-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/1658457_10202984705609295_267894060_o.jpg
Μια υπέροχη άποψη από την ειδική Αγιονώρι.Αυτο πανω δεξια στο λοφο τι ειναι;;;;;
Φρυκτωρία.
Οι φρυκτωρίες ήταν ένα σύστημα συνεννόησης στην αρχαία Ελλάδα με σημάδια που μεταβιβάζονταν από περιοχή σε περιοχή με τη χρήση πυρσών στη διάρκεια της νύκτας (φρυκτός=πυρσός και ώρα = φροντίδα).
Τα υπόλοιπα http://el.wikipedia.org/wiki/Φ�% ... E%AF%CE%B1Γνωριζεται κοντα σε ποια προσβαση της διαδρομης ειναι αυτο το ωραιο τοπιο της φωτο ?
-
Ο χρήστης FUN έγραψε:
Γνωριζετε κοντα σε ποια προσβαση της διαδρομης ειναι αυτο το ωραιο τοπιο της φωτο ?Το ίδιο εύκολα θα φτάσεις στο σημείο μόλις μπεις στην ειδική είτε από την πρόσβαση 2 είτε από την 3 αλλά μεταξύ των δύο προσβάσεων νομίζω ότι η 2 είναι πιο εύκολη...
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Θα μπορουσες οταν μαθεις που θα μπουν τα σικειν να μας ενημερωσεις;το θεωρω σημαντικο να ξερουμε που θα μπουν γιατι αλλαζουν εντελως το κομματι στο οποιο θα μπουν.εγω απο google earth εχω αποφασισει που θα κατσω αλλα αν εκει μπουν σικειν τοτε θα πρεπει να αλλαξω κομματι.
Όταν μάθω θα το δημοσιεύσω.
Στο 6,55 χλμ και στο 8,40 χλμ της ε.δ.
Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γνωριζετε κοντα σε ποια προσβαση της διαδρομης ειναι αυτο το ωραιο τοπιο της φωτο ?
Το ίδιο εύκολα θα μόλις μπεις στην ειδική είτε από την πρόσβαση 2 είτε από την 3 αλλά μεταξύ των δύο προσβάσεων νομίζω ότι η 2 είναι πιο εύκολη...
Εχεις δικιο. Ειναι πιο κοντα στην 2.
Ακολουθειτε κατευθυνση προς ΤΡΙΠΟΛΗ. Μετα τα διοδια ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ βγαινετε στον κομβο ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
Συνεχιζετε προς ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ, ΚΛΕΝΙΑ, και απο την κεντρικη πλατεια φτανετε με τo road book στην προσβαση 2. Με την φορα της ειδικης μετα απο μερικα χλμ. φτανετε στο λοφο της φωτο με το καστρο προς ανακαινιση. -
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Θα μπορουσες οταν μαθεις που θα μπουν τα σικειν να μας ενημερωσεις;το θεωρω σημαντικο να ξερουμε που θα μπουν γιατι αλλαζουν εντελως το κομματι στο οποιο θα μπουν.εγω απο google earth εχω αποφασισει που θα κατσω αλλα αν εκει μπουν σικειν τοτε θα πρεπει να αλλαξω κομματι.
Φιλικα,
'el-em'
Για αγιονωρι μιλατε κυριε Λωρη;(εκει εχω επιλεξει να παω)
Ευχαριστω. -
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Φιλικα,
'el-em'
Για αγιονωρι μιλατε κυριε Λωρη;(εκει εχω επιλεξει να παω)
Ευχαριστω.Αυτό είναι σωστό.
Επιβραδύνσεις ο αγώνας, μόνο στο Αγιονώρι θα έχει.Φιλικά,
'el-em'
-
22 σελιδες στην περσινη προετοιμασια για το ραλλυ, 3 στη φετινη... Θλιβερο...
-
Θα προτεινα τη παρακολουθηση των ειδικων του Σαββατου μεσα στα ομωνυμα χωρια (Αγ. Ιωαννης,Αγιονωρι και Ψαρι).
Ισως δεν θα ξαναχουμε αυτη την ευκαιρεια να δουμε αλλα και να ακουσουμε αγωνιστικα αυτοκινητα μεσα σε στενοσοκακα...( Ας πουμε στενοσοκακα ). -
Γενικά όποιος έχει να προτίνει κάποιο καλό σημείο που έχει δει τις διαδρομές απο κοντά ας μας κατατοπίσει.
Όποιος έχει άποψη για τον περιφεριακό δρόμο στο χωρίο Λίμνες ας μας πει.Ακούγεται πως είναι αρκετά καλό κομμάτι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει με ασφάλεια. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Θα προτεινα τη παρακολουθηση των ειδικων του Σαββατου μεσα στα ομωνυμα χωρια (Αγ. Ιωαννης,Αγιονωρι και Ψαρι).
Ισως δεν θα ξαναχουμε αυτη την ευκαιρεια να δουμε αλλα και να ακουσουμε αγωνιστικα αυτοκινητα μεσα σε στενοσοκακα...( Ας πουμε στενοσοκακα ).Nομίζω οτι η εικόνα εκεί θα είναι μαγική σαν απο παραμύθι.Αλλά θα προτιμήσω να τα δω σε γρήγορα κομμάτια.Αν πάντως που δεν το ευχομαι μείνουμε ευρώπη τότε σιγουρα κάποια στιγμη στο μέλλον θα πάω να τα δω σε χωριο,δεν το έχω ξανακάνει και θα είναι σιγουρα φοβερό.εχω δει βίντεο απο αγωνιστικά να περνανε απο χωριά και είναι
-
Ο χρήστης Spinos7 έγραψε:
Γενικά όποιος έχει να προτίνει κάποιο καλό σημείο που έχει δει τις διαδρομές απο κοντά ας μας κατατοπίσει.Τα καλύτερα κομμάτια είναι:
- Το τελείωμα της δεύτερης, από το χωριό Λίμνες μέχρι περίπου 1000 μ. πριν το flying. Φαρδιά γρήγορη κατηφορά με πολύ θέαμα 'από τη μία στην άλλη'. Ελάχιστα σημεία για παρκάρισμα και λίγα σημεία ασφαλούς θέασης, αλλά το κομμάτι είναι άπαιχτο.
- Τα τελευταία 3-4 χλμ. της πρώτης. Φαρδιά κατηφόρα με κάποια αργά και κάποια πολύ γρήγορα σημεία. Ελάχιστα σημεία για παρκάρισμα. Κάμποσα σημεία για θέαση.
- Το τελείωμα της τρίτης. Στενός κατήφορος με κλειστές στροφές σε στιλ Κορσικής. Όμως, ο χώρος για παρκάρισμα είναι ελάχιστος και η πρόσβαση από τον τερματισμό θέλει 2-3 χλμ. περπάτημα. Μόνο για τους λίγους που θα προλάβουν να παρκάρουν πριν κλείσει ο δρόμος.
- Το κατηφορικό κομμάτι πριν το χωριό Άγιος Ιωάννης. Είναι περίπου 1,5 χλμ, και προσφέρει μεγάλη ορατότητα και πολλές θέσεις θέασης. Οδηγικά είναι από τα καλύτερα του αγώνα.
- Όλος ο περιφερειακός στο χωριο Λίμνες και 2-3 χλμ. πριν απ' αυτόν. Κατηφόρα με κάθε είδους στροφές. Καθόλου χώρος για παρκάρισμα, παρά μόνο στους κάθετους δρόμους που έρχονται από το χωριό. Θέσεις θέασης στο πρανές που είναι από τη μια μεριά του δρόμου.
- Κάποια συγκεκριμένα σημεία πολύ υψηλής ταχύτητας λίγο πριν το χωριό Κλένια.
Ας σημειωθεί πως μέσα στα χωριά όλα τα πληρώματα θα περνάνε χωρίς να έχουν προηγούμενη αίσθηση του δρόμου, αφού στις αναγνωρίσεις όλοι πάνε με μέγιστη 30 χαω.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Γενικά όποιος έχει να προτίνει κάποιο καλό σημείο που έχει δει τις διαδρομές απο κοντά ας μας κατατοπίσει.
Τα καλύτερα κομμάτια είναι:
- Το τελείωμα της δεύτερης, από το χωριό Λίμνες μέχρι περίπου 1000 μ. πριν το flying. Φαρδιά γρήγορη κατηφορά με πολύ θέαμα 'από τη μία στην άλλη'. Ελάχιστα σημεία για παρκάρισμα και λίγα σημεία ασφαλούς θέασης, αλλά το κομμάτι είναι άπαιχτο.
- Τα τελευταία 3-4 χλμ. της πρώτης. Φαρδιά κατηφόρα με κάποια αργά και κάποια πολύ γρήγορα σημεία. Ελάχιστα σημεία για παρκάρισμα. Κάμποσα σημεία για θέαση.
- Το τελείωμα της τρίτης. Στενός κατήφορος με κλειστές στροφές σε στιλ Κορσικής. Όμως, ο χώρος για παρκάρισμα είναι ελάχιστος και η πρόσβαση από τον τερματισμό θέλει 2-3 χλμ. περπάτημα. Μόνο για τους λίγους που θα προλάβουν να παρκάρουν πριν κλείσει ο δρόμος.
- Το κατηφορικό κομμάτι πριν το χωριό Άγιος Ιωάννης. Είναι περίπου 1,5 χλμ, και προσφέρει μεγάλη ορατότητα και πολλές θέσεις θέασης. Οδηγικά είναι από τα καλύτερα του αγώνα.
- Όλος ο περιφερειακός στο χωριο Λίμνες και 2-3 χλμ. πριν απ' αυτόν. Κατηφόρα με κάθε είδους στροφές. Καθόλου χώρος για παρκάρισμα, παρά μόνο στους κάθετους δρόμους που έρχονται από το χωριό. Θέσεις θέασης στο πρανές που είναι από τη μια μεριά του δρόμου.
- Κάποια συγκεκριμένα σημεία πολύ υψηλής ταχύτητας λίγο πριν το χωριό Κλένια.
Ας σημειωθεί πως μέσα στα χωριά όλα τα πληρώματα θα περνάνε χωρίς να έχουν προηγούμενη αίσθηση του δρόμου, αφού στις αναγνωρίσεις όλοι πάνε με μέγιστη 30 χαω.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μάλλον θα καταλήξω σε κάποιο σημείο γύρω απο το χωριό Λίμνες όπως το είχα σχεδιάσει και απο την αρχή.
-
Επειδη οι συνταξιδιωτες μου φετος θα ειναι πρωταρηδες και ολιγον φλωροι, διαλεξα καποια σημεια κοντα σε προσβασεις. Εχουμε και λεμε.
- Αγιονορι 1 : τα 2 κατηφορικα πεταλα πριν μπουμε στο χωριο Λιμνες. Η επιλογη θα γινει επι τοπου, θα διαλεξω οποιο εχει πιο δυνατο φρεναρισμα και καλυτερη τοποθετηση. Παρκινγκ στην ακρη του χωριου και ελαχιστο περπατημα.
- Αγιος Ιωαννης 2 : η ευθεια με το σπασιμο 650 μετρα μετα την προσβαση 2 στο χωριο Ρυτο.
Για τη χωματινη μερα διαλεξα ενα εντελως χαλαρο προγραμμα με μονο Κινετα 2 και συγκεκριμενα το S-ακι 550 μετρα πριν την προσβαση 1.
-
ποια απο τα 4 σημεια θεασης προτεινετε? ( το 'κακο' στη προσβαση δεν ειναι προβλημα - ισα ισα θα ελεγα...) ή καποια αλλα για την 'κιννετα'?
Μου προταθηκε η 'βαρελα' που αν δε κανω λαθος ειναι το σημειο 2 απο οπου και δεν 'κλεινεσαι'
-
παιδια καλημερα .Παιζει να δω πανω απο 2 ειδικες την πρωτη μερα; ή χλωμο; με αυτοκινητο παντα
-
Ο χρήστης w110finback stro έγραψε:
παιδια καλημερα .Παιζει να δω πανω απο 2 ειδικες την πρωτη μερα; ή χλωμο; με αυτοκινητο πανταTo πιο εύκολο 'παιχνίδι' είναι αυτό που ρωτάς.
Πας σε μία ε.δ. Την βλέπεις την πρώτη φορά, περπατάς 300 μέτρα και την βλέπεις από άλλο σημείο την δεύτερη φορά. -
Λωρη σε παρακαλω καντο πιο συγκεκριμενο δηλαδη να παω που και να δω τι (θελω να δω αν γινεται πανω απο 2 ειδικες την πρωτη ημερα)
-
παιδια καλημερα .Παιζει να δω πανω απο 2 ειδικες την πρωτη μερα; ή χλωμο; με αυτοκινητο πανταΓίνεται, αν δεις μόνο τους ξένους παρκάροντας στην Κλένια και μετά πας εκκίνηση Ψάρι, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τα πρώτα χλμ. στο Ψάρι δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο.
-
Λωρη σε παρακαλω καντο πιο συγκεκριμενο δηλαδη να παω που και να δω τι (θελω να δω αν γινεται πανω απο 2 ειδικες την πρωτη ημερα)Εάν πας από την πρόσβαση στο χωριό Αη Γιάννης, και δεις το πρώτο σκέλος, εύκολα κάθεστε και τρώτε στο χωριό και βλέπετε το δεύτερο σκέλος σε άλλο σημείο του χωριού.
Φιλικά,
'el-em'
-
Ρε παιδιά ο άνθρωπος ρωτάει 'ΠΑΝΩ από 2 ειδικές' δηλαδή 3, 4, 5...
ERC Ακρόπολις 2014 - προσβάσεις θεατών