-
Κατ' αρχην δεν υπαρχει παρεξηγηση.....Το αμαξι μου ειναι diesel 4χ4 και εχω κανει μετρησεις (752κμ με 39 λιτ ή 831κμ με 44λιτ) ολα σε εθνικη οδο και λιγα σε περιφερειακο θεσσαλονικης αλλα γενικα η καταναλωση μου ειναι στα 5.6λιτ το μεγιστο...Οσο για τους θορυβους θα ταιριαζαν λαστιχα απο το εμποριο ωστε να καλυψει κανονικα τις πορτες? Ισως.... Μακαρι να λυνοταν ετσι το προβλημα,μου εβαλες ιδεες θα το ψαξω.
-
Η δικη μου είναι στα 5 με μέση τα 110 στην Αττική Οδο. Το πρόβλημα με τους θορύβους στα SUV οφείλεται κυρίως στους συχνά μεγάλους καθρέπτες με τους οποιους εξοπλίζονται. Χοντρά λάστιχα και επενδύσεις με αφρώδη υλικά στις πόρτες είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η λύση.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Γενικά φιλε μου παρακολουθώ τα λεγόμενά σου τα οποία χαρακτηρίζονται από ώριμη σύνθεση. Εντούτοις το νούμερο της κατανάλωσης με την μέση ταχύτητα που δίνεις μου φαίνεται χαμηλό συσχετιζομενο με το βάρος και τον ογκο του αυτοκινήτου.....Και όμως... η γη γυρίζει
Εμένα που δεν είναι 4χ4 είναι πιο κάτω η κατανάλωση πάντα με μέτρηση αντλίας.
Τι βάρος έχει το duster;
Τελικά πρέπει να παίζει τεράστιο ρόλο στην κατανάλωση.Ο θόρυβος δεν νομίζω να είναι από τους καθρέφτες αφού δεν έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Κακό φινίρισμα που λέγαμε...
Επίσης σιγά τους μεγάλους καθρέφτες. Μια σταλιά είναι. Στο παλιό qq που είχα ήταν τεράστιοι!lemouz αν βάλεις ανεμοθραύστες περιμένουμε φωτο και σχόλια.
Το σκέφτομαι για να μπορώ να έχω λιιιιγο ανοιχτό το παράθυρο αλλά χωρίς θορύβους. -
Φιλε shopoyk το manual οντως γραφει για 0-30 αλλα μας βαζουν 5-30.Δεν νομιζω να εχει τεραστια διαφορα, μαλλον σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες θελει 0-30....Ρωτα τους να σου πουνε την γνωμη τους.Ενημερωσε μας τι σου αλλαξανε και κοστος...
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
Γενικά φιλε μου παρακολουθώ τα λεγόμενά σου τα οποία χαρακτηρίζονται από ώριμη σύνθεση. Εντούτοις το νούμερο της κατανάλωσης με την μέση ταχύτητα που δίνεις μου φαίνεται χαμηλό συσχετιζομενο με το βάρος και τον ογκο του αυτοκινήτου.....
Και όμως... η γη γυρίζει
Εμένα που δεν είναι 4χ4 είναι πιο κάτω η κατανάλωση πάντα με μέτρηση αντλίας.
Τι βάρος έχει το duster;
Τελικά πρέπει να παίζει τεράστιο ρόλο στην κατανάλωση.Ο θόρυβος δεν νομίζω να είναι από τους καθρέφτες αφού δεν έχουν όλοι το ίδιο πρόβλημα. Κακό φινίρισμα που λέγαμε...
Επίσης σιγά τους μεγάλους καθρέφτες. Μια σταλιά είναι. Στο παλιό qq που είχα ήταν τεράστιοι!lemouz αν βάλεις ανεμοθραύστες περιμένουμε φωτο και σχόλια.
Το σκέφτομαι για να μπορώ να έχω λιιιιγο ανοιχτό το παράθυρο αλλά χωρίς θορύβους.Και φυσικά η Γη γυριζει. Το duster είναι στα 1320 κιλά με απόσταση από το έδαφος 21 εκ. ενώ είναι ισου μηκους με το sx4 και πλατύτερο (1,822 μ). Αν κρίνω από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα έχουμε παρόμοιες καταναλώσεις έως τα 120 - 130. Εντούτοις λόγω βάρους υψους και πλάτους (πιθανόν )σε ταχύτητες ανω των 130 βλέπω πως η ψαλίδα ανοίγει καθώς ανεβαίνω αρκετά, κοντα στα 5,8. Στο θέμα τον θορύβων τώρα. Το duster έχει σχετικά μικρους καθρέπτες και με αρκετή καμπυλότητα, γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα πως για αυτό δεν νιώθω ιδιαίτερα να με ενοχλούν τέτοιοι θόρυβοι. Στο hrv όμως που οι καθρέπτες είναι μαλωμένοι με την αεροδυναμική ακούω πολλούς θορύβους. Βέβαια και οι πόρτες του είναι πανάλαφρες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Και φυσικά η Γη γυριζει. Το duster είναι στα 1320 κιλά με απόσταση από το έδαφος 21 εκ. ενώ είναι ισου μηκους με το sx4 και πλατύτερο (1,822 μ). Αν κρίνω από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα έχουμε παρόμοιες καταναλώσεις έως τα 120 - 130. Εντούτοις λόγω βάρους υψους και πλάτους (πιθανόν )σε ταχύτητες ανω των 130 βλέπω πως η ψαλίδα ανοίγει καθώς ανεβαίνω αρκετά, κοντα στα 5,8. Στο θέμα τον θορύβων τώρα. Το duster έχει σχετικά μικρους καθρέπτες και με αρκετή καμπυλότητα, γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα πως για αυτό δεν νιώθω ιδιαίτερα να με ενοχλούν τέτοιοι θόρυβοι. Στο hrv όμως που οι καθρέπτες είναι μαλωμένοι με την αεροδυναμική ακούω πολλούς θορύβους. Βέβαια και οι πόρτες του είναι πανάλαφρες.
Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κλιμάκωση του κιβωτίου και από ότι ξέρω στο Duster είναι πολύ κοντή. Οπότε λογικό είναι να καίει παραπάνω.. Στη φωτό το sx4 με 110 χλμ έχει 1800 σαλ... το Duster ???
-
Που εκανες service φιλε shopoyk να παμε και εμεις? οι περισσοτεροι εδω στην 1η αλλαγη μας χρεωσαν κοντα στα 160€.
-
-
Καταλαβα για ποιον λες, απο εκει ηταν να το παρω γιατι μενω Α.Ηλιουπολη αλλα ο πωλητης δεν το ειχε το αθλημα.....Εγω το Γεναρη πληρωσα: Φιλτρο-Λαδια 5λιτ-Ροδελα κ αναλωσιμα 87,50€ και εργατικα για 2 ωρες περιπου 76€.Εργατικα δεν σου χρεωσε??? Απλα δεν ξερω ποση εμπειρια εχουν να μας καλυψουν....γιατι λαδια και φιλτρο τα αλλαζω και μονος στα δυσκολα τι θα κανουν, γιατι ο συγκεκριμενος απο bmw ειναι εμπειρος αλλα απο SUZUKI? Αν ξερεις κατι παραπανω να ανταλλαξουμε τηλ. να τα πουμε.
-
Αν την αλλαγη λαδιου την κανετε σε ενα συνεργειο με αδεια λειτουργιας και σφραγιδα και πληρωσετε 40-50 ευρω εργασια και λαδια, θα χασετε την εγγυηση?
-
Βαση νομου απο τι ξερω αν ειναι ακομα και το απλο συνεργειο της γειτονιας μας και εφοσον ειναι αναγνωρισμενο απο τον συλλογο τους ,μπορεις να κανεις το servis αλλα οι αντιπροσωπειες δεν θα σου παρεχουν υποστηριξη σε καθε ειδους θεμα(ηλεκτρολογικα-μηχανολογικα) οπως αναφερουν....Ειμαστε στο Ελλαντα φιλε μου....
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Ωραίος lemouz.
........
Update: την κυριακή το βράδυ γυρνώντας από Λιτόχωρο για Θεσσαλονίκη με 110 km/h.1η φώτο στο διόδια Αιγινίου.
2η φώτο στα διόδια Μαλγάρων
3η φώτο στη Θεσσαλονίκη.οκ!
ίδια διαδρομή
τα ίδια και εγωγια να ανεβάζεις φωτο δες αυτό το σιτε
http://imgur.com/
είναι αρκετά πρακτικό. -
Φιλε shopoyk ρωτα ετσι για πλακα να σου πουνε ποσα θα σε χρεωσουν εργατικα ....τα ιδια θα σου πουνε!!! dolomites στην σελιδα 51 εχω φωτο απο τους ανεμοθραυστες.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
....
dolomites στην σελιδα 51 εχω φωτο απο τους ανεμοθραυστες.μια χαρά!
Για πες σχόλια.
Με ταχύτητες πχ 120 και 2 δάχτυλα ανοιχτό παράθυρο έχει θόρυβο;
Με τριξίματα τι έγινε; -
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
χαχαχαχαχαχαχα
φοβερός sxinthecity!Αν και το κομμάτι είναι καταπληκτικό, έγραψες κάτι φοβερό: να παίζει από το κινητό μέσω bluetooth στο αυτοκίνητο μουσική.
Το έχω δοκιμάσει ήρεμος, το έχω δοκιμάσει μεθυσμένος, δε μπόρεσα ποτέ να πετύχω μουσική κατευθείαν από το κινητό(μόνο μέσω usb).Ακολούθησα τα πάντα που γράφει το manual, τζίφος....
Android είναι το κινητό μου....Αν δώσεις τα φώτα σου εδώ, θα είμαι ευγνώμων.τι εννοείς;
το κινητό το έχεις με Bt ή μόνο στην μουσικη έχεις πρόβλημα;
Αν μόνο στην μουσική, τότε ψάξε από το μενου του κινητού (ρυθμισεις Bt) κάτι λέει για μουσική.Μπορείς επίσης να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή από το google play για σύνδεση bt.
πΧ ψάξε ως bluetooth car
θα αναλάβει να κανει την σύνδεση σωστά. -
dolomites να πω την αληθεια ακομα προσπαθω να τα συνιθισω...παντως με βροχη εχεις 2 δαχτυλα το παραθυρο, δεν εχω κατι τριξιματα που ειχα με ταχυτητα 120 και ανω αλλα εχεις θορυβο με 120 κ ανω αν το εχεις ανοιχτο....Θεμα συνηθειας ειναι.
-
Καλησπερα φιλε shopoyk .Δεν ξερω αν σου λυσω την απορια σου αλλα μαλλον κατι δεν μετρας καλα.Εγω βαζω μονο AVIN BEST action και βλεπω καλυτερο ανοιγμα λιγοτερο κροταλισμα αλλα καταναλωση ιδια με την shell.Ασε το τριπ και μετρα με γεμισματα.
-
Φιλε shopoyk διαβαζω προσεκτικα αυτα που γραφεις και εχω να πω τα εξης:1ο απο αυτα που σου ειπε o Oυγγρος,καμια σοβαρη εταιρεια δεν κανει τετοια μαλ.... με το παραθυρο(ποσο βαρος θα κερδιζαν?) οπως και με την βαφη του.2ο ας ερθει ο ουγγρος στην Ελλαδα και να βαζει ελληνικα πετρελαια και θα δει τι θα γινει και ποσο θα αντεξουν τα μπεκ και 3ο πως καταλαβες πως εκαψε 100ml λαδι οταν μεσα περνει 5.5 λιτρα.....
-
Φίλοι,
Μετά από 1,5 χρόνο, σχεδόν 50.000 km και 2 service το αμάξι πάει, φαίνεται και ακούγεται ακόμα σαν καινούριο. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό σε σχέση με το προηγούμενο sx-4 4χ4 που ήμουν κάτοχος, έχω γλιτώσει περί τα 2500 ευρώ σε καύσιμο στο χρονικό διάστημα. Χώρια όλα τα υπόλοιπα πχ. οτι πήγαινα πιο γρήγορα, άνετα κλπ. Από off road μπήκα σε ένα χωράφι που συνήθως μόνο αγροτικά περνάνε -λόγω δουλειάς- και ο δρόμος είχε χαλάσει αλλά βγήκα αλώβητος, με πολύ προσεκτική οδήγηση φυσικά. Μονάχα σε ένα σημείο που υπήρχε πολλή κοτρώνα βρήκα λίγο τον μπροστινό προφυλακτήρα απο κάτω, ξέφυγα με κάτι ψιλογρατζουνιές στο πλαστικό. Στο 2ο service που είχα πάει μετά με επιβεβαίωσαν οτι δεν υπήρχε κανένα χτύπημα από κάτω. Πάλι καλά. Το vitara ωραίο είναι κι αυτό, αν δεν έχεις αμάξι πχ. και το πάρεις σίγουρα ευχαριστημένος θα βγεις, αλλά δε ξέρω κάτοχοι παλαιότερων vitara πως το βλέπουν.
Χαιρετισμούς σε όλους
ΥΓ. 5 μέρες διακοπές όλες κι όλες, δε βαριέσαι, έχει γίνει τόσο ωμή η καθημερινότητα που καλύτερα να μην ξεφεύγεις για πολύ, η επάνοδος μετά είναι ακόμα πιο ζόρικη...
-
Συνφωνω με σας που δεν εδωσα λεφτα για γερμανο....Απλα πιστευω με 23 χιλιαρικα θα επρεπε να ειχε καλυτερα πλαστικα και καλυτερη ηχομονωση ή να μην ειχε αεροδυναμικους θορυβους πανω απο τα 125χλμ.Προχτες Εγαντια οδο το εδωσα τελικες με mode sport και επιασε 185km....βεβαια δεν θα το ξανακανω απλα ημουν μονος και ειπα να το ανοιξω....Καλη συνεχεια στις διακοπες......Φιλε alatar λαστιχα αλλαξες?
SUZUKI SX4 SCROSS