-
Καλησπερα σας.
Ειμαι στην κυριολεξια ενας απελπισμενος κατοχος ενος ford Ka 1300. Το αγορασα το 2009, οντας το τελευταιο μοντελο τοτε.
Εδω και δυο χρονια, ειμαι πραγματικα στα ορια μου. Αυτα τα τελευταια 2 χρονια λοιπον, αναβουν ανα διαστηματα ολες σχεδον οι ενδειξεις στο καντραν. Ποτε της μηχανης, ποτε του τιμονιου- και σκληραινει με αποτελεσμα να οδηγω ετσι-, ποτε της γενικης δυσλειτουργιας... Τι να πω.. Αλλες φορες ολα μαζι, αλλες το ενα , αλλες το αλλο. Καποιες φορες δεν παιρνει μπρος. Καποιες αλλες, οταν ειμαι στο δρομο και σταματαω στα φαναρια μου σβηνει. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Το εχω παει 3 φορες στην αντιπροσωπεια της περιοχης μου. Τι μπαταρια μου ειπαν ειναι, την αλλαξα. Τι καντραν μου ειπαν ειναι, μετα μου ειπαν οχι δεν ειναι αυτο. Τι για τις γειωσεις στα καλωδια μου ειπαν, τα καθαρισαν, ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. Τι επαναπρογραμματισμο μου ειπαν θελει, τον εκαναν τιποτα παλι.
Οχι τιποτα αλλο, μια φορα δεν λειτουργησαν και τα φρενα για καποια δευτερα και θα παω αδιαβαστος.
Εχω πληρωσει εναν σκασμο λεφτα και το χειροτερο οπως καταλαβαινετε, ειναι η ταλαιπωρια η ψυχικη.
Απευθυνομαι εδω με την ελπιδα, ειλικρινα μιλαω, μηπως καποιος ειχε αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με το ιδιο αυτοκινητο και μπορει να μου πει μια γνωμη, κατι τελος παντων να με βοηθησει γιατι ειλικρινα εχουν σπασει τα νευρα μου. -
Καλησπερα σας.
Ειμαι στην κυριολεξια ενας απελπισμενος κατοχος ενος ford Ka 1300. Το αγορασα το 2009, οντας το τελευταιο μοντελο τοτε.
Εδω και δυο χρονια, ειμαι πραγματικα στα ορια μου. Αυτα τα τελευταια 2 χρονια λοιπον, αναβουν ανα διαστηματα ολες σχεδον οι ενδειξεις στο καντραν. Ποτε της μηχανης, ποτε του τιμονιου- και σκληραινει με αποτελεσμα να οδηγω ετσι-, ποτε της γενικης δυσλειτουργιας... Τι να πω.. Αλλες φορες ολα μαζι, αλλες το ενα , αλλες το αλλο. Καποιες φορες δεν παιρνει μπρος. Καποιες αλλες, οταν ειμαι στο δρομο και σταματαω στα φαναρια μου σβηνει. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Το εχω παει 3 φορες στην αντιπροσωπεια της περιοχης μου. Τι μπαταρια μου ειπαν ειναι, την αλλαξα. Τι καντραν μου ειπαν ειναι, μετα μου ειπαν οχι δεν ειναι αυτο. Τι για τις γειωσεις στα καλωδια μου ειπαν, τα καθαρισαν, ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. Τι επαναπρογραμματισμο μου ειπαν θελει, τον εκαναν τιποτα παλι.
Οχι τιποτα αλλο, μια φορα δεν λειτουργησαν και τα φρενα για καποια δευτερα και θα παω αδιαβαστος.
Εχω πληρωσει εναν σκασμο λεφτα και το χειροτερο οπως καταλαβαινετε, ειναι η ταλαιπωρια η ψυχικη.
Απευθυνομαι εδω με την ελπιδα, ειλικρινα μιλαω, μηπως καποιος ειχε αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με το ιδιο αυτοκινητο και μπορει να μου πει μια γνωμη, κατι τελος παντων να με βοηθησει γιατι ειλικρινα εχουν σπασει τα νευρα μου. -
Καλησπερα σας.
μηπως ο λογος που χαχεις τα φρενα και το τιμονι ειναι επειδη σου σβηνει;
λες σβηνει μονο το καλοκαιρι... μηπως φταιει η τρομπα βενζινης; αν ειναι προβληματικη το καλοκαιρι με τη ζεστη κι αμα δεν εχει και πολυ βενζινη το ρεζερβουαρ η τρομπα υπερθερμαινεται και σταματαει προσωρινα...
που το παρκαρεις (δεν εννοω σε ποια διευθηνση); μηπως κανενα τρωκτικο σου εχει μασουλισει τιποτα καλωδια;
-
Ο χρήστης αριστιππος έγραψε:
Καλησπερα σας.
Απευθυνομαι εδω με την ελπιδα, ειλικρινα μιλαω, μηπως καποιος ειχε αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με το ιδιο αυτοκινητο και μπορει να μου πει μια γνωμη, κατι τελος παντων να με βοηθησει γιατι ειλικρινα εχουν σπασει τα νευρα μου.Μήπως έχει πρόβλημα ο διακόπτης που βάζεις το κλειδί και κόβει το ρεύμα;
-
αυτο το μοντελο εχεις;
το παραπανω μοντελο ειχε τα μηχανικα μερη απο fiat panda δεμενα σε σασι ford, το προβλημα που περιεγραψες αν ειναι αυτο το συγκεκριμενο μοντελο ειχε την ηλεκτρικη κρεμαγιερα και ειχε καποια θεματα, θα σου προτεινα να πας σε καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο fiat αυτοι τα ξερουν καλα -
Αυτό δεν το βγάζει σε 1300 και ξεκίνησε κάπου εκεί, στην μέση του 2009 να βγαίνει σαν Ford. Και το πλαίσιο (σασί), όπως και τα μηχανικά είναι Fiat 500-Panda . To κυριότερο είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί ξανά τέτοια προβλήματα και είναι δοκιμασμένο αυτοκίνητο για πολλά χρόνια (2003 έως και σήμερα με τον κινητήρα των 1242 κε)
Κάτι μου λέει ότι αναφέρεται ο φίλος στο παλιό ΚΑ, αυτό που μοιάζει με πασχαλίτσα... -
Να βάλεις να αλλάξουν την πλεξούδα της μηχνής
Κάποια καλώδια είναι ταλαιπωρημένα και με την ζέστη δεν πατάνε καλά
Δεν έιναι ακριβό.. πολύ κια θα ησυχάσεις γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου συμβεί, -
Ναι αυτο το μοντελο εχω φιλε r200.
Να το κανω κι αυτο φιλε kospapad, αν και δεν μου το χουν πει απ την αντιπροσωπεια. Το θεμα εινα να φτιαχτει, γιατι ειλκρινα δυο χρονια τωρα δε μπορω αλλο.
Ξερω οτι 'φοραει' υλικα της fiat και μαλιστα μου ειπαν απ την αντιπροσωπεια οτι και το λογισμικο ειναι της fiat και οτι και καλα δεν ειναι καλο, γι αυτο δε μπορουν να μου βρουν το προβλημα!!! Ακου απαντηση! Και τρεχω εγω 2 χρονια τωρα. -
Και επαναλαμβανω, ολα αυτα τα κανει μονο το καλοκαιρι!!!
-
Μα τι βλακείες λένε εκεί στη ford για να ξεφορτωθούν τον άνθρωπο. Άκου εκεί επειδή είναι της fiat είναι χάλια. Εγώ που έχω το 500 σχεδόν 5 χρόνια δεν έχει βγάλει τίποτα, καθώς επίσης και άλλοι χιλιάδες που το έχουν, δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα απ' ότι ψάχνομαι και διαβάζω και σε ξένα fora. Το περίεργο είναι ότι φτιάχνεται και αυτό στην πολωνία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το 500, αλλά τα προβλήματα που αναφέρονται είναι πολλαπλάσια. Πρόσφατα στο forum κάποια κυρία είχε δημοσιεύσει στο θέμα του vw golf τα δικά της παράπονα για το συγκεκριμένο μοντέλο
-
φιλος φυσικα υπαρχει θεμα με το ηλεκτρικο τιμονι city στα fiat, καλο διαβασμα:
http://www.fiatpandaclub.gr/viewtopic.p ... hilit=city
βρες ενα γνωστο εξουσιοδοτημενο συνεργειο fiat να βρουν τι φταιει, τα παιδια στη ford μεχρι τωρα σου προτειναν σωστες λυσεις οπως θα διαβασεις στο φορουμ του fiatpandaclub, αλλα ισως χρειαστει μεχρι να σου αλλαξουνε και ολη την κολονα του τιμονιου -
Μπάαααααα πιο σκατοφτιαγμένα είναι τα φορντ παρά τα φιατ.....
-
Φιλε r200 οι καλες λυσεις που μου προτειναν στην αντιπροσωπεια της ford κοστιζουν ομως και το προβλημα δε λυθηκε. Κι αυτος που πληρωνει και ταλαιπωρειται ειμαι εγω δυστυχως. Και απορρω πραγματικα πως δεν τους βοηθαει να βρουν τη λυση το γεγονος οτι ολα αυτα τα κανει το αυτοκινητο ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
-
δεν στα εχουν περασει μεσα στην εγγυηση οτι εργασια και ανταλλακτικο εχει μπει;
αστοχια υλικου παντα θα υπαρχει ακομη και με καποια καινουρια αυτοκινητα, ειναι να μη σου τυχει, αλλα οτι στο κανει μονο καλοκαιρι μου φαινεται περιεργο επειδη εχω συναντησει περιπτωση με αυτοκινητο να ειχε δυσλειτουργιες στα ηλεκτρικα του και αυτο οφειλονταν οτι το παρμπριζ εχασε την στεγανοποιηση του και με λιγο βροχη ακομη και με εξωτερικο πλυσιμο επερνε υγρασια-νερο στην πλακετα που βρισκονταν οι ασφαλειες και τα ρελε του αυτοκινητου -
Αυτο με την εγγυηση αστο καλυτερα γιατιν αααλλη πονεμενη ιστορια.
Ναι μονο καλοκαιρι, αλλα αυτο που λες εσυ με την υγρασια φιλε r200δεν αποκλειει το καλοκαιρι. Δηλ. μπορει οταν το πλενω να εχει αρπαξει νερα και να το κανει ετσι δεν ειναι? Το χειμωνα που βρεχει συνεχεια το αμαξι λειτουργει κανονικα, χωρις ποτε να αναψει κανενα λαμπακι. Ουτε το τιμονι να παρουσιασει προβλημα ουτε τιποτα.
Η ουσια ειναι οτι εχω περασειμ ολη αυτην την ταλαιπωρια, την κουραση την ψυχικη και το προβλημα δεν λυνεται!
Απλα εγραψα εδω με την ελπιδα, μηπως καποιος μπορουσε να με βοηθησει, εχοντας αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα. Τι αν πω δεν ξερω... -
Ο χρήστης αριστιππος έγραψε:
Φιλε r200 οι καλες λυσεις που μου προτειναν στην αντιπροσωπεια της ford κοστιζουν ομως και το προβλημα δε λυθηκε. Κι αυτος που πληρωνει και ταλαιπωρειται ειμαι εγω δυστυχως. Και απορρω πραγματικα πως δεν τους βοηθαει να βρουν τη λυση το γεγονος οτι ολα αυτα τα κανει το αυτοκινητο ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!μηπως γινετε μονο κατα την χρηση του a/c το προβλημα?
προσπαθησε να θυμηθεις ολες τις λεπτομερειες την στιγμη που σου κανει το προβλημα, οσο ασχετες και να νομιζεις οτι ειναι πολλες φορες βοηθουν τον τεχνικο να εντοπισει το προβλημα, ειδικα σε περιπτωσεις που μια το κανει και πολλες δεν το κανει.
αν εισαι στην εγγυηση ενα mail στην κεντρικη εταιρια, το πας σε ενα εξουσιοδοτημενο και απαιτεις να σου το παραδωσουν μολις λυσουν το προβλημα χωρις καμια δικη σου επιβαρυνση. -
Οχι Ηλια δεν εχει να κανει με το air codition κι αυτο γιατι το χρησιμοποιω πολυ πολυ σπανια.
-
Καλημερα,
Ειμαι κατοχος ενος FORD KA 2010 και ειμαι στην διαδικασια πωλησης.
Εχουν βρεθει αγοραστες αλλα για κακη μου τυχη χθες μου σταματησαν οι ηχοι ασφαλειας (alarm ζωνης, park pilot, φλας και alarm).
Τα alarm και το φλας δουλευουν κανονικα απλα δεν ακουγεται ο ηχος και η ζωνη όταν δεν την φορας η ενδειξη στο καντραν αναβει αλλα δεν ακουγεται ο ηχοςΣημερα το πρωι αναψα τα alarm και εκαναν τον γνωστο ηχο για λιγα δευτερολεπτα αλλα μετα σταματησε παλι.
Εχει συμβει σε κανεναν?
Παιζει να ειναι καμια ασφαλεια η θα χρειαστει να ξηλωσω ταμπλο?
ford ka προβληματικο.