-
Να προσθέσω και ορισμένα στατιστικά της OCTAVIA CNG 2018 :
Το ρεζερβουάρ φυσικού αερίου μέγιστο έχει χωρέσει 15,170 κιλά (σε 5 βαθμούς θερμοκρασία και με το διπλό γέμισμα που προανέφερα).
Εκτός πόλης σε ταξίδι, με περίπου 14,5 κιλά CNG διανύθηκαν 370 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση που έγραψε το κοντέρ στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν περίπου 3,7 (αν θυμάμαι καλά).
Εντός πόλης (Θεσσαλονίκη αλλά όχι κέντρο), με καθημερινή διαδρομή που κυρίως έχει 4-5 φανάρια (εκ των οποίων στο 1 περιμένω 3 φορές μέχρι να περάσω), διανύω με περίπου 14,5 κιλά CNG, συνήθως 240 - 260 χλμ. Μέση κατανάλωση περίπου στο 5,4.
Η μέση κατανάλωση που γράφει στο κοντέρ μετά από 4 μήνες χρήσης και 2.500 χλμ είναι 5,2 (η χρήση είναι κυρίως η εντός πόλης (αλλά όχι κέντρο), συνεπώς αν κάποιος κάνει πολλά ταξίδια προφανώς και θα είναι χαμηλότερη).
-
Εντυπωσιακά νούμερα για όχημα μαούνα. Ταξίδι ξοδεύοντας λιγότερα από 3,5 ευρώ στα 100, δηλαδή πας Αθήνα-Θεσσαλονίκη με λιγότερα από 20 ευρώ, κατανάλωση πόλης γύρω στο 5.
Εδώ που τα λέμε, σε έναν κόσμο που θα ψωνίζαμε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, η Octavia θα κάλυπτε το 90% του πληθυσμού. Και με το φυσικό αέριο, θα ήταν κι απίστευτα οικονομική.
-
Γεια σας και από εμένα κάτοχος ενός VW eco up εδώ και μια βδομάδα Το ίδιο παρατηρώ και εγώ για την εξάτμιση και είμαι έτοιμος να πάρω τηλ αντιπροσωπεία αλλά για να το λες και εσύ κάτι άλλο γίνεται. Ως προς το αυτοκίνητο μόλις κάνω κάποια χιλιόμετρα θα σας κάνω ένα review.
-
Εσείς πήρατε επιδότηση;
-
Έχει γίνει η φόρμα παραλαβής στο site της fisikon και αναμένουμε την επεξεργασία της.
-
Για την εξάτμιση λογικά είναι λόγω διαφοράς θερμοκρασίας, άλλο με 15 κι άλλο με 5 βαθμούς,οπως και στο ρελαντί έχει 100 στροφές παραπάνω...
Για τα κιλά και εγώ έχω παρατηρήσει ότι το του αεροδρομίου βάζει λιγότερα σε σχέση με των Διαβατων... σε εμένα(ibiza) ~1.5kg λιγότερο....
Σήμερα με 3 βαθμούς στις 7 το πρωί και 3 'λαμπάκια' πήρα 9.4kg
, διαφορά στα κιλά εχω παρατηρήσει και μεταξύ των 2 'αντλιών'(μπροστά - πίσω)
Αυτό το όταν σταματήσει μπορεί να μπει κι άλλο δε το ήξερα.. θα ρωτήσω -
εγώ στα Διαβατά γεμίζω. Στο αεροδρόμιο δεν έχει τύχει ακόμα.
Ξέρω ότι όταν δουλεύουν και οι 2 αντλίες ταυτόχρονα πέφτει η πίεση και φουλάρει λιγότερο, (έτσι τουλάχιστον μου είπε ο πρατηριούχος), γι αυτό καλό είναι να αποφεύγεις το γέμισμα ενώ ταυτόχρονα φουλάρει από την ίδια αντλία άλλο αυτοκίνητο
Τα 3 'λαμπάκια' που έγραψες, τι ακριβώς είναι ?
-
Ο χρήστης guestguest έγραψε:
Τα 3 'λαμπάκια' που έγραψες, τι ακριβώς είναι ?Από τον δείκτη καυσίμου , από τα 8 σύνολο
-
Στα άλλα νέα της ημέρας... 1η φορά πέρασα το ψυχολογικό φραγμα των 300χλμ αυτονομίας... 306χλμ
-
Πιο οικονομική οδήγηση; Ή περισσότερο καύσιμο λόγω χαμηλής θερμοκρασίας;
-
Οπως είχα γράψει προχθές είχα 3( από 8 )λαμπάκια (led) καυσίμου και πήρα 9.4kg... μάλλον πήρε παραπάνω λόγω καιρού..
-
9.4 kg = 8.5 ευρώ για 300 χιλιόμετρα!! Να τα γράφεται πιό τακτικά αυτά τα νούμερα βρε παιδιά γιατί το μόνο που δεν έχουμε διαβάσει είναι ότι το Φ.Α. είναι του διαβόλου και το μόνο ορθό καύσιμο είναι βενζίνη και άντε και το πετρέλαιο!
-
9,4 kg + κάποια κιλά ακόμα που αντιστοιχούν στα 3 λαμπάκια...για να είμαστε πιο ακριβείς
φυσικά δεν αλλάζει την ουσία των όσων έγραψες
-
Καλημέρα ξέρει κανείς πόσο καιρό κάνει να σου απαντήσουν μετά από την υποβολή της δεύτερης φόρμας παραλαβής στη fisikon?
-
http://www.autogreeknews.gr/afierwmata/ ... aytokinita
CNG test 4 αυτοκινήτων, eco up - polo - golf - octavia -
Πριαπισμός!
-
Μια ερώτηση αρχάριου λοιπόν.
Πήραμε το panda cng και με το πρώτο γέμισμα πήρε 7,25 κιλά καθώς κάτι είχα μέσα.
Στα 94 χμ έχει κατεβάσει τα 2 τετραγωνάκια από τα 4.Είναι νωρίς ακόμα να το μετρήσω; Είναι βαρύ το πόδι μας;
Είναι η διαδρομή μου, που έχει ανηφόρα, που επιβαρύνει την κατανάλωση;
Είναι ότι κινείται κυρίως σε κύκλο πόλης με λίγα χιλιόμετρα σε ανοικτό δρόμο τύπου περιφερειακο Θεσσαλονίκης;Γιατί τα 12κιλα να δώσουν 240-250 χμ όπως διαβάζω τριγύρω το βλέπω χλωμό.
Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κάτσε βρε χριστιανέ μου, έχεις διανύσει μόνο 94 χιλιόμετρα μετά το πρώτο φουλάρισμα κι αγωνιάς για την κατανάλωση;
Αυτά τα μοντέλα καίνε 3-3,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα, σαν παπάκια 50άρια. Μη σκας λοιπόν.Τώρα, αν όντως χρειάζεται 12 κιλά για να κάνει 250 χιλιόμετρα, τότε κάτι θα είναι λάθος.
-
Me to up και κίνηση μόνο εντός πόλης το ανώτερο που είδα από γέμισμα σε γέμισμα είναι 210 χλμ βέβαια με 9 ευρώ που γεμίζω δεν με πολύχαλάει αλλά τα 300 χλμ αυτονομία μου φαίνονται ουτοπικά. Αν και ακόμα δεν εχει στρωθεί ο κινητήρας θα δείξει.
-
Ο χρήστης gvoi έγραψε:
Μια ερώτηση αρχάριου λοιπόν. Πήραμε το panda cngΚαλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα .
Μη βιάζεσαι για αποτελέσματα / μετρήσεις αυτονομίας κτλ , είναι ακόμα νωρίς
Ανάμεσα στα 2 πρατήρια της πόλης θα δεις (κι εσύ μάλλον , όπως κι εγώ) διαφορές σε γέμισμα -κιλά-
Με 11 κιλά να σου πω χοντρικά , με χλμ εντός πόλης είμαστε (ibiza tgi) στα ~230, σε Εγνατία στα 270-280χλμ .
Δωστου περιθώριο μέχρι τα 1500-2000 να το μάθεις και να δεις και με τις αλλαγές του καιρού ...
Αεριοκίνηση , CNG vehicles