-
να τρολλάρω λίγο λέγοντας ότι το qq έχει γίνει πια ψιλοσούπα?
καλό δεν λέω αλλά σε κάθε γωνία βλέπεις κι από ένα -
Όντως έχει βρωμίσει ο τόπος από το προηγούμενο. Το καινούριο δε νομίζω ότι θα κάνει ανάλογες πωλήσεις στην Ελλάδα.
-
σχεδιαστικά το καινούργιο είναι πιο όμορφο στο μάτι μου πάντως.καλά θα πάει άλλα και γω δεν το βλέπω να έχει τα νούμερα του απερχόμενου
-
Το νέο δεν θα κανει τα νούμερα του παλιού γιατι όσοι το 2008 έδιναν 25.000 για να πάρουν ενα αμάξι αντιστοιχούν σε όσους τωρα μπορούν να δώσουν 45.000! Τόση ειναι η πτωςη αγοραστικής δύναμης μεταξυ 2008 2014! Πόσοι μπορούν σημερα να διαθέσουν 45 χιλιαρικα για αμάξι?
-
Κάτι που μου τη δίνει εμένα με το qq που θέλω 4Χ4 είναι οτι αν υπάρχει νορμαλ ταβάνι στα λεφτά (ελλάδα είμαστε) κάποιος που έχει πάρει το energy diesel 1.6 4χ4 έδωσε κοντα στα 25κ και έχει 16αρες ατσαλινες, ούτε ομίχλης, μέσα φτώχια-ουτε το υποβραχιόνιο δεν ανοίγει να έχει αποθηκευτικό χώρο κλπ και το βάζεις διπλα σε ενα βενζινοκινητο 2Χ4 accenta con 1.2 (δηλαδή κλάιν) που παίρνει ο άλλος με 5 χιλιαρικα κάτω και το 2ο φαίνεται πολύ καλύτερο και έχει ένα κάρο extra ενώ δε πάει βήμα μηχανολογικά μπροστά στο 1ο...
Προσωπική άποψη, άλλος μπορει να θεωρεί οτι καλό ειναι να σου δίνει ευρεία γκαμα, απλά για μενα αδικείται αυτός που έδωσε τα 25 στην συγκεκριμενη περίπτωση. Αν κανείς ψάχνει 2Χ4 και δεν τον νοιάζει το καύσιμο τότε αλλάζει βεβαια.
Και όντως σχεδιαστικά είναι πιο όμορφο το νέο qq. Αν κάποιος δεν καίγεται είναι καλό να περιμένει. Και πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι έτσι να μη μας κάνουν ότι θέλουν. Δε κατεβάζεις την (πολύ υψηλη για τα ελληνικά δεδομένα) τιμή? Δεν αγοράζω! Αν πανε όλοι με το που βγαίνει το κάθε qq ή scross ή οτιδήποτε και το παραγγέλνουν αμέσως τότε δε θα αλλάξουν ποτέ οι εταιρίες, μια ζωή θα μας γδύνουν -
Φίλε Alatar δεν νομιζω να υπαρχει καποια αδικία! Τα έχουν ζυγισμένα τα πραγματα στην τιμολογιακή πολιτική θες τον κορυφαίο κινητήρα του μοντέλου ? θα τον πληρώσεις και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα καλούδια άνεσης πολυτελείας θα το πάρεις σε μια ανταγωνιστική σχετικα τιμη. Θες και και καλούδια και κινητήρα? θα τα σκασεις! Θες καλούδια δεν σε ενδιαφέρει ο κινητήρας και τόσο η ενεργητική ασφαλεια εχεις τηνς λυση του 1.5 ή της βενζίνης 1.2 ! Υπαρχουν για όλους επιλογές!
Πάντως μην περιμένεις να αγοράσεις οταν θα πέσει η τιμη για δυο λόγους. Θα πρεπει να περιμένεις καμια ....4ετια! Πρόκειται για πολυ εμπορικό μοντέλο το οποίο δεν στερείται πωλήσεων. Και το δεύτερο και σημαντικότερο, το qq στην ελλαδα ειναι το φθηνότερο ίσως της Ευρώπης! Εχεις δει τις τιμες σε Αγγλία Γερμανία? απλα εδω λόγω της οικονομικού βιασμού που ασκεί στην τσέπη σου η κυβέρνηση σου φαίνεται παλι πολυ δύσκολο να το πάρεις παρότι εχεις την καλυτερη τιμη! Και πως διαφορετικά οταν ο μέσος μισθός στην ελλαδα εχει παει κατω απο τα 1300 οταν σε Αγγλία Γερμανία ειναι πάνω απο 2000.Και εγω ετσι προβληματιζομουν μεταξυ άνεσης εμφάνισης και κινητήρα μια πήγαινα στον κινητήρα μια στην άνεση και τελικα συμβυβαζομαι μάλλον με μια λυση που τα εχει ολα και ποιο οικονομικά απο το qq το scross gl+. Εχει και δυνατό κινητήρα, οκ λίγο κατω απο τν 1.6 του qq αλλα ποιο οικονομικο χωρις να υστερεί πολυ , αλλα πολυ πάνω απο τον 1.5. Χάνω λίγο σε εμφάνιση , αλλα έχω τα καλούδια της acenta έκδοσης και παραπάνω όντας φθηνότερο απο την απλη έκδοση του 1.5! Εντάξει να μου πεις οτι σκας τα 26.5 που θελει το 1.6 acenta con να σου πω ναι δεν συγκρίνεται σε τπτ με το scross καθως του ριχνει πλέον παντού! Όμως δίνεις και σχεδόν 7 χιλιαρικα παραπάνω. Και αν ειναι να φτάσεις στα 27 γιατι δεν τα δίνεις σε μια πριουμια έστω ξεβρακωτη να την μπεις και στο μάτι του γείτονα, οτι πήρες αυτοκίνητο με lifestyle! Ετσι δεν κάνουν οι περισσότεροι οταν φτάνουν να ξεπεράσουν το όριο των 25; Πανε στην επιλογη που θα καμαρώνει και η ...μαμα και θα ζηλεύει ο γείτονας!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Και εγω ετσι προβληματιζομουν μεταξυ άνεσης εμφάνισης και κινητήρα μια πήγαινα στον κινητήρα μια στην άνεση και τελικα συμβυβαζομαι μάλλον με μια λυση που τα εχει ολα και ποιο οικονομικά απο το qq το scross gl+. Εχει και δυνατό κινητήρα, οκ λίγο κατω απο τν 1.6 του qq αλλα ποιο οικονομικο χωρις να υστερεί πολυ , αλλα πολυ πάνω απο τον 1.5. Χάνω λίγο σε εμφάνιση , αλλα έχω τα καλούδια της acenta έκδοσης και παραπάνω όντας φθηνότερο απο την απλη έκδοση του 1.5!!Τkin73 εγινες κατοχος του sx4 s-cross?
-
Ο χρήστης panos13 έγραψε:
Και εγω ετσι προβληματιζομουν μεταξυ άνεσης εμφάνισης και κινητήρα μια πήγαινα στον κινητήρα μια στην άνεση και τελικα συμβυβαζομαι μάλλον με μια λυση που τα εχει ολα και ποιο οικονομικά απο το qq το scross gl+. Εχει και δυνατό κινητήρα, οκ λίγο κατω απο τν 1.6 του qq αλλα ποιο οικονομικο χωρις να υστερεί πολυ , αλλα πολυ πάνω απο τον 1.5. Χάνω λίγο σε εμφάνιση , αλλα έχω τα καλούδια της acenta έκδοσης και παραπάνω όντας φθηνότερο απο την απλη έκδοση του 1.5!!
Τkin73 εγινες κατοχος του sx4 s-cross?
Οχι αλλα προς τα εκει πάω
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Οχι αλλα προς τα εκει πάωΕχεις παρει προσφορες?
-
Οχι αλλα προς τα εκει πάω
Εχεις παρει προσφορες?
Ναι φυσικα
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ναι φυσικαΔεν γνωριζω απο που εισαι..απλα θα ηθελα να μου πεις αν γινεται..τι προσφορα σου εδωσε η suzuki για το s-cross gl+ 2X4? Πληροφοριακα ρωταω οταν παω να παρω μην με κοιταζουν σαν θυμα..και αν με συμφερει να κατεβω να το παρω απο αστικο κεντρο...
-
Ναι φυσικα
Δεν γνωριζω απο που εισαι..απλα θα ηθελα να μου πεις αν γινεται..τι προσφορα σου εδωσε η suzuki για το s-cross gl+ 2X4? Πληροφοριακα ρωταω οταν παω να παρω μην με κοιταζουν σαν θυμα..και αν με συμφερει να κατεβω να το παρω απο αστικο κεντρο...
Εχεις πμ για να μην γινεται διαφήμιση.
-
-
Ο χρήστης dolomites έγραψε:
μια που ο λόγος για διαφήμιση
The SX4 S-Cross Dancing On Ice TV AdvertΠες μας φιλε πως παει η συνυπαρξη με το suzuki? έχεις κανα θεματάκι? έχεις παρατηρήσει κάποιον αεροδυναμικό θορυβο σε κάποια ταχύτητα? η μεση κατανάλωση κρατιέται κάτω από τα 5.5 λτ?
-
Ευτυχώς όλα μια χαρά
Πλησιάζω τα 4000χλμ και το Νο1 που είμαι ευχαριστημένος είναι η κατανάλωση.
Επειδή μου είναι βολικό σημειώνω στο κινητό (στην απλή εφαρμογούλα ctn car) χιλιόμετρα,κόστος, λίτρα
μου βγάζει κατανάλωση μέχρι τώρα στα 5.1L/100Km ενώ αν θες να το πας οικονομικά πάει πάρα πολύ καλά.
Παράδειγμα διαδρομή Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσα όταν ακολούθησα την πρόταση του ταμπλό (οχι πάντα) για τις αλλαγές ταχυτήτων μου έβγαλε... 4.1!!! ενώ άλλη φορά που πάντα κρατούσα παραπάνω την ταχύτητα μου έβγαλε 4.5!
Έχω μια μικρή υποψία ότι ίσως κλέβει ο υπολογιστής αλλά άντε βαριά να προσθέσεις 0.2-0.3L παραπάνω από αυτό που βλέπεις.
Όπως και να έχει ο 1ος στόχος (οικονομία καυσίμου) επετεύχθη.
Ο 2ο στόχος ήταν οι άνετοι χώροι και η άνετη οδήγηση.
Και εκεί ήμαστε τέλεια. Έχω κατεβάσει μόνιμα στο πορτ μπαγκαζ αυτό με τον 2πλο πάτο που έχει.
Ενώ όταν χρειάστηκε να βάλω το ποδήλατο του μικρού χώρεσε πολύ άνετα κάνοντας και χρήση οτι τα πίσω καθίσματα έχουν ένα κλικ που τα κάνει πιο κάθετα αλλα κερδίζεις κάπου 5εκ.
Στην οδήγηση αφού ξέρω πως η μηχανή πάει άνετα το βάρος του αυτοκινήτου, είμαι και εγώ άνετος και το ευχαριστιέμαι.Από θόρυβο που λες έχω προσέξει κάποιες φορές που δεν μου μοιάζει αεροδυναμικός θόρυβος αλλά της μηχανής (ή συνδυασμός; ) .Μια αίσθηση σαν να ''συντονίζει'' κάπως. Αυτό συνήθως όταν δεν έχω σωστή ταχύτητα ή σε άσχετες στιγμές πχ με ταχύτητες 110-130χαω. Δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα γιατί συμβαίνει λίγες φορές και δεν με ενόχλησε. Θα το προσέξω όμως καλύτερα και θα σου πω.
Μια λεπτομέρεια που με ενόχλησε (ίσως άλλος βέβαια να μη δώσει σημασία) είναι ότι όταν κοιτάς τον καθρέφτη δεξιά και αριστερά βλέπεις την αντανάκλαση στο τζάμι από το ασημί περίγραμμα των αεραγωγών! Απορώ δεν το πρόσεξαν; Ακόμα δεν το συνήθισα.
Επίσης με την 1η ευκαιρία θα βάλω καλύτερους ποιοτικά υαλοκαθαριστήρες
όπως και ένα κλικ μεγαλύτερη διάσταση ελαστικών. Έφυγε ο αρχικός φόβος για τις λακκούβες αλλά όσο ναναι Ελληνικοί δρόμοι είναι αυτοί.
Η αγορά έγινε τόσο συνειδητά και με καλό vfm που αυτό που θα με χαλάσει είναι να βγάζει φτου-φτου μηχανικά προβλήματα κλπ που όμως από την suzuki δεν το περιμένω. -
Πολυ ενθαρυντικα τα σχόλια σχετικά με την κατανάλωση!!! Αν πεφτει στο 4.1 οταν ακολουθεις τις οδηγίες αλλαγων μιλαμε για πολυ καλη δουλεια!
-
Η πλοήγηση στην οθονη πολλαπλών ενδείξεων γινεται απο τα χειριστήρια του τιμονιού ? δεν αναφέρομαι στο joystick του 4x4.
Το ειδα σε βιντεο . Δυστυχώς γινεται απο το κλασικό κουμπί του καντράν....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Η πλοήγηση στην οθονη πολλαπλών ενδείξεων γινεται απο τα χειριστήρια του τιμονιού ? δεν αναφέρομαι στο joystick του 4x4.Το ειδα σε βιντεο . Δυστυχώς γινεται απο το κλασικό κουμπί του καντράν....
Nαι αν συμβαινει αυτο ειναι στα .. να βαζεις συνεχεια τα χερια σου διπλα η ακομη και μεσα απο το τιμονι...δεν ειναι μονο σπαστικο αλλα και επικίνδυνο...
-
Η πλοήγηση στην οθονη πολλαπλών ενδείξεων γινεται απο τα χειριστήρια του τιμονιού ? δεν αναφέρομαι στο joystick του 4x4.
Το ειδα σε βιντεο . Δυστυχώς γινεται απο το κλασικό κουμπί του καντράν....
Nαι αν συμβαινει αυτο ειναι στα .. να βαζεις συνεχεια τα χερια σου διπλα η ακομη και μεσα απο το τιμονι...δεν ειναι μονο σπαστικο αλλα και επικίνδυνο...
επικινδυνο δεν θα το ελεγα , το κάνεις με το δεξι χερί εννοείται εξω απο το τιμονι, αλλα οτι χανει σε χρηστικοτητα πολυ είναι γεγονός. Αντιστοιχα στο qq ολες τις λειτουργειες της οθονης τις χειριζεσαι πολυ πρακτικά από χειριστηριο στα αριστερα του τιμονιου με το ιδιο κουμπι πανω-κατω και οκ. Και να πω οτι αυτο ειναι θεμα κοστους? μαλλον αδιαφορια μου δείχνει. Εχεις που εχεις χειριστηρια στο τιμονι βαλε και τον χειρισμο της οθονης εκει να εισαι ωραιος...
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
επικινδυνο δεν θα το ελεγα , το κάνεις με το δεξι χερί εννοείται εξω απο το τιμονι, αλλα οτι χανει σε χρηστικοτητα πολυ είναι γεγονός. Αντιστοιχα στο qq ολες τις λειτουργειες της οθονης τις χειριζεσαι πολυ πρακτικά από χειριστηριο στα αριστερα του τιμονιου με το ιδιο κουμπι πανω-κατω και οκ. Και να πω οτι αυτο ειναι θεμα κοστους? μαλλον αδιαφορια μου δείχνει. Εχεις που εχεις χειριστηρια στο τιμονι βαλε και τον χειρισμο της οθονης εκει να εισαι ωραιος...Ενω ελεγα βρεθηκε ενα αυτοκινητο να τα εχει ολα...και σε τιμη που συμφερει...και τωρα ερχεται αυτο..και σε ψιλοξενερωνει...και αρχιζεις παλι τις σκεψεις..
Νissan Qashqai new ή Suzuki SX4 S-Cross (4x4)