-
Καλησπερα σας
Θα ηθελα την γνωμη σας.εχω ενα grande punto 2007 μοντελο diesel παντα οταν ξεκιναω και ειναι κρυο το αμαξι με κανει ανεβοκατεβασμα στροφων 1000 με 800 στροφες για κανα λεπτο και μετα οταν μαρσαρω βγαζει πολυ καπνα και σταματαει και δεν το ξανακανει..παρατηρησα οτι αυτο μου υο εκανε απο το φεβρουαριο μετα απο καθαρισμο agr και dpf και αλλαγη φιλτρου πετρελαιου... Και πριν μια βδομαδα που εμεινα απο πετρελαιο μου το.κανει ποιο εντονα... Επισγς νομιζω οτι ο πολυς καπνος που βγαζει οταν μαρσαρω. Ειναι.μπλε χρωμα..
Νοιωθω οτι οταν ανεβοκατεβαινιυν οι στροφες σαν να μπουκωνει ξαι δεν μπορει να βγει το καυσαεριο εξω και παει να σβησει η μηχανη ..ε,εθ τυχει σε καποιον ...; -
Καλησπερα σας
Θα ηθελα την γνωμη σας.εχω ενα grande punto 2007 μοντελο diesel παντα οταν ξεκιναω και ειναι κρυο το αμαξι με κανει ανεβοκατεβασμα στροφων 1000 με 800 στροφες για κανα λεπτο και μετα οταν μαρσαρω βγαζει πολυ καπνα και σταματαει και δεν το ξανακανει..παρατηρησα οτι αυτο μου υο εκανε απο το φεβρουαριο μετα απο καθαρισμο agr και dpf και αλλαγη φιλτρου πετρελαιου... Και πριν μια βδομαδα που εμεινα απο πετρελαιο μου το.κανει ποιο εντονα... Επισγς νομιζω οτι ο πολυς καπνος που βγαζει οταν μαρσαρω. Ειναι.μπλε χρωμα..
Νοιωθω οτι οταν ανεβοκατεβαινιυν οι στροφες σαν να μπουκωνει ξαι δεν μπορει να βγει το καυσαεριο εξω και παει να σβησει η μηχανη ..ε,εθ τυχει σε καποιον ...; -
Καλησπερα σας
Επισης θελω να σας ενηνερωσω οτι παντα βαζζω shell v power και τα τελευταια τρια γεμισματα εβαλα την καινιυρια bp diesel .. δεν χρησιμοποιω προσθετικα..
-
Οι προθερμαντηρες σου δουλευουν σωστα...???
-
Ναι δουλευουν σωστα...
-
πολλαπλη εισαγωγης καθαρισατε? η σταθμη των λαδιων εχει ανεβει?
-
Καλησπερα ηλια ..η σταθμη λαδιου δεν ανεβαινει...πολαπλη δεν καθαρισα...αυτο που με κανει εντυοωση οτι πριν με καθαρισει την agr δεν το ειχα αυτο το θεμα... Και τωρα που αλλαξα πετρελαιo σε bp και εμεινα πριν δυο μερες εχει γινει χειροτερο
-
Πρώτα από όλα λες ότι ξεμεινες. Τον αέρα μέσα από το σύστημα τον έβγαλες η μπα? Επίσης καθάρισε egr. Η στάθμη λαδιού έχει παραμείνει σε ίδιο επίπεδο έτσι? Ο μπλε καπνός δε σημαίνει πως το αμάξι καιει λάδια?
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
αυτα εχουν βαλβιδα αντεπιστροφης στο φιλτρο?καθαρισμα καλα το σωμα του φιλτρου τσεκ τη βαλβιδα και αλλαγη φιλτρου!δες την πατουρα του
-
Toν αερα απο μεσα δεν τον εβγαλα μετα που εμεινα απο πετρελαιο.Πρεπει να παω στον μαστορα να του πω να τον βγαλει;..την τριτη θα παω να καθαρισω την egr...
-
Επισης το.αμαξι δεν καει λαδια τα κοιταω συνεχεια
-
Ο χρήστης Petran4 έγραψε:
Toν αερα απο μεσα δεν τον εβγαλα μετα που εμεινα απο πετρελαιο.Πρεπει να παω στον μαστορα να του πω να τον βγαλει;..την τριτη θα παω να καθαρισω την egr...Αμα είχε αέρα στο κύκλωμα δεν θα άναβε η μηχανή.Λογικά έχει ένα τρομπάκι κοντά στο φίλτρο για να βγάλει τον αέρα και να γεμίσει με πετρέλαιο το κύκλωμα.Μάλλον δεν τράβηξε πολυ αέρα το δικό σου και πήρε με την μίζα.
Το μανουαλ πρεπει να τα γράφει αυτά. -
Υπάρχει η περίπτωση όμως, το κύκλωμα να έχει κρατήσει μέσα αέρα, η μηχανή να αναβει κανονικά, αλλά όταν πχ πας να κάνεις μια μεγάλη επιτάγχυνση μπορεί μέχρι και να σβήσει..
Καλό είναι επίσης να αλλαχτεί το φίλτρο πετρελαίου, να μπει ένα καθαριστικό κυκλώματος και να μην ξαναφήσεις την στάθμη να πέσει χαμηλά..
-
Πανω στο φιλτρο πετρελαιου εχει μια βιδα εξαερωσης (10 χιλιοστων γερμανικο κλειδι θελει) ξεδιδωσε μερικες βολτες και ανοιξε το διακοπτη της μιζας,μη βαλεις μπροστα τον κινητηρα...!!! και οταν θα αρχισει να τρεχει με σταθερη ροη πετρελαιο τοτε σφιξε τη βιδα...και εχεις κανει εξαερωση!!!
Βαλε κανενα πανι εκει γυρω η κανενα λεκανακι για να μη γεμισεις το τοπο πετρελαια -
λησπερα σε ολους... Επι τρεις μερες που το ψαχνουμε. Βρηκαμε κατι..λοιπον οταν με βγαζει το καλωδιο που συνδεει την agr και το αμαξι ειναι κρυο ..δεν μου κανει αποκυτως τιποτα ιταν ξαναβαζουμε το καλωδιο της agr ξανα ξεκιναει το προβλημα....και ετσι παμε για αλλαγη agr 130.ευρω γνησια λεει...και βλεπουμε... Αυριο το πρωι θα την αλλαξουμε...λετε να τον πω αφου θα βγαλει την agr να μου κανει και ενα ξαθαρισμο πολαπλης
-
EGR. Ήταν πολύ καπνισμένο;
-
Ενημερωνω οτι αφιρεσα πλεον την agr kai to dpf kai ola kala...
-
Ο χρήστης Petran4 έγραψε:
Ενημερωνω οτι αφιρεσα πλεον την agr kai to dpf kai ola kala...Ενημερωνω οτι και τα δυο συστηματα που αφαιρεσες υπαρχουν εκει για να μειωνουν τους ρυπους που παράγει το αυτοκινητο σου, δεν ειναι διακοσμητικα.
Τα θερμα μου συγχαρητηρια λοιπον για την συνειδητη σου επιλογη να προσφερεις στους συνανθρώπους σου μια μεγαλυτερη πιθανοτητα να παθουν καρκίνο. -
Δεν έπαιρναν καθαρισμο; Το κόστος αλλαγής τους ποιο ήταν;
Προβλημα fiat grande punto diesel