-
Καλησπέρα.Πρόσφατα άλλαξα τα λάστιχα μου σε ένα xsara 2 και από michelin έβαλα goodgear efficientgrip. Άλλαξα όμως και τις διαστάσεις. από 195/55/15 πήγα σε 195/50/15. από τότε η βαλβίδα των μπροοστινών τροχών κρύβεται και χάνεται μέσα από το τάσι το οποίο πρέπει να βγάλω για να ανοίξω τη βαλβίδα. η οποία βαλβίδα αρχίζει και φθείρεται από την τριβή που ασκεί επάνω της το εσωτερικό από το τάσι. Ένας μηχανικός μου είπε ότι επειδή έβαλα χαμηλότερο προφίλ έχει κραδασμούς και βρίσκει. έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν ή υπάρχει καμιά ιδέα?
ευχαριστώ κώστας. -
Καλησπέρα.Πρόσφατα άλλαξα τα λάστιχα μου σε ένα xsara 2 και από michelin έβαλα goodgear efficientgrip. Άλλαξα όμως και τις διαστάσεις. από 195/55/15 πήγα σε 195/50/15. από τότε η βαλβίδα των μπροοστινών τροχών κρύβεται και χάνεται μέσα από το τάσι το οποίο πρέπει να βγάλω για να ανοίξω τη βαλβίδα. η οποία βαλβίδα αρχίζει και φθείρεται από την τριβή που ασκεί επάνω της το εσωτερικό από το τάσι. Ένας μηχανικός μου είπε ότι επειδή έβαλα χαμηλότερο προφίλ έχει κραδασμούς και βρίσκει. έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν ή υπάρχει καμιά ιδέα?
ευχαριστώ κώστας. -
ευχαριστώ κώστας. -
Η βαλβίδα δεν έχει σχέση με το λάστιχο.
Μπαίνει πάνω στη ζάντα (και τις αλλάζεις όταν αλλάζεις λάστιχα).Πήγαινε στον λαστιχά και βάλε τις σωστές βαλβίδες.
(έτσι κι αλλιώς σου έβαλε λάθος λάστιχα με μικρότερο δείκτη φορτίου)Κραδασμούς έχει το κεφάλι του μηχανικού σου.
-
δηλαδή λες να θέλει άλλες βαλβίδες?
-
Ο χρήστης KONAK έγραψε:
δηλαδή λες να θέλει άλλες βαλβίδες?αλλες βαλβιδες θελει, στον μηχανικο καλο θα ηταν να μην ξαναπατησεις.
-
Απλώς βάλε σωστή βαλβίδα, τα λάστιχα δεν έχουν θέμα, είναι εξαιρετικά διαδεδομένη αλλαγή σ' αυτό το αυτοκίνητο (την έχω κάνει κι εγώ στο αυτοκίνητο του πατέρα μου...) και δεν υπήρξε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
Προφανώς επίσης πρέπει ν' αλλάξεις κάποια στιγμή και μηχανικό και λαστιχά...
-
Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ παιδιά!
-
Μήπως απλά δεν έβαλε σωστά τα τάσια; Συνήθως μπαίνουν με συγκεκριμένο τρόπο ως προς τη βαλβίδα.
-
παιδιά έκανα και αλλαγή βαλβίδων και έβαλα το μικρότερο μέγεθος αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται τα τάσια να μετακινούνται στο δρόμο. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό?
-
Τα τασια ειναι εργοστασιακα ή aftermarket?
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης KONAK έγραψε:
παιδιά έκανα και αλλαγή βαλβίδων και έβαλα το μικρότερο μέγεθος αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται τα τάσια να μετακινούνται στο δρόμο. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό?Τα τάσια έχουν θέση για την βαλβίδα,τα βάζεις σωστά;Στον δρόμο γιατί να μετακινούνται;Μήπως τα ζορίζεις στα πεζοδρόμια;
-
παραδειγμα
θεση βαλβιδας κατω αριστερα
-
Είναι δοκιμασμένα και με τα μανάτα της citroen και με aftermarket. Και έχουν όπως στην φωτό πιο πάνω την θέση βαλβίδας. Για αυτό δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση!
Αλλαγή ελαστικών και πρόβλημα με βαλβίδα τροχού