-
Παιδιά, σε ένα Opel Astra του 2005, χωρίς να ανάβει λαμπάκι θερμοκρασίας (ο.μηχανικός είπε πως έχει καεί, ενώ το αμάξι δεν έχει ενδείκτη θερνοκρασίας), ξερνάει τα νερά, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στο ψυγείο. Λέτε να έχει καεί ο θερμοστάτης; Ξέρει κάποιος, που να μην τρέχουμε τζάμπα για διαγνώσεις κλπ;
Επίσης, έχει ιδέα κανείς για το αν μπορώ να βρω κάπου το service manual..? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Παιδιά, σε ένα Opel Astra του 2005, χωρίς να ανάβει λαμπάκι θερμοκρασίας (ο.μηχανικός είπε πως έχει καεί, ενώ το αμάξι δεν έχει ενδείκτη θερνοκρασίας), ξερνάει τα νερά, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στο ψυγείο. Λέτε να έχει καεί ο θερμοστάτης; Ξέρει κάποιος, που να μην τρέχουμε τζάμπα για διαγνώσεις κλπ;
Επίσης, έχει ιδέα κανείς για το αν μπορώ να βρω κάπου το service manual..? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
Ο θερμοστάτης δεν καίγεται,κολλάει σε λάθος θέση.η φλάτζα πάλι καίγεται .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο θερμοστάτης δεν καίγεται,κολλάει σε λάθος θέση.η φλάτζα πάλι καίγεται .Η ασφάλεια του θερμοστάτη εννούουσα. Σορρυ.
-
Και αυτό να έχει συμβεί (έχει ασφάλεια ο θερμοστάτης; ειναι ηλεκτρικός; ) πάλι για φλάτζα μοιάζουν τα συμπτώματα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και αυτό να έχει συμβεί (έχει ασφάλεια ο θερμοστάτης; ειναι ηλεκτρικός; ) πάλι για φλάτζα μοιάζουν τα συμπτώματα.Δεν ξέρω πραγματικά. Το αμάξι είναι φίλου και το πήγε σε ένα συνεργείο και του είπαν μέχρι και για το βεντιλαντέρ (λες να έλεγε αυτή την ασφάλεια; αυτό έχει ασφάλεια; μπορεί να έχει σχέση;). Πάντως, είχα παρατηρήσει το καπάκι του κινητήρα πριν λίγο καιρό και ήταν χάλια περιμετρικά από λάδι. Υπήρχε δηλαδή διαρροή. Λες αυτό να έχει σχέση;
Ευχαριστώ bill.
-
Αλλο το βεντιλατέρ που έχει ασφάλεια και άλλο ο θερμοστάτης.Αν δεν άναβε το βεντιλατέρ τότε πάλι ζημιά έγινε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλλο το βεντιλατέρ που έχει ασφάλεια και άλλο ο θερμοστάτης.Αν δεν άναβε το βεντιλατέρ τότε πάλι ζημιά έγινε.Μάλλον αυτό του είπε κι εγώ το μετέφερα λανθασμένα. Οπότε μπορεί να ευθύνεται μόνο το βεντιλαντέρ για όλο αυτό;
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Αλλο το βεντιλατέρ που έχει ασφάλεια και άλλο ο θερμοστάτης.Αν δεν άναβε το βεντιλατέρ τότε πάλι ζημιά έγινε.
Μάλλον αυτό του είπε κι εγώ το μετέφερα λανθασμένα. Οπότε μπορεί να ευθύνεται μόνο το βεντιλαντέρ για όλο αυτό;
Το βεντιλατέρ αν δεν δουλεψε σήκωσε θερμοκρασία η μηχανή που έκαψε την φλάτζα και για αυτό πετάει τα νερά.Να πάει σε μηχανικό να το δει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μάλλον αυτό του είπε κι εγώ το μετέφερα λανθασμένα. Οπότε μπορεί να ευθύνεται μόνο το βεντιλαντέρ για όλο αυτό;
Το βεντιλατέρ αν δεν δουλεψε σήκωσε θερμοκρασία η μηχανή που έκαψε την φλάτζα και για αυτό πετάει τα νερά.Να πάει σε μηχανικό να το δει.
Ευχαριστώ για την βοήθεια bill. Θα το μεταφέρω.
-
Τελικά άλλαξε βαλβίδα του βεντιλαντέρ (;;). Του είπαν επίσης πως δεν έπαθε άλλη ζημιά. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
-
Στο Astra H αυτό δλδ που έχει ο φίλος σου, το λαμπάκι της θερμοκρασίας είναι led και θεωρητικά δύσκολα καίγεται. Ας το αλλάξει μην έχει ιστορίες την επόμενη φορά με τη φλάντζα κεφαλής.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Στο Astra H αυτό δλδ που έχει ο φίλος σου, το λαμπάκι της θερμοκρασίας είναι led και θεωρητικά δύσκολα καίγεται. Ας το αλλάξει μην έχει ιστορίες την επόμενη φορά με τη φλάντζα κεφαλής.Τώρα το έφτιαξε. Βέβαια, έχει μια εκτεταμμένη διαρροή γύρω από το καπάκι και δεν ξέρω κατά πόσο το έφτιαξε. Πάντως μεγάλη έλλειψη η απουσία ενδείκτη θερμοκρασίας όταν υφίσταται.
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Τώρα το έφτιαξε. Βέβαια, έχει μια εκτεταμμένη διαρροή γύρω από το καπάκι και δεν ξέρω κατά πόσο το έφτιαξε. Πάντως μεγάλη έλλειψη η απουσία ενδείκτη θερμοκρασίας όταν υφίσταται.
έχει ξανασυζητηθεί και η απάντηση είναι NOT
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τώρα το έφτιαξε. Βέβαια, έχει μια εκτεταμμένη διαρροή γύρω από το καπάκι και δεν ξέρω κατά πόσο το έφτιαξε. Πάντως μεγάλη έλλειψη η απουσία ενδείκτη θερμοκρασίας όταν υφίσταται.
Έχει ξανασυζητηθεί;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Γιατί δεν είναι σημαντικό να λείπει ο δείκτης θερμοκρασίας;
Πρόβλημα θερ/σιας σε Opel Astra '05