-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Νταξ άμα το πληρωνεις ντούκου μπορείς να το σπρωξεις άμεσα, αλλα φυσικα θα χάσεις άμεσα καποια λεφτα. Αλλα ετσι ειναι με τα αμάξια...
Ορθώς ομιλείς, αν και καθήμενος!
-
Που υπάρχουν αξιόπιστες μετρήσεις για ρεπρίζ τόσο του qq όσο και άλλων μοντέλων ;
Έκανα ένα σχετικά καλό ψάξιμο και συνειδητοποιώ ότι ο καθένας γράφει διαφορετικές τιμές!
Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαφορές είναι σημαντικές.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια πληροφορία -
Τα πάντα είναι σχετικά....ριξε και εδώ μια ματιά(αν δεν το έχεις κάνει)
http://www.nissan.gr/#crossover/range/qashqai/publications -
Ή που θα δεις μετρήσεις σε συγκριτικά σε ειδικό τύπο ή που θα δεις τις εργοστασιακές μετρήσεις της κάθε εταιρίας ... ελπίζοντας να έχουν τα ίδια στανταρτς.
-
Καλημέρα σε όλους.
Έριξα μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες του θέματος για το QQ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό (ok δεν τις κοίταξα όλες λόγω δουλειάς).
Μια ενημέρωση από κάποιους σχετικά με το προβληματισμό μου....
Ενδιαφέρομαι για την έκδοση Acenta Connect 1.5dci (110 άλογα) η οποία μου άρεσε και έχω πάρει τις προσφορές. Το μόνο μου πρόβλημα είναι η κατανάλωση του.Τι εννοώ....
Αφήνω τις τιμές που αναφέρουν τα προσπέκτους, και κάνω το test drive (ένα 20άλεπτο) με κίνηση και A/C ανοιχτό. Βγάζω λοιπόν γύρω στο 7.4 (πρώτη φορά που οδηγώ diesel, αλλά το οδήγησα αρκετά χαλαρά χωρίς γκαζιές με βάση μερικές συμβουλές του πωλητή) και ήθελα να ρωτήσω εσάς που ίσως έχετε πιο πολύ καιρό το αυτοκίνητο, πόσο να περιμένω την κατανάλωση του στο περίπου(σε καθημερινούς ρυθμούς πόλης).
Θα μου πείτε, δεν οδηγούμε το ίδιο όλοι, μπορεί να έχει κίνηση, άλλος πάει πιο συνητρητικά, άλλη κατανάλωση έχεις εκτός πόλης και τα σχετικά.
Εναν μέσο όρο αν γίνεται να μου πείτε, γιατί είδα για παράδειγμα τον πωλητή όταν έκανε την ίδια περίπου διαδρομή (βέβαια για αρκετή απόσταση σε κατηφόρα με νεκρά οφείλω να ομολογήσω) και έβγαλε γύρω στο 4,5 (μου είπε βέβαια ότι έχουν κάνει σχολείο για οικονομική οδήγηση, οπότε δεν έχω τέτοια απαίτηση). Που να περιμένω την κατανάλωση του για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη, τόσο χωρίς όσο και με A/C ανοιχτό.
Σε μερικούς μπορεί να φανεί κάπως αυτό που ρωτάω, ειδικά αν σας πώ ότι τώρα έχω αμάξι με 9-10/100 κατανάλωση βενζίνης!, απλά αφού η τεχνολογία μας το επιτρέπει και μας έχει βάλει στο τριπάκι της κατανάλωσης, έχει περάσει αυτό το κάτι που ψάχνεις να βελτιωθείς και κυρίως τι να περιμένεις από το αμάξι.
Ευχαριστώ -
Καλησπέρα,
Έχω το ίδιο χωρίς το connect. Μπορείς να διαβάσεις πιο πριν τις περιγραφές που έχω κάνει. Αν και δεν το κυκλοφορώ πολύ στην πόλη, θα σου έλεγα ότι σε κίνηση με A/C το 7,4 που είδες είναι περίπου ΟΚ. Μπορείς να κατέβεις και παρακάτω, αν ανοίγει ο δρόμος ή έχεις 'αυγό' κάτω από το πόδι. Αν οδηγείς χωρίς να νοιάζεσαι για το οικονομόμετρο, πιστεύω ότι θα είσαι περίπου εκεί.
-
Κοιτά τα ντίζελ απο την εμπειρία μου απο το δικο μου suzuki scross εχουν μεγάλη διαφορα στην καταναλωση απο πολη σε ανοικτό δρόμο και ακομα περισσότερο οταν ειναι αναμμενο το ac . Το ac εκτός πόλης εχω διαβάσει ανεβάζει 3% την καταναλωση στην πόλη 10%. Εγω με το scross εκτός πόλης με 70 ως 140 εχω καταναλωση απο 4.4 ως 4.8 αλλα σε βαρειά κινηση με ac ειμαι στο 6.5 , οπότε το +7 του qq που καίει 0.5 με 0.8 λτ παραπάνω ειναι λογικό στην πολη.
-
Sailor και Tkin ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Η αλήθεια είναι πως πίστευα πως μπορείς να πετύχεις μικρότερη απόδοση από αυτό που έπιασα εγώ πιο πολύ και λόγω του ότι είδα το average από την αρχή ότι είναι στο 6.5. Τελικά το μόνο σίγουρο όταν παίρνει κάποιος φυλλάδιο στα χέρια του ασχέτως αυτοκινήτου είναι να μην πιστέψει τις καταναλώσεις που γράφουν. Σε όσα δοκίμασα είδα τρελή διαφορά, οδηγώντας τα τόσο ήρεμα όλα όπως δεν έχω οδηγήσει ποτέ. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει και κάτι που διάβασα εδώ μέσα ότι στρώνει ο κινητήρας μετά από κάποια χιλιόμετρα. Αλήθεύει αυτό?
Sailor γενικότερα είσαι ευχαριστημένος από την απόκτηση του? Θα πήγαινες σε κάτι άλλο αν ήταν να το κάνεις σήμερα? (Με το ρίσκο βέβαια και το άλλο που θα αγόραζες να μην το γνωρίζεις όπως ξέρεις τώρα το δικό σου).
Εγώ είμαι αρκετά προβληματισμένος ποιό να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο VW Golf 7 (με το φυσικό αέριο) τα οποία με τα extra τους έχουν ακριβώς την ίδια τιμή. Αλλά βάζοντας τα κάτω (μετά τα + και τα - τους), οπτικά και μόνο δεν μου κάνει η επιλογή του Golf σε σχέση με το QQ, ασχέτως κόστους κατανάλωσης που στο Golf είναι μικρότερη (πάντα με τη σημερινή τιμή του φυσικού αερίου).
Μια ζωή αναποφάσιστος ρε γ@μωτο
-
Εγώ είδα 5.5 στο test drive του 1.5 με τον κινητήρα να έχει 9000χλμ περίπου και με κανονική οδήγηση. Σε ξένο φόρουμ πέτυχα τύπο που ισχυρίζεται ότι σε ταξίδι με mixed διαδρομές πέτυχε χαμηλότερη κατανάλωση απ'αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής! Ψάχνω το πόστ κι αν το βρω θα σου στείλω λινκ.
-
Με ένα αυγό κάτω από το πόδι μπορεί να πάει και σε χαμηλότερα νούμερα και εντός πόλης.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
Η γνώμη των υπολοίπων με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι για ένα μέσο όρο (πιο πολύ για την πόλη και όχι για τα 3 ετήσια ταξίδια εκτός που κάνω) όσο υποκειμενικό και αν ακούγεται αυτό με βάση πολλούς παράγοντες.
Jackdaniels θα αρκεστώ στο ότι μπόρεσες να φτάσεις στο 5.5. Ωραίος! Ισως και τα 9.000 χιλ που είχε να παίζουν ρόλο τελικά. Τώρα μη τρελαθώ κιόλας....Δεν ενδιαφέρομαι να πετύχω ούτε καν τη κατανάλωση των προσπέκτους, πόσο μάλλον του τύπου που τα κατέβασε και πιο κάτω (αν όμως βρείς το link θα το διαβάσω ευχαρίστως απλά πληροφοριακά)
cosneo καταννοητό αυτό που λες για το αυγό αλλά και πάλι δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να το κάνουν αυτό, ειδικά στην Αθήνα με την κίνηση και τα φανάρια της (δυστυχώς δεν ακολουθώ πολύ συχνά διαδρομές τύπου ΑΟ-Πειραιά όπου πάς λες και οδηγάς εκτός πόλης). Δεν νομίζω να έχει νόημα στη τελική να κυνηγάς την χαμηλότερη κατανάλωση που μπορείς να πετύχεις. Κινδυνεύεις πιστεύω να στουκάρεις κάπου κοιτώντας συνέχεια τα όργανα λέγοντας 'αμάν πολύ πάνω-αμάν πολύ κάτω είμαι' (τουλάχιστον εγώ δεν θα το έκανα)
-
Δεν 'μπόρεσα' να φθάσω το 5.5, απλά οδηγούσα, και μάλιστα κάποια στιγμή το πάτησα για να δω τη λέει από αεροδυναμικό θόρυβο. Εδώ είναι το λινκ που σου είπα...
http://www.qashqaiownersclub.co.uk/foru ... c1478.htmlΟ τύπος αναφέρει 82.3 mpg όταν η εταιρία δίνει 74!
-
Ο χρήστης new_gre έγραψε:
Jackdaniels θα αρκεστώ στο ότι μπόρεσες να φτάσεις στο 5.5. Ωραίος! **Ισως και τα 9.000 χιλ που είχε να παίζουν ρόλο τελικά. **Τώρα μη τρελαθώ κιόλας....Δεν ενδιαφέρομαι να πετύχω ούτε καν τη κατανάλωση των προσπέκτους, πόσο μάλλον του τύπου που τα κατέβασε και πιο κάτω (αν όμως βρείς το link θα το διαβάσω ευχαρίστως απλά πληροφοριακά)
cosneo καταννοητό αυτό που λες για το αυγό αλλά και πάλι δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να το κάνουν αυτό, ειδικά στην Αθήνα με την κίνηση και τα φανάρια της (δυστυχώς δεν ακολουθώ πολύ συχνά διαδρομές τύπου ΑΟ-Πειραιά όπου πάς λες και οδηγάς εκτός πόλης). Δεν νομίζω να έχει νόημα στη τελική να κυνηγάς την χαμηλότερη κατανάλωση που μπορείς να πετύχεις. Κινδυνεύεις πιστεύω να στουκάρεις κάπου κοιτώντας συνέχεια τα όργανα λέγοντας 'αμάν πολύ πάνω-αμάν πολύ κάτω είμαι' (τουλάχιστον εγώ δεν θα το έκανα)
Δεν νομιζω να παίζουν καποιο ρόλο το 5.5 δεν ηταν μο απο την αρχη φυσικα. Σχετικα με αυτο που ρωτήσες εγω στο δικο μου diesel δεν ειδα καποια πτωςη καταναλωσης μετα απο 5-6.000 χλμ
-
[quote='new_gre']Sailor και Tkin ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Η αλήθεια είναι πως πίστευα πως μπορείς να πετύχεις μικρότερη απόδοση από αυτό που έπιασα εγώ πιο πολύ και λόγω του ότι είδα το average από την αρχή ότι είναι στο 6.5. Τελικά το μόνο σίγουρο όταν παίρνει κάποιος φυλλάδιο στα χέρια του ασχέτως αυτοκινήτου είναι να μην πιστέψει τις καταναλώσεις που γράφουν. Σε όσα δοκίμασα είδα τρελή διαφορά, οδηγώντας τα τόσο ήρεμα όλα όπως δεν έχω οδηγήσει ποτέ. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν έχει να κάνει και κάτι που διάβασα εδώ μέσα ότι στρώνει ο κινητήρας μετά από κάποια χιλιόμετρα. Αλήθεύει αυτό?
Sailor γενικότερα είσαι ευχαριστημένος από την απόκτηση του? Θα πήγαινες σε κάτι άλλο αν ήταν να το κάνεις σήμερα? (Με το ρίσκο βέβαια και το άλλο που θα αγόραζες να μην το γνωρίζεις όπως ξέρεις τώρα το δικό σου).
Εγώ είμαι αρκετά προβληματισμένος ποιό να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο VW Golf 7 (με το φυσικό αέριο) τα οποία με τα extra τους έχουν ακριβώς την ίδια τιμή. Αλλά βάζοντας τα κάτω (μετά τα + και τα - τους), οπτικά και μόνο δεν μου κάνει η επιλογή του Golf σε σχέση με το QQ, ασχέτως κόστους κατανάλωσης που στο Golf είναι μικρότερη (πάντα με τη σημερινή τιμή του φυσικού αερίου).
Οι εντυπώσεις μου έχουν παραμείνει ίδιες μετά από περίπου 10.000χμ, όπως τις έχω γράψει και πριν. Μέχρι τώρα είμαι το αυτοκίνητο καλύπτει πολύ καλά το σκοπό που το πήραμε και επιβεβαιώνει την επιλογή μας. Δεν είναι το αυτοκίνητο που θα απολαύσεις οδήγηση, αλλά έχει καλή ποιότητα, είναι άνετο στο ταξίδι και με ικανοποιητικό κράτημα. Για το Golf, επειδή το είχα ψάξει, η άποψή μου είναι ότι δείχνει πιο ποιοτικό αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα είναι και έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης αλλά το σχήμα του προσωπικά με έχει κουράσει μετά από τόσο χρόνια ενώ βρίσκω του qq πιο πρωτότυπο και όμορφο. Πιστεύω ότι το golf μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί συνολικά πιο ακριβό, και για τη δική μας χρήση οι 18 πόντοι από το έδαφος είναι σημαντικοί.
-
Sailor66,
Κατατοπιστικότατος με τις περιγραφές σου - ευχαριστώ πολύ.
Μαζί σου 100% όσον αφορά αυτά που γράφεις για το Golf 7 σε σχέση με την εμφάνιση του. Δεν μου κάνει ούτε εμένα ιδιαίτερο κλικ σχεδιαστικά (το QQ είναι όπως το περιγράφεις πρωτότυπο και όμορφο) παραμένει ενα κλασικό μοντέλο της VW, ίσα ίσα να σου πώ ότι μου αρέσει περισσότερο το Golf 6 παρά αυτό που θυμίζει Polo (για την ακρίβεια έχουν κάνει το Polo να θυμίζει στο Golf). Παρόλα αυτά, τουλάχιστον η έκδοση του φυσικού αερίου που ανέφερα, με τα σημερινά πάντα δεδομένα, δεν νομίζω να αποδειχθεί μακριπρόθεσμα σε καμία περίπτωση πιο ακριβή σε σχέση με το QQ, αφού η εξοικονόμηση χρημάτων από το αέριο σε σχέση με το diesel είναι επίσημα στo -30%, απλά εκεί έχεις άλλα μειονεκτήματα σε σχέση με το QQ (βλέπε λιγότερο χώρο, μη ύπαρξη ρεζέρβας, κτλ) και εκτός αυτού έχει και αυτό πολύ καλή μεταπωλητική αξία.Off topic, πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια, 5-6, με την έκταση που παίρνει το diesel στην Ελλάδα (σχεδόν 70% σε καινούργιες παραγγελίες), το κράτος μας θα ακριβύνει το diesel όπως γίνεται στις υπόλοιπες μεγάλες χώρες της Ευρώπης (μη σου πώ ότι μπορέι να ξεπεράσει και τη βενζίνη) και επειδή οι αυτοβιομηχανίες ψάχνουν τρόπους μείωσης των ρύπων λόγω των προστίμων που τους επιβάλλονται και πολιτικής της ΕΕ για το περιβάλλον, θα κυνηγάνε όλοι το φυσικό αέριο. Απλά δεν μπορώ να εκτιμήσω πότε θα γίνει αυτό.
-
Επειδή ξεχάστηκα στο τελευταίο post, υπάρχει κάποιος με το Connect εγκατεστημένο να μας πεί μερικά λόγια αναφορικά με τη λειτουργία του έως τώρα, τυχόν προβλήματα του και αξιοπιστία navigation, γιατί το άτιμο έχει ένα χιλιάρικο και υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα πιο φτηνά στην ηλεκτρονική αγορά.....
-
Επειδή ξεχάστηκα στο τελευταίο post, υπάρχει κάποιος με το Connect εγκατεστημένο να μας πεί μερικά λόγια αναφορικά με τη λειτουργία του έως τώρα, τυχόν προβλήματα του και αξιοπιστία navigation, γιατί το άτιμο έχει ένα χιλιάρικο και υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα πιο φτηνά στην ηλεκτρονική αγορά.....καλή ερώτηση...κι εμένα με ενδιαφέρει αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που έχω ήδη στο υπάρχον αμάξι car dvd με όλα επάνω το οποίο θα μπορούσα να μεταφέρω στο νέο...
-
άλλη μια κριτική για το 4Χ2:
http://www.caroto.gr/2014/09/22/nissan- ... est-drive/
Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κριτικών παρουσιάζει απόψεις αν όχι ταυτισμένες, τουλάχιστον πολύ κοντινές και για τα χαρακτηριστικά και για τη λειτουργία/επιδόσεις/κατανάλωση του μοντέλου... -
Δώσε πράμα στο λαό
-
Επειδή ξεχάστηκα στο τελευταίο post, υπάρχει κάποιος με το Connect εγκατεστημένο να μας πεί μερικά λόγια αναφορικά με τη λειτουργία του έως τώρα, τυχόν προβλήματα του και αξιοπιστία navigation, γιατί το άτιμο έχει ένα χιλιάρικο και υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα πιο φτηνά στην ηλεκτρονική αγορά.....Διαβάζοντας ξένα φόρουμ βλέπεις ότι όντως έχει θέματα. Πάρε after market καλύτερα. Το εργοστασιακό θα πάρει χρόνο μέχρι να βγάλει όλα τα θέματα του και τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις και σίγουρα δεν αξίζει το χιλιάρικο, και στο λέει αυτό κάποιος που το περιμένει με εργοστασιακό το αυτοκίνητο.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]