-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Εμένα αντιθέτως μου έδινε μια βαριά αίσθηση το Vitara, ότι σαν κάτι να το κρατούσε. Θα το έβαζα στο ίδιο group με το Duster και σίγουρα πιο πίσω από QQ 1.5, 1.6 και 500Χ. Αυτό βέβαια σαν αίσθηση, γιατί σαν επιδόσεις δε νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.Ποιες εκδοσεις ήταν οι άλλες? γιατι αν δεν ηταν 4x4 νομίζω ότι είναι λογικο να έχεις αυτην την αίσθηση στο vitara που ηταν 4x4...
Ακομα παντως δεν εχω κανει TD το qq & το 500Χ, αλλα γενικά ότι μετρησεις εχω διαβασει το vitara θεωρειτε να εχει καλύτερη ροπή. Εκτος ίσως όχι απο το 1.6 QQ -
Νομίζω πως μόνο το QQ 1.6 ήταν 4χ4. Τόσο μεγάλη διαφορά στο βάρος έχει το Vitara 4x4 ώστε να δικαιολογεί αυτή την αίσθηση; Γιατί σα λειτουργία, ήταν προσθιοκίνητο όση ώρα οδηγούσα μιας και κινήθηκα αποκλειστικά σε αυτοκινητόδρομο.
-
Νομίζω πως μόνο το QQ 1.6 ήταν 4χ4. Τόσο μεγάλη διαφορά στο βάρος έχει το Vitara 4x4 ώστε να δικαιολογεί αυτή την αίσθηση; Γιατί σα λειτουργία, ήταν προσθιοκίνητο όση ώρα οδηγούσα μιας και κινήθηκα αποκλειστικά σε αυτοκινητόδρομο.Κοίτα μόνο το 4x4 έχω δοκιμάσει. Από επίσημες όμως κριτικές που έχω διαβάσει αλλά αν θυμάμαι καλά και από τα επίσημα νούμερα που δίνει η suzuki νομίζω το 4x2 τα πάει καλύτερα. Και πάλι όμως νομίζω ότι όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.
Λογικά οποίος πηγαίνει σε επιλογή τέτοιου είδους αυτοκινήτου, οι επιδόσεις μάλλον δεν είναι το πρώτο που τον ενδιαφέρει -
Προφανώς και οι επιδόσεις δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανείς σε αυτή την κατηγορία, αν και έχουν και αυτές την σημασία τους. Σε αυτό το οποίο αναφέρομαι περισσότερο είναι στην αίσθηση που σου δίνει το ίδιο το αυτοκίνητο κατά την κίνηση του. Με το QQ 1.5 αν και ήταν εντελώς άστρωτο (ούτε 100Km δεν είχε πάνω του), ένιωθα πως το αυτοκίνητο δεν ζορίζεται πουθενά και κατ'επέκταση και εγώ ως οδηγός. Το Vitara αντιθέτως δεν μου έδωσε αυτή την αίσθηση. Όχι ότι δεν επιτάχυνε όταν βύθιζες το γκάζι, αλλά ότι δεν το έκανε με την ίδια άνεση και ευκολία, ότι ζορίζονταν σε ένα βαθμό.
-
Προφανώς και οι επιδόσεις δεν είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανείς σε αυτή την κατηγορία, αν και έχουν και αυτές την σημασία τους. Σε αυτό το οποίο αναφέρομαι περισσότερο είναι στην αίσθηση που σου δίνει το ίδιο το αυτοκίνητο κατά την κίνηση του. Με το QQ 1.5 αν και ήταν εντελώς άστρωτο (ούτε 100Km δεν είχε πάνω του), ένιωθα πως το αυτοκίνητο δεν ζορίζεται πουθενά και κατ'επέκταση και εγώ ως οδηγός. Το Vitara αντιθέτως δεν μου έδωσε αυτή την αίσθηση. Όχι ότι δεν επιτάχυνε όταν βύθιζες το γκάζι, αλλά ότι δεν το έκανε με την ίδια άνεση και ευκολία, ότι ζορίζονταν σε ένα βαθμό.Ίσως να χεις δίκιο. Θα σου πω σε λίγες μέρες αφού κάνω και γω test drive στο qq. Ίσως αυτό που περιγράφεις να χει να κάνει με ένα μικρό θεματακι απόκρισης που έχει το vitara στις αρχικές στροφές, πράγμα που το ένιωσα κάνα 2-3 φορές στην διάρκεια του td και αργότερα το διάβασα και σε κάποια reviews
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Ίσως αυτό που περιγράφεις να χει να κάνει με ένα μικρό θεματακι απόκρισης που έχει το vitara στις αρχικές στροφές, πράγμα που το ένιωσα κάνα 2-3 φορές στην διάρκεια του td και αργότερα το διάβασα και σε κάποια reviews
Αυτό είναι χαρακτηριστικο ολων των Suzuki τα τελευταία χρόνια. Το διαπίστωσα και σε Splash, σε Swift και στο SCross.
Ψαξτο λίγο παραπάνω πριν βρεθείς απογοητευμένος.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ίσως αυτό που περιγράφεις να χει να κάνει με ένα μικρό θεματακι απόκρισης που έχει το vitara στις αρχικές στροφές, πράγμα που το ένιωσα κάνα 2-3 φορές στην διάρκεια του td και αργότερα το διάβασα και σε κάποια reviews
Αυτό είναι χαρακτηριστικο ολων των Suzuki τα τελευταία χρόνια. Το διαπίστωσα και σε Splash, σε Swift και στο SCross.
Ψαξτο λίγο παραπάνω πριν βρεθείς απογοητευμένος.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Σε βρίσκω λίγο απόλυτο.... Αυτό που περιγράφω και τις 2 φορές που έκανα td το αμάξι δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να με ενοχλήσει. Την δεύτερη φορά Μάλιστα το οδήγησε και ένας συνάδελφος και αυτός είχε την ίδια άποψη
-
Αυτός ο αρχικός δισταγμος κατά την εκκίνηση θεωρώ πως υπάρχει λόγω καυσαερίων μάλλον. Εντός πόλης δεν είναι ιδιαίτερα διακριτό αλλά εκτός πχ σε διόδια είναι έως και ενοχλητικό. Σαν να είναι μπουκωμενο και να θέλει παραπάνω στροφές. Και φυσικά αυτό λειτουργεί αρνητικά στην κατανάλωση ...
Ξέρω δυο κατόχους Swift που κατέφυγαν στην 'απάτη' booster, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτός ο αρχικός δισταγμος κατά την εκκίνηση θεωρώ πως υπάρχει λόγω καυσαερίων μάλλον. Εντός πόλης δεν είναι ιδιαίτερα διακριτό αλλά εκτός πχ σε διόδια είναι έως και ενοχλητικό. Σαν να είναι μπουκωμενο και να θέλει παραπάνω στροφές. Και φυσικά αυτό λειτουργεί αρνητικά στην κατανάλωση ...
Ξέρω δυο κατόχους Swift που κατέφυγαν στην 'απάτη' booster, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες και λογικό να μην το κατάλαβα τόσο πολύ στο td μιας και έγινε εντός πόλης.
Συμβαίνει και στις εκδόσεις βενζίνης και diesel? -
Σε Splash, Swift και SCross βενζινοκίνητα το παρατήρησα. Στο Splash ... αφού το αγόρασα κιόλας! Και δυστυχώς μου έκατσε κάπως όταν το συνάντησα και σε μεταγενέστερα μοντέλα της εταιρίας.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Πήγε ο γαμπρός μου και το είδε. Περιέργεια πιο πολύ αλλά βασικά ήθελε να δει πόσο θα του κρατούσαν το παλιό Terios που έχει. Του άρεσε πάρα πολύ το test drive. Οδήγησε προφανώς μια πλούσια έκδοση, μόνο καφέ που δεν έκανε. ΑΛΛΑ... 25 χιλιάρικα εν έτη 2015? Τους ευχαρίστησε και έφυγε. Παρεμπιπτόντως το Terios του το κρατάνε 2200 για όσους έχουν αγωνία να μάθουν.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πήγε ο γαμπρός μου και το είδε. Περιέργεια πιο πολύ αλλά βασικά ήθελε να δει πόσο θα του κρατούσαν το παλιό Terios που έχει. Του άρεσε πάρα πολύ το test drive. Οδήγησε προφανώς μια πλούσια έκδοση, μόνο καφέ που δεν έκανε. ΑΛΛΑ... 25 χιλιάρικα εν έτη 2015? Τους ευχαρίστησε και έφυγε. Παρεμπιπτόντως το Terios του το κρατάνε 2200 για όσους έχουν αγωνία να μάθουν.Η έκδοση που οδήγησε είναι η 4x4 1.6 diesel glx που έχει τα πάντα.... Πες μου σε παρακαλώ αντίστοιχα με 24500 τι περνεις σε 4x4 diesel με τέτοιο εξοπλισμό, γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. ...
-
Πήγε ο γαμπρός μου και το είδε. Περιέργεια πιο πολύ αλλά βασικά ήθελε να δει πόσο θα του κρατούσαν το παλιό Terios που έχει. Του άρεσε πάρα πολύ το test drive. Οδήγησε προφανώς μια πλούσια έκδοση, μόνο καφέ που δεν έκανε. ΑΛΛΑ... 25 χιλιάρικα εν έτη 2015? Τους ευχαρίστησε και έφυγε. Παρεμπιπτόντως το Terios του το κρατάνε 2200 για όσους έχουν αγωνία να μάθουν.
Η έκδοση που οδήγησε είναι η 4x4 1.6 diesel glx που έχει τα πάντα.... Πες μου σε παρακαλώ αντίστοιχα με 24500 τι περνεις σε 4x4 diesel με τέτοιο εξοπλισμό, γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. ...
Δεν κατάλαβες. Η έκδοση που ήθελε ο γαμπρός μου έκανε 25000. Δεν ήταν η πλούσια που οδήγησε αυτός. Επίσης να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν ήταν βενζίνη ή πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Η έκδοση που οδήγησε είναι η 4x4 1.6 diesel glx που έχει τα πάντα.... Πες μου σε παρακαλώ αντίστοιχα με 24500 τι περνεις σε 4x4 diesel με τέτοιο εξοπλισμό, γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει. ...
Δεν κατάλαβες. Η έκδοση που ήθελε ο γαμπρός μου έκανε 25000. Δεν ήταν η πλούσια που οδήγησε αυτός. Επίσης να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν ήταν βενζίνη ή πετρέλαιο.
Η πιο πλούσια έκδοση είναι η 4x4 diesel 1.6 glx και κοστίζει 24560 €.δεν υπάρχει κάτι πιο πάνω.αντε να πάει στα 25.500 αν βάλεις και πανοραμική ηλιοροφη
-
Η πιο πλούσια έκδοση είναι η 4x4 diesel 1.6 glx και κοστίζει 24560 €.δεν υπάρχει κάτι πιο πάνω.αντε να πάει στα 25.500 αν βάλεις και πανοραμική ηλιοροφη
Η προσφορά που είδα εγώ τόσο ήταν χωρίς να είναι η πιο πλούσια. Από και και πέρα τι να πω?
edit μου ήρθε φλασιά. Με τους τόκους πήγαινε τόσο!!!
-
Full full ολα με ηλιοροφες το GLX παει καπου στα 26 και κατι ψηλα για μετρητα, με απλο μεταλλικο χρωμα (οχι τη διχρωμια)
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε Splash, Swift και SCross βενζινοκίνητα το παρατήρησα. Στο Splash ... αφού το αγόρασα κιόλας! Και δυστυχώς μου έκατσε κάπως όταν το συνάντησα και σε μεταγενέστερα μοντέλα της εταιρίας.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Δεν πήγες στην αντιπροσωπεία για να ξέρεις αν διορθώνεται και γιατί υπάρχει αυτός ο δισταγμός; Είναι κάτι σαν το ηλεκτρόγκαζο που πατάς στην εκκίνηση το γκάζι και καθυστερεί λίγο να ανταποκριθεί ο κινητήρας;
-
Ξαναείδα τα qq και vitara σήμερα μετά της συζύγου. Παραθετω εντυπώσεις δικές της:
Qq= δεν την ξετρέλανε εμφανισιακα ούτε εξωτερικά, ούτε εσωτερικά. Της άρεσε η κονσόλα (έκδοση accenta con) και της φάνηκαν αρκετά καλοί οι χώροι και άνετα τα καθίσματα. Παρατήρησε βέβαια και ένα πλαστικό λίγο ξεκουμπωτο δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων. ...
Vitara= της άρεσε πάρα πολύ εμφανισιακά, εσωτερικά της φάνηκε πολύ λιτό, πράγμα βέβαια που κάπως μετριαστηκε όταν το βάλαμε μπροστά και είδε την οθόνη infotainment. Της φάνηκαν πολύ καλοί οι χώροι αλλά λίγο μικρός ο χώρος αποσκευών. Πολύ καλοί χώροι εσωτερικά, αλλά όχι τόσο άνετα καθίσματα και λίγο μικρά. Και γω όταν μου το είπε πήγα να την βγάλω τρελή, αλλά μετά που μπήκα στο astra της δουλειά όντως έχει μεγαλύτερα καθίσματα.... -
Πολυ παρατηρητικη η συζυγος εχω να πω
Και τη δικη μου δεν την ξετρελαινει το QQ. Της αρεσει απο την αλλη το εμπρος μερος του Vitara
Με το πισω μερος δεν ειχε θεμα οσο εγω.
Το μονο θεμα πραγματικο που υπαρχει ειναι με το χωρο αποσκευων που για δεδομενα (νεας) οικογενειας μοιαζει μικρος.Το QQ ακομα δεν εχω καταφερει να το οδηγησω να πω την αληθεια λογω χρονου και ελπιζω να παω μεχρι το Σαββατο γιατι δεν μπορω αλλο να περιμενω. Πρεπει να καταληξω
Σχετικα με την τιμη που παρεθεσα παραπανω ειναι αυτη που μου εδωσε ο γνωστος εμπορος στο Κηφισο. Δεν ξερω αν υπαρχει προβλημα να πω ονομα. 26.100 περιπου συν πινακιδες και τελη κυκλοφοριας (καπου 350 ευρω).
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Πολυ παρατηρητικη η συζυγος εχω να πω
Και τη δικη μου δεν την ξετρελαινει το QQ. Της αρεσει απο την αλλη το εμπρος μερος του Vitara -->ακριβως το ιδιο και η δικια μου
Με το πισω μερος δεν ειχε θεμα οσο εγω.--> ακριβως το ιδιο και μεις
Το μονο θεμα πραγματικο που υπαρχει ειναι με το χωρο αποσκευων που για δεδομενα (νεας) οικογενειας μοιαζει μικρος.-->συμφωνουμε απολύτως
**
Το QQ ακομα δεν εχω καταφερει να το οδηγησω να πω την αληθεια λογω χρονου και ελπιζω να παω μεχρι το Σαββατο γιατι δεν μπορω αλλο να περιμενω. Πρεπει να καταληξω-->το ιδιο ακριβως ισχύει και με εμας**Σχετικα με την τιμη που παρεθεσα παραπανω ειναι αυτη που μου εδωσε ο γνωστος εμπορος στο Κηφισο. Δεν ξερω αν υπαρχει προβλημα να πω ονομα. 26.100 περιπου συν πινακιδες και τελη κυκλοφοριας (καπου 350 ευρω).
Suzuki Vitara 2015