-
Τα πράγματα είναι απλά.Το βενζινοκίνητο είναι σαφώς πιο γρήγορο, ήσυχο και ενδιαφέρον οδηγικά και το πετρελαιοκίνητο σαφώς πιο οικονομικό. Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Σαν επιτάχυνση ειναι πιο γρήγορο κατα 2 sec το ένα με καμια 15-20αρια χλμ μεγαλύτερη τελικη .Το θέμα είναι σαν ρεπριζ. τραβαει το TDI? Επίσης σαν καταναλωση τα 2lt διαφορά που δίει η εταιρεία, μήπως ειναι πιο πολλά τελικα στο tsi?
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Υπάρχει και η διαφορά στην αξία μεταπώλησης. Αν μιλάμε αυστηρά για αριθμούς.ετσι ελεγα και εγω για το γκολφ μου το 2009 και τωρα που τρακαρα (βεβαια οχι μεγαλη ζημια)να δω αν θα το διώξω η θα το παντρευτώ...
μεταπωλητηκη αξια στην ελλαδα λιγο χλομο.απο την στιγμη που το 1,2 τσι δεν καιει τον πατο του και καιει λογικα το βλεπω πιο ορθολογικο το τσι για τον φιλο. να σκεφτει οτι εγω εχω το γκολφ το 6αρι με τα 122 και ειναι οικονομικουτσικο (με ψιλοχαλαει λιγο το 9αρι που βλεπω σε κινηση βεβαια αλλα δεν πειραζει γιαυτο ειναι και το μετρο),.
-
Ο φίλος όμως μιλάει για 1.4 tsi και όχι για 1.2. Συνεπώς μιλάμε για αρκετά εως σημαντικά καλύτερα επιδόσεις ειδικά στις υψηλές ταχύτητες αφου θα κανει και ταξίδια. Πάντως και ο 1.6 tdi περα απο τη καλύτερη κατανάλωση μια χαρά τα καταφέρνει με τη ροπή του και στο ταξίδι. Βασικά εγώ αυτό που διαπίστωσα έχοντας το 1.2 tsi σε leon πάτησα χαμηλά απο 2α με μια οκταβια 1.6 tdi, δυο φορές μάλιστα. Βασικά ήθελα να μου φύγει και η απορία για το ποια ακριβώς η διαφορά τους σε απόλυτες επιδόσεις. Αυτό που διαπίστωσα είναι οτι η βενζίνη μέχρι τα 120-130 χλμ είναι ελαφρώς ταχύτερη, μετά σχεδόν τα ίδια.
Seat leon 1.2tsi vs 1.6tdi