Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Από τη μαούνα στο κρις-κραφτ [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Μοτοσικλέτα
    3. Από τη μαούνα στο κρις-κραφτ [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 4 / 8
    Μοτοσικλέτα
    26
    141
    356
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nass last edited by

Με γειά, καλά χιλιόμετρα και πάντα με ασφάλεια! (δε λέω 'όρθιος' γιατί τις μοτο τις οδηγείς πλαγιασμένος )

Δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, ότι ένα CSS είναι απαραίτητο, δεν κάνουν και στη Γερμανία ή Βέλγιο ?

EDIT: όχι

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        rx8_drifter last edited by

Υπαρχουν διαφορα και ολλανδια, αλλα ccs οχι. Το θεμα ειναι οτι αδεια δε μπορω να ξερω αν ειναι εφικτο να παρω ιουλη και βλεπω ηδη η δευτερα ειναι sold out

• A
          aris last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
          Αμα έρθω Βόλο θα στο δώκω να πας για γκομενάκια

• Z
            zorz last edited by

Ο χρήστης red_monster έγραψε:
            Βασικότατο, επειδή προορίζεται για πυκνοκατοικημένη περιοχή φρόντισε να συνηθίσεις το βάρος όταν είσαι σταματημένος και στους ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα...

+1 σε αυτό, ειδικά γιατί τα clip-on είναι λίγο πιο ζόρικα σε τέτοιες συνθήκες (για αρχάριους). Και +2 για τα λάστιχα.

Εχω σταματήσει να φρενάρω με το πίσω και πλέον προσπαθώ να ελέγχω το φρενάρισμα με το μπροστά. Η άσφαλτος είναι τόσο γαμάτη που δε μπορώ να μπλοκάρω, πάλι καλά

Ερώτηση: Πως βελτιώνω τους αεροδυναμικους θορύβους απ το κενό μεταξύ τζάκετ-κράνους? Μπαλακλάβα?

1. Οι μηχανές (με εξαιρέσεις τα τσόπερ και τα σκούτερ { }) φρενάρουν περισσότερο με το μπροστά. Στα δε supersport ειδικά, η κατανομή είναι ακόμα μεγαλύτερη προς το μπροστά. Οπότε πρέπει να εξασκηθείς πολύ ώστε να ελέγχεις όσο το δυνατόν καλύτερα το μπροστά φρένο.

Όσο για το θόρυβο, μερικά κράνη έχουν υποσιάγωνο που βοηθάει σε αυτό:

Δεν ξέρω αν το κράνος σου έχει ήδη ή παίρνει τέτοιο, γιατί δεν μας είπες ακόμα ποιο κράνος πήρες και όσο και αν μύρισα τα δάχτυλα μου δεν κατάφερα να το ανακαλύψω. Ίσως δεν έπρεπε να ξύσω τα @@ μου αμέσως πιο πριν.

Αν έχεις Shoei, υπάρχει το whisper kit που σφραγίζει το κενό πολύ καλά:

(εδιτ: τώρα είδα ότι έγραψε και ο dimik το ίδιο)

Διαφορετικά μπορείς να πάρεις neck tube που κάνει καλή δουλειά, και κρατάει και το λαιμό σου ζεστό:

• το bonus *εμπαναστατικής *αμφίεσης.

Φρενάρισμα όπως τα λέει ο Morx, πρώτα πίσω και κλάσματα δευτερολέπτου μετά το μπροστά, το πίσω κάνει την μοτοσυκλέτα να 'καθίσει' και το μπροστά την φέρνει στα ίσια της.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό, άσε που έτσι όπως το γράφεις 'το μπροστά την φέρνει στα ίσια της' δεν βγάζει νόημα. Το ίδιο πράγμα επιτυγχάνεται φρενάροντας προοδευτικά με το μπροστά (αντί να τσαρουχώσεις το φρένο ακαριαία, που ποτέ δεν είναι καλή ιδέα) μέχρι να υπάρξει μετατόπιση βάρους μπροστά.

Σήμερα έκλεισα 5.000 χλμ και σε λίγο πάμε για σέρβις! Ήδη νιώθω πιο άνετα στον δρόμο, είμαι λίγο πιο μαζεμένος σε σχέση με το αυτοκίνητο.

Μια συμβουλή και για τους δυό σας: αυτή είναι ΙΜΟ η πιο επικίνδυνη περίοδος. Στην αρχή είσαι εντελώς ψαρωμένος και πάς παντού επιφυλακτικά. Καθώς αποκτάς όμως σιγά σιγά εξοικοίωση, ξεψαρώνεις και οδηγείς πιο επιθετικά γιατί είσαι πιο έμπειρος και νιώθεις ότι το έχεις. Ακόμα όμως δεν το έχεις.

• H
              highfidelity last edited by

Tα καλύτερα για το λαιμό είναι τα Buff, εγώ αγόρασα από εδώ:
              http://buffstore.eu/

Από εκεί και μετά, χρειάζονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να αποκτήσεις πραγματική άνεση με την μηχανή, που και πάλι, καλύτερα να την χρησιμοποιήσεις για την ασφάλειά σου, παρά για να πας πιο γρήγορα. Εγώ, οδηγώ πάντα πολύ αμυντικά και προσεκτικά και πάλι θεωρώ πως έχω πολλά περιθώρια ακόμη να προβλέψω πράγματα και καταστάσεις.
              Κοινώς, έχω πολλά να μάθω ακόμη και δεν πρόκειται να πάρω 'θάρρος' εύκολα.
              Ειδικά στις μηχανές, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως τα χιλιόμετρα μαζεύονται πανεύκολα, αλλά πέφτουν πιο δύσκολα. Αν το αυτοκίνητο εμπρός τσαρουχώσει τα φρένα, δεν μπορούμε και εμείς να φρενάρουμε στην ίδια απόσταση. Επομένως, οι αποστάσεις πρέπει να είναι αυξημένες για εμάς. Τα ίδια και σε στροφές χωρίς ορατότητα...

Γενικά, χρειάζονται ΠΟΛΛΑ χρόνια και ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα για να γίνεις πραγματικά καλός οδηγός μοτοσυκλέτας και να κινδυνεύεις λιγότερο λόγω εμπειρίας. Δεν έχω γνωρίσει και πολλούς τέτοιους είναι η αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.

Να πω κι εγώ την αμαρτία μου... Τελευταία, δεν αντέχω τα γάντια και το μπουφάν στο κέντρο της Αθήνας, γίνομαι μούσκεμα. Λόγω... αμυντικής οδήγησης, δεν κάνω πολλές σφήνες, ούτε χώνομαι, επομένως τρώω πολύ μποτιλιάρισμα σταματημένος. Ε, στους 30+, σταματημένος, με τον αερόψυκτο κύλινδρο από κάτω να σε ζεσταίνει, δεν αντέχεις.
              Όσο κινείσαι βέβαια, είναι μια χαρά, αν σταματήσεις, την έκατσες σε δευτερόλεπτα.

• D
                dimik last edited by

Ο χρήστης zorz έγραψε:

Φρενάρισμα όπως τα λέει ο Morx, πρώτα πίσω και κλάσματα δευτερολέπτου μετά το μπροστά, το πίσω κάνει την μοτοσυκλέτα να 'καθίσει' και το μπροστά την φέρνει στα ίσια της.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό, άσε που έτσι όπως το γράφεις 'το μπροστά την φέρνει στα ίσια της' δεν βγάζει νόημα. Το ίδιο πράγμα επιτυγχάνεται φρενάροντας προοδευτικά με το μπροστά (αντί να τσαρουχώσεις το φρένο ακαριαία, που ποτέ δεν είναι καλή ιδέα) μέχρι να υπάρξει μετατόπιση βάρους μπροστά.

Αν θέλεις 100% των φρένων σου φρενάρεις και με τα 2 πατώντας πρώτα το πίσω ώστε να συμπιεστεί η πίσω ανάρτηση και κατευθείαν μετά το μπροστά, φυσικά και σταματάς και μόνο με το μπροστά αλλά χρησιμοποιώντας το 70% χόντρικα της πέδησης που μπορεί να σου προσφέρει η μοτοσυκλέτα.
                Για λόγους ασφαλείας καλύτερα να μάθει κάποιος να φρενάρει και με τα 2 ή να πάρει Honda με C-ABS που ότι και να πατήσεις φρενάρουν τα πάντα όλα

Tα καλύτερα για το λαιμό είναι τα Buff, εγώ αγόρασα από εδώ:
                http://buffstore.eu/

Από εκεί και μετά, χρειάζονται πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να αποκτήσεις πραγματική άνεση με την μηχανή, που και πάλι, καλύτερα να την χρησιμοποιήσεις για την ασφάλειά σου, παρά για να πας πιο γρήγορα. Εγώ, οδηγώ πάντα πολύ αμυντικά και προσεκτικά και πάλι θεωρώ πως έχω πολλά περιθώρια ακόμη να προβλέψω πράγματα και καταστάσεις.
                Κοινώς, έχω πολλά να μάθω ακόμη και δεν πρόκειται να πάρω 'θάρρος' εύκολα.
                Ειδικά στις μηχανές, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως τα χιλιόμετρα μαζεύονται πανεύκολα, αλλά πέφτουν πιο δύσκολα. Αν το αυτοκίνητο εμπρός τσαρουχώσει τα φρένα, δεν μπορούμε και εμείς να φρενάρουμε στην ίδια απόσταση. Επομένως, οι αποστάσεις πρέπει να είναι αυξημένες για εμάς. Τα ίδια και σε στροφές χωρίς ορατότητα...

Γενικά, χρειάζονται ΠΟΛΛΑ χρόνια και ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα για να γίνεις πραγματικά καλός οδηγός μοτοσυκλέτας και να κινδυνεύεις λιγότερο λόγω εμπειρίας. Δεν έχω γνωρίσει και πολλούς τέτοιους είναι η αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως ο κίνδυνος υπάρχει πάντα.

Να πω κι εγώ την αμαρτία μου... Τελευταία, δεν αντέχω τα γάντια και το μπουφάν στο κέντρο της Αθήνας, γίνομαι μούσκεμα. Λόγω... αμυντικής οδήγησης, δεν κάνω πολλές σφήνες, ούτε χώνομαι, επομένως τρώω πολύ μποτιλιάρισμα σταματημένος. Ε, στους 30+, σταματημένος, με τον αερόψυκτο κύλινδρο από κάτω να σε ζεσταίνει, δεν αντέχεις.
                Όσο κινείσαι βέβαια, είναι μια χαρά, αν σταματήσεις, την έκατσες σε δευτερόλεπτα.

για buff είχα βάλει και πριν το Link http://www.sportsdirect.com/buff-original-900013 στην μισή τιμή original και αυτά.

Πέρα από τα χρόνια και την εμπειρία χρειάζεται συνεχόμενη εκπαίδευση

Για το φρενάρισμα έχεις άδικο, η μοτοσυκλέτα φρενάρει καλύτερα από το αυτοκίνητο λόγω μικρότερου βάρους και ισχυρών φρένων (πλέον)

Καλύτερα φουλ ντυμένος και λίγο πιο επιθετικός παρά γυμνός και μέσα στην κίνηση.
                Προσωπικά φροντίζω να απομακρύνομαι όσο το δυνατόν από τα αυτοκίνητα ακόμα κι αν χρειάζεται να κάνω διήθηση, όταν βρίσκομαι ανάμεσα τους τόσο σε πορεία όσο και σε στάση νιώθω ανασφαλής.

• R

Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω σε σχέση με το αμάξι πως ποστάρει η μοτο

Μιας και πήρατε μπροστά και απαντάτε, έχω ρωτήσει κι άλλα πράματα

Συνεχίζω, αφού σας ευχαριστήσω

1)λάδια κάθε 5? το μάνουαλ λέει κάθε 10.000
                  2)Το κράνος γι αυτούς που ξύνουν τα @ τους είναι laser VERTIGO, το οποίο όμως προορίζεται για τον επιβάτη μελοντικά, απλά τώρα δεν επαιζαν λεφτά για κάτι τοπ.
                  3)Ενα σύστημα για αυτόματο λάδωμα αλυσίδας σε μας που είμαστε μες στις βροχες έχει νόημα?

κλείσαμε τα 2.000χλμ αισίως, μεσα στην πόλη δεν έχω κανένα θέμα, είναι πολύ ευέλικτη, ελαφριά και στο σωστό ύψος. Ακόμα μου σβήνει καμιά φορά, τα γάντια δεν τα εχω συνηθίσει ακόμα ρε πστ

Κατανάλωση, 5.5 με πόλη, αυτοκινητόδρομο και κανα ανοιγματάκι. Αύριο φεύγω για καμια βδομάδα, την άφησα στο μάστορα να βάλει την μπαγκαζιέρα πίσω ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιώ άνετα για τη δουλειά και για ταξιδάκια

• D
                    dimik last edited by

Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω σε σχέση με το αμάξι πως ποστάρει η μοτο

Μιας και πήρατε μπροστά και απαντάτε, έχω ρωτήσει κι άλλα πράματα

Συνεχίζω, αφού σας ευχαριστήσω

1)λάδια κάθε 5? το μάνουαλ λέει κάθε 10.000
                    2)Το κράνος γι αυτούς που ξύνουν τα @ τους είναι laser VERTIGO, το οποίο όμως προορίζεται για τον επιβάτη μελοντικά, απλά τώρα δεν επαιζαν λεφτά για κάτι τοπ.
                    3)Ενα σύστημα για αυτόματο λάδωμα αλυσίδας σε μας που είμαστε μες στις βροχες έχει νόημα?

κλείσαμε τα 2.000χλμ αισίως, μεσα στην πόλη δεν έχω κανένα θέμα, είναι πολύ ευέλικτη, ελαφριά και στο σωστό ύψος. Ακόμα μου σβήνει καμιά φορά, τα γάντια δεν τα εχω συνηθίσει ακόμα ρε πστ

Κατανάλωση, 5.5 με πόλη, αυτοκινητόδρομο και κανα ανοιγματάκι. Αύριο φεύγω για καμια βδομάδα, την άφησα στο μάστορα να βάλει την μπαγκαζιέρα πίσω ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιώ άνετα για τη δουλειά και για ταξιδάκια

Κάθε 5 είναι καλά για αλλαγή λαδιών ή κάθε εξάμηνο.
                    Σύστημα για αυτόματο λάδωμα αλυσίδας? μπαααα, πάρε ένα ειδικό spray και ρίχνε κάθε 500-1000χλμ για να την έχεις τσίλικη, να ξέρεις όμως ότι θα σου κάνει το μηχανάκι π@τανα (ζάντες, εξατμίσεις κλπ)

κράνος πάρε χθες...δεν είναι ανάγκη να είναι τοπ 500€ αλλά μπορείς σε προσφορά από fc-moto.de ή από κανένα helmetcity.co.uk να χτυπήσεις τοπ με 300-400€. Προτείνω Shoei Gt-Air αλλά δεν ξέρω αν έχουν πέσει οι τιμές τους αρκετά.

• R

Πρώτα τα λάστιχα βασικά

Κανα καλό ιντερνετομάγαζο?

• M
                        mirage last edited by

Ρώτησε τον Orestis D

Sent from Corsair's brick

• R

u dont say

• D
                            dimik last edited by

Πρώτα τα λάστιχα βασικά

Κανα καλό ιντερνετομάγαζο?

http://www.autobandenmarkt.nl/cgi-bin/r ... p=D-120837

έφυγες για παραγγελία.... Metzeler M7RR αν βγαίνουν και κάτω από 300€ μην το σκέφτεσαι καν, εδώ 330€+ έχουν.

edit: για να δεις περι τίνος πρόκειται

Youtube Video

• R

116, κι εδώ μου ζητάγαν 150

• N
                                nass last edited by

Ο χρήστης dimik έγραψε:
                                Για το φρενάρισμα έχεις άδικο, η μοτοσυκλέτα φρενάρει καλύτερα από το αυτοκίνητο λόγω μικρότερου βάρους και ισχυρών φρένων (πλέον)

Ισως -αλλά ενώ 90% των οδηγών των αυτοκινήτων μπορούν να πετύχουν απόσταση φρεναρίσματος κοντά στην ιδανική, αμφιβάλλω αν έστω και 50% των οδηγών των μοτο μπορούν να το πετύχουν αυτό. Με άλλα λόγια, καλύτερα αλλά δυσκολότερα. Δες μόνο πόσοι οδηγοί μηχανών φρενάρουν λάθος, είτε μόνο με το πίσω (προερχόμενοι από παπί ή αυτοκίνητο) είτε μόνο με το μπροστά.

Οσο για το πινακάκι παραπάνω, σόρι, μας λέει ότι αυτοκίνητο (μετά το χρόνο αντίδρασης) χρειάζεται 65 μέτρα για να φρενάρει από τα 100 και 100 μέτρα από τα 120 ?

Για τις μηχανές το πρόβλημα είναι η πολύ μικρή επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το δρόμο λόγω προφίλ, πλάτους και 2 τροχών. ΙΜΗΟ πολύ συχνά οι μηχανές έχουν φρένα δυνατότερα απ΄ό,τι πρέπει σε σχέση με τα λάστιχά τους.

• H
                                  highfidelity last edited by

Θα συμφωνήσω με τον nass, μπορεί στην θεωρία να είναι όπως τα λέει το πινακάκι, η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική...
                                  Η δική μου εμπειρία με την 1 και τις... φρενάρες τουλάχιστον, αυτό λέει!

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• D
                                    dimik last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

Ισως -αλλά ενώ 90% των οδηγών των αυτοκινήτων μπορούν να πετύχουν απόσταση φρεναρίσματος κοντά στην ιδανική, αμφιβάλλω αν έστω και 50% των οδηγών των μοτο μπορούν να το πετύχουν αυτό. Με άλλα λόγια, καλύτερα αλλά δυσκολότερα. Δες μόνο πόσοι οδηγοί μηχανών φρενάρουν λάθος, είτε μόνο με το πίσω (προερχόμενοι από παπί ή αυτοκίνητο) είτε μόνο με το μπροστά.

Οσο για το πινακάκι παραπάνω, σόρι, μας λέει ότι αυτοκίνητο (μετά το χρόνο αντίδρασης) χρειάζεται 65 μέτρα για να φρενάρει από τα 100 και 100 μέτρα από τα 120 ?

Για τις μηχανές το πρόβλημα είναι η πολύ μικρή επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το δρόμο λόγω προφίλ, πλάτους και 2 τροχών. ΙΜΗΟ πολύ συχνά οι μηχανές έχουν φρένα δυνατότερα απ΄ό,τι πρέπει σε σχέση με τα λάστιχά τους.

Δίκιο έχεις για το πόσοι οδηγοί μπορούν να φρενάρουν ιδανικά.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα με το πινακάκι 85,13 μέτρα από 100χλμ λέει και 117,5 από τα 120χλμ

να κι ένα με συγκεκριμένα μοντέλα, δείχνει ότι τα πάντα είναι ανάλογα του οχήματος πρώτα από όλα

Σε ότι αφορά τα λάστιχα ξεχνάς ότι μιλάμε για ελαστικά που κρατάνε το 1/3 από ότι ενός μέσου αυτοκινήτου, 190 πίσω λάστιχο είναι μεγαλύτερο από το C2 της συζύγου και φρενάρει 100-150kg σε αντίθεση με του αυτοκινήτου που το καθένα φρενάρει χοντρικά 300kg.

• N
                                      nass last edited by

Ο χρήστης dimik έγραψε:
                                      Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα με το πινακάκι 85,13 μέτρα από 100χλμ λέει και 117,5 από τα 120χλμ

Αν αφαιρέσεις τα 21-25 μέτρα απόσταση λόγω χρόνου αντίδρασης, που θεωρούνται ίδια αυτοκίνητο-μηχανή (χμμμ... συνήθως οι οδηγοί μηχανής είναι πιο 'ξύπνιοι' αλλά ας το δεχτούμε) τότε μας λέει ότι το τυπικό αυτοκίνητο χρειάζεται 85-21=64 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 και 117-25=92 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 120. Αν ανοίξεις οποιοδήποτε περιοδικό αυτοκινήτου με δοκιμές φρεναρίσματος θα δεις ότι οι αποστάσεις αυτές είναι κάτω από τα 50 μέτρα για 100 χλμ/ώρα και κάτω από 65 μέτρα για 120 χλμ/ώρα δηλαδή τα σωστά νούμερα στο πινακάκι έπρεπε να είναι 71 αντι 85 και 90 αντί 117.

Σε ότι αφορά τα λάστιχα ξεχνάς ότι μιλάμε για ελαστικά που κρατάνε το 1/3 από ότι ενός μέσου αυτοκινήτου, 190 πίσω λάστιχο είναι μεγαλύτερο από το C2 της συζύγου και φρενάρει 100-150kg σε αντίθεση με του αυτοκινήτου που το καθένα φρενάρει χοντρικά 300kg.

190 είναι το ολικό πλάτος του πέλματος αλλά πόσο πατάει στην πραγματικότητα όταν φρενάρεις ? Κάπου το 1/3 λόγω του οβάλ προφίλ του ελαστικού της μοτό σε σχέση με το επίπεδο

Αρα για το φρενάρισμα της μηχανής σε σύγκριση με του αυτοκινήτου:

• Μαλακότερο λάστιχο
                                      • Λιγότερο βάρος ανά λάστιχο
                                      • Λιγότερο πέλμα ανά λάστιχο (ιδίως μάλιστα αν σκεφτείς ότι στο φρενάρισμα την περισσότερη δουλειά την κάνει το στενότερο μπροστινό ενώ στα αυτοκίνητα είναι το ίδιο πλην εξαιρέσεων)

από αυτά δε μου φαίνεται προφανές ότι οι μηχανές φρενάρουν ΠΟΛΥ καλύτερα από τα αυτοκίνητα, όπως δείχνει το πινακάκι...

• D
                                        dimik last edited by

βασικά όσο το ψάνχω καταλαβαίνω ότι μεν φρενάρουν καλύτερα οι μοτοσυκλέτες αλλά δεν μπορεί να υπολογιστεί η διαφορά γιατί εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες.

Πάντως το βάρος δεν είναι ένας από αυτούς και έκανα λάθος εκεί, μάλλον τα καλύτερα φρένα κάνουν την διαφορά ή καλύτερα δυνατότητα τους να μετατρέπουν γρηγορότερα κινητική ενέργεια σε θερμότητα.

• D
                                          d-jet last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

....

H άποψή μου, nass, είναι ότι αυτός που τα γράφει αυτά έχει τόση σχέση με τις μηχανές όση οι πολιτικοί με την πραγματικότητα...
                                          Ναι μεν, αν έχεις ιδανικές συνθήκες, με άλλα λόγια είσαι στην απόλυτη ευθεία, δεν είναι βρεγμένα ή σκονισμένα κάτω και ο οδηγός έχει εξαιρετική εμπειρία, μπορεί μια καλή μηχανή να γράψει εξαιρετικά νούμερα, στην πράξη όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ταυτόχρονα εξαιρετικά σπάνια.
                                          Στη μοτοσυκλέτα, ναι μεν λόγω αδράνειας οι ελιγμοί είναι ακαριαίοι όταν είναι προγραματισμένοι και ο χειριστής γνωρίζει να κουμαντάρει το γυροσκοπικό αλλά αν συμβεί κάτι απρόοπτο (εκεί δηλαδή που θέλεις τα καλά φρένα εκτός πίστας) συνήθως η δυνατότητες αντίδρασης είναι εξαιρετικά περιορισμένες: Πχ πάνω σε στροφή εκεί που ένα αυτοκίνητο με ESP και ABS θα τα καταφέρει εύκολα και αναίμακτα, ακόμα και με έναν μέτριο οδηγό, μια μηχανή θα πρέπει το λιγότερο να αλλάξει ακτίνα στροφής, να ανέβει σε πιο όρθια θέση και να ισορροπήσει τα φρένα ούτως ώστε να μην κάνει low siding και μόλις μπορέσει να προσπαθήσει να πιέσει περισσότερο τα φρένα ή/και να κοιτάξει να ξεπεράσει το εμπόδιο (αν γίνεται και πιθανώς και με αλλαγή ταχύτητας).
                                          Δυστυχώς, αν τα χιλιόμετρα είναι πολλά ή/και η εμπειρία μικρή το πιο πιθανό είναι είτε να σου φύγει από το low side με τη μούρη (και αν σε αγαπάει ο Θεούλης να τη γλιτώσεις με κανα κωλομέρι γδαρμένο), ή στη χειρότερη περίπτωση, να γλιστρήσεις από πίσω να σου κάνει high siding (και τότε κλαύτα Χαράλαμπε)...
                                          Τέλος, ας μην ξεχνάμε το βασικό: Στη μηχανή δε χρειάζεται να τρακάρεις για να φας τα μούτρα σου, μπορεί πολύ εύκολα μια απλή πτώση να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Και δε χρειάζεται καν να φρενάρεις για να τη φας...

Απλά τα φρένα πρέπει να υπερκαλύπτουν την περίπτωση όπου υπάρχει η μεγαλύτερη απαίτηση ισχύος από αυτά (στην απόλυτη ευθεία με καλό οδόστρωμα).Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι σε τέτοιο βαθμό δυνατά που μπορούν να υπερνικήσουν την πρόσφυση για πλάκα...
                                          Βιντεάκι για τη διαφορά έμπειρων οδηγών :
                                          http://www.youtube.com/watch?v=X6kO6ltk3a0
                                          Εγώ θα τη σταματούσα στο δέντρο στο τέλος του διαδρόμου (δε φαίνεται).

• R

Το ΣΚ που μας πέρασε έκανα το πρώτο σοβαρό ταξίδι. Λονδίνο μέσω μάγχης και γυρισμός με παπόρο απο Ηarwich για Rotterdam.

Όταν έφτασα Μάνγχη αντιληφθηκα ότι το πίσω λάστιχο είχε γίνει φυτίλι (ευτυχώς δε με σταματήσαν τπ μπάτσοι να μου την βάλουν στον κΓώλο ) αύριο πάω για αλλαγή (michelin pilot 4 θα μπουν τελικά που βρήκα σε προσφορά γιατί δεν έχω χρόνο να περιμένω, έχουν βγεί τα λινά )

Εντυπώσεις με τη μηχανή, θετικότατες, αν εξαιρέσουμε το θέμα θορύβου του αέρα που με κούρασε απίστευτα. Επίσης κάθε 150χλμ έκανα στάση, και θέλω να ρωτήσω αν εσείς που ταξιδεύετε με μηχανή βγάζετε μεγάλες αποστάσεις μονοκοπανιά.

Οδήγηση Λονδίνο και γενικότερα Αγγλία μια χαρά, κανένα θέμα.

α, και φωτοζ

Τοπική εικαστική παρέμβαση

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7