-
καλησπερα,παιδια,μιας και κανω αρκετα χιλιομετρα για να φτασω στην εργασια μου,ακουω στο αυτοκινητο audiobook και εκπομπες σε μορφη mp3 .
σκεφτηκα να περασω αυτα τα μπ3 σε φλασακι usbαντι να τα εχω στο κινητο,το προβλημα ειναι οτι το ραδιο cd του αυτοκινητου δε κραταει το σημειο που ειχα μεινει με αποτελεσμα καθε φορα να το χανω,για παραδειγμα αν ενα μπ3 εχει διαρκεια τρεις ωρες και εγω φτασω σε 50 λεπτα στο προορισμο μου,δε θα μεινει στο 50 αλλα θα ξεκινησει απο την αρχη.
Η ερωτηση ειναι αν το κανει και σε εσας,αν οχι να μου πειτε τι μαρκα ειναι το ραδιο cd σας μηπως αγορασω κατι παρομοιο -
καλησπερα,παιδια,μιας και κανω αρκετα χιλιομετρα για να φτασω στην εργασια μου,ακουω στο αυτοκινητο audiobook και εκπομπες σε μορφη mp3 .
σκεφτηκα να περασω αυτα τα μπ3 σε φλασακι usbαντι να τα εχω στο κινητο,το προβλημα ειναι οτι το ραδιο cd του αυτοκινητου δε κραταει το σημειο που ειχα μεινει με αποτελεσμα καθε φορα να το χανω,για παραδειγμα αν ενα μπ3 εχει διαρκεια τρεις ωρες και εγω φτασω σε 50 λεπτα στο προορισμο μου,δε θα μεινει στο 50 αλλα θα ξεκινησει απο την αρχη.
Η ερωτηση ειναι αν το κανει και σε εσας,αν οχι να μου πειτε τι μαρκα ειναι το ραδιο cd σας μηπως αγορασω κατι παρομοιο -
Το Kenwood που έχω δεν το κάνει αυτό που λες, το mp3 ξεκινά από το σημείο που έμεινε όταν το έσβησες (όπως είναι και το λογικό).
-
σου κραταει τη μνημη ακομα και οταν αφαιρέσεις το φλασακι και το ξαναβαλεις?η σαν προυποθεση ειναι να μενει το φλασακι μονιμα πανω στο ραδιοcd?διοτι αν πρεπει να μενει φοβαμαι μηπως μου σπασουν κανενα παραθυρο ,μηπως ξερεις ποιο μοντελο ειναι?
-
Ο χρήστης Ikariwths έγραψε:
σου κραταει τη μνημη ακομα και οταν αφαιρέσεις το φλασακι και το ξαναβαλεις?η σαν προυποθεση ειναι να μενει το φλασακι μονιμα πανω στο ραδιοcd?διοτι αν πρεπει να μενει φοβαμαι μηπως μου σπασουν κανενα παραθυρο ,μηπως ξερεις ποιο μοντελο ειναι?απο παρομοια εμπειρια ΝΑΙ
ειτε 1 ωρα μετα ειτε 1 μηνα απο την τελευταια τοποθετηση του usb -
ωραια ,τι μαρκα ειναι το συστημα σου?
-
kenwood
-
Σε jvc Που έχω εγώ, κάνει το ίδιο πράμα και είναι όντως σπαστικό..
-
σε pioneer απο εκεινα τα οικονομικα χωρις cd που εχω, ξεκηναει απο το σημειο που σταματησε, εκτος εαν το βγαλεις και το ξανα βαλεις το usb
-
οποτε μαλλον παω για kenwood
-
σου κραταει τη μνημη ακομα και οταν αφαιρέσεις το φλασακι και το ξαναβαλεις?η σαν προυποθεση ειναι να μενει το φλασακι μονιμα πανω στο ραδιοcd?διοτι αν πρεπει να μενει φοβαμαι μηπως μου σπασουν κανενα παραθυρο ,μηπως ξερεις ποιο μοντελο ειναι?Αν αφαιρέσω την πρόσοψη μαζί με το στικάκι επάνω της τότε όταν την ξαναβάλω το στικάκι παίζει από εκεί που είχε μείνει.
Αν όμως αφαιρέσω μόνο το στικάκι, πχ για να προσθέσω τραγούδια, τότε το στικάκι παίζει από την αρχή. Νομίζω για να παίξει από εκεί που είχε μείνει θα πρέπει να αφαιρεθεί ενώ η μονάδα είναι κλειστή, να μην αλλάξει τίποτε στα δεδομένα του και να ξανατοποθετηθεί πριν ανάψεις το ηχοσύστημα. -
στη δικη μου περιπτωση ειτε το βγαλεις το στικακι με ανοικτη τηνμοναδα ειτε με κλειστη δεν χανει την σειρα...μονο αν το βγαλω και το συνδεσω σε υπολογιστη με σκοπο να προσθεσω η να αφαιρεσω κατι
-
Η ερωτηση ειναι αν το κανει και σε εσας,αν οχι να μου πειτε τι μαρκα ειναι το ραδιο cd σας μηπως αγορασω κατι παρομοιοΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ
Επειδη πριν πολυ καιρο και για αρκετο διαστημα εκανα το ιδιο πραγμα πηγαινοντας στη δουλεια, υπαρχει λυση που δουλευει μια χαρα χωρις να ξοδευτεις:
υπαρχει λογισμικο που κοβει μεγαλα αρχεια σε μικρα κομματια και ταυτοχρονα τα μετονομαζει σε οτι ονομα θες με δικα σου κριτηρια.
κοβεις λοιπον το αρχειο paparia mantoles που ειναι 4 ωρες ομιλια mp3 σε πχ 80 τριλεπτα ή πχ 60 πενταλεπτα και το προγραμματακι τα μετονομαζει αυτοματα με το ονομα και την ακολουθια αριθμων που θες πχ paparia_001.mp3, 002 003 κλπ
μετα βαζεις το usb στο αυτοκινητο, πατας play και δεν κανεις τιποτα, αλλαζει αυτοματα και σχεδον αμεσα απο το ενα track στο επομενο με ελαχιστη καθυστερηση που δεν ενοχλει στο ακουσμα και οταν το σβησεις συνεχιζει απο το track που σταματησε (και εχεις και bonus 'συνδεση με τα προηγουμενα')Problem solved, οταν παω σπιτι θα σου πω και ποιο προγραμματακαια να κατεβασεις για να το κανεις, το ενα ειναι to irfanview για τη μετονομασια, δε θυμαμαι αν χρησιμοποιοησα αλλο για το κοψιμο, πιθανα το goldwave, τσαμπα ειναι ετσι και αλλιως σε καθε περιπτωση
10€ παρακαλω σου γλυτωσα την αγορα καινουριου ραδιο cd
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η ερωτηση ειναι αν το κανει και σε εσας,αν οχι να μου πειτε τι μαρκα ειναι το ραδιο cd σας μηπως αγορασω κατι παρομοιοΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ
Επειδη πριν πολυ καιρο και για αρκετο διαστημα εκανα το ιδιο πραγμα πηγαινοντας στη δουλεια, υπαρχει λυση που δουλευει μια χαρα χωρις να ξοδευτεις:
υπαρχει λογισμικο που κοβει μεγαλα αρχεια σε μικρα κομματια και ταυτοχρονα τα μετονομαζει σε οτι ονομα θες με δικα σου κριτηρια.
κοβεις λοιπον το αρχειο paparia mantoles που ειναι 4 ωρες ομιλια mp3 σε πχ 80 τριλεπτα ή πχ 60 πενταλεπτα και το προγραμματακι τα μετονομαζει αυτοματα με το ονομα και την ακολουθια αριθμων που θες πχ paparia_001.mp3, 002 003 κλπ
μετα βαζεις το usb στο αυτοκινητο, πατας play και δεν κανεις τιποτα, αλλαζει αυτοματα και σχεδον αμεσα απο το ενα track στο επομενο με ελαχιστη καθυστερηση που δεν ενοχλει στο ακουσμα και οταν το σβησεις συνεχιζει απο το track που σταματησε (και εχεις και bonus 'συνδεση με τα προηγουμενα')Problem solved, οταν παω σπιτι θα σου πω και ποιο προγραμματακαια να κατεβασεις για να το κανεις, το ενα ειναι to irfanview για τη μετονομασια, δε θυμαμαι αν χρησιμοποιοησα αλλο για το κοψιμο, πιθανα το goldwave, τσαμπα ειναι ετσι και αλλιως σε καθε περιπτωση
10€ παρακαλω σου γλυτωσα την αγορα καινουριου ραδιο cd
Ελιωσα....
-
καλη φαση
ειχα σκεφτει να το ψαξω για κατι τετοιο καποτε αλλα βαρεθηκα
για στειλε links -
Τελικα παραγγειλα αυτο το μοντελο KENWOOD KMM-257,δε με πειραζει να βγαζω τη προσοψη με το φλασακι μαζι .Μακαρι να δουλεψει οπως ειπε ο φιλος που εχει kenwood και να μη μου χανει τα τραγουδια.θα ηταν επισης ενδιαφερον να δουμε πως συμπεριφερονται και οι υπολοιπες μαρκες καθως και τα ακριβα 2 din
-
Άλλαξες το σύστημα μόνο γι'αυτό το λόγο;
Το προτεινόμενο workaround είναι καλή φάση -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
καλη φαση
ειχα σκεφτει να το ψαξω για κατι τετοιο καποτε αλλα βαρεθηκα
για στειλε linksΑΒΑΔΙΣΤΑ, ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ, ΑΑΑΑΤΟΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ AUDIOBOOK ΣΕ TRACKS ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ
κατεβαζεις http://www.goldwave.com/release.php ειναι τσαμπα,
ή χρησιμοποιεις οποιοδηποτε προγραμμα επεξεργασιας ηχου σου δινει τη δυνατοτητα για αυτοματα cue markers με παραμετρους που οριζεις εσυ, (αν σου φανηκε αυτο κινεζικα, διαβασε παρακατω ειναι ευκολο, μη μασας)ειδικα για Goldwave (μη σου φανει βουνο, ενα παραθυρακι ειναι ολο ολο και ευκολο, απλα στο γραφω με λεπτομερειες):
- φορτωνεις το audiobook πχ το 'Migration το Austria, an adventure' , (αν θελεις, αν ειναι wav πας στο save as και το σωνεις σαν mp3 για να μην εχεις θεματα μεγεθους, οταν το εκανα αυτο ακομα τα USB ηταν σε φαση 512ΜΒ, ή τα εγραφα σε cd οποτε ειχα μονο 650 MB στη διαθεση μου, ετσι το μειωνα το τελικο μεγεθος, μπορει το ραδιο cd σου να καταλαβαινει μεχρι μια συγκεκριμενη χωρητικοτητα, ποτε δεν ξερεις)
- πας στο edit / cue points / edit cue point, σου ανοιγει παραθυρακι, εκει πατας delete all
- στο ιδιο παραθυρακι πατας auto cue και επιλεγεις πανω το ταμπελακι spacing
- starting time το αφηνεις/αλλαζεις σε 0.00 και το interval το οριζεις με φορματ m:ss, (αν πχ βαλεις 5:00 θα σου φτιαξει cue point ανα 5 λεπτα που θεωρω και το λογικοτερο, μπορεις να βαλεις και 7 λεπτα ή οσο θες).
- στο cue naming διαλεγεις numbered και πατας ΟΚ,
- επιστρεφει στo αρχικο παραθυρακι με τα cues, θα δεις οτι τα εχει πλεον στη σειρα, σε ποιο χρονο ειναι το καθενα και το 'ονομα' του που ειναι μια ακολουθια αριθμων (βλεπεις αν το τελευταιο cue point ειναι στο τελος (χρονικα) του αρχικου αρχειου, γενικα επιβεβαιωνεις οτι επελεξες σωστα)
- οπως εισαι, πατας split file
- επιλεγεις destination directory (βαλτο να δειχνει σε ενα κενο directory που εχεις φτιαξει),
- αλλαζεις το filename template απο Track ### σε ###migrat (το ονομα του βιβλιου σε συντμηση για να μη μπερδευεσαι, και χωρις κενο)
- το first number το βαζεις 0 (πονηρος εδω, αν θες να εχεις πανω απο 1 audiobook στο ιδιο cd ή directory, και το 1ο βιβλιο ειναι πχ σε 125 κομματια, το 2ο το βαζεις first number απο 150 (ή τελος παντων απο 126 και πανω) ωστε να μη μπερδευονται μεταξυ τους, ευκολα αν θες στο radio cd πας στο track 175 που ειναι το 25ο κομματι του 2ου βιβλιου κλπ)
- στο filename preview βλεπεις με τι ονομα θα βγουν τα αρχειακια
- διαλεγεις use file's current format and attributes, πατας ΟΚ, και αρχιζει και κανει τα μαγικα του
πας στο κενο dir που ειχες ορισει, εκει εχει φτιαξει ενα ματσο απο αρχειακια, ακους 1-2 ετσι να δεις και τα πετας στο cd η το usb σου, ΕΤΟΙΜΟΣ
ουτε καν χρειαζεται το irfan, παλιοτερα δεν μπορουσε (ή δε μου ειχε κοψει, δε θυμαμαι) να αλλαξω το Track ### σε ###ονομα βιβλιου για να εχω τον αριθμο track πρωτο (χρησιμο στο σορταρισμα ή το ψαξιμο στο ραδιο cd που εχειπεριορισμενα ψηφια στην οθονη για τον τιτλο του track)
οπου και αν σκονταψεις, ρωταςΕπειδη ο αλλος πηγε και παραγγειλε καινουριο ραδιοcd τελικα, τα 10€ θα τα παρω απο εσενα
-
επρεπε γιατι ειχε πανω ενα funai που μου ειχαν κανει δωρο.και τη λυση με τη κοπτοραπτικη των τραγουδιων να εκανα,παλι στο πρωτο τραγουδι θα με εβαζε...δε παλευοταν με τιποτα
usb αυτοκινήτου και μνημη