-
Ο χρήστης sakisart έγραψε:
Το οτι κάνει 0-100 σε 13 sec δε σημαίνει πως το αυτοκίνητο δεν ικανοποιεί. Ο λόγος που κάνει τέτοια νούμερα είναι το βάρος του και το φίμωμα στα σύγχρονα βενζινοκίνητα που τους κόβει απο τη ζωντάνια ψηλά. Τα 100 άλογα όμως παραμένουν και κάποια στιγμή θα τα βγάλει, όπως και να το κάνεις δεν είναι λίγα. Για μένα το αμάξι αξίζει. Αργό δεν θα το πείς ποτέ, είμαι σίγουρος γι αυτό και αυτό θα το διαπιστώσεις εν κινήσει με όλες τις ταχύτητες στο κιβώτιο. Τα 13 sec σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο δεν έχουν καμια σχέση με τα 13 sec αυτοκινήτου 15 ετίας που ειπώθηκε παραπάνω. Τα σύγχρονα είναι πολυ πιο δυνατά και πολυ πιο άνετα στο μεγαλύτερο φάσμα οδήγησης και κυρίως στα ταξίδια, όπου διατηρούν υψηλές ταχύτητες χωρίς πρόβλημα λόγο της μεγάλης ιπποδύναμης αλλά και της απλωμένης ροπής και φυσικά τα κλάσεις ανώτερα κιβώτια σε σχέση με τα παλαιά. Επαναλαμβάνω μην πεφτεις στη παγίδα του 0-100. Με ένα τραγικό γιαπωνέζικο κιβώτιο 20ετίας λόγω πρώτης και δευτέρας στο Θεό έπιανες κορυφαίο 0-100. μετά όμως???
το 0-100 σε 13'' ειναι το ιδιο απο τοτε που ενα αυτοκινητο το εκανε σε 13''!!!!!
ετσι απλα....Και επειδή τυγχάνει να έχω το sunny με τα 87ps που κάνει 0-100 σε 12.8 και έχει τελική 170 θα σου πω οτι τέτοιες επιδόσεις τη σήμερον ημέρα είναι απλά τραγικές.. Ναι μεν θα είναι πιο αθόρυβο, άνετο, καλύτερη ποιότητα κύλισης, αλλά το σύρσιμο είναι σύρσιμο. Και το δικό μου αμάξι ζυγίζει το πολύ 1000 kg. Για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους τέτοια ιπποδύναμη 100ps σε ένα αμάξωμα των 1200? κιλών είναι απαρχαιωμένη και αρκετές φορές επικίνδυνη. Καλά τα πλεονεκτήματα των ιαπωνικών (20 έτη το έχω το sunny), αλλά οι κινητήρες αυτοί χρήζουν άμεσης απόσυρσης....
Το sunny θα καίει τα άντερα του φυσικά.Δεν έχω σκοπό να μπω σε αντιπαράθεση,είμαι ευχαριστημένος με το αμάξι με τα παραπάνω που ανέφερα και με την τιμή με αυτά που έχει.Είδα πάρα πολλά αμάξια με περισσότερα άλογα αλλά πολύ πλαστικούρα θορυβώδη και πολλά κακής ποιότητας υλικά,φαινότανε.Ήδη το clio που έχω 5 χρονών αμάξι,τρίζουν τα πάντα,ξέβαψαν τα χερούλια και στην κονσόλα πέταξε το χρώμα.Ποιότητα μηδεν! Τι να το κάνω που είναι γρήγορο όταν σε όλα τα άλλα υστερεί; Εξάλλου το civic δεν το πήρα για αγώνες,το πήρα για όλα τα παραπάνω που ανεφερα συν την πάρα πολύ καλή τιμή συν το είναι HONDA.Άν μ'ενδιέφερε μονο το γκάζι με ποιότητα ποιότητα θα περίμενα το νεο type-R με τα 300 άλογα.
Πάντα φιλικάΚατανάλωση για το Sunny 5,1λτ-100ΚΜ στα 90Κμη και 6,6λτ-100κμ στα 120Κμη. Σε μικτές συνθήκες να έχω κανένα 7-7,5 σε πραγματικές συνθήκες. Επομένως δεν το λες καίει τα άντερά του.
Από την άλλη ρίχνοντας μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Civic βλέπω βάρος 1200-1250 κιλά, 16αρες ζάντες, 0-100 σε 13,4 και μέση κατανάλωση 7,47λτ-100ΚΜ από το site
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2010&gearing=1&powerunit=2 και το οποίο αναφέρεται σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες κινητήρας στο δυναμόμετρο και τεστ για 4 λεπτά βάσει των γνωστών παραπλανητικών προδιαγραφών.Που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά.
Παρότι περάσαν 22 έτη οι Ιάπωνες συνεχίζουν να βγάζουν ένα 1400 κυβικών αμάξι που καίει το ίδιο και έχει τις ίδιες και αν όχι χειρότερες επιδόσεις με ένα αρχαίο κάρο (το αμάξι μου).
Όποιος υποστηρίξει οτι με τέτοιες επιδόσεις το αμάξι αυτό ειναι σπιρτόζικο και ασφαλές πάω πάσο...
Σε ουδεμία περίπτωση δε θα συγκρίνω την ποιότητα κατασκεύης, τις ανέσεις και την ασφάλεια που προσφέρει το νέο αυτό μοντέλο του 2013. Αλλά στο θέμα επιδόσεις και κατανάλωση πάσχει.
Σαν αστερίσκο θα θέσω οτι παλαιότερα ιαπωνικά 1400άρια, όπως το Ηοnda 1,4 με τα 90άλογα της δεκαετίας του 90 ή κάποια Corolla της ίδιας δεκαετίας θα είναι σαφώς καλλίτερα στο θέμα των επιδόσεων. -
Aν έκαιγε 7,5 μεικτή πίστεψε θα το είχα πετάξει.Μερικές μετρίσεις και με a/c
-
Φίλε body,επειδή είχα το ίδιο αμάξι, άνοιξε το καπώ κ στο αριστερό μέρος του καθρέπτη θα δεις το ταμπέλακι με το βαρος του αυτοκινήτου.. Θα εκπλαγείς! Ενημερωτικά είναι πολύ πάνω από τα 1000 κιλά που λες.
Έκατσα κ υπολόγισα πόσο θέλει να γίνει η απόσβεση του ντίζελ συγκριτικά με το 1.4
Χωρίς τις εκπτώσεις, με σημερινές τιμές καυσίμων, χωρίς όμως να συν υπολογίσω τα τέλη, ασφάλειες κλπ, θέλει λίγο περισσότερο από 83.000 χλμ για να αποσβέσεις τα 5500 παραπάνω που θέλει το ντίζελ.Για χιλιόμετροφαγους ίσως να είναι οκ, προσωπικά είμαι κάτω από τις 10.000 χλμ το χρόνο οπότε είναι πολύ πιθανό να μην το αποσβεσω ποτέ
-
Δε νομιζω οτι τα Nissan γραφουν σε εκεινο το σημειο το βαρος του αυτοκινητου.Γραφουν μεγιστο μεικτο βαρος & βαρος ρυμουλκησης.Μήπως μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια το ταμπελακι?
-
Ο χρήστης sakisart έγραψε:
Aν έκαιγε 7,5 μεικτή πίστεψε θα το είχα πετάξει.Μερικές μετρίσεις και με a/c
Αυτή η μικτή με τι χρήση είναι; Γιατί και μένα με αυγό κάτω από το πόδι και με σύρσιμο στην εθνική με 90κμ 5,5 - 6 θα πιάσει. Προφανώς για να δίνει ένα δείγμα αρκετών χρηστών το 7,5 ως μέση (το οποίο δείγμα περιλαμβάνει παππούδες που πάνε τα εγγόνια με 30ΚΜη στο σχολείο και καυλωμένους που βαράν κόφτες φανάρι με φανάρι) μάλλον θα το θεωρήσω αξιόπιστο.
Να σημειώσω οτι το 7,5 που έγραψα για το χρέπι μου περιλαμβάνει νευρική οδήγηση και όχι οικονομική... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δε νομιζω οτι τα Nissan γραφουν σε εκεινο το σημειο το βαρος του αυτοκινητου.Γραφουν μεγιστο μεικτο βαρος & βαρος ρυμουλκησης.Μήπως μπορεις να βγαλεις μια φωτογραφια το ταμπελακι?Ναι κάτι τέτοιο παίζει γιατί και ο κατασκευαστής αλλά και δύο διαφορετικά ΚΤΕΟ μου το ζυγίσαν ακριβώς 1000Κιλά. Το ταμπελάκι όντως αναφέρεται σε μικτά φορτία κλπ..
Απλά αυτό που με ιντρίγκαρε και πόσταρα σχετικά με το εν λόγω μοντέλο, είναι οτι κάποιοι θεώρησαν οτι τα 13 δευτερόλεπτα είναι διαφορετικά για το 0 -100 σε ένα καινούριο αμάξι και διαφορετικά σε ένα παλιό. .. -
Καλα αυτο εννοειται δεν ισχυει... Δεν υπαρχει διαφορα.
-
Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η αίσθηση οδηγώντας το καθένα.
-
Ο χρήστης body125z έγραψε:
Από την άλλη ρίχνοντας μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Civic βλέπω βάρος 1200-1250 κιλά, 16αρες ζάντες, 0-100 σε 13,4 και μέση κατανάλωση 7,47λτ-100ΚΜ από το site
http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2010&gearing=1&powerunit=2 και το οποίο αναφέρεται σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες κινητήρας στο δυναμόμετρο και τεστ για 4 λεπτά βάσει των γνωστών παραπλανητικών προδιαγραφών.........
Όποιος υποστηρίξει οτι με τέτοιες επιδόσεις το αμάξι αυτό ειναι σπιρτόζικο και ασφαλές πάω πάσο...
Σε ουδεμία περίπτωση δε θα συγκρίνω την ποιότητα κατασκεύης, τις ανέσεις και την ασφάλεια που προσφέρει το νέο αυτό μοντέλο του 2013. Αλλά στο θέμα επιδόσεις και κατανάλωση πάσχει.
.Σπιρτοζικο σίγουρα δεν είναι το civic 9g 1.4,αλλά νομίζω ότι έχεις κάνει ένα λάθος στο λινκ από το spritmonitor.
Έχεις βάλει μέσα και τα 1800άρια .
Βάζοντας μόνο τα 9g 1.4 civic.
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2βγάζει μέσον όρο 6 λ /100 χλμ κατανάλωση.
Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Ναι όντως λάθος μου η κατανάλωση του εν λόγω μοντέλου είναι στα 6 λίτρα
HONDA CIVIC 1.4 βενζίνη μοντ.2013.