-
Είπαμε:κάθε suzuki που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει λίγα τριξίματα.Το ίδιο θέμα έχει και το δικό μου(sx4).Μάλλον είναι πρόβλημα του οδηγού.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Προς τυχόν υποψηφιους αγοραστες σχετικα με την καταναλωση μετα από 4600χλμ η μεση καταναλωση εχει διαμορφωθει στα** 4,7 λτ/100km, κινηση ~ 70% εκτος, 30% εντος.** Αν κινηστε καθαρα σε αστικο κυκλο αθηνας θεσσαλονικης η καταναλωση την υπολογίζω στα** 6 λτ/100km**.Σχετικά με τα τριξιματα στο παραθυρο που εχει παραπονεθεί φιλος, τα επιβεβαιώνω και εγω, υπαρχει ενα τριξιμο στο παραθυρο κυριως οταν ειναι μισανοικτο αλλά και όταν είναι κλειστο , πιο αραιο τοτε. Θα επισκεφτώ την αντιπροσωπεία στην πρωτη ευκαιρια.
Φιλε, η καταναλωση που αναφέρεις είναι απίστευτα καλη για SUV και το μοτερ αυτο. Π.χ. η Giulietta που εχει πανω κατω το ιδιο μοτερ με λιγοτερα κιολας αλογα (105 HP) και καλυτερη αεροδυναμικη καιει περισσοτερο!
Μιλαμε για νορμαλ οδηγηση ή για αυγο κατω απο το ποδι;
-
Μιλάμε με το πόδι στο πάτωμα...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Προς τυχόν υποψηφιους αγοραστες σχετικα με την καταναλωση μετα από 4600χλμ η μεση καταναλωση εχει διαμορφωθει στα** 4,7 λτ/100km, κινηση ~ 70% εκτος, 30% εντος.** Αν κινηστε καθαρα σε αστικο κυκλο αθηνας θεσσαλονικης η καταναλωση την υπολογίζω στα** 6 λτ/100km**.
Σχετικά με τα τριξιματα στο παραθυρο που εχει παραπονεθεί φιλος, τα επιβεβαιώνω και εγω, υπαρχει ενα τριξιμο στο παραθυρο κυριως οταν ειναι μισανοικτο αλλά και όταν είναι κλειστο , πιο αραιο τοτε. Θα επισκεφτώ την αντιπροσωπεία στην πρωτη ευκαιρια.
Φιλε, η καταναλωση που αναφέρεις είναι απίστευτα καλη για SUV και το μοτερ αυτο. Π.χ. η Giulietta που εχει πανω κατω το ιδιο μοτερ με λιγοτερα κιολας αλογα (105 HP) και καλυτερη αεροδυναμικη καιει περισσοτερο!
Μιλαμε για νορμαλ οδηγηση ή για αυγο κατω απο το ποδι;
Τα χλμ της πόλης είναι γνωστα πρώτη δευτερα τριτη βαρια τεταρτη και τουμπαλιν.
Τα χλμ εκτος , κινούμε από 70-110 (εσωτερική περιφεριακη θεσ/νικη) και με 110-140 (εξωτερικη περιφεριακή).
Και προκειται για πραγματικη καταναλωση , ανεξάρτητη απο το trip , βαση των λιτρων που βαζω και των χλμ του οδομετρου.
Η κατανάλωση του σε ανοικτο δρόμο ειναι εκπληκτικη για μενα. Στην πόλη και σε βαρια κινηση η καταναλωση ειναι συμβατικη νομιζω καθως δυσκολα πεφτει κατω από 6-6.5.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μιλάμε με το πόδι στο πάτωμα...Λόγω υπερ ατου συμβαίνουν αυτα ! δεν το καταλαβες ακόμα? αδιαβαστος είσαι?
-
Και που λέτε παιδιά είχα ένα ταξίδι καβάλα - αθήνα τις προάλλες.. γύρω στα 650 χλμ εθνικης, και δε βιαζόμουν, είπα, ας γεμίσω και να δω με cruise control στα 110-120 τι θα κάνει το scrossάκι.. μιας και στο νήμα έχουμε κάτι αντίστοιχο (off-topic) για κάποιο άσχετο αυτοκίνητο, ας έχουμε και για το σωστό. Μηδένισα, ξεκίνησα κι όταν έφτασα..
Το κρίμα στην υπόθεση ήταν που δεν πήρα λίγο πιο μακρυνή τη φωτό να φαίνεται πόσο έχει ακόμα ο δείκτης.
Αυτό που όπου σταματάω κάποιος ξεκάρφωτος πάντα θα βρεθεί να με ρωτάει ('Ποιο είναι αυτό?' Το sx-4. 'το καινούριο ε?' Ναι. 'Ωραίο είναι ε?' Εεε,, μάλλον, λέω, εγώ το είχα για στραβοχυμένο λουκουμά. ''Οχι ρε σύ,πολύ όμορφο έιναι.' Ρε μπας σε καλο..) πως να το εκλάβω? Μάλλον με λυπούνται για την ατυχή επιλογή μου και προσπαθούν να με κάνουν να νιώσω καλύτερα..
Προς υποψήφιους αγοραστές: Μην το πάρετε!!!
Όσο για μένα, δε βαριέστε, θα κάνω τη καρδιά μου πέτρα και θα.. το 'υποστώ' 4-5 χρόνια μέχρι να πάρω άλλο..
-
Βασικά επιβεβαιώνεις την suzuki.
Διαφορά +0.2L στην κατανάλωση το 4χ4.
Προχτές 1η φορά δοκίμασα με cc στα 110χαω στην Εγνατία Οδό για καμιά 30αρια χλμ.
4L/100km ενώ την περισσότερη ώρα έδειχνε και 3.9!Εγώ μετά από 11000χλμ είμαι ακόμα στην φάση που απολαμβάνω οδήγηση με ένα πιο γρήγορα αυτοκίνητο
από αυτό που είχα (qq 1.6).
Οπότε η κατανάλωση είναι σε 2η μοίρα αν και κάτι τεστ όπως παραπάνω μερικέ φορές αν και κάτοχος
μου προκαλούν έκπληξη. Σταθερά παραμένει στα 5 με 5.3 με μέτρηση αντλίας
Αλλά είπαμε
ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ -
Ο χρήστης alatar έγραψε:
'Ποιο είναι αυτό?'Αν δεν πρόκειται για εκφραστικό σου λάθος, του λείπει η αναγνωρισιμότητα μάλλον με την ερώτηση 'ποιο είναι αυτό?'. Δεν θα ήθελε μια τέτοια ερώτηση ούτε η ίδια η Suzuki ...
Στα τις κατανάλωσης φαίνεται το ζητούμενο σας να το έχετε πετύχει. Πολύ καλά νούμερα. Εκμεταλλευτείτε όμως και τις υπόλοιπες δυνατότητες των αυτοκινήτων σας. Γυαλισμένα αυτοκίνητα πόλης δεν έχετε!!!
ΠΣχετικά με τα τριξιματα στο παραθυρο που εχει παραπονεθεί φιλος, τα επιβεβαιώνω και εγω, υπαρχει ενα τριξιμο στο παραθυρο κυριως οταν ειναι μισανοικτο αλλά και όταν είναι κλειστο , πιο αραιο τοτε. Θα επισκεφτώ την αντιπροσωπεία στην πρωτη ευκαιρια.
Ρώτα όταν θα πας πληροφοριακά αν τα πιαστράκια στα παράθυρα που έχει ο μηχανισμός είναι τίποτα πλαστικά. Και πίεσε ελαφρά το τζάμι -όταν είναι μισάνοιχτο- μήπως δεν κάθεται καλά. Συνήθως σφηνώνει το τζάμι στις τσιμούχες στο πάνω μέρος του παράθυρου ή σε κάποιο άλλο σημείο και δημιουργεί τριγμούς επειδή δεν στηρίζεται καλά.
-
Σε όλα τα SUVλοειδή, το μισάνοιχτο παράθυρο συχνά σημαίνει τριγμό, θόρυβο και τα ταλαιπωρία... Δεν ξέρω αν είναι επιλύσιμο πρόβλημα. Τα ίδια χάλια είναι και το εταιρικό μας Doblo, νομίζεις πως θα ξηλωθεί από τον αέρα!
-
Σε ολα τα suv ασφαλως και δεν συμβανει! αλλιμονο! Στο cx7 που ειχα 7 χρόνια δεν έκανε ποτε κιχ το παραθυρο! θα μου πεις το ενα τιμολογειται 40Κ και το αλλο 20Κ. Οκ αλλα μην γενικεύουμε δεν ειναι ενα εν γενει προοβλημα των suv οπως προσπαθεις να το παρουσιασεις.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σε ολα τα suv ασφαλως και δεν συμβανει! αλλιμονο! Στο cx7 που ειχα 7 χρόνια δεν έκανε ποτε κιχ το παραθυρο! θα μου πεις το ενα τιμολογειται 40Κ και το αλλο 20Κ. Οκ αλλα μην γενικεύουμε δεν ειναι ενα εν γενει προοβλημα των suv οπως προσπαθεις να το παρουσιασεις.Δεν είναι όλων των SUV, προφανώς, ούτε το Doblo είναι SUV. Είναι πρόβλημα γενικώς των 'ψηλών' και με μεγάλη επιφάνεια παραθύρων. Το CX7 για παράδειγμα, είναι ή τουλάχιστον φαίνεται στα μάτια μου, πιο χαμηλό σε προφίλ σε ότι αφορά τα παράθυρα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε ολα τα suv ασφαλως και δεν συμβανει! αλλιμονο! Στο cx7 που ειχα 7 χρόνια δεν έκανε ποτε κιχ το παραθυρο! θα μου πεις το ενα τιμολογειται 40Κ και το αλλο 20Κ. Οκ αλλα μην γενικεύουμε δεν ειναι ενα εν γενει προοβλημα των suv οπως προσπαθεις να το παρουσιασεις.
Δεν είναι όλων των SUV, προφανώς, ούτε το Doblo είναι SUV. Είναι πρόβλημα γενικώς των 'ψηλών' και με μεγάλη επιφάνεια παραθύρων. Το CX7 για παράδειγμα, είναι ή τουλάχιστον φαίνεται στα μάτια μου, πιο χαμηλό σε προφίλ σε ότι αφορά τα παράθυρα.
Ισχυει οντως αυτο με το χαμηλο προφιλ στα παρθυρα για το cx7.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν δεν πρόκειται για εκφραστικό σου λάθος, του λείπει η αναγνωρισιμότητα μάλλον με την ερώτηση 'ποιο είναι αυτό?'.Δεν θα ήθελε μια τέτοια ερώτηση ούτε η ίδια η Suzuki ...
Κανενα λάθος, τρόπος του λέγειν ήταν! Μπορεί και κάποιος να μη ξέρει πολλά από αμάξια και να ρώτησε ποιο (πχ. μοντέλο) είναι. Άλλωστε πολλά crossover μοιάζουν μεταξύ τους και μιλάμε για νέο μοντέλο, συγκεκριμένης και σχετικά νέας κατηγορίας, ειδικά για την suzuki. Ή απλά διατυπώθηκε και μια τέτοια ερώτηση για να 'ανοίξει' αρχικά η κουβέντα.. anyway άλλη ήταν η ουσία, δε νομίζω να μην την έπιασες, αλλά εσύ έπρεπε για κάποιο λόγο να οδηγηθείς σε ένα 'περίεργο' συμπέρασμα που δεν έχει καμία λογική... αλλιώς φαντάζομαι πελάτης να μπαίνει στη suzuki:
-Γεια σας!
-Χαιρετε, πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε?
-Αυτο ποιο είναι στη διπλανή βιτρίνα?
-ΠΟΙΟΟ ΕΙΙΙΝΑΙΙΙ!!!???? ΟΥΣΤ! Δε θέλουμε τέτοιες ερωτήσεις εδώ. Να πάτε αλλού.Εκμεταλλευτείτε όμως και τις υπόλοιπες δυνατότητες των αυτοκινήτων σας. Γυαλισμένα αυτοκίνητα πόλης δεν έχετε!!!
Ευχαριστούμε για την σύσταση-προτροπή! Tο γεμίζουμε μπαγκάζια, πάμε εκδρομές 4 άτομα, προσπερναμε όταν χρειάζεται, πάμε σε χωματόδρομους, πάμε και στα κέντρα μιας και δεν είναι κτήνος και εύκολα βρίσκεις να το παρκάρεις ή να κάνεις ελιγμούς και αναστροφές, εγώ σε βουνό βάζω sport από το allgrip, μια φορά σε 300 μ. λάσπόδρομο φρέσκο μετά από μια καλή βρόχή που έριξε πρόσφατα έβαλα και το mud - κάτι κάνει μου φάνηκε είχα πρόσφυση που δεν την περίμενα και στο τιμόνι αποκρινόταν καλύτερα, επίσης επειδή η γυναίκα μου έχει πολύ διαφορετική απο μένα ανοχή στη ζέστη ο διζωνικός με έχει σώσει (αλλιώς είναι άχρηστος) γενικά κάνουμε ό,τι κάνει ένα 1.6 (2Χ4 ή 4Χ4) diesel crossover του 2013-14. Aν είναι κάποια άλλη δυνατοτητα που δε γράφει και το manual ευχαρίστως να μας την πείτε να την εκμεταλλευτούμε κι αυτή... -
Αποκλείεται να έχει μόνο τόσες δυνατότητες!
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Αποκλείεται να έχει μόνο τόσες δυνατότητες!Τι ακριβώς περιμένεις από έναν κομπλεξικό που θεωρεί το 'δώστε πληροφορίες και άλλες πέρα από την κατανάλωση' ως ... σύσταση και προτροπή ή ότι δεν υπάρχει διαφορά να σε ρωτάνε 'τι είναι αυτό' (που δεν ξέρει καν την μάρκα) από το να ρωτάνε 'ποιο μοντέλο της Suzuki είναι αυτό'... Απλώς ειρωνείες υπό κόμπλεξ και
Του το είπανε κάποιοι ασχημομούτσουνο βέβαια θα πεις ...@Tkin πες αν έχεις εικόνα από την 2κινηση εκτός δρόμου. Αν ανταποκρίνονται τα λάστιχα σε άμμο ή χώμα, γενικά σε οδική συμπεριφορά εκτός δρόμου.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αποκλείεται να έχει μόνο τόσες δυνατότητες!
Τι ακριβώς περιμένεις από έναν κομπλεξικό που θεωρεί το 'δώστε πληροφορίες και άλλες πέρα από την κατανάλωση' ως ... σύσταση και προτροπή ή ότι δεν υπάρχει διαφορά να σε ρωτάνε 'τι είναι αυτό' (που δεν ξέρει καν την μάρκα) από το να ρωτάνε 'ποιο μοντέλο της Suzuki είναι αυτό'... Απλώς ειρωνείες υπό κόμπλεξ και
Του το είπανε κάποιοι ασχημομούτσουνο βέβαια θα πεις ...@Tkin πες αν έχεις εικόνα από την 2κινηση εκτός δρόμου. Αν ανταποκρίνονται τα λάστιχα σε άμμο ή χώμα, γενικά σε οδική συμπεριφορά εκτός δρόμου.
Έχεις προβλήματα εσύ... Κάτσε διάβασε πρώτα τι έχει γραφτεί σε όλο το νήμα και μετά τα λέμε..
Μιλάνε κάποιοι εδω μέσα και για ειρωνεία δλδ θα τρελλαθούμε..@Tkin, εκφράσου ελεύθερα, πες μας για τα λάστιχα ή ό,τι άλλο, τελοσπαντων να αλλάξουμε θέμα, ειμαι σίγουρος οτι θα συμφωνώ
@MODS, θερμή παράκληση σβήστε το μήνυμα που βρίζει ο cosneo όπως πετσοκόψατε 2 σελίδες που έλεγε τις ιδιες Χ10
ΥΓ. όταν λες στον άλλο 'εκμεταλλευτείτε' δεν σημαίνει 'δώστε πληροφορίες' σε καμία περίπτωση. 'Εκμεταλλετείτε'ως ρήμα στην πρόταση σου είναι αυτό που είπα, προτροπή. Αν εννοούσες δώστε πληροφορίες πάσο, υπάρχει ένα χάσμα στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε ο ένας τα λεγόμενα του άλλου, σε συνδυασμό και οτι με τον γραπτό λόγο πάντα παρερμηνεύονται πολλά.. ας μην συνεχιστει κι από μας όμως, δε χρειάζεται, εχει το forum απ'αυτό μπόλικο να χορτάσει κανείς...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
@Tkin πες αν έχεις εικόνα από την 2κινηση εκτός δρόμου. Αν ανταποκρίνονται τα λάστιχα σε άμμο ή χώμα, γενικά σε οδική συμπεριφορά εκτός δρόμου.
Δεν εχω εικόνα ακόμα για εκτος δρομου, εκτος από 100-200μ που εχω κανει πηγαίνοντας σε παραλια . Τα λάστιχα της 4Χ2 εκδοσης με την 17αρα ζαντα και σχετικα χαμηλο προφιλ ειναι πληρως ασφαλτινα. Το αμαξι γενικα έχει σφικτη αναρτηση, το κραταει αψογα στην ασφαλτο με πολυ μικρες κλισεις αλλα θεωρω οτι αυτο το στήσιμο περιοριζει της εκτος δρομου δυνατοτητες. Σιγουρα τα πραγματα είναι διαφορετικά στην 4Χ4 εκδοση.
-
Το φανταζόμουν ότι έχεις πλήρως ασφαλτινα λάστιχα. Θέλει προσοχή (και μάλλον μυαλό) ιδίως στην άμμο. Σε συνεργασία δε με την επέμβαση του ESP τα ασφάλτινα δίνουν αυτό το αποτέλεσμα:
-
Τα μαμίσια που φοράει το scross είναι όντως πλήρως ασφάλτινα, το έχουμε αναφέρει http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=56285&start=300
Απότι θυμάμαι είναι της σειράς continental eco.
Tkin73 χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου (που λέει ο λόγος) όταν έρθει με το καλό η ώρα να τα αλλάξεις σκέψου για 55αρια (205/55/17) όπως έχω βάλει εγω από την αρχή και γενικά είμαι ευχαριστημένος...κι ας έχω το 4Χ4. Κυρίως αν πας και λιγάκι off-road, αλλά ρε παιδί μου με το που τα είχα βάλει θυμάμαι όταν το πήρα, μου καθόταν πιο καλά στο μάτι όλο το αυτοκίνητο, γιαυτό που είναι. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, μπορεί όχι. Και θα΄θελα βέβαια, για να είμαι και γω σίγουρος, μετά απο τόσο καιρο που το χω μάθει έτσι να το οδηγούσα για λίγο με τα κανονικά του (205/50/17) για να δώ αν υπάρχουν διαφορές, έστω και μικρές, στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε διάφορες συνθήκες, ειδικά σε απότομες στροφές, κλίσεις, λακούβες κλπ. -
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Τα μαμίσια που φοράει το scross είναι όντως πλήρως ασφάλτινα, το έχουμε αναφέρει http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=56285&start=300
Απότι θυμάμαι είναι της σειράς continental eco.
Tkin73 χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου (που λέει ο λόγος) όταν έρθει με το καλό η ώρα να τα αλλάξεις σκέψου για 55αρια (205/55/17) όπως έχω βάλει εγω από την αρχή και γενικά είμαι ευχαριστημένος...κι ας έχω το 4Χ4. Κυρίως αν πας και λιγάκι off-road, αλλά ρε παιδί μου με το που τα είχα βάλει θυμάμαι όταν το πήρα, μου καθόταν πιο καλά στο μάτι όλο το αυτοκίνητο, γιαυτό που είναι. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, μπορεί όχι. Και θα΄θελα βέβαια, για να είμαι και γω σίγουρος, μετά απο τόσο καιρο που το χω μάθει έτσι να το οδηγούσα για λίγο με τα κανονικά του (205/50/17) για να δώ αν υπάρχουν διαφορές, έστω και μικρές, στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε διάφορες συνθήκες, ειδικά σε απότομες στροφές, κλίσεις, λακούβες κλπ.Αλλάζοντας τα ελαστικά (γιατί βλέπω έχεις διαφορετικό προφίλ) έχεις ψάξει μήπως υπάρχει θέμα με την ενεργοποίηση του esp και γενικα των ηλεκτρονικών ή με σφάλμα στο ταχύμετρο;
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου μια τέτοια κουβέντα...
SUZUKI SX4 SCROSS