-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Ζαλισες? εισαι με τα καλα σου? thanks!!!αν το κραταγες και λιγο παραπανω το βιντεο σε καθε φασμα στροφων καλυτερα θα ηταν
το βασικο ειναι μη κοιτας τις μαλακιες αυτες οδηγωντας και σκασεις πανω σε κανεναν πασχαλιάτικα, μπορεις να τα κανεις και εν στασει τα περισοτερα να μη πω ολαλοιπον γυρισα ενα βιντεο να δειτε. εβαλα το torque να ανανεωνει πιο γρηγορα, και εχω και τα fuel trim σε διαφορες στροφές.
Το τριμ δειχνει συνεχώς 99,2 % και το δευτερο καπου στο 6-10%το 99% με τα λιγα που ξερω μου φαινεται αφυσικο, το 7% ειναι φυσιολογικη τιμη, ποιο ειναι το short term και ποιο το long term?
βλέπω τον λαμδα να δουλευει πανω κατω οπως λεει ο μαστορας και στο ρελαντι και στις χαμηλες στροφές χωρίς φορτίο. Τωρα αν τα ορια του ειναι καλα δεν το ξέρω.
μια χαρα φαινεται να πηγαινει, αλλα πρεπει να ειναι αισθητα πανω και κατω απο 0,5V δες αν εχει διαβαθμισεις το καντραν να σιγουρευτεις, ή κανε το να δειχνει νουμερα, μη τυχει και πηγαινει απο 0,2 σε 0,6 και χαιρομαστε σαν ηλιθιοι
ΥΓ παρεπιπτοντως τωρα προσεξα οτι το ενα στρογγυλο ρολογακι πανω απο το διαγραμμα για το λ, ταυτιζεται απολυτα με τα ανεβοκατεβασματα του διαγραμματος, αν ειναι βολτ τι γραφει????Βλεπω τον δευτερο λαμδα μετα τον καταλυτη (εχει και τετοιο προφανώς, δεν το ηξερα) να μενει σχετικά σταθερός που σημαινει οτι ο καταλύτης μαλλον δουλευει καπως καλα.
καλος φαινεται και αυτος, πρεπει να ακολουθει τον 1ο αλλα σε πολυ πολυ χαλαρο ρυθμο, Σαλονικιος και κατω
στο γκαζι στο πατωμα με δευτερα, βλέπω παλι τον λαμδα να δουλευει πανω-κατω, αλλά οπως είπατε, δεν έπρεπε να σταθεροποιηθει κάπως στο πλουσιο μίγμα? μηπως αυτό φταιει?
δες και με ξερογκαζια απο το ρελαντι, υποτιθεται οτι πρεπει να πηγαινει τερμα πανω και μετα να ξαναρχιζει την τραμπαλα
Ριξτε και μια ματια στην υποπιεση. Στο ρελαντι είναι στα 28-30, στις 1800 και στις 3000 είναι στα 25, στο γκαζι στο πατωμα παει στα 97. Ο μαστορας στο βιντεο λεει οτι εκει που ξεκινησε η υποπιεση καπου εκει πρεπει να παραμεινει στις 2500 στροφές. Και αν δεν το κανει , σημαινει ζορισμα στα καυσαερια..
**υποπιεση υποτιθεται (λεει ο μαστορας σατ βιντεο δηλαδη) οσο πας προς τα πανω μειωνεται, ας πει και κανας εμπειροτερος **
Παντως οταν εβγαλα την φισα του λαμδα και τον μετρησα με βολτομετρο, ειδα σταθερες τιμές 0.6 βολτ στο ρελαντι και στις 2000 έπεφτε σε σταθερο 0.15. Δεν καταλαβαινω γιατί το obd βγαζει την φυσιολογικη συμπεριφορα και το βολτομετρο άλλη. Το βολτομετρο είναι αρκετα καλο σε ποιοτητα.. αυτα για σημερα το πρωι, δυστυχώς δεν ειχα δρομο να το ανοιξω σε μεγαλυτερες ταχυτητες να δω πως συμπεριφερεται ο λαμδα.
**με βολτομετρο θεωρητικα δεν τον προλαβαινεις, απλα μπορεις να δεις ποτε ποτε να πηγαινει ψηλα η χαμηλα. το 0,6 δεν ειναι ψηλα, μιλαμε για 0,8 και πανω ή 0,2 και κατω.
εεπ, οταν τον εβγαλες και τον μετραγες με τον κινητηρα εν λειτουργια, δεν αναψε λαμπακι στο καντραν **καλημερα και ευχαριστω όλους! σε 2 μέρες εμαθα πολλά πραγματα!
-
Το 99% για long term fuel trim είναι τρομακτικό νούμερο. Δεν ανάβει κανένα λαμπάκι; Αναρωτιέμαι μήπως είναι κάποιο bug του torque.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 99% για long term fuel trim είναι τρομακτικό νούμερο. Δεν ανάβει κανένα λαμπάκι; Αναρωτιέμαι μήπως είναι κάποιο bug του torque.Sent from my Note 3 using smoke signals.
καποια βλακεια θα ειναι, δε μπορει.
-
Λαμπακι δεν αναψε. Και μενα μου φανηκε περιεργο.. Το πανω κατω παιζει απο 0.1-0.2 μεχρι 0.7, max 0.8.
σε ξερογκαζια μηδενιζεται.. μετα γραφει οτι είναι σε open loop στην ξερογκαζια, αλλά δεν ξερω αν ειναι πο το φορτιο ή απο το αφημα του γκαζιου. πρεπει να γινει το ιδιο με το γκαζι στο πατωμα στην εθνικη, μονο τοτε θα φανει τι κανει το μιγμα μου φαινεται..Λοιπον, θα τα βαλω σε μια σειρα.
Αν ο λαμδα ειναι καπως λογικη τιμη παω να τον αλλάξω, να το βγαλω αυτό απο την μεση. Ταυτοχρονα μετραω και συμπιεση.
Μετα παω σε ενα δυναμομετρο να το μετησω να τελειωσουμε. Και με βενζινη και με υγραεριο. Μετα θα μου πουνε οτι φταιει το σοι του, ο εγκεφαλος , ο φλαρος του, και μετα θα το βαλω αγγελια.Ξερετε δυναμομετρητη με λογικες απαιτήσεις? εχω βρει μια τιμη 'απο φίλο' 70 ευρω μονο για το ενα περασμα σε βενζινη. καπως πολλα δεν είναι?
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Λαμπακι δεν αναψε. Και μενα μου φανηκε περιεργο.. Το πανω κατω παιζει απο 0.1-0.2 μεχρι 0.7, max 0.8.**αν φτανει 0,8 κατι γινεται, στο ρολογακι το εβλεπε μεχρι 0,7 με το ζορι, ο δικος μου λ εκανε κανα 70άρι αν θυμαμαι καλα αλλα ηταν σε εκπτωση, παρε καλυτερα θα ελεγα τον original...
τη βιασυνη ομως δεν καταλαβαινω, αμα ειναι να αλλαζεις πραγματα, σιγουρα θα βρεις την ακρη μεν, αλλα με οικονομικο βαρος. **σε ξερογκαζια μηδενιζεται.. μετα γραφει οτι είναι σε open loop στην ξερογκαζια, αλλά δεν ξερω αν ειναι πο το φορτιο ή απο το αφημα του γκαζιου. πρεπει να γινει το ιδιο με το γκαζι στο πατωμα στην εθνικη, μονο τοτε θα φανει τι κανει το μιγμα μου φαινεται..Λοιπον, θα τα βαλω σε μια σειρα.
**
open loop στην ξερογκαζια ακουγεται λογικο, το 0 δεν ακουγεται λογικο. Γκαζι πατωμα μπορεις να κανεις και με 2α ή 3η σε κανονικο δρομο, αμα δειξει πλουσιο μειγμα καλα ειναι, εναλλακτικα αν ριξεις με σωληνα προπανιο στην εισαγωγη στο ρελαντι, θα πρεπει να δεις πλουσιο μειγμα το λ και το short term να καταβαραθρωνεται για να το διορθωσει, , αν δεν βλεπεις, εχεις θεμα.
ξαναδες τα fuel trims σε συγκεκριμενες στροφες και πες αν δε βαριεσαι.
**Αν ο λαμδα ειναι καπως λογικη τιμη παω να τον αλλάξω, να το βγαλω αυτό απο την μεση. Ταυτοχρονα μετραω και συμπιεση.
Μετα παω σε ενα δυναμομετρο να το μετησω να τελειωσουμε. Και με βενζινη και με υγραεριο. Μετα θα μου πουνε οτι φταιει το σοι του, ο εγκεφαλος , ο φλαρος του, και μετα θα το βαλω αγγελια.Ξερετε δυναμομετρητη με λογικες απαιτήσεις? εχω βρει μια τιμη 'απο φίλο' 70 ευρω μονο για το ενα περασμα σε βενζινη. καπως πολλα δεν είναι?
τι να την κανεις τη δυναμομετρηση? αν ειναι βαλβιδες απο το υγραεριο πχ, θα τις αλλαξεις. κρατα τα 70 για καπυο αλλου θα ελεγα
-
οκ.. ενημερωνω οταν τα τεστ τελειωσουν. Οταν λέμε προπανιο, λεμε προπανιο στυλ του κολλήματος? το κιτρινο που εχω για καμια μπρουτζοκολληση? εχω και καθαριστικο καρμπυλατερ.. Μην μπω σε τροχια παιδια!!!
-
Αουτς!!!! Συγνώμη από όλους τους παραπάνω. Δεν είδα ότι το λινκ που έβαλα αναφερόταν σε τογιότα.
Στο γκούγκλ πάντως δε μπορώ να βρω διάκενα βαλβίδων για το μάτριξ, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι πράγματι έχει υδραυλικές βαλβίδες.
Η απορία μου εμένα τώρα είναι αν αυτές οι βαλβίδες αντέχουν το υγραέριο. Η υδραυλική τους ρύθμιση θα μασκάρευε το οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι οι υδραυλικοί ρυθμιστές να φτάσουν στο όριο ρύθμισής τους.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το 99% για long term fuel trim είναι τρομακτικό νούμερο. Δεν ανάβει κανένα λαμπάκι; Αναρωτιέμαι μήπως είναι κάποιο bug του torque.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
καποια βλακεια θα ειναι, δε μπορει.
Αυτό.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Ζαλισες? εισαι με τα καλα σου? thanks!!!Ο λάμδα πάντως φαίνεται πολύ αργός. Κανονικά το πάνω κάτω το κάνει πολλές φορές το δευτερόλεπτό, αντίθετα με αυτό που φαίνεται στο βίντεο. Για πιο διεξοδική ανάλυση, δοκίμασε με κανένα παλμογράφο.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Αουτς!!!! Συγνώμη από όλους τους παραπάνω. Δεν είδα ότι το λινκ που έβαλα αναφερόταν σε τογιότα.Στο γκούγκλ πάντως δε μπορώ να βρω διάκενα βαλβίδων για το μάτριξ, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι πράγματι έχει υδραυλικές βαλβίδες.
Η απορία μου εμένα τώρα είναι αν αυτές οι βαλβίδες αντέχουν το υγραέριο. Η υδραυλική τους ρύθμιση θα μασκάρευε το οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι οι υδραυλικοί ρυθμιστές να φτάσουν στο όριο ρύθμισής τους.
στο βιβλιο σερβις παντως λεει για υδραυλικες.. οι κορεατες με ατο ιδιο ονομα που δώσαν (ή οι ιαπωνες, δεν ξερω ποιος ηταν πρωτος) με εχουν τσακισει στις αναζητησεις στο google..
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ο λάμδα πάντως φαίνεται πολύ αργός. Κανονικά το πάνω κάτω το κάνει πολλές φορές το δευτερόλεπτό, αντίθετα με αυτό που φαίνεται στο βίντεο. Για πιο διεξοδική ανάλυση, δοκίμασε με κανένα παλμογράφο.
Ισως να ειναι και η ανανεωση απο το blutooth, αν και το εβαλα στο πιο γρηγορο mode.. παντως με προβληματιζει οτι ψηλα με ζορια δεν καρφώνεται στο πλουσιο μιγμα. Ειτε δεν μετραει σωστα, είτε κατι δεν φερνει βενζινη σωστα και αυτός το μετραει.. Σε καθε περιπτωση θα εχω φτωχο μιγμα , αρα και πιρακια και πτώση δύναμης ψηλα, σημαντικής απο οτι φαινεται.. οταν βαζω 100σταρα ή γυριζω στο υγραεριο δεν χτυπαει πιρακια, αλλα η δυναμη παλι εχει διαφορα..
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Σε καθε περιπτωση θα εχω φτωχο μιγμα , αρα και πιρακια και πτώση δύναμης ψηλα, σημαντικής απο οτι φαινεται
... και πιθανό αποτέλεσμα λιωμένο καταλύτη και/ή ίσως προβλήματα στις βαλβίδες εξαγωγής. Πρέπει πρώτα όμως να βρεθεί η αιτία όλων αυτών.
Στην περίπτωση σου θα τα έκανα ως εξής:
- Μέτρηση συμπίεσης ή καλύτερα leak down test να δούμε τι επίπτωση είχαν όλα αυτά στον κινητήρα και αν αξίζει να συνεχίσουμε.
- Έλεγχος λάμδα
- Έλεγχος map
- Έλεγχος βαλβίδας πίεσης καυσίμου.
- Έλεγχος μπεκ.
- Έλεγχος χρονισμού.
- Έλεγχος εξάτμισης.
Δε σε ρώτησα, λάδια καίει;
-
leak down test τι είναι?
Γυρω 500 gram sta 7500 λαδι.
Τα μπεκ πηγαν για καθαρισμο,
η αντλια βενζινης αλλαχθηκε και μετρηθηκε και η πιεση και η ροη
τεστ του λαμδα κανω με οτι με εχετε μαθει,
εξατμιση δεν ξερω πως εκτος απο το τεστ με την υποπιεση που ειδα στο βιντεο.
Χρονισμο πως? αβανσ?
και ο μαπ? τι τεστ να του κανω? -
Ο χρήστης dpap έγραψε:
leak down test τι είναι?
Γυρω 500 gram sta 7500 λαδι.
Τα μπεκ πηγαν για καθαρισμο,
η αντλια βενζινης αλλαχθηκε και μετρηθηκε και η πιεση και η ροη
τεστ του λαμδα κανω με οτι με εχετε μαθει,
εξατμιση δεν ξερω πως εκτος απο το τεστ με την υποπιεση που ειδα στο βιντεο.
Χρονισμο πως? αβανσ?
και ο μαπ? τι τεστ να του κανω?-
Leak down test https://www.youtube.com/watch?v=WgrfT0LFMhc
Παρόμοιο με τη μέτρηση συμπίεσης αλλά σου λέει από που έχουν απώλειες οι κύλινδροι και ποιος συγκεκριμένα. -
Το ότι δεν καίει πολλά λάδια είναι καλό.
-
Για χρονισμό βαλβίδων μιλάω. Ελέγχεις αν ο ιμάντας χρονισμού έχει τοποθετηθεί σωστά και αν είναι εντάξει (ξεκολλημένα δόντια κλπ).
-
Δοκιμή μαπ σένσορ. https://www.youtube.com/watch?v=B8EVhFc5Yqw
Μπορείς να ρουφήξεις στο σωληνάκι με το στόμα ελλείψει αντλίας, ή να αγοράσεις έναν φτηνό μεταχειρισμένο για να δεις τη διαφορά (αρκεί να είναι πάμφθηνος). -
Κάνε ρισέτ τον εγκέφαλο βγάζοντας έναν πόλο από τη μπαταρία για λίγα λεπτά.
-
-
οκ εχω δουλεια γαι το πασχα.. αχ και να δεις που ειναι ο μαπ στο ματριχ..κατω απο τους καθαριστηρες...
-
Στην εισαγωγη δεν είναι;
Send from outer space ★
-
ο τιτλος θα πρεπε να αλλαξει απο αποδοση σε επιδοση
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
οκ εχω δουλεια γαι το πασχα..Αυτό δεν είναι κακό, συμφωνείς;;
-
Ο λ μοιάζει καλός και εγώ στην οθόνη 1 φορά/sec περίπου το έχω δει να αλλάζει. Για το γκάζι στο πάτωμα πήγαινε με 130-140 βάλε 4η και δώσε σε μια ευθεία ...«μέχρι να μείνει ο 1ος λ κολημένος πάνω από τα 0.8mv» αργεί λίγο να γυρίσει σε πλούσιο μείγμα.
Αν αλλάξεις τον λ, όπως είπαμε προηγουμένως σίγουρα δεν θα διορθώσεις την τελική σου.Αν βγάλεις το πάνω καπάκι που καλύπτει τον ιμάντα χρονισμού, μπορείς να ελέγξεις αν έχει λάθος χρονισμό, γυρνώντας το στρόφαλο δεξιόστροφα και ελέγχοντας τα σημάδια στην τροχαλία εκκεντροφόρου:
και στην τροχαλία στροφάλου:
..αν και δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα χρονισμού.Στο manual που κατέβασες γράφει πως να ελέγξεις τους αισθητήρες.
-
Ο χρήστης plokami έγραψε:
Ο λ μοιάζει καλός και εγώ στην οθόνη 1 φορά/sec περίπου το έχω δει να αλλάζει. Για το γκάζι στο πάτωμα πήγαινε με 130-140 βάλε 4η και δώσε σε μια ευθεία ...«μέχρι να μείνει ο 1ος λ κολημένος πάνω από τα 0.8mv» αργεί λίγο να γυρίσει σε πλούσιο μείγμα.
Αν αλλάξεις τον λ, όπως είπαμε προηγουμένως σίγουρα δεν θα διορθώσεις την τελική σου.Πως είσαι τόσο σίγουρος; Αν ο λάμδα δε δουλεύει σωστά και έχει λάθος λονγκ τριμ, στα μεγάλα φορτία θα έχει λάθος μίγματα, έστω κι αν ο λάμδα εκείνη τη στιγμή δεν παίζει ρόλο.
Πτώση απόδοσης σε Matrix - εχετε καμια ιδέα?