-
Για πες, τι άλλο λέει η ΠΟΥ αναφορικά με τις αυτοκτονίες και τους τρόπους που πρέπει να γίνεται η ενημέρωση για αυτές, που έχουν κάνει γαργάρα 'κάτι τυπάκια σαν εμένα'; Συγκεκριμένα πράγματα.
Προφανώς αν μου διέφυγε κάτι, δικαιολογούμαι 'με ο,τι μυαλο εχω'. Αλλά εσύ που είσαι έξυπνο παλικάρι και δεν σου ξεφεύγουν αυτά, θα μου εξηγήσεις.
-
Το πρωτο που πρεπει να αντιληφθεις ειναι οτι η καλυψη ειναι ενα δευτερευον θεμα, οταν ο τροπος που αντιμετωπιζονται και θα αντιμετωπιστουν οι ψυχικα αρρωστοι ειναι απαραδεκτος.
Υπαρχουν τονοι βιβλιογραφιας για την ιδρυματοποιηση ( η οποια με τους ξενωνες και το κλεισιμο μεγαλων ψυχιατρικων σσυλων ειχε βελτιωθει, αλλα εχουν αφεθει στην τυχη τους), αλλα εσυ βλεπεις ενα προβλημα οπως οι ατενιστας. Βαζουν πουλοβερ στα δεντρα οταν διπλα πεθαινουν αστεγοι απ το κρυο.
Κοινως σκεφτομαι και γραφω απ τον ΧΛ που ολοι αγαπησαμε, με λιγο τσοντα κομπλεξ για την αριστερα -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορείς να δώσεις κάποια παραδείγματα αυτοκτονιών που καλύφθηκαν απο τα ΜΜΕ με τροπο που προκαλεί λύπηση και μιμητισμό?
Δυστυχώς πάρα πολύ εύκολα. Παρατέθηκε ακόμα και σε αυτό το νήμα:
Ομολογιούχος κρεμάστηκε από δέντρο στα γενέθλιά του - Κραυγή απόγνωσης από τη γυναίκα του
...
Όσον αφορά το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του τραγικού συμβάντος, η ίδια ανέφερε ότι κατά τη γνώμη της ευθύνεται η κυβέρνηση. Οι δηλώσεις της κ. Καρασάββα κατέληξαν με μια σκέψη της:
«Σε αυτό το δέντρο θα είναι η σειρά η δική μου. Αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνω μανά και πατέρας και θα γίνω σκληρή για να στηρίξω το παιδί μου».http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 40&catid=6
**Avoid language which sensationalizes or normalizes suicide, or presents it as a solution to problems
Avoid prominent placement and undue repetition of stories about suicide
Avoid explicit description of the method used in a completed or attempted suicide**
Σαν αυτό υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλά.
Όσο για αυτό:
Provide information about where to seek help
αν δεις σε οποιαδήποτε Ελληνική σελίδα έστω και μια αναφορά, μια γραμμή έστω που να λέει 'αν υποψιάζεστε κατάθλιψη, μιλήστε με ένα ψυχίατρο, μπορεί να σωθεί μια ζωή', πες το μου και εμένα να χαρώ.
Δέν βλέπω τίποτα απο αυτά που λέει να αποφεύγονται ο WHO στο παραπάνω άρθρο.
Πώς κατα τη γνώμη σου θα έπρεπε να είχε καλυφθεί το συγκεκριμένο γεγονός?
-
Αγαπητέ drifter, προηγουμένως όταν με κατηγόρησες ότι η ΠΟΥ λέει διάφορα και τα κάνω γαργάρα σε ρώτησα τι λέει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. Εντάξει, μπορεί να μην το είδες. Πάμε λοιπόν ξανά:
Για πες, τι άλλο λέει η ΠΟΥ αναφορικά με τις αυτοκτονίες και τους τρόπους που πρέπει να γίνεται η ενημέρωση για αυτές, που έχουν κάνει γαργάρα 'κάτι τυπάκια σαν εμένα'; Συγκεκριμένα πράγματα. -
Ο χρήστης Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έγραψε:
Avoid language which sensationalizes or **normalize suicide, or presents it as a solution to problems **
Avoid prominent placement and undue repetition of stories about suicide
Avoid explicit description of the method used in a completed or attempted suicide
Ομολογιούχος κρεμάστηκε από δέντρο στα γενέθλιά του - Κραυγή απόγνωσης από τη γυναίκα του
...Όσον αφορά το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του τραγικού συμβάντος, η ίδια ανέφερε ότι κατά τη γνώμη της ευθύνεται η κυβέρνηση. Οι δηλώσεις της κ. Καρασάββα κατέληξαν με μια σκέψη της:
«Σε αυτό το δέντρο θα είναι η σειρά η δική μου. Αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνω μανά και πατέρας και θα γίνω σκληρή για να στηρίξω το παιδί μου».http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 40&catid=6
Δέν βλέπω τίποτα απο αυτά που λέει να αποφεύγονται ο WHO στο παραπάνω άρθρο.
Πώς κατα τη γνώμη σου θα έπρεπε να είχε καλυφθεί το συγκεκριμένο γεγονός?
Δεν βλέπεις τίποτα; Ok. Τώρα που στο επεσήμανα;
Να εξηγήσω λοιπόν πως λέει η ΠΟΥ ότι πρέπει να καλύπτονται τέτοια περιστατικά:
57χρονος άνδρας που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έθεσε τέρμα στην ζωή του χτες στην Θεσσαλονίκη. Ο αυτόχειρας είχε υπονοήσει την πρόθεση του στην γυναίκα του.
Αν υποψιάζεστε κατάθλιψη, καλέστε δωρεάν την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 1018. Μην διστάζετε και μην το αμελείτε, μπορεί να σωθεί μια ζωή.
-
Ωραια ολα αυτα, αλλα στο πρωτο σου ποστ με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γραμματα εγραφες
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
υπονοωντας φυσικα οτι οι φωνες που συσχετιζουν την οικονομικη κριση με την ανοδο (ή το αμφισβητουμε και αυτο;) των αυτοκτονιων πουλανε παραμυθια.
Η κανω λαθος;Τωρα το πως πρεπει να γινεται η ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ των γεγονοτων, ειναι θεμα πολυ ευρυτερο απο τις αυτοκτονιες.
-
Ξέρεις κάτι; Έχεις δίκιο. Και μετανιώνω που άνοιξα το νήμα με εκείνο το άρθρο. Το είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου για το συγκεκριμένο θέμα, απλά ήταν λάθος επιλογή άρθρου.
Τα κεφαλαία δεν ήταν δικά μου, έτσι ήταν το άρθρο.
-
Οντως εχω δικιο, οπως σου ειπα, το ποστ σου δεν ειχε ως σκοπο να αναδειξει την προβληματικη καλυψη των ΜΜΕ, το αρθρο που ποσταρες ηταν σε εντελως αλλο κλιμα, ειδες λεξεις κλειδια και ως συνηθως χαρηκες. Τα κεφαλαια ηταν του αρθρου που ποσταρες, προφανως, τι μας το λες για νεο.
Για το θεμα των αυτοκτονιων σου απαντησα αναλυτικα. Εσενα σε απασχολησε ενα δευτερευον θεμα, την ωρα που γινεται ο κακος χαμος. Nothing new
-
Δεν ήταν σαφές
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Ωραια ολα αυτα, αλλα στο πρωτο σου ποστ με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γραμματα εγραφεςΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
Για αυτό και η διευκρίνιση.
Εσύ δεν ξεχνάς κάτι, αγαπητέ drifter;
Εδιτ: η ΠΟΥ που τοσο σε τρελανε, λεει πολλα πραγματα που τα κανεις γαργαρα
Λοιπόν; Ποια είναι αυτά τα πολλά που λέει η ΠΟΥ και τα οποία κάνω γαργάρα; Είναι το τρίτο, ή τέταρτο μήνυμα που σε ρωτάω και εξακολουθείς να μην απαντάς.
Επίσης, αν έχεις την ευγενική καλοσύνη, εξήγησε αν συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτά που όντως λέει.
-
Μια χαρα σαφες ηταν, εκανες ενα κλασσικο ποστ για να την πεις στην 'αριστερα' επενδεδυμενο με ολιγο απο ΠΟΥ.
Μετα μας το παιζεις τρελα και μας λες για την καλυψη γενικα.Εγω σου εγραψα:
Υπαρχουν τονοι βιβλιογραφιας για την ιδρυματοποιηση ( η οποια με τους ξενωνες και το κλεισιμο μεγαλων ψυχιατρικων σσυλων ειχε βελτιωθει, αλλα εχουν αφεθει στην τυχη τους), αλλα εσυ βλεπεις ενα προβλημα οπως οι ατενιστας. Βαζουν πουλοβερ στα δεντρα οταν διπλα πεθαινουν αστεγοι απ το κρυο.\http://www.moh.gov.gr/articles/health/d ... xikh-ygeia
ρίξε μια ματιά και δες ποιες δράσεις εχει υλοποιήσει το κράτος, για ευκολία επικεντρώσου στο τελευταίο. Μετά κάτσε και πλέξε πουλόβερ για τα δέντρα και ξεκόλα τσίχλες απ τα μωσαϊκά
-
Μπορείς να μας πεις τι λέει η Π.Ο.Υ. για τις αυτοκτονίες σε παρακαλώ; Με link αν σου είναι εύκολο.
Γιατί σε περίπτωση που το λησμόνησες, το θέμα μας εδώ είναι οι αυτοκτονίες.
Τι γράφει λοιπόν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για αυτό το θέμα, το οποίο έχω κάνει γαργάρα όπως ισχυρίστηκες;
-
Η αυτοκτονία είναι η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ενός ψυχικά ασθενούς. Πριν την κατάληξη λοιπόν υπάρχουν και άλλα στάδια για να μην ΦΤΑΣΕΙΣ στην κατάληξη. Και για όλα αυτά έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα, ξεστραβώσου και διάβασε αντί να ποστάρεις παπαριές για παραμύθια αν όντως θες να μάθεις τί και πως.
-
Γιατί δεν παραθέτεις λοιπόν καλό μου παιδί κάποιο από τα links που προφανώς έχεις διαβάσει; Μυστικά είναι;
Τελικά με αυτό που σου δίνω εγώ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ; Γιατί δεν το λες;
-
Συμφωνει!
Απλα ασε ησυχη την Αριστερα! -
Εγώ πάντως δεν είδα να ισχυρίζεται κάπου η ΠΟΥ ότι οι 17, μέχρι τώρα, μικροομολογιούχοι, που επέλεξαν την αυτοκτονία, έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ!..
-
Γιατί σε περίπτωση που το λησμόνησες, το θέμα μας εδώ είναι οι αυτοκτονίες.Τότε εσύ γιατί μιλάς μόνο για την** κάλυψή τους από τα ΜΜΕ**;
Διότι το μόνο που έχεις επαναλάβει x100 είναι τι λέει ο ΠΟΥ για την κάλυψη των αυτοκτονιών από τα μέσα. Έχεις ταμπουρωθεί πίσω από μια παράγραφο, την έχεις ανάγει σε μείζον παράγοντα από το πουθενά και δε σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Επί του ουσιαστικότερου ζητήματος δεν έχεις γράψει τίποτα πέρα από την παράθεση ενός κειμένου στην αρχή και το οποίο παραδέχεσαι ότι ήταν και λάθος σου επιλογή.Λοιπόν ή γράψε τίποτα ουσιαστικό επί του θέματος πέρα από συστάσεις του ΠΟΥ για τα ΜΜΕ, ή κλείσε το topic να πάει στο καλό.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Εγώ πάντως δεν είδα να ισχυρίζεται κάπου η ΠΟΥ ότι οι 17, μέχρι τώρα, μικροομολογιούχοι, που επέλεξαν την αυτοκτονία, έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ!..Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Μπορεί να είχαν αυτοκτονήσει γιατί τους παράτησε η γυναίκα τους, γιατί πέθανε το παιδί τους, γιατί δεν πήγε καλά η επένδυση τους. Ή μπορεί να μην είχαν αυτοκτονήσει καν. Αλλά η οικονομική κρίση, όπως και οι ασθένειες, ή οι σύντροφοι που μας παρατούν δεν είναι παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε, να απαγορεύσουμε ή να καταργήσουμε.
Αυτό που μπορούμε και οφείλουμε να ελέγξουμε είναι η κάλυψη των αυτοκτονιών από τα ΜΜΕ, καθώς η ψυχιατρική κοινότητα (όπως εκφράζεται από την ΠΟΥ) συμφωνεί ότι όταν γίνεται με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει μιμητισμό.
-
Πάμε πάλι:
Πάμε πάλι:αυτά που λέει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η οποία τονίζει την ανάγκη να μην υπάρχει κάλυψη τέτοιων περιπτώσεων με τρόπο που να προκαλεί λύπηση (και μιμητισμό)[/b]. Εσύ που ξέρεις κάτι παραπάνω από αυτούς τους κομπογιαννίτες όμως, φαντάζομαι ότι θα μας πεις την γνώμη σου μια και ένιωσες την ανάγκη να συνεισφέρεις στο νήμα.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας λέει ότι οι αυτοκτονίες δεν πρέπει να καλύπτονται με τρόπο που να προκαλεί οίκτο και μιμητισμό. Δεν το λέει ο Λάππας, ούτε το είδε γραμμένο στο blog της γιαγιάς του. Ούτε ξύπνησε μια μέρα έχοντας δει όραμα. Η αυτοκτονία είναι φαινόμενο στο οποίο λειτουργεί ο μιμητισμός και η ανεύθυνη κάλυψη και διαφήμιση του μπορεί να στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Και όποιος έχει χάσει δικό του άνθρωπο έτσι, πιστέψτε με, δεν το βρίσκει καθόλου αστείο.
Πάνω σε αυτό έχετε να σχολιάσετε κάτι, ή για πολλοστή φορά θα το ρίψετε στην τρελή για να ξεχαστεί η ουσία;
Διάβασε πρώτα τι λέει η ΠΟΥ Red Garland και μετά μίλα! Πού διαφωνείς με αυτά που λέει η ΠΟΥ; Δεν βλέπεις πως ο Λάππας είναι ένας απλός αγγελιοφόρος που μεταφέρει το μήνυμα της ΠΟΥ; Ε;
Τι έχεις να πεις γι' αυτό Red Garland; Τίποτε ε;
Εμ, βέβαια, γιατί μόνον ο Λάππας αντιμετωπίζει το θέμα σοβαρά, όλοι οι υπόλοιποι τρολάρετε! -
Εσύ που δεν τρολάρεις και είσαι σοβαρός άνθρωπος θα εξηγήσεις αν τελικά πιστεύεις ότι κακώς λέει αυτά που λέει και η ΠΟΥ και κακώς ο Λάππας ασχολείται και το αναδημοσιεύει;
Πιστεύεις ας πούμε ότι δεν τρέχει και τίποτα αν χαθούν μερικοί επιπλέον άνθρωποι τον χρόνο μόνο και μόνο γιατί κάποιοι προσπάθησαν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους, ή να κάνουν πολιτική με ανθρώπινες ζωές;
-
Την πολιτικη βουληση και τη σημασια της στην σωστη χρηση των πορων χρηματοδοτησης και στην παροχη ποιοτικης ψυχικης υγειας την προσεξες Χ.Λ?
Ποιο ειναι ποιο σημαντικο?
Αυτοκτονία: Η κατάληξη ενός ψυχικά ασθενούς.