-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
stellar νομιζα το ηθελες για κινηση μεσα στην πολη κι εσυ κοιτας τα πιο τεραστια..... το grand c max το ειχα αποριψει γιατι για καποιο λογο τα πισω καθισματα ειναι για.... νανους!!Ε,καλα δεν κοιταω και τα πιο τεραστια!Εχω αποφυγει ολα τα οικογενειακα κουρσες!
Τεσπα, σημερα πηγα στην εκθεση αυτοκινητου στο ΟΑΚΑ, και επιτελους ειδα πο κοντα αλλα και οδηγησα το civic tourer!
Εχω λοιπον να καταθεσω τα εξης:- Ο κινητηρας μου αρεσε παρα πολυ. Βασικα ο καλυτερος diesel που εχω οδηγησει.Αν και ειναι λιγο για τα πανηγυρια, η διαδρομη του test drive, εννοωντας οτι εχει ελαχιστες ευθειες, και αρκετες διαδρομες με 1η-2α, το αυτοκινητο δεν κολλαει ουτε στις χαμηλες ταχυτητες ουτε στις (ας το πουμε) ψηλες. Ουτε λαγκαρει καθολου στις χαμηλες στροφες, ουτε τιποτα.
- ο σχεδιασμος ειναι παρα πολυ καλος, καλυτερος απο το απλο civic
- ορατοτητα πισω, κλασεις ανωτερη απο το απλο civic
- το πορτ μπαγκαζ, πρεπει να τεινει στο απειρο!
Παρολα αυτα τα θετικα, η θεση οδηγησης με χαλασε πολυ. ειχα μερικα εκατοστα απο την οροφη, ενω το αλεξηλιο ηταν σχεδον πρακτικα στο κουτελο μου.Στα πισω καθισματα, πραγματικα εβρισκε το κεφαλι μου στην οροφη.Ενω 3 ενηλικα ατομα δεν καθονται πισω με την καμια.Κοινως, αυτη η σφηνοειδης εμφανιση, ειχε το κοστος της στο υψος του αυτοκινητου. H τιμη για το comfort, με ολα τα σχετικα, ειναι στα 23000, δηλαδη τσουχτερη, και ο πωλητης μου ειπε οτι δεν παιζει καποια προσφορα.
Αυτα!
-
Stellar, πόσο ύψος έχεις? Αυτά που λες για το ύψος πίσω και για την θέση οδήγησης έχουν αναφερθεί σε κάποια ξένα reviews. Εδώ στην Ελλάδα όλοι μιλούν με τα καλύτερα για τους χώρους του αυτοκινήτου. Μήπως κάποιος δεν είναι και τόσο αντικειμενικός? (μιλάω για το 'ειδικό' τύπο για να μην παρεξηγηθώ)
Επίσης έχει γραφτεί ότι το τιμόνι δεν ρυθμίζεται αρκετά ψηλά και δεν βολεύει τους ψηλούς. Συν τοις άλλοις κρύβεται μέρος του πίνακα οργάνων. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Stellar, πόσο ύψος έχεις? Αυτά που λες για το ύψος πίσω και για την θέση οδήγησης έχουν αναφερθεί σε κάποια ξένα reviews. Εδώ στην Ελλάδα όλοι μιλούν με τα καλύτερα για τους χώρους του αυτοκινήτου. Μήπως κάποιος δεν είναι και τόσο αντικειμενικός? (μιλάω για το 'ειδικό' τύπο για να μην παρεξηγηθώ)
Επίσης έχει γραφτεί ότι το τιμόνι δεν ρυθμίζεται αρκετά ψηλά και δεν βολεύει τους ψηλούς. Συν τοις άλλοις κρύβεται μέρος του πίνακα οργάνων.Καλα δεν ειμαι και μπασκετμπολιστας. 1.89 ειμαι. Να σου πω την αληθεια χαλαστηκα οχι τοσο με την οροφη, γιατι εστω και για λιγο δεν ακουμπουσα. χαλαστηκα πιο πολυ με το αλεξηλιο, που επρεπε να μαθω να κοιταω λιγο πιο χαμηλα, για να μην το νιωθω
στο υψος των ματιων μου!
Και για να μην με βγαλετε περιεργο, το σχολιαζει κι ενας τυπος εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=aYcpdLU9oEc ο οποιος λεει οτι ειναι 5 ft 7in, δηλαδη 1.70, και δειτε που φτανει το κεφαλι του σε σχεση με την οροφη (και το καταραμενο αλεξηλιο! )
Για τα οργανα το ειχα διαβασει κι εγω. Και ηθελα να δω αν ισχυει.Προσωπικα ετσι που βολευτηκα δεν ειδα κατι τετοιο.
Τελος θα πω οτι γελασα παρα πολυ, που σε ενα αυτοκινητο με τοσες τεχνολογιες, στον πινακα ενδειξεων υπαρχει και ζωγραφιστο αναλογικο ρολοι!
Παντως παιδια ο κινητηρας ξαναλεω, εγραψε! -
Το ίδιο θέμα έχει και το χατσμπακ?
Απορώ γιατί μιλάμε για τεράστιο εργονομικό φάουλ σε ένα τόσο μείζον ζήτημα που είναι η θέση οδήγησης. Μου θυμίζει τις εποχές που τα γιαπωνέζικα σχεδιάζονταν με το σωματότυπο του τυπικού γιαπωνέζου και ο μέσος ευρωπαίος αισθανόταν φασούλας μέσα σε αυτά (τόσο στενά ήταν). -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Απορώ γιατί μιλάμε για τεράστιο εργονομικό φάουλ σε ένα τόσο μείζον ζήτημα που είναι η θέση οδήγησης. Μου θυμίζει τις εποχές που τα γιαπωνέζικα σχεδιάζονταν με το σωματότυπο του τυπικού γιαπωνέζου και ο μέσος ευρωπαίος αισθανόταν φασούλας μέσα σε αυτά (τόσο στενά ήταν).Κοιταξε, μπηκα και στο hatchback, και μου φανηκε το ιδιο. Γενικα παντως υπαρχει αυτη η ταση, για λογους αεροδυναμικης και οικονομιας.Τα leon, πχ παντα ηταν χαμηλα.Αντιστοιχα σε εταιρικο Α3 φιλου μου, σαν συνοδηγος και εβρισκε το κεφαλι μου!Αυτο κι αν ηταν εξωφρενικο. Το ιδιο και με την CLA Μercedes, που ειδαμε σημερα
-
Φαντάζομαι ότι πάντα ρυθμίζεις το κάθισμα τέρμα κάτω έτσι? Προσωπικά σαν συνοδηγός δεν έχω νιώσει τόσο άβολα σε κανένα αυτοκίνητο και έχουμε περίπου το ίδιο ύψος. Στην τελική αν είσαι συνοδηγός ρίχνεις και λίγο περισσότερο προς τα πίσω την πλάτη του καθίσματος και βολεύεσαι. Αλλά στην θέση του οδηγού είναι πιο σοβαρά τα πράγματα.
Το χαμήλωμα για λόγους αεροδυναμικής δεν είναι δικαιολογία γιατί θα μπορούσαν αντίστοιχα να χαμηλώσουν τα καθίσματα (πιο κοντά στο έδαφος) ώστε να μην υπάρχει θέμα. -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Απορώ γιατί μιλάμε για τεράστιο εργονομικό φάουλ σε ένα τόσο μείζον ζήτημα που είναι η θέση οδήγησης. Μου θυμίζει τις εποχές που τα γιαπωνέζικα σχεδιάζονταν με το σωματότυπο του τυπικού γιαπωνέζου και ο μέσος ευρωπαίος αισθανόταν φασούλας μέσα σε αυτά (τόσο στενά ήταν).Κοιταξε, μπηκα και στο hatchback, και μου φανηκε το ιδιο. Γενικα παντως υπαρχει αυτη η ταση, για λογους αεροδυναμικης και οικονομιας.Τα leon, πχ παντα ηταν χαμηλα.Αντιστοιχα σε εταιρικο Α3 φιλου μου, σαν συνοδηγος και εβρισκε το κεφαλι μου!Αυτο κι αν ηταν εξωφρενικο. Το ιδιο και με την CLA Μercedes, που ειδαμε σημερα
Καλημέρα, κάποιο λάθος έκανες γιατί εγώ είμαι 1.87 και τέτοιο θέμα δεν είχα. Όταν πήγα να το οδηγήσω κατέβασα λίγο το κάθισμα και ήμουν μια χαρά. Πίσω στο χατς είχα ένα θέμα με το ύψος άλλα κατά τα άλλα μια χαρά.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλημέρα, κάποιο λάθος έκανες γιατί εγώ είμαι 1.87 και τέτοιο θέμα δεν είχα. Όταν πήγα να το οδηγήσω κατέβασα λίγο το κάθισμα και ήμουν μια χαρά. Πίσω στο χατς είχα ένα θέμα με το ύψος άλλα κατά τα άλλα μια χαρά.
Δεν νομιζω οτι εγινε καποιο λαθος, γιατι την θεση μου την εφτιαξε ο ιδιος ο πωλητης της Honda. Moνος του μου ειπε οτι, χαριν του design εγιναν καποιοι περιορισμοι στους χωρους, και μου προτεινε το CRV. χαχαχα
Επιπλεον ,μιας και λες οτι εισαι 1.87 και εγω 1.90, εχε υποψιν σου οτι οι διαφορες σους χωρους παιζουν στους ποντους, και 3 ποντοι πχ στο υψος μπορει να κανουν διαφορα -
Εγω εντόπισα 2 εργονομικά λάθη. Πρώτον, το χαμηλά τοποθετημένο τιμόνι ακομα και στην ψηλότερη θέση και δεύτερον ενώ πίσω ο χώρος για γόνατα ειναι πολυ καλός, για κάποιον ηλιθιο λόγο δεν άφησαν χώρο για τα πέλματα κάτω απο τα καθισματα. Χαζά λάθη που στερούν απο ένα εξαιρετικό κατα τα αλλα σύνολο. Το μοτέρ πάντως πρεπει να ειναι το καλύτερο της κατηγορίας των χατσμπακ μαζί τον dci της Ρένο.
-
Δεν νομιζω οτι εγινε καποιο λαθος, γιατι την θεση μου την εφτιαξε ο ιδιος ο πωλητης της Honda. Moνος του μου ειπε οτι, χαριν του design εγιναν καποιοι περιορισμοι στους χωρους, και μου προτεινε το CRV. χαχαχα
Επιπλεον ,μιας και λες οτι εισαι 1.87 και εγω 1.90, εχε υποψιν σου οτι οι διαφορες σους χωρους παιζουν στους ποντους, και 3 ποντοι πχ στο υψος μπορει να κανουν διαφοραΘα σου πρότεινα να πας να το ξαναδείς γιατί έχοντας κορολλα του 2003 η οποία είναι αρκετά ψηλή , Ναι μεν δεν έχει το ίδιο διαθέσιμο ύψος αλλά σε καμμία περίπτωση δεν το λες στενάχωρο.
Αν το κάνεις να φτιάξεις εσύ το κάθισμα.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
[/quote]
Θα σου πρότεινα να πας να το ξαναδείς γιατί έχοντας κορολλα του 2003 η οποία είναι αρκετά ψηλή , Ναι μεν δεν έχει το ίδιο διαθέσιμο ύψος αλλά σε καμμία περίπτωση δεν το λες στενάχωρο.
Αν το κάνεις να φτιάξεις εσύ το κάθισμα.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[/quote]
Mπα, δεν νομιζω να το ξαναδω.1ον γιατι θα ειναι στις εκθεσεις σε κανα 20μερο μου ειπαν, και 2ον, γιατι λιγο ξενερωσα. Η θεση οδηγησης ειναι υποκειμενικη. Ειτε σου αρεσει, ειτε δεν σου αρεσει σε ενα αυτοκινητο. Εμενα δεν με βολεψε προσωπικα, και σιγουρα, πισω το κεφαλι μου εβρισκε. Απο εκει και περα επειδη το αυτοκινητο δεν κανει 10000, αλλα 23000 ευρω, στην απλη εκδοση του, εγω προσωπικα δεν θελω να κανω τετοια υποχωρηση, δινοντας παντα ενα τετοιο ποσο! Κι ας εχει τον καλυτερο diesel κινητηρα που οδηγησα!!
Το ιδιο και με το hatchback. Aλλοι λενε οτι η λωριδα πισω, που σου κοβει την ορατοτητα στην μεση, συνηθιζεται. Σε αλλους αρεσει κιολας. Γουστα ειναι αυτα, και προτιμησεις.Απλα εγω δεν θελω προς το παρον να παρω ενα αυτοκινητο, να τα σκασω (συγκριτικα με τα υπολοιπα της κατηγοριας), και να μπω με την ψυχολογια ελα μωρε θα το συνηθισεις. -
Πίσω θα έχεις θέμα σε όλα τα χατσμπακ λόγω ύφους.
Το διπλό τζάμι πίσω δεν σε αφορά αφού κοιτάς το τουρερ, αν και δεν με απασχόλησε στο τεστ που έκανα και έκανα και όπισθεν.
Αλλά όπως λες είναι και θέμα γούστου.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πίσω σε κανένα χατς δεν είχα πρόβλημα όσον αφορά το διαθέσιμο ύψος πλην του v40. Στο civic δεν έχω μπει. Παίζει ρόλο και η κόμη, άλλο να έχεις καρφάκια και άλλο χωρίστρα
-
Δηλαδη εγω με 1,95 πως το οδηγαω? Βεβαια οδηγω λιγο ξαπλωτα ειναι η αληθεια αλλα επαναλαμβανω οτι πιο πολυ με ενοχλει το χαμηλα τοποθετημενο τιμονι παρα το υψος της οροφης.
Συμφωνω στο υποκειμενικο περι θεσης οδηγησης κι οτι αν δεν σε βολευει απλα δεν αγοραζεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο. -
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Δηλαδη εγω με 1,95 πως το οδηγαω? Βεβαια οδηγω λιγο ξαπλωτα ειναι η αληθεια αλλα επαναλαμβανω οτι πιο πολυ με ενοχλει το χαμηλα τοποθετημενο τιμονι παρα το υψος της οροφης.
Συμφωνω στο υποκειμενικο περι θεσης οδηγησης κι οτι αν δεν σε βολευει απλα δεν αγοραζεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο.προσωπικά η θέση του τιμονιού με βόλεψε (στο στάνταρ σιβικ),μου φάνηκε αρκετά ''ετοιμοπόλεμη'' .
τα πολλά σκόρπια λαμπάκια δεν μου άρεσαν όπως και οι ενδείξεις που είναι άλλες ψηφιακες και άλλες αναλογικες.
Αχταρμας. -
Ο χρήστης antonisczt έγραψε:
Συμφωνω στο υποκειμενικο περι θεσης οδηγησης κι οτι αν δεν σε βολευει απλα δεν αγοραζεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο.Μα ακριβως γι'αυτο δεν βολευτηκα εγω, επειδη δεν μου αρεσει να οδηγαω ξαπλωτος. Προφανως, μπορεις να το ξαπλωσεις και να το πας τερμα πισω το καθισμα. Απλα πρεπει να σε βολευει ολο αυτο, και οχι να το κανεις απλα για να χωρεσεις
Αντιστοιχα καποιος αλλος φιλος ειπε οτι δεν του αρεσε το μιξ αναλογικων και ψηφιακων ενδειξεων. Γουστα ειναι αυτα, σωστα? -
Η σωστή θέση οδήγησης απέχει πολύ από το μοντέλο του ελληνάρα που ρυθμίζει την πλάτη σαν να είναι σε ξαπλώστρα στην Ψαρού. Στο ένα χέρι το τσιγάρο στο άλλο φραπεδιά (ή το μπεγκλέρι αν έχει κόψει προσφάτως το τσιγάρο), στο ενδιάμεσο πιάνει και το τιμόνι με ένα τεντωμένο χέρι, απόλυτος έλεγχος λέμε.
-
Συμφωνω στο υποκειμενικο περι θεσης οδηγησης κι οτι αν δεν σε βολευει απλα δεν αγοραζεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο.Μα ακριβως γι'αυτο δεν βολευτηκα εγω, επειδη δεν μου αρεσει να οδηγαω ξαπλωτος. Προφανως, μπορεις να το ξαπλωσεις και να το πας τερμα πισω το καθισμα. Απλα πρεπει να σε βολευει ολο αυτο, και οχι να το κανεις απλα για να χωρεσεις
Αντιστοιχα καποιος αλλος φιλος ειπε οτι δεν του αρεσε το μιξ αναλογικων και ψηφιακων ενδειξεων. Γουστα ειναι αυτα, σωστα?Λεγοντας ξαπλωτα μη φανταστεις οτι με παιρνει κι ο υπνος.
Ετσι οδηγαω γενικα,ειτε στο δρομο ειτε οταν μπαινω Σερρες. -
Μπαίνεις σε πίστα χωρίς να έχεις φέρει την πλάτη του καθίσματος σχεδόν κάθετα με την βάση του? Το ξαπλωτά σημαίνει αρκετά ριγμένη πλάτη και φυσικά δεν είναι σωστή ούτε ασφαλής για την καθημερινή οδήγηση (πολλώ δε μάλλον για πίστα). Ακόμα και οι αερόσακοι δεν θα είναι 100% αποτελεσματικοί. Δεν έχω δει κανένα crash dummie σε ξαπλωτή θέση.
-
Λεγοντας ξαπλωτα εννοω με λιγη κλιση στη πλατη και οχι ορθη γωνια.Καταλαβαινω αυτο που λες.
Λαθος διατυπωση απο μενα.Sorry για το off topic.
Honda Civic Tourer