-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
αυτό που βασικά σε ενδιαφέρει είναι (α) το σασί (β) τα μηχανικά (γ) η ανάρτηση και τα φρένα και μετά τα ηλεκτρολογικά. Πες στον μηχανικό να τα κοιτάξει αυτά και είσαι ok. Φτιάξε μία check list με ελέγχους ώστε να μην σου ξεφύγει κάτι.Τα σημείωσα, αν και χρειάστηκε να δω στο γκουγκλ τι είναι το σασί
-
Το σασί αφορά την κατάσταση του αμαξώματος γενικότερα για να αποφύγεις αυτοκίνητο που έχει φάει χοντρό τρακάρισμα. Το να έχει αλλάξει κάποιο φτερό άντε και κανένα προφυλακτήρα πίσω, μπορεί να είναι στο πρόγραμμα αλλά το να έχει φάει τούμπα ή να έχει φάει χοντρή στούκα στα πλάγια ή μπροστά είναι σοβαρό θέμα.
υ.γ. μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει ο cosneo για τριγμούς. Σε αυτό που μπήκα το μόνο που άκουγα ήταν η εταζέρα πίσω που 'χοροπήδαγε'. Αλλά αυτό είναι πταίσμα. Περίεργα πράγματα. Μου θυμίζει την περίπτωση με το δικό μου αυτοκίνητο, που υπάρχουν ιδιοκτήτες που λένε για τριγμούς και υπάρχουν και άλλοι που λένε ότι δεν ακούγεται τίποτα.
-
Ως κάτοχος Clio II 1.4 16v με τα 100 άλογα, του 2004, αγορασμένο καινούργιο με 162.000 km, έχω να πω τα εξής :
Δεν τρίζει ακόμα, στρίβει πολύ καλύτερα ακόμα και με τελειωμένα αμορτισέρ σε σχέση με άλλα αμάξια της κατηγορίας του
και το μοτέρ έχει ζωντάνια, με μέση κατανάλωση 6,5-7.
Μου έχει βγάλει χαζοπροβλήματα όπως πολλαπλασιαστές χ 3, αισθητήρας γκαζιού και βολάν, ενώ κόβει εύκολα και
βάσεις μηχανής.Overall πιστεύω πως είναι πολύ καλή επιλογή στα χρήματα που κοιτάς σε σχέση με κάτι τάφους τύπου
Polo κτλ. -
@Storm η περίπτωση του Clio που οδήγησα πρέπει να ήταν και η ακραία κατάσταση κακοσυντήρητου και κακοχρησιμοποιημένου. Στο αντίστοιχο Megane μου στα 200.000 κιχ δεν έκανε. Υπόψιν ότι το θέμα τριγμός αφορά μεμονωμένα το κάθε αμάξι και την χρήση του και όχι ολόκληρη την μάρκα ή μια παρτίδα παραγωγής.
@mmarkom ακριβώς όπως τα λες είναι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολυ καλη ιδεα το μηχανακι για Θεσ/νικη-Αλεξ/πολη. Εγω θα κοιταζα και ποδηλατο σε αυτα τα λεφτα!Sent from my Neo V using Tapatalk.
Καλά. Άντε να δούμε πόσο αξιόπιστο αυτοκίνητο θα βρει με 2000 για τέτοια διαδρομη.
Αν θες ρίξε μια ματιά σε αυτό.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5498187/Σε αυτά τα λεφτά Δία σου βρήκα για το χειμώνα καλύτερο από το ποδήλατο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2909906/
Βαμένο στην πένα μέχρι και την εξάτμιση, υφασμάτινη επένδυση στο ταμπλό, σπορ καθρέπτες ΚΑΙ τιμόνι, δείκτης θερμοκρασίας, ραδιο - κασετόφωνο Blaupunkt και είναι και πράσινο χρώμα με μόνον 50.000χλμ
Το πρώτο μου αυτοκίνητο