-
Ο χρήστης otso έγραψε:
προσωπικα και μαλλον ειμαι και εκτος θεματος , θεωρω ελασσον το θεμα του αλκοολ και οδηγηση , αυτο που ανα πασα στιγμη πια μπορει να μας στειλει στον αγιο πετρο ειναι τα κινητα , προσωπικα τρεις φορες ειδα το προσωπο του χαρου τον τελευταιο μηνα . πια ειναι καθημερινο φαινομενο και πιστευω οτι σχεδον ολα τα ατυχηματα πρεπει να ειναι λογω κινητου , απλα δεν καταγραφονται η δεν ψαχνουν την αιτια του δυστυχηματος. δεν υπαρχει περιπτωση να βγεις στον δρομο και να μην δεις οδηγο να μιλαει στο κινητο.
παλια τα ζιγκ ζαγκ στον δρομο ηταν απο κανα μεθυσμενο τωρα ειναι καθημερινο φαινομενο και ειναι απο οδηγους που μιλουν στο κινητοΤο να είναι εξίσου σημαντικά και επικίνδυνα το αποκλείουμε;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Έλα ρε otso τώρα.
Τα παιδιά από τον Αλίαρτο από κινητό σκοτώθηκαν στη Κωπαΐδα πέρυσι.?οχι,αλλα γι αυτο δεν εχουν και την ιδια ποινη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και κατι αλλο: σε δυο διαδοχικες μετρησεις, η διαφορα ηταν χαωδης (38%) και μαλιστα του αλλαξε και 'κατηγορια' μεθης και αντιστοιχα προστιμου. Δεν σας λεει κατι αυτο για τα μηχανακια και τη διαδικασια? Εμενα μου λεει τουλαχιστον οτι κατι δεν παει καλα με αυτα...
Αν δεν κάνω λάθος αν σε πιάσουν με το 'μηχανάκι' εκτός ορίων σε παραπέμπουν υποχρεωτικά (δεν ξέρω με ποιά διαδικασία, αν πχ. σε πάνε με περιπολικό) σε δημόσιο νοσοκομείο για κανονική μέτρηση μέσω εξέτασης αίματος (ακριβώς για να μη χωράει αμφισβήτηση περί της σωστής λειτουργίας του μηχανακίου). Οπότε '1η φορά' = 'μηχανάκι' και '2η φορά' = 'νοσοκομείο' και είναι λογικό η 2η φορά να είναι χαμηλότερη επειδή έχει προλάβει ένα μέρος του αλκοόλ να απορροφηθεί/μεταβολισθεί/εξατμισθεί
Δεν ισχυει. Οι δυο μετρησεις που αναφερει ειναι και οι δυο απο το μηχανακι που φυσας (εγω αυτο καταλαβα και αποκλειω να τρεχουν σε νοσοκομεια με συνοδεια αστυνομικου καθε φορα που καποιος αμφισβητει) μπορει βεβαια να μας το πει και ο ιδιος. Σιγουρα ομως δεν πας υποχρεωτικα στο νοσοκομειο αν το μηχανακι δειξει ποτο. Για την ακριβεια πουθενα στον ΚΟΚ δεν λεει ποτε γινεται η αιμοληψια αντι της εκπνοης, εκτος απο τη περιπτωση θανατηφορου τροχαιου οπου η αιμοληψια απο καθε εμπλεκομενο ειναι υποχρεωτικη.
Επισης θα δεις στο ΚΟΚ οτι τα ορια, αναλογα με τη μεθοδο (εκπνεομενος αερας ή αιμοληψια) ειναι διαφορετικα (τα νουμερα), ακριβως επειδη στην αναπνοη 'περναει' λιγοτερο αλκοολ.
α) Με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ, εάν η συγκέντρωση
οινοπνεύματος στο αίμα του κυμαίνεται από 0,50 g/l έως 0,80 g/l, μετρούμε-
νη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμα-
ρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο
αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.
β) Με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και με αφαίρεση,
επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για ενενήντα (90) ημέρες, σύμφωνα
με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα,
εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 0,80 g/l και
μέχρι 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,40 έως
0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρη-
ση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.
Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την πα-
ρέλευση του τριμήνου, μόνο με την προσκόμιση του αποδεικτικού καταβολής
του διοικητικού προστίμου.
γ) Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) μηνών, διοικητικό πρόστιμο χιλίων
διακοσίων (1.200,00) ευρώ και αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας
οδηγού για εκατόν ογδόντα (180) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και
τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οι-
νοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο
της αιμοληψίας, ή άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνε-
όμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη
συσκευή αλκοολομέτρου.Το θεμα ειναι αλλο. 1ον αφηστε το αγριο κραξιμο γιατι πριν 10 χρονια δεν θα ειχατε (εσεις οι ιδιοι που σημερα κραζετε) κανενα προβλημα με το 0.34, ακριβως γιατι ο νομος και η γνωση σας θα σας ελεγε οτι ειναι οκ. Αυτο δεν σημαινει οτι λεω οτι δεν τρεχει τιποτα, οτι σιγα τα αυγα, κλπ κλπ κλπ.
2ον και κυριοτερο, αυτο που ειπα και πιο πανω. Αν η μεθοδος ελεγχου αυτου του τοσο σημαντικου πραγματος, βγαζει αποκλιση 40% μεσα εστω και σε μιση ωρα χρονικη διαφορα, μηπως η μεθοδος ειναι λαθος και απλα ειναι πρακτικη για τον ελεγκτη? Γιατι αυτο εινια πολυ σημαντικο, και οχι μονο για τα δικαιωματα του ελεγχομενου που καποιοι βλακες πιο πανω νομιζουν οτι νοιαζομαι*, αλλα και για την ιδια τη προληψη? Για φανταστειτε τι σημαινει το να πεφτει κατα 40% η μετρηση μεσα σε μιση ωρα, για τον ελεγχο αυτων που οντως οδηγουν μεθυσμενοι...Ποσους ΔΕΝ θα πιασεις.
*οπου και τα δικαιωματα του ελεγχομενου, δεν πανε πισω. Για φαντασου να γινει ενα ατυχημα οπου δεν φταις καθολου, να εχεις πιει ΕΝΑ ποτο, και επειδη το μηχανακι δεν δουλευει σωστα να σε βγαλει εκτος οριων ενω δεν εισαι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το θεμα ειναι αλλο. 1ον αφηστε το αγριο κραξιμο γιατι πριν 10 χρονια δεν θα ειχατε (εσεις οι ιδιοι που σημερα κραζετε) κανενα προβλημα με το 0.34, ακριβως γιατι ο νομος και η γνωση σας θα σας ελεγε οτι ειναι οκ. Αυτο δεν σημαινει οτι λεω οτι δεν τρεχει τιποτα, οτι σιγα τα αυγα, κλπ κλπ κλπ.
Γιατί έχεις κολλήσει σε αυτό;Τι πάει να πει πριν 10 χρόνια;Αναδρομική ποινή του ήρθε για παράβαση πριν 10 χρόνια;Τώρα τον έπιασαν ,αυτά είναι τα όρια και αυτή η ποινή!!!
-
Δεν μιλησα για τη ποινη εγω. Ουτε ειπα να μην τον γραψουν, ουτε τιποτα. Και μαλιστα το ξεκαθαρισα απο τη πρωτη στιγμη.
Δεν μιλησα ουτε καν για τη πραξη. Εχω κολλησει σε αυτο εξ'αιτιας του υποκριτικου κραξιματος ολων των υπερανω εδω μεσα, γιατι 'πριν 10 χρονια δεν θα του λεγατε τιποτα γιατι θα πιστευατε οτι δεν εχει κανει τιποτα κακο'.
Και το μεγαλυτερο κραξιμο το εφαγα εγω οταν ειπα οτι με το 0.34 δεν ειναι κανεις λιαρδα, ενω ο ιδιος ο νομος αναγνωριζει οτι υπαρχουν και βαθμιδες στο ποσο εχεις πιει και στο ποσο ακαταλληλος εισαι για οδηγηση, ακριβως οπως αναγνωριζει και βαθμιδες.
Αυτα ελεγα.
BIL33 οταν βγεις εξω και εχεις αμαξι, πινεις καθολου?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
BIL33 οταν βγεις εξω και εχεις αμαξι, πινεις καθολου?
Ποτέ.(αν θέλεις το πιστεύεις φυσικά)
Πίνω μόνο αν είμαι σπίτι και δεν υπάρχει περίπτωση να βγω.Δεν πολυπάω το ποτό,ουτε και αυτό εμένα
-
Είναι απλό, οι έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό θα έδειξαν την ανάγκη για αναθεώρηση των ορίων προς τα κάτω. Και το Ελληνικό κράτος τα υιοθέτησε με καθυστέρηση ετών όπως συνήθως γίνεται.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Είναι απλό, οι έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό θα έδειξαν την ανάγκη για αναθεώρηση των ορίων προς τα κάτω. Και το Ελληνικό κράτος τα υιοθέτησε με καθυστέρηση ετών όπως συνήθως γίνεται.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οπως και με το τσιγάρο,παλιά το προωθούσαν ακόμα και οι γιατροί.Τώρα έχει αποδειχθεί πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία.
(no pun intended ) -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Είναι απλό, οι έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό θα έδειξαν την ανάγκη για αναθεώρηση των ορίων προς τα κάτω. Και το Ελληνικό κράτος τα υιοθέτησε με καθυστέρηση ετών όπως συνήθως γίνεται.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και καλα εκανε ρε παιδια, αλλο λεω εγω. Anyway, δεν το καταλαβαινετε.
BIL33
εσυ λοιπον δεν πινεις. Οκ. Για τη πλειοψηφια των οδηγων λοιπον που πινουν κανα ποτακι αλλα δεν κυκλοφορουν λιαρδα (εγω τετοιους ξερω):Το ξερεις οτι με ΕΝΑ ποτο, αμα το πιεις, το τελειωσεις και φυγεις να πας σπιτι σου και σε ελεγξουν στα επομενα λεπτα (ευκολο, αμα στηνεις αλκοτεστ στα σημεια της πολης που εχουν γινει μπαροστεκια) θα περασεις ανετα το οριο? Ε εγω δεν δεχομαι οτι με ΕΝΑ ποτο εισαι ακαταλληλος για οδηγηση. Αν εσυ θεωρεις οτι με ΕΝΑ ποτο ο οδηγος γινεται ακαταλληλος για οδηγηση, τοτε απλα θα διαφωνουμε.
-
αρα δεν εχεις λογο να πιεις μονο ενα ποτο.
ουτε κεφαλι θα κανεις ουτε θα βελτιωθει η διαθεση. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Είναι απλό, οι έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό θα έδειξαν την ανάγκη για αναθεώρηση των ορίων προς τα κάτω. Και το Ελληνικό κράτος τα υιοθέτησε με καθυστέρηση ετών όπως συνήθως γίνεται.
BIL33
εσυ λοιπον δεν πινεις. Οκ. Για τη πλειοψηφια των οδηγων λοιπον που πινουν κανα ποτακι αλλα δεν κυκλοφορουν λιαρδα (εγω τετοιους ξερω):Το ξερεις οτι με ΕΝΑ ποτο, αμα το πιεις, το τελειωσεις και φυγεις να πας σπιτι σου και σε ελεγξουν στα επομενα λεπτα (ευκολο, αμα στηνεις αλκοτεστ στα σημεια της πολης που εχουν γινει μπαροστεκια) θα περασεις ανετα το οριο? Ε εγω δεν δεχομαι οτι με ΕΝΑ ποτο εισαι ακαταλληλος για οδηγηση. Αν εσυ θεωρεις οτι με ΕΝΑ ποτο ο οδηγος γινεται ακαταλληλος για οδηγηση, τοτε απλα θα διαφωνουμε.
Ας πρόσεχαν.
Το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα όρια για μηχανή και αυτοκίνητο δείχνει ότι ακόμα και ελάχιστο αλκοόλ επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης.
Σε μερικά χρόνια θα κατέβουν και άλλο τα όρια.
Κανονικά θα έπρεπε να είναι μηδέν.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
BIL33
Σε πολλές χώρες το ποσοστό είναι μηδενικό. http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_alco ... gal_limits
Επειδή δεν μπορεί το ποσοστο να υπολογίζεται ατομικά για κάθε έναν υπάρχει το όριο.Ο πότης θα αποφασίζει αν τον 'έπιασε' το ποτό και είναι ακατάλληλος για οδήγηση; -
ninja
δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο σενα, σε εβγαλες ασπροπροσωπο. Απλα να το προσεξεις λιγο, γιατι αν ο λογος για τον οποιο πινεις ειναι για να κανεις κεφαλι ή για να φτιαξεις διαθεση, τοτε εχεις προβλημα...
nikospappas
το μηδενικο οριο, ειναι μια εντελως διαφορετικη κουβεντα. Εγω διαφωνω παντος.
bill
προφανως πρεπει να υπαρχει ενα νουμερο ωστε να κρινονται ολοι γιατι προφανως δεν γινεται διαφορετικα. Αλλα εκει ειναι το ζουμι σε αυτα που λεω: μη κοιτατε αυτο το νουμερο ετσι ξερα και σκετο. Το 0.26 που σημερα σε ονομαζει 'μεθυσμενο', με το προηγουμενο νομο ηταν το μισο του οριου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
. Για φαντασου να γινει ενα ατυχημα οπου δεν φταις καθολου, να εχεις πιει ΕΝΑ ποτο, και επειδη το μηχανακι δεν δουλευει σωστα να σε βγαλει εκτος οριων ενω δεν εισαι...Αν σου πω ότι ξέρω περίπτωση που αυτοκίνητο παραβίασε στοπ σε λεωφόρο και τράκαρε με μεθυσμένο αναβάτη μηχανής που πήγαινε και πάνω από το όριο και η απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δικαίωσε την μηχανή τι θα πεις; Το πρόστιμο βέβαια το πληρώνει κανονικά, μιλάμε για το κομμάτι των αποζημιώσεων και της ευθύνης.
-
Θα πω οτι το δικαστηριο εξετασε τα πραγματικα γεγονοτα και αιτιας του ατυχηματος, και ετσι επρεπε να κανει. Αυτο ειναι το σωστο (αυτο που λες εσυ). Το θεμα ειναι οτι μπορει να μπλεξεις, και φαντασου να μπλεξεις επειδη το μηχανακι δεν μετραει σωστα (δεν λεω οτι συμβαινει κατι τετοιο, αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορω να δεχτω οτι κατι που ελεγχει κατι τοσο σοβαρο, μπορει να εχει αποκλιση 40% σε μιση ωρα μεσα).
Καπου πρεπει να κυκλοφορει μια γνωμοδοτηση εισαγγελες Αρειου Παγου (του Τεντε νομιζω) που ελεγε ακριβως τα παραπανω, με αφορμη ενα τροχαιο οπου καποιος μεθυσμενος καθοταν σταματημενος σε ενα φαναρι και πηγε και εσκασε πανω του καποιος αλλος που δεν τον ειδε ή εφυγε απο την απεναντι στροφη, και ζηταγε (ο φταιχτης) να εχει (ολοκληρη ή καποια) ευθυνη και ο ακινητος μεθυσμενος με επιχειρημα τυπου 'αφου ηταν μεθυσμενος δεν επρεπε να ειναι στο δρομο και αν δεν ηταν δεν θα τον ειχα τρακαρει'. Φυσικα εχασε.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
. Για φαντασου να γινει ενα ατυχημα οπου δεν φταις καθολου, να εχεις πιει ΕΝΑ ποτο, και επειδη το μηχανακι δεν δουλευει σωστα να σε βγαλει εκτος οριων ενω δεν εισαι...
Αν σου πω ότι ξέρω περίπτωση που αυτοκίνητο παραβίασε στοπ σε λεωφόρο και τράκαρε με μεθυσμένο αναβάτη μηχανής που πήγαινε και πάνω από το όριο και η απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δικαίωσε την μηχανή τι θα πεις; Το πρόστιμο βέβαια το πληρώνει κανονικά, μιλάμε για το κομμάτι των αποζημιώσεων και της ευθύνης.
Παραβιαση κοκκινου και στοπ = σχεδον τρακαρισμα.
Ειναι απο τις παραβασεις που δεν γλυτωνεις με τιποτα σε κανενα δικαστηριο,διοτι θεωρεισαι υπευθυνος για το τρακαρισμα -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ninjaδεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο σενα, σε εβγαλες ασπροπροσωπο. Απλα να το προσεξεις λιγο, γιατι αν ο λογος για τον οποιο πινεις ειναι για να κανεις κεφαλι ή για να φτιαξεις διαθεση, τοτε εχεις προβλημα...
nikospappas
το μηδενικο οριο, ειναι μια εντελως διαφορετικη κουβεντα. Εγω διαφωνω παντος.
bill
προφανως πρεπει να υπαρχει ενα νουμερο ωστε να κρινονται ολοι γιατι προφανως δεν γινεται διαφορετικα. Αλλα εκει ειναι το ζουμι σε αυτα που λεω: μη κοιτατε αυτο το νουμερο ετσι ξερα και σκετο. Το 0.26 που σημερα σε ονομαζει 'μεθυσμενο', με το προηγουμενο νομο ηταν το μισο του οριου.
εσυ για ποιο λογο πινεις αλκοολ?
μη μου πεις για τη γευση,γιατι υπαρχουν αλλα 500 διαφορετικα πραγματα που μπορεις να πιεις με καλυτερη γευση χωρις αλκοολ. -
Eχει δικιο ο νιτζα,αλκοολ πινουμε για να κανουμε κεφαλι,διαφορετικα θα πιναμε κοκα κολα που ειναι και πιο φθηνη.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Έλα ρε otso τώρα.
Τα παιδιά από τον Αλίαρτο από κινητό σκοτώθηκαν στη Κωπαΐδα πέρυσι.?οχι
αλλα και αυτο το πανηγυρι πρεπει η να καταργηθει η να πινουν κοκα κολες αν υπηρχαν στατιστικα θανατοι μετα απο πανηγυρι πρεπει να ερχονταν πρωτοι.
και ξεχωρα οτι και η κωπαιδα εχει απιστευτους θανατους και χωρις αλκοολ. στο σημειο που σκοτωθηκαν ακομα και σημερα δεν εχουν βαλει μια μπαρα , ουτε παραπετα στην γεφυρα παντα φοβομουν να την περασω .
3 φορες εχω δει αυτοκινητο μεσα εκει. -
Που στο διάτανο πάτε και σας σταματάνε για αλκοοτέστ;
Δυό φορές στη ζωή μου, έχω πέσει σε τέτοιο έλεγχο.
Κλήση για αλκοτεστ