-
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί με προβληματίζει η λειτουργία της λέσχης μου, αλλά ο προβληματισμός είναι γενικότερος και αφορά στη λειτουργία όλων των λεσχών, που , απ' ότι μαθαίνω, είναι περίπου η ίδια.
Είμαι μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ 3 χρόνια τώρα. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τις παροχές της λέσχης μου και, απ' ότι μαθαίνω, περίπου τα ίδια ισχύουν με τις υπόλοιπες λέσχες.
Εξηγούμαι:
Κατ΄αρχήν, το να είναι κάποιος μέλος μιας λέσχης, στο δικό μου μυαλό συνεπάγεται το να είναι μέλος μιας κοινότητας. Σε ότι με αφορά, η ΦΙΛΠΑ επικοινωνεί μαζί μου 2 φορές το χρόνο: όταν λήγουν οι ασφάλειες και όταν λήγει η θητεία του ΔΣ, οπότε συγκαλείται Γενική Συνέλευση. That's all. Στην αρχή πίστευα στο ότι αυτό οφείλεται στην απόσταση (δεν ζω στην Αθήνα) αλλά δεν είναι έτσι. Αυτό δεν συνιστά κοινότητα, λέω εγώ.
Αν ήμουν ένας απλός 'απατεώνας' που οι ιστορικές πινακίδες θα ισοδυναμούσαν με το να μην πληρώνω τέλη και κανονική ασφάλεια, ΟΚ, θα με κάλυπτε μια χαρά. Αλλά δεν είμαι, οπότε ...
Οπότε, αλήθεια, τι θα περίμενα από μια λέσχη? Πολλά πράγματα:
- Βιβλιοθήκη (φυσική και ψηφιακή) με τεχνικά και γενικότερα βιβλία, ταινίες, άρθρα κλπ.
- Ένα φόρουμ συζητήσεων υπό την αιγίδα της λέσχης - όχι από άλλους σχετικούς ή άσχετους ιδιώτες
- Μια βοήθεια σε ότι αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και, γιατί όχι, και ανταλλακτικών - σε συνθήκες εμπιστοσύνης προφανώς.
- Ένα σοβαρό newsletter.
- Μια σειρά εκδόσεων.
- Μια σειρά εκδηλώσεων, όχι μόνο αγώνες-βόλτες-αλλά και ομιλίες, παρουσιάσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια κλπ.
- Αντιπροσώπευση της λέσχης στις μεγάλες πόλεις, όχι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μπορώ να σκεφτώ και πολλά ακόμη, μέχρι έκδοση almanak με τα οχήματα που προσετέθησαν στο δυναμικό της λέσχης κάθε χρονιά.
Αν είχα τέτειες παροχές, ας διπλασιαζόταν η συνδρομή. Αλλά τώρα τα 130 ευρώ μου φαίνονται χωρίς αντικρυσμα. Τα έδωσα βέβαια για φέτος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει να το ξανακάνω...
Θα ήθελα τις απόψεις σας για όλα αυτά.
**ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα παραπάνω δεν συνιστούν επίθεση, πολεμική ή κάτι άλλο ανάλογο, ούτε υποκρίπτουν σκοπιμότητες. Απλώς, εκφράζω δημόσια ένα προβληματισμό μου... **
-
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί με προβληματίζει η λειτουργία της λέσχης μου, αλλά ο προβληματισμός είναι γενικότερος και αφορά στη λειτουργία όλων των λεσχών, που , απ' ότι μαθαίνω, είναι περίπου η ίδια.
Είμαι μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ 3 χρόνια τώρα. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τις παροχές της λέσχης μου και, απ' ότι μαθαίνω, περίπου τα ίδια ισχύουν με τις υπόλοιπες λέσχες.
Εξηγούμαι:
Κατ΄αρχήν, το να είναι κάποιος μέλος μιας λέσχης, στο δικό μου μυαλό συνεπάγεται το να είναι μέλος μιας κοινότητας. Σε ότι με αφορά, η ΦΙΛΠΑ επικοινωνεί μαζί μου 2 φορές το χρόνο: όταν λήγουν οι ασφάλειες και όταν λήγει η θητεία του ΔΣ, οπότε συγκαλείται Γενική Συνέλευση. That's all. Στην αρχή πίστευα στο ότι αυτό οφείλεται στην απόσταση (δεν ζω στην Αθήνα) αλλά δεν είναι έτσι. Αυτό δεν συνιστά κοινότητα, λέω εγώ.
Αν ήμουν ένας απλός 'απατεώνας' που οι ιστορικές πινακίδες θα ισοδυναμούσαν με το να μην πληρώνω τέλη και κανονική ασφάλεια, ΟΚ, θα με κάλυπτε μια χαρά. Αλλά δεν είμαι, οπότε ...
- Βιβλιοθήκη (φυσική και ψηφιακή) με τεχνικά και γενικότερα βιβλία, ταινίες, άρθρα κλπ.
- Ένα φόρουμ συζητήσεων υπό την αιγίδα της λέσχης - όχι από άλλους σχετικούς ή άσχετους ιδιώτες
- Μια βοήθεια σε ότι αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και, γιατί όχι, και ανταλλακτικών - σε συνθήκες εμπιστοσύνης προφανώς.
- Ένα σοβαρό newsletter.
- Μια σειρά εκδόσεων.
- Μια σειρά εκδηλώσεων, όχι μόνο αγώνες-βόλτες-αλλά και ομιλίες, παρουσιάσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια κλπ.
- Αντιπροσώπευση της λέσχης στις μεγάλες πόλεις, όχι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μπορώ να σκεφτώ και πολλά ακόμη, μέχρι έκδοση almanak με τα οχήματα που προσετέθησαν στο δυναμικό της λέσχης κάθε χρονιά.
Αν είχα τέτειες παροχές, ας διπλασιαζόταν η συνδρομή. Αλλά τώρα τα 130 ευρώ μου φαίνονται χωρίς αντικρυσμα. Τα έδωσα βέβαια για φέτος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αξίζει να το ξανακάνω...
**ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα παραπάνω δεν συνιστούν επίθεση, πολεμική ή κάτι άλλο ανάλογο, ούτε υποκρίπτουν σκοπιμότητες. Απλώς, εκφράζω δημόσια ένα προβληματισμό μου... **
-
Εξηγούμαι:
- Ένα σοβαρό newsletter.
- Μια σειρά εκδόσεων.
-
Χμμμ.. εμένα μου στέλνουν συνέχεια μηνύματα για τις διάφορες εκδηλώσεις πάντως..
-
Μπορεις να γραφτεις σε καποια αλλη λεσχη με πολυ χαμηλοτερο κοστος (σισα ,microcar,λεκαμ κτλ) .
Σιγουρα καποιες απο της παραπανω λεσχες που εχουν πολυ μικροτερη δυναμη απο οτι η φιλπα υπαρχει πιο προσωπικη επαφη με τον κατοχο του ιστορικου αυτοκινητου .
Τελος η ΦΙΛΠΑ δεν ειναι λεσχη αλλα μια ομοσπονδια .
Οσο για την φτηνη ασφαλεια αν πας σε καποια λεσχη αλλα μπορεις να κανεις και παλι ασφαλεια αρκει να μεινεις κανα διμηνο (νομιζω) ανασφαλιστος -
Πολύ καλές οι παρατηρήσεις που γράφει ο φίλος.
Πρέπει όμως να αναλογιστείς ότι η πλειοψηφία αυτών για να πραγματοποιηθούν απαιτούν χρήμα και επαγγελματική ενασχόληση με το θέμα για να πραγματοποιηθούν. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες Λέσχες, και ειδικά οι μικρότερες στην περιφέρεια, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απασχολούν μόνιμο προσωπικό σε καθήκοντα γραμματείας και υποστήριξης κάθε είδους ηλεκτρονικής πλατφόρμας , και στηρίζονται απλά στον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο των μελών κυρίως του εκάστοτε Δ.Σ..
Στο κομμάτι της επικοινωνίας υπάρχουν πλέον εύκολες και δωρεάν μέθοδοι όπως e-mail, SMS, Group ή σελίδα στο Facebook.
Και να μην ξεχνάμε την παραδοσιακή αλληλογραφία.Πάντως η πλειοψηφία των Λεσχών έχει καθιερώσει πέραν των ''αγωνιστικών'' εκδηλώσεων, εβδομαδιαίες συναντήσεις στα γραφεία τους, περιηγήσεις για χλμ συντήρησης καθώς και συμμετοχή σε παράλληλες εκδηλώσεις.
Όσον αφορά την εκπροσώπηση σε μεγάλες πόλεις, στις περισσότερες από αυτές υπάρχουν τοπικές Λέσχες που ανήκουν στην Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ ή την ΟΜΑΕ ή την ΕΟΟΕ οπότε το πρόβλημα σχεδόν δεν υφίσταται.
ΠΕΡΙ ΛΕΣΧΩΝ