-
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!
Θα μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου και θα εκτιμούσα τις γνώμες σας...Τις ανάγκες της οικογένειας μου εξυπηρετούν 2 αυτοκίνητα: ένα peugeot 406 1.6 ΄97 με 290000χλμ. , και ένα toyota yaris 1.3 '06 με 80000χλμ. Αμφότερα είχαν αγοραστεί καινούργια.
Το 406, τα τελευταία χρόνια, μετά από κάμποσες σχετικά δαπανηρές συνολικά βλάβες που επισκευάστηκαν (κακώς, κατά τη γνώμη μου, καθώς επέμενα να πουληθεί για κάτι πιο σύγχρονο/συμφέρον αλλά δεν εισακούσθην) , και με την χαμηλή απόδοση/μεγάλη κατανάλωσή του να το καθιστούν ασύμφορο και άβολο για μακρινά ταξίδια, έχει περιοριστεί να εκτελεί τις κοντινές επαρχιακές διαδρομές, τρώγοντας ωστόσο σταθερά τα 265€ τέλη του,οδική, καθώς και αρκετή βενζίνα και συντήρηση και μικροβλάβες, αρνούμενο πεισματικά να 'ψοφήσει' ή έστω να βγάλει μια αρκετά χοντρή βλάβη ώστε να παρακινηθούν οι 'ξεροκέφαλοι' της παρέας να το ξεφορτωθούμε επιτέλους.
To yaris παίζει το ρόλο του 'μεγάλου' αυτοκινήτου, πέρα από την καθημερινή χρήση με αυτό κάνουμε (εγώ δηλαδή..) ταξίδια εκδρομές κλπ., και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έχει εμφανίσει κάποια ζημιά που να το καθιστά ασύμφορο, και είναι και οικονομικό στην κατανάλωση/τέλη...αλλά...δεν παύει να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με περιορισμένες δυνατότητες στα ταξίδια, μικρή ισχύ, μικρούς χώρους, δεν ταξιδεύει άνετα σε κανέναν τομέα.
Το πρόβλημά μου (γιατί μόνο εγώ προβληματίζομαι στην οικογένεια, τους άλλους δεν τους πολυνοιάζει) είναι οτι το 406 απλά κάθεται και τρώει πολλά χρήματα προσφέροντας λίγα, και το τίμιο πλην μικρό yaris δεν αντέχει να είναι το 'μεγάλο' αυτοκίνητο της οικογένειας.
Να διευκρινίσω οτι χρειάζονται απαραίτητα 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια. Πιθανά ενδεχόμενα που έχω σκεφτεί:
- Να πουλήσουμε το 406 για ένα μεταχειρισμένο μεσαίο δεκαετίας π.χ. Focus mk2 1.6 θα μου άρεσε, αλλά φοβάμαι να μπλέξω με μεταχειρισμένα γιατί είναι λαχείο και δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε την όρεξη να ψάχνω.
- Να δώσουμε το 406 απόσυρση για καινούργιο μεσαίο δεν παίζει γιατί οι τιμές είναι αρκετά υψηλές με την έννοια οτι θα τους κακοφανεί να δοθούν τόοοσα λεφτά για καινούργιο αμάξι. Θα υπήρχε ίσως η δυνατότητα αγοράς καινούργιου έως 13000, αλλά σε αυτή την κατηγορία τιμής θα ήταν πάλι ένα μικρό...
- Να πουλήσουμε το yaris νομίζω δεν υπάρχει κανένας λόγος ακόμα.
- Να πουλήσουμε και τα 2 και να αγοράσουμε ένα focus του 2006 και ένα starlet του 1997 ...χμμμ...εκεί ξεφεύγει η μπάλα και δεν νομίζω να μπορέσω να πείσω τα άλλα μέλη για τόσο τεράστιες αλλαγές.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ακούσω και άλλες απόψεις, γιατί εγώ είμαι ο 'ταξιδιάρης' της οικογένειας και προβληματίζομαι, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου το διαχειρίζονται άλλοι, που δεν σκέφτονται μακροπρόθεσμα, και δύσκολα 'ξεκουνάνε' για αλλαγές εκτός κι αν συντρέξει 'σοβαρός' λόγος. Και νιώθω οτι είναι κρίμα να έχουμε μεν τη δυνατότητα να συντηρούμε 2 αυτοκίνητα, αλλά να μην εξυπηρετούν με τον πιο συμφέροντα δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τις τσέπες μας.
-
Θα μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου και θα εκτιμούσα τις γνώμες σας...Τις ανάγκες της οικογένειας μου εξυπηρετούν 2 αυτοκίνητα: ένα peugeot 406 1.6 ΄97 με 290000χλμ. , και ένα toyota yaris 1.3 '06 με 80000χλμ. Αμφότερα είχαν αγοραστεί καινούργια.
Το 406, τα τελευταία χρόνια, μετά από κάμποσες σχετικά δαπανηρές συνολικά βλάβες που επισκευάστηκαν (κακώς, κατά τη γνώμη μου, καθώς επέμενα να πουληθεί για κάτι πιο σύγχρονο/συμφέρον αλλά δεν εισακούσθην) , και με την χαμηλή απόδοση/μεγάλη κατανάλωσή του να το καθιστούν ασύμφορο και άβολο για μακρινά ταξίδια, έχει περιοριστεί να εκτελεί τις κοντινές επαρχιακές διαδρομές, τρώγοντας ωστόσο σταθερά τα 265€ τέλη του,οδική, καθώς και αρκετή βενζίνα και συντήρηση και μικροβλάβες, αρνούμενο πεισματικά να 'ψοφήσει' ή έστω να βγάλει μια αρκετά χοντρή βλάβη ώστε να παρακινηθούν οι 'ξεροκέφαλοι' της παρέας να το ξεφορτωθούμε επιτέλους.
To yaris παίζει το ρόλο του 'μεγάλου' αυτοκινήτου, πέρα από την καθημερινή χρήση με αυτό κάνουμε (εγώ δηλαδή..) ταξίδια εκδρομές κλπ., και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έχει εμφανίσει κάποια ζημιά που να το καθιστά ασύμφορο, και είναι και οικονομικό στην κατανάλωση/τέλη...αλλά...δεν παύει να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με περιορισμένες δυνατότητες στα ταξίδια, μικρή ισχύ, μικρούς χώρους, δεν ταξιδεύει άνετα σε κανέναν τομέα.
Το πρόβλημά μου (γιατί μόνο εγώ προβληματίζομαι στην οικογένεια, τους άλλους δεν τους πολυνοιάζει) είναι οτι το 406 απλά κάθεται και τρώει πολλά χρήματα προσφέροντας λίγα, και το τίμιο πλην μικρό yaris δεν αντέχει να είναι το 'μεγάλο' αυτοκίνητο της οικογένειας.
Να διευκρινίσω οτι χρειάζονται απαραίτητα 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια. Πιθανά ενδεχόμενα που έχω σκεφτεί:
- Να πουλήσουμε το 406 για ένα μεταχειρισμένο μεσαίο δεκαετίας π.χ. Focus mk2 1.6 θα μου άρεσε, αλλά φοβάμαι να μπλέξω με μεταχειρισμένα γιατί είναι λαχείο και δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε την όρεξη να ψάχνω.
- Να δώσουμε το 406 απόσυρση για καινούργιο μεσαίο δεν παίζει γιατί οι τιμές είναι αρκετά υψηλές με την έννοια οτι θα τους κακοφανεί να δοθούν τόοοσα λεφτά για καινούργιο αμάξι. Θα υπήρχε ίσως η δυνατότητα αγοράς καινούργιου έως 13000, αλλά σε αυτή την κατηγορία τιμής θα ήταν πάλι ένα μικρό...
- Να πουλήσουμε και τα 2 και να αγοράσουμε ένα focus του 2006 και ένα starlet του 1997 ...χμμμ...εκεί ξεφεύγει η μπάλα και δεν νομίζω να μπορέσω να πείσω τα άλλα μέλη για τόσο τεράστιες αλλαγές.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ακούσω και άλλες απόψεις, γιατί εγώ είμαι ο 'ταξιδιάρης' της οικογένειας και προβληματίζομαι, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου το διαχειρίζονται άλλοι, που δεν σκέφτονται μακροπρόθεσμα, και δύσκολα 'ξεκουνάνε' για αλλαγές εκτός κι αν συντρέξει 'σοβαρός' λόγος. Και νιώθω οτι είναι κρίμα να έχουμε μεν τη δυνατότητα να συντηρούμε 2 αυτοκίνητα, αλλά να μην εξυπηρετούν με τον πιο συμφέροντα δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τις τσέπες μας.
-
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά και σε σένα!
Τον προβληματισμό σου δεν μας είπες όμως...
-
Καλησπέρα φίλε καλή χρονιά.
Κατ 'εμέ άσε να αποφασίσει αυτός που τα πληρώνει τα 2 αμάξια.
Ενδεχομένως ξέρει κάτι παραπάνω και διατηρεί την κατάσταση ως έχει. -
'Ξέρει κάτι παραπάνω'=πλήρης αδιαφορία, απλά πληρώνει και όσο υπάρχει αυτοκίνητο που τσουλάει δεν τον νοιάζει!
Σκέψου οτι αν δεν ήμουν εγώ δεν θα γινόταν ούτε σέρβις στα αυτοκίνητα, ούτε λάστιχα θα αλλάζονταν αν δεν έλιωναν πρώτα.Απλά εγώ μπορώ ως ένα σημείο να παρακινήσω με επιχειρήματα για να γίνει κάτι καλύτερο μακροπρόθεσμα.
-
Μαλιστα...Δηλ θα προτιμουσε αυτο το μελος να εχει ενα αυτοκινητο-νεκροφορα που οταν βγαινει στο δρομο να αποτελει δημοσιο κινδυνο, ασυντηρητο και χωρις λαστιχα
Να υποθεσω οτι μιλαμε για ηλικιωμενο πατερα νοοτροπιας ''τοσα χρονια οδηγαω και δεν εχω παθει το παραμικρο, τα βαρια αμαξια εχουν το καλυτερο κρατημα, κοιτα η πορτα πως κλεινει γεροδεμενο αμαξι'' κλπ κλπ μπουρδες των ηλικιωμενων
-
Εφόσον τον ικανοποιεί αυτό για το οποίο πληρώνει, προφανώς και δε σκέφτεται αλλαγές.
Πρέπει να βάλεις κάτω τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν για να τον πείσεις ότι, ίσως, με τα ίδια έξοδα θα απολαμβάνει καλύτερη μετακίνηση. -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Μαλιστα...Δηλ θα προτιμουσε αυτο το μελος να εχει ενα αυτοκινητο-νεκροφορα που οταν βγαινει στο δρομο να αποτελει δημοσιο κινδυνο, ασυντηρητο και χωρις λαστιχαΝα υποθεσω οτι μιλαμε για ηλικιωμενο πατερα νοοτροπιας ''τοσα χρονια οδηγαω και δεν εχω παθει το παραμικρο, τα βαρια αμαξια εχουν το καλυτερο κρατημα, κοιτα η πορτα πως κλεινει γεροδεμενο αμαξι'' κλπ κλπ μπουρδες των ηλικιωμενων
Χειρότερα φίλε μου...μακάρι να ήταν έτσι!
Μιλάμε για σιδεροφάγες μητέρα και αδερφές, οι οποίες ξέρουν μόνο να μπαίνουν μέσα και να τα οδηγούν από το ένα σημείο στο άλλο (και αυτό όχι με τον καλύτερο τρόπο) από εκεί και πέρα η συντήρηση είναι καθήκον που βαραίνει εμένα, και οι τυχόν βλάβες καθήκον των μηχανικών οι οποίοι βάζω στοίχημα οτι ουκ ολίγες φορές τις έχουν πιάσει κορόιδα.Εφόσον τον ικανοποιεί αυτό για το οποίο πληρώνει, προφανώς και δε σκέφτεται αλλαγές.
Πρέπει να βάλεις κάτω τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν για να τον πείσεις ότι, ίσως, με τα ίδια έξοδα θα απολαμβάνει καλύτερη μετακίνηση.Σε 2 γραμμές περιέκλεισες ο,τι έγραψα εγώ σε ένα κατεβατό!
Ο λόγος που άνοιξα αυτό το τόπικ είναι για να δω κάποιες απόψεις που να αναλύουν με χειροπιαστά δεδομένα τη δεύτερη πρόταση που έγραψες. Γιατί κι εγώ μη νομίζεις... πέρα από το να οδηγώ, να κάνω την προβλεπόμενη συντήρηση στα οχήματα, άντε και την προθυμία να ψάξω λίγο στο ίντερνετ, δεν ασχολούμαι ούτε γνωρίζω για μοντέλα, κινητήρες και γενικότερα πιο 'ψαγμένη' αυτοκίνηση. -
Η μονη λυση που βλεπω ειναι η αποσυρση του 406 και η αγορα καινουριου μικρομεσαιου, με 13.000 περιπου.(βαλε και κατι παραπανω )
Οι λυσεις αυτες ειναι:
seat leon 1,2 tsi αλλα κοντα στα 14.000
skoda rapid 1,2 tsi
citroen c-elysee 1,6 hdi (diesel)
ford focus 1.0 ecoboost trendεπισης αν ψαξεις στο car.gr βρισκεις με 13.000 πολυ καλα αυτοκινητα εως 2 ετων με λιγα χλμ ή καθολου, οπως αυτο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5821206/ -
Κράτα μόνο το Γιάρις , χρειάζεστε σίγουρα 2ο αμάξι;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Κράτα μόνο το Γιάρις , χρειάζεστε σίγουρα 2ο αμάξι;;;;;;;;;;Ναι φίλε μου, γιατί εγώ και η μια μου αδερφή μένουμε σε διαφορετική πόλη από τη μητέρα και την άλλη αδερφή οπότε σχεδόν πάντα τα αυτοκίνητα είναι μοιρασμένα μεταξύ 2 πόλεων 1 χωριού και 4 ατόμων για να μην μένει κάποιος χωρίς αυτοκίνητο. Μη σου πω και οτι κανονικά θα χρειαζόμασταν 4 αυτοκίνητα αλλά βολευόμαστε και με τα 2
Απ' ο,τι καταλαβαίνω πρέπει να πείσω/πιέσω χοντρά για αντικατάσταση επιτέλους του 406, ή να του δημιουργήσω κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη γιατί η επικρατούσα παράλογη λογική της αντιπολίτευσης είναι 'ε σιγά, ποιός ο λόγος να δώσουμε τώρα τόσα λεφτά για νέο αμάξι, αφού το παλιό τσουλάει ακόμα και δεν κάνουμε και τόσα πολλά χιλιόμετρα' ή να περιμένω να δεήσει και να ψοφήσει επιτέλους μόνο του (δεν νομίζω να μου κάνει τη χάρη).
Από την άλλη σκέφτομαι οτι μήπως να κάτσω στ'αυγά μου, να συνεχίσω να μετακινούμαι εγώ με το Yaris και να αφήσω τα πράγματα ως έχουν προς το παρόν, αλλά ρε παιδιά μου τη σπάει να βλέπω το γεροβρυκόλακα το 406 να τρώει αργά και σταθερά τόσα λεφτά, να κινείται αποκλειστικά εντός μιας ακτίνας 20 χλμ. και να μη μπορείς να το πάρεις να πάς ένα ταξίδι σαν άνθρωπος...π.χ. τον Αύγουστο μετά από σέρβις το πήρε η αδερφή μου να πάει διακοπές λίγο παραπέρα και...έκλασε η τρόμπα βενζίνης, αλλά νταξ τη σουλούπωσε κι αυτή την αβαρία ο μάστορης με ένα διακοσαρικάκι, που άμα αθροίσω τα 'διακοσαρικάκια' για ζημιές που έχουν δώσει τόσα χρόνια θα είχαμε αγοράσει 3 αυτοκίνητα με αυτά τα χρήματα, για να μην αναφέρω και άλλες βλάβες που έχει -κοντέρ,στροφόμετρο,δείκτης βενζίνης,ραδιόφωνο,ερκοντίσιον- και δεν έχουν επισκευαστεί ως δευτερεύουσες και μη συμφέρουσες (είπαμε μας νοιάζει να τσουλάει μόνο ).
Να διευκρινίσω επίσης οτι μιλάμε για χρήση κυρίως στην επαρχία (εντός Αθήνας όπου πηγαίνουμε συχνά χρησιμοποιείται το yaris) οπότε πέφτει και το χαρτί diesel στο τραπέζι;
Ευχαριστώ τον χρήστη S3 για τις προτάσεις του (να, ας πούμε αυτά τα μοντέλα skoda,citroen ούτε που ήξερα οτι υπάρχουν )
-
Πάρε μεταχειρισμένο Passat ή κατι αντίστοιχο του 06-07 στα 7000-9000 ευρώ
-
Να διευκρινίσω οτι γράφοντας 'μεσαίο' εννοώ της κατηγορίας Focus,Auris,Golf,Astra κλπ. δηλαδή μια κατηγορία πάνω από το Yaris. Δεν ξέρω αν τα λένε μεσαία ή μικρομεσαία αυτά, πάντως καταλάβατε.
Επίσης η νοοτροπία της οικογένειας είναι 'αν δεν λιώσει δεν το αλλάζουμε' οπότε ο στόχος είναι το αυτοκίνητο να κρατηθεί για πολλάαα χρόνια εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου.
Τα έξοδα χρήσης και συντήρησης δεν πολυενδιαφέρουν το team σαν νούμερα, αλλά ενδιαφέρουν εμένα μακροπρόθεσμα...ήδη πληρώνουν τόσα λεφτά για να συντηρούν έναν τάφο, τουλάχιστον ας αντικατασταθεί από κάτι αξιοπρεπές.
Στην περιοχή μας υπάρχει μια έντονη προτίμηση προς το group VAG και ο γνωστός τελοσπάντων μηχανικός μας εξειδικεύεται εκεί, αν αυτό έχει κάποια σημασία.Μεταχειρισμένο το πολύ 10ετίας/100.000χλμ με 7-8 χιλιάρικα ή καινούργιο με (βαριά) τα διπλάσια;
Βρίσκω ας πούμε Golf 1.4 TSI 2008 με 7500€ είναι καλή περίπτωση αυτό για εμάς;
Τα χιλιόμετρα που γίνονται δεν είναι πολλά, άντε να είναι 15000χλμ. το χρόνο.Θα υπήρχε η δυνατότητα αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου (μετρητοίς+απόσυρση), αλλά αυτό θα υποστεί άμεση 'κακομεταχείριση' σε κάθε είδους επαρχιακούς δρόμους και από ατσούμπαλους έως αδιάφορους οδηγούς, οπότε δεν μας νοιάζει τόσο η πλευρά 'στοργή, προδέρμ και γυαλάδα' του καινούργιου όσο η 'ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία'.
Επίσης υπάρχει και ο φόβος/δυσπιστία για μεταχειρισμένο, καθώς και η έλλειψη γνώσεων και όρεξης για αναζήτηση και ψείρισμα στον κυκεώνα του car.gr κλπ., δηλαδή η αγορά θα γίνει το πιθανότερο από έμπορο της περιοχής, θα το δει ο μηχανικός άντε και ένας φαναρτζής και ο,τι πουν αυτοί.Επαρχία=μονόδρομος diesel;
-
Eτσι οπως θετεις τα πραγματα, θα επεκλεια την αγορα αυτοκινητου με turbo.
Δηλαδη βαναυση οδηγηση απο μανα και αδερφη που δε γνωριζουν τις ιδιαιτεροτητες της οδηγησης και της συντηρησης.
Επισης αποκλειω και τα ντιζελ, οπου πρεπει να αλλαξει το στυλ οδηγησης.
Φανταζομαι τη μητερα σου να οδηγη το ντιζελ με 4000 στροφες και να αναρωτιεται γιατι δεν εχει αλλο γκαζι(χωρις παρεξηγηση )
Οποτε μαλλον κοιτα κατι σε αξιοπιστο ατμοσφαιρικο ιαπωνεζικο.
Lancer 1.5, auris 1,33 -
Αξιοπιστια σε μεταχειρισμένο: Huyndai i30 / Kia Ceed ή ότιδηποτε Made in Japan
Turbo, πολύ πιθανά το 'τσογλανακι' που το είχε το ξέσκιζε, δεν θα πάρω...
Γαλλικά δεν νομίζω να σκέφτεσαι, μετά την εμπειρία με το 406.Πάντως άλλο πράγμα είναι πώς θα το δικαιολογήσεις τεχνο-οικονομικά και άλλο πράγμα τι θα επιλλέξεις να παρεις. Αν 'ξεχάσεις' να αλλάξεις λάδια, ιμάντα ή κάτι ανάλογο δεν θ....???
Εσύ τι χρειάζεσαι? Θες οπωσήποτε το μικρό Yaris? Όπως περιγράφεις την κατάσταση, έχεις μεσσαίο αυτοκίνητο που κάνει δουλειά μικρού. Μήπως να πάρεις ένα μικρό ακόμη, να γλυτώσεις και μερικά χρήματα και να ησυχάσεις ?
-
Ένα μεσαίο κάνει δουλειές μικρού και ένα μικρό (με καλό όμως σε επιδόσεις κινητήρα) είναι το βασικό. Η 'ζημιά' είναι το μεσαίο.
Πουλάς το μεσαίο για ένα μικρότερο του μικρού. 1000, 1200 κυβικά υπεραρκούν και το Yaris συνεχίζει ως έχει. -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Εσύ τι χρειάζεσαι? Θες οπωσήποτε το μικρό Yaris? Όπως περιγράφεις την κατάσταση, έχεις μεσσαίο αυτοκίνητο που κάνει δουλειά μικρού. Μήπως να πάρεις ένα μικρό ακόμη, να γλυτώσεις και μερικά χρήματα και να ησυχάσεις ?Εγώ θέλω να φύγει ο τάφος που οι δυνατότητες του είναι αντιστρόφως ανάλογες των χρημάτων που στοιχίζει (και που τελευταία η αλήθεια είναι οτι όλο και σπανιότερα χρησιμοποιείται γιατί ο καθένας μας κοιτάει να καβατζώσει το yaris και να φορτώσει το 406 στον άλλον), και να αντικατασταθεί από ένα λίγο μεγαλύτερο/δυνατότερο/ανετότερο από το Yaris όχημα.
Έτσι θα υπάρχουν 2 οχήματα που θα εναλλάσονται ανάλογα τη χρήση, Yaris:μικρές διαδρομές, οικονομία, Αθήνα κλπ. και ???:μεγαλύτερες διαδρομές, ταξίδια, μεταφορά περισσότερων ατόμων, φόρτωμα κλπ.Το να πάρω ακόμα ένα μικρό ή μικρότερο βολεύει μόνο οικονομικά και πουθενά αλλού. Και το πρόβλημα δεν είναι να γλιτώσουμε απλά χρήματα, αλλά να έχουμε ένα αυτοκίνητο που δικαιολογεί τα χρήματα που μας κοστίζει.
Eτσι οπως θετεις τα πραγματα, θα επεκλεια την αγορα αυτοκινητου με turbo.
Δηλαδη βαναυση οδηγηση απο μανα και αδερφη που δε γνωριζουν τις ιδιαιτεροτητες της οδηγησης και της συντηρησης.
Επισης αποκλειω και τα ντιζελ, οπου πρεπει να αλλαξει το στυλ οδηγησης.
Φανταζομαι τη μητερα σου να οδηγη το ντιζελ με 4000 στροφες και να αναρωτιεται γιατι δεν εχει αλλο γκαζι(χωρις παρεξηγηση )
Οποτε μαλλον κοιτα κατι σε αξιοπιστο ατμοσφαιρικο ιαπωνεζικο.
Lancer 1.5, auris 1,33Καμία παρεξήγηση φίλε, όπως τα λες είναι και χειρότερα!! Μιλάμε για στυλ οδήγησης τρακτερατζή, βάζουν 4η και απλά πατάνε γκάζι-φρένο με 2500 στροφές και κρεμάει όλο το αμάξι, άμα δε είναι καμιά ανηφόρα και εκνευριστούν γιατί δεν τραβάει κατεβάζουν 1η ΓΚΡΑΑΑΠ με μίσος γιατί δε μπαίνει...σχεδόν ακούω το κιβώτιο να ουρλιάζει. Πλύσιμο του αυτοκινήτου όποτε το θυμηθούν με το σκληρό του σφουγγαριού και άβα, παρκάρισμα χύμα στον ήλιο να τρώει βροχές κουτσουλιές ρετσίνια απ' τα δέντρα, βενζίνη βάζουν στον πιο φτηνό της περιοχής που έχει φάει εκατό πρόστιμα για νοθεία και τον αποφεύγουν όλοι, 'αχ ας το πλύνω λίγο' κατάβρεγμα με το λάστιχο σε ζεματιστές δισκόπλακες και χαχάνισμα με τους ατμούς που βγάζουν και μετά 'αχ τρέμει το τιμόνι οταν φρενάρω' και 200€ για καινούργιες δισκόπλακες και πολλά άλλα...
Αυτά που λες για τα turbo έχουν βάση, οπότε ξεχνάω τα TSI και diesel....;
Το Auris 1.3 μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω τι λέει από απόδοση, θα μπορεί να κάνει καμιά άνετη προσπέραση φορτωμένο ή θα κατεβάζω συνέχεια σχέση όπως με το yaris;
Γλυκοκοιτάζω το Focus mk2 1.6 με τα 115 άλογα, τι λέει αυτό;Άντε ρε παιδιά, μπας και καταφέρω και τους αλλάξω μυαλά...δυστυχώς δεν πρόλαβα να τις πείσω και πλήρωσαν τα τέλη του 2015 οπότε τώρα έχουν άλλοθι οτι 'μα πληρώσαμε τα 265 ευρώ οπότε ας το κρατήσουμε και τούτη τη χρονιά'
Μοναδική μου ελπίδα πλέον οτι τον επόμενο μήνα θα χρειαστεί σέρβις+λάστιχα (μια 500ρα€ στο νερό), πρέπει να τις πείσω οπωσδήποτε να το ξεφορτωθούμε πριν τα πληρώσουν ΚΑΙ αυτά αλλιώς θα το παντρευτούμε για κανά 5άρι χρόνια ακόμα.... -
Φίλε πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεις τί μαρούλι υπάρχει (αν υπάρχει).
Πρέπει να ρωτήσεις το χρηματοδότη αν είναι διατεθειμένος να πληρώσει και πόσο.
Διαφορετικά ο καθένας θα σου λέει ότι θέλει στον αέρα καθόσον οι συμβουλές δεν κοστίζουν. -
Το έγραψα παραπάνω φίλε....
Μεταχειρισμένο το πολύ 10ετίας/100.000χλμ με 7-8 χιλιάρικα ή καινούργιο έως το πολύ 15000. Καλά δεν είναι; (Δεν θέλουμε και μερσεντέ...)
Μετρητοίς. Υπάρχουν.
Αλλά προτιμάμε να τα δίνουμε λίγα λίγα για να συμμαζεύουμε τον τάφο.Είναι η νοοτροπία 'αν δεν πεθάνει, δεν το πετάω' και ισχύει γενικότερα στην οικογένειά μου. Που να δεις με τις ηλεκτρικές συσκευές τι γινόταν...ζαμανφού κι απάνω τούρλα
Προβληματισμοί για αγορά αυτοκινήτου