-
Καλησπέρα σας, είμαι έτοιμη να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο όμως δεν ξέρω τι να διαλέξω. Γύρισα πολλές αντιπροσωπείες κ κατεληξα στο καινούργιο Toyota Yaris ή στο Suzuki Swift. Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάρω πετρέλαιο οπότε μιλάμε κ στις 2 περιπτώσεις για βενζινοκινητο, 1300 κε. Το yaris έχει λίγα παραπάνω άλογα. Η έκδοση GLX full extra του swift έχει κόστος 12.350€ ενώ το Yaris Active plus 13.400 € + το χρωμα (οικονομικά αυτό ειναι πολύ οριακό για μένα).
Το κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του θετικά κ αρνητικά το βασικότερο για μένα ειναι ότι έκανα test drive κ στα δυο... Το Yaris ήταν λίγο περίεργο.. Δηλαδή πολύ ευαίσθητο φρένο, πολύ ελαφρύ τιμόνι, λίγο νευρικό κ με δυσκόλεψε ενώ το Swift ήταν άψογο στην οδήγηση του, μαλακό, πανεύκολο! Παρόλα αυτά δεν μπορώ να αποφασίσω καθώς το Yaris θεωρείται καλύτερο κ σίγουρα έχει κάποιες παραπάνω παροχές στον εξοπλισμό, γι'αυτο θα ήθελα τη βοήθεια σας! Ευχαριστώ πολύ.. -
Καλησπέρα σας, είμαι έτοιμη να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο όμως δεν ξέρω τι να διαλέξω. Γύρισα πολλές αντιπροσωπείες κ κατεληξα στο καινούργιο Toyota Yaris ή στο Suzuki Swift. Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάρω πετρέλαιο οπότε μιλάμε κ στις 2 περιπτώσεις για βενζινοκινητο, 1300 κε. Το yaris έχει λίγα παραπάνω άλογα. Η έκδοση GLX full extra του swift έχει κόστος 12.350€ ενώ το Yaris Active plus 13.400 € + το χρωμα (οικονομικά αυτό ειναι πολύ οριακό για μένα).
Το κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του θετικά κ αρνητικά το βασικότερο για μένα ειναι ότι έκανα test drive κ στα δυο... Το Yaris ήταν λίγο περίεργο.. Δηλαδή πολύ ευαίσθητο φρένο, πολύ ελαφρύ τιμόνι, λίγο νευρικό κ με δυσκόλεψε ενώ το Swift ήταν άψογο στην οδήγηση του, μαλακό, πανεύκολο! Παρόλα αυτά δεν μπορώ να αποφασίσω καθώς το Yaris θεωρείται καλύτερο κ σίγουρα έχει κάποιες παραπάνω παροχές στον εξοπλισμό, γι'αυτο θα ήθελα τη βοήθεια σας! Ευχαριστώ πολύ.. -
Θα σου προτεινα το swift αλλα να περιμενεις λιγακι αν δεν το βιαζεσαι μιας κ συντομα αναμενεται η ανανεωμενη face lift εκδοση του.
-
αν μπορεις --> Yaris
-
Τι θα έλεγες για ένα Polo? Φοβερό αμαξάκι.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Το Γιάρις έχει μεγάλη υπεροχή έναντι του Σουίφτ σε χώρους καμπίνας και πορτμπαγκάζ, και σε θέματα καθημερινής πρακτικότητας. Αν αυτά δεν σε απασχολούν, πάρε το άλλο αφού σου έκανε και καλύτερη εντύπωση.
-
Σχετικά με το polo προτιμώ να μείνω στα Γιαπωνεζικα αυτοκίνητα.. Για το καινούργιο swift πότε αναμένεται κ τι τιμη θα έχει...??? Το θέμα χώρων ειναι πάντα σημαντικό... Για κατανάλωση ξέρετε τίποτα? ποιο καίει πραγματικά λιγότερο?
-
Μην περιμένεις σοβαρές διαφορές σε κατανάλωση, σε αυτοκίνητα τόσο κοντά σε ιπποδυνάμεις και βάρη.
-
Ο χρήστης Chlokor έγραψε:
Σχετικά με το polo προτιμώ να μείνω στα Γιαπωνεζικα αυτοκίνητα.. Για το καινούργιο swift πότε αναμένεται κ τι τιμη θα έχει...??? Το θέμα χώρων ειναι πάντα σημαντικό... Για κατανάλωση ξέρετε τίποτα? ποιο καίει πραγματικά λιγότερο?Μαρεσει οπως σκέφτεσαι για τα Ιαπωνικά
'Η Suzuki ανανεώνει το Swift ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική, που θέλει οι όποιες αλλαγές να γίνονται με μικρά διακριτικά βήματα...... Στην Ελλάδα αναμένεται προς το τέλος του 2013 ή στις αρχές του 2014.'
http://www.drive.gr/news/nea-montela/ne ... toy-hronoy
Η κατανάλωση ειναι οριακά συγκρίσιμη ανάμεσα σε αυτά τα δυο. Οσο το πατάς θα καίει.
-
Ο χρήστης Chlokor έγραψε:
Το κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του θετικά κ αρνητικά το βασικότερο για μένα ειναι ότι έκανα test drive κ στα δυο... Το Yaris ήταν λίγο περίεργο.. Δηλαδή πολύ ευαίσθητο φρένο, πολύ ελαφρύ τιμόνι, λίγο νευρικό κ με δυσκόλεψε ενώ το Swift ήταν άψογο στην οδήγηση του, μαλακό, πανεύκολο! Παρόλα αυτά δεν μπορώ να αποφασίσω καθώς το Yaris θεωρείται καλύτερο κ σίγουρα έχει κάποιες παραπάνω παροχές στον εξοπλισμό, γι'αυτο θα ήθελα τη βοήθεια σας! Ευχαριστώ πολύ..Μάλλον έχεις συνηθίσει σε κάτι άλλο,
αλλά ειλικρινά το Yaris είναι πολύ εύκολο στο χειρισμό του,
είτε το πας κανονικά ή εντελώς αντικοινωνικά.Το Swift είναι λίγο πιο μαζεμένο αυτοκίνητο ενώ το τιμονάκι του
είναι ένα κλικ πιο άμεσο , αλλά τίποτα το φοβερό.Κοινώς, όπως είπαν και οι υπόλοιποι, βάσει χώρων επέλεξε και αντιπροσωπίας.
(τα περίεργα διαστήματα service της Suzuki ισχύουν ακόμα ? (7.500, 15000 , κλπα..? ) -
Από πρόσφατη επαφή μου με Swift στην έκδοση που αναφέρεται, θα το προτιμούσα μόνο και μόνο λόγω τιμής και εξοπλισμού. Κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και σίγουρα πολύ πίσω σε σχέση με τα ευρωπαϊκά με τα σύγχρονα τουρμπάκια χαμηλού κυβισμού.
-
Δείχνεις να έχεις αποφασίσει.....προχώρα λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς!!!
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι θα έλεγες για ένα Polo? Φοβερό αμαξάκι.Sent from my Note 2 using smoke signals.
....γραβιέρα,φέτα ή κασέρι;.....
-
εχουν μικρη διαφορα το ενα με το αλλο. ενα + στο yaris ειναι οι χωροι του, ενω στο swift ειναι περιορισμενοι.
το προηγουμενο ειχε πολυ μικρο χωρο αποσκευων και δεν ειχε ρεζερβα. στο καινουριο τα διορθωσανε η οχι?
το yaris εχει οντως ευαισθητο φρενο (νομιζω ειναι η σκληροτηρα που ρυθμιζεται). το κοστος ανταλακτικων
της toyota ειναι απαγορευτικο, της suzuki δεν ξερω. απο αυτα 2 ποιο θα διαλεγα? πιθανων το yaris καθαρα
λογο χωρων. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Δείχνεις να έχεις αποφασίσει.....προχώρα λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς!!!Τι θα έλεγες για ένα Polo? Φοβερό αμαξάκι.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δείχνεις να έχεις αποφασίσει.....προχώρα λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς!!!
Τι θα έλεγες για ένα Polo? Φοβερό αμαξάκι.
Παλιό ιαπωνικό αστείο που ξεπεράστηκε όταν οι τσιμούχες των Yaris ξεραίνονταν ακριβώς ένα μήνα μετά την αγορά του!!!
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
το προηγουμενο ειχε πολυ μικρο χωρο αποσκευων και δεν ειχε ρεζερβα. στο καινουριο τα διορθωσανε η οχι?
Ρεζερβα ειχε κανονικα το 1.3-1.5 μονο το sport λογω διπλων εξατμισεων δεν ειχε.
-
VW POLO για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα από εμένα.
Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις την υπέρβαση, πάρε εξαρχής το *καλό *και όχι τα Ibiza/Fabia, που θεωρούνται σαν imitation ανταλλακτικό ένα πράμα.Γενικότερα μικρό ευρωπαΐκό τουρμπάκι για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Να ξεγνοιάσεις αδερφέ μου. Μακρυά από τα αδύναμα και με συχνό πρόγραμμα συντήρησης μοτέρ των Ιαπώνων.
Πολλά χρόνια μπροστά σε όλους τους τομείς. -
Και εδώ έρχεται η απορία, κανένα Κλιό ή τίποτα από ΠΣΑ πως δεν έχουν παίξει μέχρι στιγμής από τους συνήθεις?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
VW POLO για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα από εμένα.
Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις την υπέρβαση, πάρε εξαρχής το *καλό *και όχι τα Ibiza/Fabia, που θεωρούνται σαν imitation ανταλλακτικό ένα πράμα.Γενικότερα μικρό ευρωπαΐκό τουρμπάκι για πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Να ξεγνοιάσεις αδερφέ μου. Μακρυά από τα αδύναμα και με συχνό πρόγραμμα συντήρησης μοτέρ των Ιαπώνων.
Πολλά χρόνια μπροστά σε όλους τους τομείς.Πως τα λες, πως τα λες!
Swift να πάρει! Αμαξάρα! Μακριά απο ευρωπαικά!
Toyota Yaris ή Suzuki Swift?