Καλησπέρα σας,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum προσπαθώντας να βρω λύση στο πρόβλημα μου!
Ας αναφερθώ λίγο στο παρελθόν μου… ξεκίνησα στα 18 έχοντας στην κατοχή μου ένα Opel Astra 1.4 3d καινούργιο, εκείνη την στιγμή και για 6 χρόνια δεν σκεφτόμουν καταναλώσεις έξοδα συντήρησης κλπ αφού δεν πλήρωνα εγώ αλλά ο Πατέρας μου…
Στα 24 αποφάσισα να πάρω κάτι πιο οικονομικό μιας και άρχισα να πληρώνω εγώ… κατέληξα σε ένα Nissan Micra 1.4 3d καινούργιο, πραγματικά πιο οικονομικό αμάξι από το Astra βγάζοντας και λιγότερα προβλήματα.
Μετά από 6 χρόνια αποφάσισα να πουλήσω το Micra λόγο οικογενειακών αναγκών (περιμένοντας νέο μέλος στην οικογένεια) και να πάρω ένα 5d μέχρι 9000euro. Θα πω την αλήθεια έχω φάει κόλλημα με το Nissan Qashqai 1.6 μοντέλο 2008 κοιτόντας όμως λίγο καταναλώσεις, συντήρηση κλπ είπα να πάρω ένα Ford Fiesta 1.4 μοντέλο 2010 που παίζει στα 7-7,5 να γλυτώσω και 1,5-2 χιλιάρικα. Από το πουθενά βρέθηκα να οδηγώ το Ford Fiesta της εταιρείας 1.2 5d μοντέλο 2010, προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι καίει 6.5-7lt/100χλμ!
Και τώρα οι ερωτήσεις μoυ…
Αν το 1.2 καίει 6.5-7/100 το 1.4 (titanium) πόσο καίει????? Έχει κανείς να μου πει ακριβώς???
Ξέρει κάποιος πόσο καίει το Nissan Qashqai 1.6 μοντέλο 2008??????
Σκέφτομαι και το Opel Astra 1.4 μοντέλο 2011 ξέρει κανείς πόσο καίει?????
Με εκτίμηση,
Ένα απεγνωσμένος