-
Γεια σας λεγομαι Αλεξανδρος ειμαι 23 χρονων και αποκτησα την πρωτη μου ascona που θα σας την περιγραψω πιο κατω.... Στα 16 μου χαρισε ο θειος μου ενα opel kadett c τετραπορτο,πραγματικα δεν θα το ξεχασω ποτε ειναι καποια πραγματα που δεν μπορεις να τα περιγραψεις γιατι τα νιωθεις πολυ εντονα....αυτο τοτε το εγδυσα ολο εντοπισα τα σαπια μεροι που ηταν αρκετα( μπαταρια θολοι πορτ παγκζ φτερα) και ειχα αρχισει να τα μαζευω...παραλληλα ομως μαθαινα να οδηγαω με αυτο...καποιο σαββατοκυριακο ομως οταν πηγα στο εξοχικο στην σαλαμινα οπου το ειχα εκει αυτο ελειπε...ο πονος βαρυς γιατι μιλαμε για την πρωτη αγαπη....ο κάιρος περασε ενηλικιωθηκα εβγαλα διπλωμα και μετα απο σκεψη λογο ευκολιας πληρωμης πηρα ενα scoda fabia οπου ποτε δεν μου αρεσε και δεν με ευχαριστησε ποτε...το κρατησα ενα χρονο...μετα πηρα το αμαξι του πατερα μου ενα rav4 το αγαπησα και το αγαπω μεχρι σημερα οπου το εχω ως τριτο....του αφιερωσα πολλα χρηματα και πολυ κοπο για να ειναι οπως σημερα(καποια στιγμη θα σας δειξω φοτο) Mε αυτο ομως εφτασα σε ενα σημειο να μην βαζω ουτε την γυναικα μεσα γιατι δεν ηταν προσεκτικη οσπου κατεληξα να παρω και ενα starlet ep82 οπου ειναι το καθημερινο μου....κατι μου ελειπε ομως...αυτη η μουτζουρα αυτη η σκεψη στο πως να το κανω ποιο να ειναι το επομενο βημα...για αυτο και κατεληξα να παρω μια ascona....εψαχνα αλλα δεν εβρισκα κατι που να μου κανει ηθελα να την πειραξω εγω...μια μερα καθως ειχα βγαλει το σκυλο μου μια βολτα περναω απο ενα σπιτι και βλεπω την κ@λαρα της....ωπ εδω ειμαστε μια κοκκινη 1.2 sr σε αριστη κατασταση...εκατσα αρκετη ωρα ωσπου βγηκε καποιος απο την πολυκατοικια και με ειδε....κατευθειαν του λεω μου την πουλατε...????μου λεει κατσε να ρωτησω την γιαγια γιατι ειναι του παππου που εχει πεθανει....περναει η ωρα οσπου κατεβαινει και μου λεει οχι την θελει.....τα εχασα λεω δεν ειναι δυνατον να την χασω....παω σπιτι αφηνω το σκυλο και ξανα παω....λεω θα μπορουσα να μιλησω με την γιαγια....αφου λοιπον την επισα να το σκεφτει της αφηνω το τηλεφωνο μου και φευγω....περνανε οι μερες εγω μεσα μου να βραζω περνω ενα τελαρο ψαρια(μιας και ειμαι ψαρρας)και παω στην γιαγια με την προφαση να της δωσω το καινουργιο μου τηλ...αφου δινω ψαρια και τηλεφωνο μετα απο 4 ωρες χτυπαει το τηλ και μου λεει ελα παρτην στα λεφτα που ειπαμε.....
Ετσι και σημερα ειναι στα χερια μου....λιγα λογια ακομα για το αμαξι.... το ειχε ο παππους οπου ηταν μηχανικος αυτοκινητων και πεθανε 52 χρονων...το ειχε ως δευτερο....ηταν ομως 17 χρονια σε ακινησια.....οπου η γιαγια το διεγραψε και δεν εχει αδεια κυκλοφοριας...το αμαξι δεν εχει ουτε ενα σαπιο....πολυ καθαρο με τα παντα πανω του..
Εγω το αμαξι το θελω μονο για πιστα.....!!!οχι drift και τετοια...απλα να το βαζω πανω στο τρειλερ και να το πηγαινω στα μεγαρα....ισως καποτε και καμια αναβαση....!!!!
εξωτερικα το θελω οπως ειναι βαμμενο μπλε ηλεκτρι μεταλλικο με τα νικελ του και bbs rs ζαντες καλα στημενο και ενα c20xe μοτερ....
Πως σας φαινονται τα σχεδια μου....???
Εχω αρχισει το λυσιμο του αμαξιου παρακατω θα προσθεσω φωτογραφικο υλικο.....
-
Γεια σας λεγομαι Αλεξανδρος ειμαι 23 χρονων και αποκτησα την πρωτη μου ascona που θα σας την περιγραψω πιο κατω.... Στα 16 μου χαρισε ο θειος μου ενα opel kadett c τετραπορτο,πραγματικα δεν θα το ξεχασω ποτε ειναι καποια πραγματα που δεν μπορεις να τα περιγραψεις γιατι τα νιωθεις πολυ εντονα....αυτο τοτε το εγδυσα ολο εντοπισα τα σαπια μεροι που ηταν αρκετα( μπαταρια θολοι πορτ παγκζ φτερα) και ειχα αρχισει να τα μαζευω...παραλληλα ομως μαθαινα να οδηγαω με αυτο...καποιο σαββατοκυριακο ομως οταν πηγα στο εξοχικο στην σαλαμινα οπου το ειχα εκει αυτο ελειπε...ο πονος βαρυς γιατι μιλαμε για την πρωτη αγαπη....ο κάιρος περασε ενηλικιωθηκα εβγαλα διπλωμα και μετα απο σκεψη λογο ευκολιας πληρωμης πηρα ενα scoda fabia οπου ποτε δεν μου αρεσε και δεν με ευχαριστησε ποτε...το κρατησα ενα χρονο...μετα πηρα το αμαξι του πατερα μου ενα rav4 το αγαπησα και το αγαπω μεχρι σημερα οπου το εχω ως τριτο....του αφιερωσα πολλα χρηματα και πολυ κοπο για να ειναι οπως σημερα(καποια στιγμη θα σας δειξω φοτο) Mε αυτο ομως εφτασα σε ενα σημειο να μην βαζω ουτε την γυναικα μεσα γιατι δεν ηταν προσεκτικη οσπου κατεληξα να παρω και ενα starlet ep82 οπου ειναι το καθημερινο μου....κατι μου ελειπε ομως...αυτη η μουτζουρα αυτη η σκεψη στο πως να το κανω ποιο να ειναι το επομενο βημα...για αυτο και κατεληξα να παρω μια ascona....εψαχνα αλλα δεν εβρισκα κατι που να μου κανει ηθελα να την πειραξω εγω...μια μερα καθως ειχα βγαλει το σκυλο μου μια βολτα περναω απο ενα σπιτι και βλεπω την κ@λαρα της....ωπ εδω ειμαστε μια κοκκινη 1.2 sr σε αριστη κατασταση...εκατσα αρκετη ωρα ωσπου βγηκε καποιος απο την πολυκατοικια και με ειδε....κατευθειαν του λεω μου την πουλατε...????μου λεει κατσε να ρωτησω την γιαγια γιατι ειναι του παππου που εχει πεθανει....περναει η ωρα οσπου κατεβαινει και μου λεει οχι την θελει.....τα εχασα λεω δεν ειναι δυνατον να την χασω....παω σπιτι αφηνω το σκυλο και ξανα παω....λεω θα μπορουσα να μιλησω με την γιαγια....αφου λοιπον την επισα να το σκεφτει της αφηνω το τηλεφωνο μου και φευγω....περνανε οι μερες εγω μεσα μου να βραζω περνω ενα τελαρο ψαρια(μιας και ειμαι ψαρρας)και παω στην γιαγια με την προφαση να της δωσω το καινουργιο μου τηλ...αφου δινω ψαρια και τηλεφωνο μετα απο 4 ωρες χτυπαει το τηλ και μου λεει ελα παρτην στα λεφτα που ειπαμε.....
Ετσι και σημερα ειναι στα χερια μου....λιγα λογια ακομα για το αμαξι.... το ειχε ο παππους οπου ηταν μηχανικος αυτοκινητων και πεθανε 52 χρονων...το ειχε ως δευτερο....ηταν ομως 17 χρονια σε ακινησια.....οπου η γιαγια το διεγραψε και δεν εχει αδεια κυκλοφοριας...το αμαξι δεν εχει ουτε ενα σαπιο....πολυ καθαρο με τα παντα πανω του..
Εγω το αμαξι το θελω μονο για πιστα.....!!!οχι drift και τετοια...απλα να το βαζω πανω στο τρειλερ και να το πηγαινω στα μεγαρα....ισως καποτε και καμια αναβαση....!!!!
εξωτερικα το θελω οπως ειναι βαμμενο μπλε ηλεκτρι μεταλλικο με τα νικελ του και bbs rs ζαντες καλα στημενο και ενα c20xe μοτερ....
-
-
ετσι ηταν την πρωτη μερα που το πηρα....
-
Ενδιαφερον το θεμα, ισως στο http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewforum.php?f=16&start=0 να ταιριαζε πιο πολυ.
-
Χρειαστηκε να το γυαλισω ομως για να βγαλω πινακιδες ΦIΛΠA ..
-
-
Πολύ ωραίο το αμάξι φίλε. Συγχαρητήρια. Συνέχισε να το προσέχεις! Καλώς ή κακώς τέτοια αμάξια δεν θα παραχθούν στη σημερινή εποχή γιατί οι ανάγκες και οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές.
-
Μπράβο σου. Πίσω κίνηση, που είναι υπο εξαφάνηση.
-
Στις επομενες φωτογραφιες ακολουθει το λυσιμο.Εβγαλα το πισοχαρτο απο το πατο καί δεν ειχε ουτε ενα σαπιο.....
Τα μονο μερη που εντοπισα σκουρια ειναι στο παμπριζ πισω και στο δεξι ραμφος...ακολουθουν φωτογραφιες....
[img]http://s16.postimg.org/ltp2iuvut/20141212_170952.jpg[/img
-
-
Αυτες τις μερες θα βγαλω την γεφυρα και το διαφορικο,θα αφαιρεσω οτι αλλο μενει ωστε να το βαλω στην σουβλα που θα κατασκευασω.....
Θα εκτειμουσα παρα πολυ να με βοηθησουν ανθρωποι του χωρου ωστε να κανω σωστα βηματα μιας και ειμαι μικρος σε ηλικια και δεν εχω πηρα....
Εχω κολλησει ομως πως να συνεχεισω....
Το αμαξι οταν μπει στη σουβλα θα αρχισω να βγαζω την πισσα θα βγαλω τις αρμοκολλες και θα το τριψω ωστε να γινει λαμαρινα....δεν σκεφτομαι για αμμοβολη μιας και δεν με ενοχλη η κουραση και η διαδικασια....μετα τι πρεπει να το περασω???θελω να μου πειτε ακριβως την διαδικασια....σκεφτομουν καθε κομματι που τριβω να το περναω ασταρι μεταλου μεχρι να το τελειωσω....μετα να το παω στο HERBY και μετα να παει στο φανοποιο για βαψιμο μεσα εξω....
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΔΙΣΩ ΣΩΣΤΑ....
ενας ανθρωπος που ειναι ο ιδανικος για το αμαξι αυτο ειναι ο ASCONAN που τα εχει περασει ολα αυτα και γνωριζει πολλα....
-
Φιλε μου συγχαρητηρια για την προσπαθεια.
Ειχα κι εγω την ιδια ασκονα, εκει εμαθα να οδηγω στα 14 μου και να κανω τα πρωτα μου αναποδα στους χωματοδρομους.Αλλα ο πατερας μου την πουλησε μια μερα χωρις να με ρωτησει. Τωρα θα ειχα κι εγω ενα classic αυτοκινητο.
Οσον αφορα την αγωνιστικη προετοιμασια, μπορεις να ψαξεις και βιντεακια στο youtube, ή ρωτα και APR μπαινει ακομα φορουμ.
-
Σας ευχαριστω.....
Ειναι σχολειο απο ολους τους τομεις αυτα τα αμαξια.....
-
Ο χρήστης Alexandros1992 έγραψε:
Σας ευχαριστω.....Ειναι σχολειο απο ολους τους τομεις αυτα τα αμαξια.....
askona πισωκινητη με διπλα ψαλιδια εμπρος, 'κλειδωνει' ευκολα στα αναποδα δεν θα το ελεγα ευκολο αυτοκινητο ειδικα για αρχαριο.
-
Δεν ειναι ευκολο στα αναποδα γιατι δεν εχει επαρκη δυναμη (η 1,2) για υπερστροφη ισχυος.
Αν ομως εχεις υπερστροφη ισχυος, πχ χωμα, χαλικια κλπ, τοτε ευκολα θα σπιναρει ο εσωτερικος.
Το ζυγισμα αυτου του αυτοκινητου το καταλαβαινεις με 3η στα 90, που σπαει στα 100 -
Χιλια μπραβο!
Πολυ γουσταρω οταν βλεπω κι αλλους συνομιληκους μου να βρισκουν ενδιαφερων στα παλια εως αρχαια... Να το χαιρεσαι..! Ειχε ο κουμπαρος του πατερα για 22 χρονια μια περιποιημενη λευκη 1.2 sr '77 με μοτερ 1.7.. Ακομα κυκλοφορει εξω απο τη Μεσσηνη! -
φιλε s3 μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις για ζυγισμα...???
το αυτοκινητο δεν το θελω για drift....!!!
θελω να μπαινω στα μεγαρα και να το χαιρομαι αλλα να εχει τις προδιαγραφες για μια αναβαση στη κατηγορια φορμουλα σαλουν....(πολυ μελλοντικα)
πολλοι βλεποντας με μικρο δεν ασχολουνται....ειμαι κατασταλαγμενος στο τι ζηταω....
Φιλε nonos ειμαι απο τα νεοτερα μελη της ΦIΛΠA....μακαρι να εβρισκα και στην περιοχη μου καποιον να αγαπαει αυτα τα αυτοκινητα....οι φιλοι μου το βλεπουν ως παλιατζουρα...έγω ομως βλεπω μια εποχη μια ιστορια που θα ζησει παλι στα χερια μου....
Ειναι πολλοι οι κομπλεξικοι που εχουν παρει αμαξια τις τελευταιας 5ετιας που κοστιζουν μια περιουσια και αμα στο φαναρι κατσει διπλα τους κανενα old school θηριο νιωθουν αμηχανα που ολοι θαυμαζουν ενα τετοιο αμαξι....ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΣΕΡΒΟΦΡΕΝΟ....
θα ανεβασω φωτογραφιες αυριο μαλλον..... -
Φίλε μου είσαι κορυφαίος. Φοβερή η προσπάθειά σου. Προσωπικά με γύρισες πολλά χρόνια πίσω που έβλεπα Opel Ascona και Opel Manta σε λευκά χρώματα και ζήλευα που ήμουν μικρός και δεν μπορούσα να αγοράσω...
Συνέχισε την προσπάθειά σου...
υ.γ. άσχετο αλλά έπεσες σε αυτοκίνητο λαχείο...!... Άριστη κατάσταση.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Χιλια μπραβο!
Πολυ γουσταρω οταν βλεπω κι αλλους συνομιληκους μου να βρισκουν ενδιαφερων στα παλια εως αρχαια... Να το χαιρεσαι..! Ειχε ο κουμπαρος του πατερα για 22 χρονια μια περιποιημενη λευκη 1.2 sr '77 με μοτερ 1.7.. Ακομα κυκλοφορει εξω απο τη Μεσσηνη!μηπως ο κουμπαρος λεγεται φιλοπ....ος?
OPEL ASCONA B παρουσιαση ανακατασκευης...!