-
Εχω ενα ford fiesta 1250 k.e 80 ιππους χρονολογια 2007 και θελω να το βελτιωσω να παει δηλαδη στους 100 ιππους αν γινεται.
Παρολα αυτα εγω ειμαι λιγο ασχετος με βελτιωσεις δηλαδη ενταξει γνωριζω πως το αρχικο σταδιο ειναι ενα προγραμμα,φιλτροχοανη και εξατμιση αλλα επειδη ειμαι ασχετος εχω καποιες ερωτησεις να σας θεσω.-Που πρεπει να στηλω το αμαξι για να μου βαλουν προγραμμα?
-Το προγραμμα, την φιλτροχοανη και την εξατμιση πρεπει να τα αγορασω απο πριν ή μου τα βαζουν στο συνεργειο ή οπου δηποτε αλλου πρεπει να παω για να τοποθετηθουν?
-Ποσες ημερα διαρκει η τοποθετηση ολων των παραπανω?
-Ποσο περιπου κοστιζουν αν ξερεται?
-Υπαρχουν οικονομικες λυσεις σε τετοια θεματα?Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις
-
Εχω ενα ford fiesta 1250 k.e 80 ιππους χρονολογια 2007 και θελω να το βελτιωσω να παει δηλαδη στους 100 ιππους αν γινεται.
Παρολα αυτα εγω ειμαι λιγο ασχετος με βελτιωσεις δηλαδη ενταξει γνωριζω πως το αρχικο σταδιο ειναι ενα προγραμμα,φιλτροχοανη και εξατμιση αλλα επειδη ειμαι ασχετος εχω καποιες ερωτησεις να σας θεσω.-Που πρεπει να στηλω το αμαξι για να μου βαλουν προγραμμα?
-Το προγραμμα, την φιλτροχοανη και την εξατμιση πρεπει να τα αγορασω απο πριν ή μου τα βαζουν στο συνεργειο ή οπου δηποτε αλλου πρεπει να παω για να τοποθετηθουν?
-
-
πλακα μας κανεις ρε ψηλε;
-
100 αλογα με φιλτρο προγραμμα και εξατμιση δεν παει με τιποτα το αυτοκινητο,μπορει ομως να ρυθμιστει με εμφαση τη ροπη στις χαμηλομεσαιες και να καταλαβεις διαφορα στο αυτοκινητο αλλιως αν τα παρεις ψηλα θα σου φανει χειροτερο το αυτοκινητο.
Γνωμη μου,βαλε καλα ζαντολαστιχα και αμορτισερ και θα δεις πολυ μεγαλυτερη διαφορα στις επιδοσεις και στην ασφαλεια σου με τα ιδια χρηματα.
Στο δικο μου αυτοκινητο μετα απο φιλτρο και εξατμιση ειδα ελαχιστη διαφορα,αλλα μετα απο την ρυθμιζομενη που εβαλα η διαφορα ηταν η μερα με τη νυχτα.Μεχρι και οικονομια στο καυσιμο εκανα.
Για αυτο αν θες κατι πιο γρηγορο η βρες κατι αλλο η μην κανεις τιποτα απο αυτα που λες. -
αφου υπαρχουν παρα πολλα ατομα στο forum που λενε οτι μπορεις να παρεις και παραπανω απο τοσα αλογα.
Ωστοσο δεν με ενδιαφερει τοσο να φτασει τα 100 εχετε στο μυαλο σας ποσα μπορει να φτασει ή ετσω να εχει καποια διαφορα? -
Duratec ειναι αυτος ο κινητηρας ετσι?
Δε ξερω ακριβως τι μπορεις να κανεις στον 1.250, αλλα στα 1.400ρια focus κανανε τα εξης. Βαζανε πραγματα απο το 1.600.Πολλαπλη εισαγωγη, πεταλουδα και εκκεντροφορους. Αμα βρεις αυτα τα πραγματα απο 1600 θα παρεις μια ανασα στο αμαξι. Επισης καλυτερα να ψαχτεις στο club ford hellas, ολο και καποιος θα ξερει!
-
ειναι fiesta oxi focus.Δηλαδη μπορω να το παω το αμαξι στη ford και να ζητησω να μου βαλουν προγραμμα απο το 1600αρι ε?
Για αρχη δεν μπορω να βαλω φιλτρο, εξατμιση και προγραμμα απο το 1600? Τωρα ως αναφορα το φιλτρο απο που μπορω να αγορασω και να ξερω πως θα μπαινει στο αμαξι?Δεν θελω τιποτα τρομερο και σε συνδιασμο με ζαντολαστιχα και ρυθμιζομενες αναρτησεις που ανεφερε παναπανω το παιδι να πηγαινει λιγο καλυτερα.
-
Δε σου ειπα να ακολουθησεις και να βαλεις πραγματα απο focus, αλλα πραγματα απο fiesta. Προσωπικα προγραμμα ford για ems απο 1600 δε νομιζω πως γινεται να μπει στο δικο σου αυτοκινητο.
Η γνωμη μου ειναι.
Αλλαξε εκεντροφορους με αυτους του 1600, πολλαπλη εισαγωγη (μπορει να μπαινει και απο το puma οπως και η πεταλουδα), και νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ενα απο αυτα http://www.mybluefin.co.uk/search?make= ... riant=2305 . Ειναι επαναπρογραμματισμος του εγκεφαλου με αντιστοιχα της bluefin.Το αμαξι σου ειναι facelift η οχι?
-
Λοιπόν....
Παίρνουμε αυτό
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3878306/Αφαιρούμε αυτό
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4158256/Και έχουμε γρήγορα, αξιόπιστα και φθηνά αναβάθμιση σε φρένα αναρτήσεις και φυσικά κινητήρα. Όσα αναφέρθηκαν πέρι ρυθμιζόμενων αναρτήσεων, ζαντολάστιχων, και εκκεντροφόρων σε fiesta 1.25 εξαετίας, ασχολίαστα.
-
Αλλιως βρισκει ενα τρακαρισμενο 1600 και το κανεις τραμπα
-
οπότε του προτείνεις αντί να βάλει από 0 - 500 Ε από την τσέπη του, να βάλει 1200 + τα εργατικά + την ταλαιπωρία + τα κερατιάτικα από τις μαλακίες του μαστρο Μήτσου που θα κάνει την τράμπα ;;; Am I missing something here?
-
Το αμαξι μπορει να το πηρε καινουριο ο ανθρωπος. Εγω προσωπικα αμα ηθελα παραπανω αλογα, θα προχωρουσα σε μετατροπη παρα να βαλω πραγματα η να αγορασω αλλο αυτοκινητο το οποιο δε ξερω τι εχει γινει απανω του.
-
ενταξει δεν ειναι και το πιο ευκολα να αγοραζεις αμαξι τωρα και ακριβως το ιδιο μοντελο......
κατι ευκολο και για γρηγορο για παραπανω αλογακια δεν γινεται? Ετσι και αλλιως σε 1-2 χρονια μπορει να παω για αλλο.
Ετσι για να κανω την πλακα μου περισσοτερο.Μπορω να βαλω και κανα ζαντολαστιχο και ρυθμιζομενες αναρτησεις γιατι δεν θα πανε χαμενα διοτι δεν θα πωλειθει συντομα και θα παει στον αδερφο μου αργοτερα. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Το αμαξι μπορει να το πηρε καινουριο ο ανθρωπος. Εγω προσωπικα αμα ηθελα παραπανω αλογα, θα προχωρουσα σε μετατροπη παρα να βαλω πραγματα η να αγορασω αλλο αυτοκινητο το οποιο δε ξερω τι εχει γινει απανω του.Ρε παιδιά μας δουλεύετε.....; Μιλάμε για μετατροπή σε ατμοσφαιρικό 1200άρι φιέστα εξαετίας....;
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
Το αμαξι μπορει να το πηρε καινουριο ο ανθρωπος. Εγω προσωπικα αμα ηθελα παραπανω αλογα, θα προχωρουσα σε μετατροπη παρα να βαλω πραγματα η να αγορασω αλλο αυτοκινητο το οποιο δε ξερω τι εχει γινει απανω του.
Ρε παιδιά μας δουλεύετε.....; Μιλάμε για μετατροπή σε ατμοσφαιρικό 1200άρι φιέστα εξαετίας....;
Ας κανει οτι θελει ο ανθρωπος ολοι ξερουμε πως ειναι χαζο στην ουσια να φτιαξεις ενα ατμοσφαιαρικο.
-
Ένα ελεύθερο φίλτρο ΚΝ βάλε φίλε, ίσως κι ένα διαφορετικό τελικό (όχι κανα ελευθέρας, αυτό μπορεί και να κόψει, δες από fiesta 1.4-1.6 καλύτερα) και με καμια 100-130αρια ευρώ θα έχεις σίγουρα καλύτερο ήχο και ίσως και 2-3 άλογα παραπάνω στα ψηλά.
Ουσιαστική διαφορά δεν θα δεις, αλλά θα έχεις την αίσθηση ότι οδηγάς πιο δυνατό αμάξι.Οτιδήποτε άλλο και να κάνεις είναι πέταμα χρημάτων κατα τη γνώμη μου.
-
Απο προγραμμα τι λες φιλε μου να βαλω τιποτα?
Τωρα ως αναφορα την εξατμιση για να δωσει κατι πρεπει να αλλαχτει ολη προφανως ε? Οι χειροποιητες ειναι καλες?
Παντως το 1.4 με το 1.2 δεν εχουν σχεδον καμια διαφορα αφου βγαζουν τα ιδια αλογα -
Πρόγραμμα για κανένα λόγο. Εντελώς πεταμένα λεφτά.
Για εξάτμιση, αν την αλλάξεις όλη θες πολύ χρήμα και ζήτημα αν θα πάρεις 4-5 άλογα.
Μόνο τελικό σου προτείνω να αλλάξεις, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και, αν το εργοστασιακό είναι 'σφιγμένο', ίσως πάρεις και κανα 2 άλογα στα ψηλά όπως είπα.
Στο 1.4 207 μου έχω βάλει τελικό από 207 rallye και αυτή τη μικρή διαφορά που λέω την είδα.Οι αλλαγές που σου προτείνω θα σου δώσουν σίγουρα καλύτερο ήχο πάντως, όχι καγκούρικο αλλά πιο μπάσο και ίσως ελάχιστα άλογα και κανα κιλό ροπής.
Ο βασικός λόγος όμως είναι ότι κοστίζουν αρκετά λίγο (κανα 60αρι το ΚΝ και καμια 70-80ρια ευρώ μτχ τελικό από 1600αρι με τοποθέτηση), οπότε και μόνο για τον ήχο τα λεφτά δεν θα πάνε πεταμένα. Αν πάρεις και λίγο ακόμα καλύτερα.Οτιδήποτε άλλο είναι εντελώς πέταμα χρημάτων κατα τη γνώμη μου.
Να κάνεις ΦΠΕ και να σου κοστίσει 600+ ευρώ για να πάρεις (που δεν το κόβω) 5 άλογα είναι ξεκάθαρα τρέλα για ένα τέτοιο αμάξι.
Από εκεί και πέρα είναι επιλογή σου. -
100 αλογα θες τοσο απλα?
Με κανενα χιλιαρικο+ βαζεις συνολικα ολοσωμη εξατμιση με αλλο καταλυτη πιο ελευθερο,, καμια φιλτροχοανη και καποιον ΑΝ βρεις να σου πειραξει την χαρτογραφηση..πανω απο 5-8 αλογα συνολο δεν θα πας. Ηχο θα αποκτησεις ωραιο. Μεχρι εκει.
Αν τα διαθετεις προχωρα να δουλεψουν τα μαγαζια.
Βελτιωση Ford fiesta 1.2