-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Και ποιος το αγορασε αυτο το αμαξι με τοσα ''κουσουρια''? Και σε τι τιμη?
Το rx8 δεν καιει λαδια...το λαδι ειναι απαραιτητο συστατικο για τη λειτουργια του βανκελ. 10 χρονια μετα και δεν το χεις συνειδητοποιησει ακομα?φιλε το παλικαρι δεν το ξερω πολυ καλα ηταν σε μια παρεα και σε καποια φαση πιασαμε κουβεντα για οχηματα και μας περιεγραψε την εμπειρια του με το συγκεκριμενο μοντελο (ο τυπος εχει λεφτα) και οπως καταλαβαινεις ηθελε ενα αμαξι να κανει την καυλα του, ιδεα δεν εχω απο που και ποσο το ξεσικωσε το μονο που θυμαμαι ειναι οτι το πουλησε κοντα 6000αρικα ενω το ειχε στη κατοχη του κανα 2 χρονια.
Και το λαδι ειναι συμαντικο για καθε μοτερ και σαφως ολα τα αμαξια τσιμπανε και λιγο, αυτουνου του ετρωγε πανω απο το φυσιολογικο για το αμαξι και οκ φροντιζε να συμπληρωνει εγκαιρα αλλα τι προκειμενου να παρει το μοτερ στα χερια προτιμησε να το πουλησει.Οπως πολυ σωστα ανεφερε καποιος παραπανω ''το rx-8 ειναι η γκομενα που την εχεις για να κανεις την καυλα σου και θα εκμεταλευεσαι τις υψηλες της επιδοσεις αλλα ξερεις οτι δε θα την εχεις για παντα''
αν το παμε απο μερια επιδοσεων το αμαξι ειναι αστερι για την κατηγορια του αλλα εμενα με νοιαζει και η αξιοπιστια.
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
αυτουνου του ετρωγε πανω απο το φυσιολογικο για το αμαξι και οκ φροντιζε να συμπληρωνει εγκαιρα αλλα τι προκειμενου να παρει το μοτερ στα χερια προτιμησε να το πουλησει.Ξέρεις πόσο είναι το φυσιολογικό του RX8?
-
αν αυριο μου χαλασει καποιο εξαρτημα ή θα περιμενω απο το net το ποτε θα μου ερθει ή θα πρεπει να το εχω καβαντζα (σε ταξιδι ποσο χωρο απο το πορτ μπαγκαζ να υπολογιζω?) ή θα μου πιασουν τον ποπο αν το αγορασω απο Ελλαδα γιατι θελω το αυτοκινητο μου να μπορω να το δουλευω καθε μερα?
ποσα χιλιομετρα εχει το δικο σου?[/quote]
Τα ανταλακτικα απο net, υπάρχουν σε αρκετους εισαγωγείς και στην Ελλάδα. Προσφατα άλλαξα μπουζοκαλώδια και ηταν ετοιμοπαράδοτα. Το αυτοκίνητο έχει 140000 χλμ, καίει 95αρα και εχει τέλη 135ευρο. -
To μοτέρ του RX8 βγάζει πολλά περισσότερα χλμ αν μπαίνει μόνο το λάδι της Mazda που είναι για το μοτέρ αυτό, ο λόγος είναι τα μαχαίρια του ρότορα, που αν δεν είναι το κατάλληλο ( όχι συνθετικό ) λάδι σπάνε.
-
Κάτι σαν κι αυτό δεν κάνει; Μάλλον θα είναι μόνο για την ιαπωνικά αγορά...
Είναι αλήθεια επίσης ότι αν το πηγαίνεις συνέχεια με λίγες στροφές του κάνεις κακό;
Θέλει δηλαδή καθημερινά το ξέσκισμά του; -
Υπάρχουν στην Ελλάδα, ακόμα καλύτερα Ιαπωνικά λάδια(idemitsu). Εχει παρατηρηθεί στον wankel αλλά και σε αλλους πολύστροφους κινητήρες σε σχετικά forum(honda, tfsi,tsi fiat), καλλίτερη λειτουργία και λιγότερες επικαθίσεις, μετα απο συχνα ανοίγματα σε ψηλές στροφές. Αν θυμάμαι, υπάρχει σχετικό video στο youtube, με κινητήρα 2λτ tsi.
-
Δε διαφωνώ ότι βοηθά αλλά οι tsi/tfsi/κτλ στην πλειοψηφία τους μόνο πολύστροφοι δεν είναι. Μερικοί από αυτούς έχουν σχεδόν χαρακτηριστικά diesel Ο πιο χαρακτηριστικός ο 1.8tfsi με τα 120 άλογα που έμπαινε στο Α4 είχε max power κάπου κοντά στις 4000 στροφές αν θυμάμαι σωστά. Και δεν είναι ο μόνος. Ο 122tsi ψοφάει στις 5000. Μόνο οι twincharger πηγαίνουν άνετα κοντά στις 6000 στροφές αλλά και πάλι δεν τα λες πολύστροφα.
Το πρόβλημα σε αυτούς τους κινητήρες είναι ο άμεσος ψεκασμός και βοηθά να τους λειτουργείς ψηλά (πχ 4000-4500) στροφές για εύλογα χρονικά διαστήματα (και με φορτίο αν γίνεται) ώστε να φεύγουν/καίγονται οι επικαθίσεις (στον βαθμό που είναι εφικτό) από τις βαλβίδες εισαγωγής.
-
Ευχαριστώ παιδιά....
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
αυτουνου του ετρωγε πανω απο το φυσιολογικο για το αμαξι και οκ φροντιζε να συμπληρωνει εγκαιρα αλλα τι προκειμενου να παρει το μοτερ στα χερια προτιμησε να το πουλησει.
Ξέρεις πόσο είναι το φυσιολογικό του RX8?
εγω οχι αυτος το ηξερε.
Mazda RX-8 Συντήρηση