται?
-
Ήρθε η ώρα για αμορτισέρ. Λέω να βάλω τα bilstein b6 σε leon mk2. Θα πρέπει να αλλάξω και ελατήρια? Επειδή για το αμάξι μου βγάζει δύο κωδικούς με 55mm καλάμι και με 50mm τι να επιλέξω? 600 ευρώ αμορτισέρ, περαστικά και ευθυγράμμιση πως σας φαίνεται?
-
-
Πολλα λεφτα μου φαινονται αυτους τους καιρους τα 600 για 4 bilstein. Τεσπα γουστα ειναι αυτα.
Για το αν φορας 55 καλαμι ή 50 πρεπει να τσεκαρεις το πλαισιο σου και τη χρονολογια.
Νομιζω τα 05-06 μοντελα ηταν 50mm
Αν εισαι tsi 99% εισαι 55mm.
Τα Β6 δεν ειναι χαμηλωματος αμορτισερ, συνεπως αφηνεις τα ιδια ελατηρια, οπου ειδικα στην εκδοση sport up ειναι και αρκετα σφικτα. -
S3 κι εμένα πολλά μου φαίνονται τα 600. Τι άλλο θα μπορούσα να βάλω? Sport up είναι το δικό μου.
-
Εξαρταται τις προτεραιοτητες σου.
στα ιδια χρηματα ή λιγο παραπανω μπορεις να πας σε μια καλη coilover.
Αν θες να μεινεις με τα ιδια ελατηρια, πας σε λυσεις τυπου sachs, monroe, ή κονι κοκκινα με τα μισα λεφτα. -
Για κοίτα και εδω http://www.siriocenter.gr/Proionta/Amor ... #modelStr={%22VehicleBrandId%22%3A%2242%22,%22VehicleYear%22%3A%222007%22,%22VehicleModelId%22%3A%22478%22,%22VehicleId%22%3A%22%22,%22AmortiserTypeId%22%3A%223%22,%22ProductModelId%22%3A%2223%22,%22ProductBrandId%22%3A%22%22,%22AmortiserPositionId%22%3A%22%22,%22sortProperty%22%3A%22ItemPrice%22,%22sortDirection%22%3A%22Ascending%22,%22pageNo%22%3A%220%22,%22pageSize%22%3A%2210%22}
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Εξαρταται τις προτεραιοτητες σου.
στα ιδια χρηματα ή λιγο παραπανω μπορεις να πας σε μια καλη coilover.
Αν θες να μεινεις με τα ιδια ελατηρια, πας σε λυσεις τυπου sachs, monroe, ή κονι κοκκινα με τα μισα λεφτα.για χρηση δρομου δεν υπερτερει η coilover
-
Τα 600 ευρω ειναι πολλα.....Γενικα ακομη και αν ψαχτεις αρκετα δεν νομιζω οτι θα γλυτωσεις πολλα λεφτα.Τα β6 ειναι για τα εργοστασιακα ελατηρια.Εγω αυτα φοραω....Νταξει ειναι αψογα ,μετα απο 150.000 χιλιομετρα ειναι τελεια.Εγω θα σου προτεινα ΑΛΚΟ κιτρινα.Περιπου σαν τα μπιλστειν.....
-
Κι εγω Β6 φοράω με 3ποντα Eibach (σηκωνουν μεχρι 30mm max). Σκληρά και αθάνατα. Με τα μαμά ελατήρια ακόμα πιο κούτσουρα. Ψάξου κι απο μαγαζια εξωτερικού. Μπορεί να τα βρείς ενα 100αρικο φθηνότερο με λογικά μεταφορικά.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Κι εγω Β6 φοράω με 3ποντα Eibach (σηκωνουν μεχρι 30mm max). Σκληρά και αθάνατα. Με τα μαμά ελατήρια ακόμα πιο κούτσουρα. Ψάξου κι απο μαγαζια εξωτερικού. Μπορεί να τα βρείς ενα 100αρικο φθηνότερο με λογικά μεταφορικά.ειναι ποιο σκληρο το σεταπ β6-εργοστασιακα ελατηρια σε σχεση με β6-eibach?μηπως εννοεις το αναποδο?
φοραω σε πουντο μκ2β σπορτινγκ τα β6 με μαμα ελατηρια ειναι σκληρα εως κουτσουρα αλλα στον δρομο ειναι αψογα.
70.000χλμ εχω κανει και ειναι σε πολυ καλη κατασταση τα αμορτισερ.δες και τα κονι κιτρινα και σε ποιο φτηνο χωρις ρυθμιση τα κονι str.t
-
Ειχα κανει κ εγω πολλα χιλιομετρα με τα μαμα ελατηρια χωρις κανενα παραπονο αλλά οταν εβαλα τα eibach κατάλαβα την διαφορά. Είναι προοδευτικα με πυκνοτερο σπειρωμα πανω, το αμορτισερ δουλευει πιο σωστα, πιο ομαλα βασικα δεν κοπαναει πολυ κι οταν πιεζεται πολυ σκληραινει. Τα Β12 που δινει η bilstein ερχονται με eibach ελατηριο. Συνεργαζονται αψογα. Το ιδιο καλα και με H&R αν και καποιοι λενε οτι κοπαναει περισσοτερο
-
Μάλλον θα απορρίψω τα bilstein λόγω σκληρότητας-τιμής. Τα koni γενικά δεν τα συμπαθώ (γούστα είναι αυτα...) και σκέφτομαι να πάω σε sachs advantage. Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μου πεί πως είναι σε σκληρότητα ( τα advantage)? Γενικά ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου με ικανοποιούσε πλήρως πριν ''πέσουν'' τα μαμα αμορτισερ, οπότε ψάχνω κάτι αντίστοιχο.
-
Σε αλλο φορουμ που ειχα διαβασει π.χ. για bmw λενε οτι ειναι πολυ μαλακα και ειναι βαρκα το αυτοκινητο.Γιατι δεν κοιτας τα αλκο?Αν δεν σου αρεσουν κοιτα ρυθμιζομενα απο τις εταιριες που ειπαν τα παιδια π.χ. κονι
-
Πήρα τα bilstein τελικά. Την Πέμπτη θα μπουν στο αμάξι.
-
Ωραια επιλογη! Ποσο θα παει το μαλλι?
-
600 όλα μαζί.
-
τα b6 πηρες τελικα?αναμενουμε εντυπωσεις.
-
Νορμάλ τιμή μου φαίνεται. Τόσα πλήρωσα κι εγώ για τα ίδια αμορτισέρ με τοποθέτηση και ευθυγράμμιση.
Καλοτάξιδα! -
Η τιμή καλή είναι. Για τα sachs advantage ήθελαν πολύ λιγότερα βέβαια. Περιπου 300. Τι να πω, ελπίζω να μην το μετανιώσω.
Απορία για αμορτισέρ