-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα δε νομίζω να αντιλέγει κανείς ότι έχει μόνο μειονεκτήματα, πέρα από την απίστευτη οικονομία. Τα κριτήρια για να το επιλέξεις είναι καθαρά οικονομικά. Τίποτα άλλο.Μπορεις να αναφερεις 3-4 μειονεκτηματα , περαν του εαν ειναι αμαξι καθημερινης μετακινησης θελει ανα 2-3 μερες γεμισμα .Ρωταω γιατι ειμαι κατοχος eco up!
-
Κανένα πρόβλημα. Συγκρίνουμε το ίδιο μοντέλο σε έκδοση με φυσικό αέριο και βενζίνη. Τα μειονεκτήματα του μοντέλου φυσικού αερίου είναι:
- οι χειρότερες επιδόσεις.
- ο μικρότερος χώρος αποσκευών.
- η μικρότερη αυτονομία, χοντρικά η μισή για τα σημερινά μοντέλα, πριν τα νέα του ΒΑΓΚ που θα έχουν μεγάλες δεξαμενές, τα οποία όμως θα 'υποφέρουν' από πολύ μικρή αυτονομία βενζίνης.
- το πολύ πιο περιορισμένο δίκτυο πρατηρίων.
- η υψηλότερη τιμή αγοράς.
- η πιθανότητα αντικατάστασης δεξαμενών.
- η πιθανότητα αυτών να κάνουν μπουμ.
Απέναντι σε αυτά έχει να αντιτάξει το απίστευτο κόστος κίνησης και το οικολογικό προφίλ.
-
Κοιτα ... για τις επιδοσεις... οταν ετυχε να γυρισει το up! σε βενζινη επειδη ειχε τελειωσει το CNG το αμαξι πηγαινε x3 χειροτερα στο δρομο λες και ειχε χασει την μιση ιπποδυναμη.Αυτο το εχω παρατηρησει 2 φορες που εγινε σε αλλαγη βενζινης. Ο χωρος αποσκευων νομιζω σε τετοιου ιδους αυτοκινητα ειναι κατι που δεν το βαζεις σε 1η μοιρα αλλα μπορει και να το λαμβανεις υποψιν. Η αυτονομια του .... κεφαλαιο μεγαλο...οντως εαν το πηγαινεις ταπα καιει και καιει πολυ , αν ομως πηγαινεις 'κυρια' στο δρομο εχω καταφερει να βγαλω με 10kg κοντα στα 320χλμ νουμερα εκπληκτικο για τα 9ε που φουλαρω.Τωρα οσο αφορα ανεφοδιασμος , τιμη , αντικατασταση και εκρηξεις και συναφη νομιζω πως ο καθενας τα ζυγιζει αναλογα με την τσεπη του δεν διαφωνω σε αυτο που λες.
-
Η σύγκριση δε γίνεται μεταξύ Up CNG όταν δουλεύει με βενζίνη και με φυσικό αέριο. Γίνεται με το βενζινοκίνητο μοντέλο. Και μεταξύ Leon (110 το φυσικό αέριο, 122 η βενζίνη και μάλιστα με μικρότερο βάρος), Arona (90 και 95).
Ακόμα και στο Panda CNG, που έχει διακόπτη εναλλαγής καυσίμου, η Fiat ανακοινώνει ταχύτερες ρεπρίζ σε προσπέραση κι ουσιαστικά συνιστά να το γυρνάς σε βενζίνη για εκείνες τις (έτσι κι αλλιώς δύσκολες για τα 900 κυβικά του) στιγμές.Ο χώρος αποσκευών είναι πονεμένη ιστορία. Εσύ το έχεις για αυτοκίνητο πόλης και δε σε νοιάζει. Σκέψου κάποιον που έχει Leon για μοναδικό οικογενειακό ή παίρνει τo Arona (όπως ήθελα να κάνω εγώ) και πέφτει στα 282 λίτρα.
Τώρα, για το 'καίει πολύ', έχω τις επιφυλάξεις μου. Η πληροφόρησή μου για το Up CNG έρχεται από δύο άτομα. Έναν ξάδερφο που το πήρε μετά από δική μου προτροπή (ούτε καν ήξερε το μοντέλο) κι είναι σταθερά κάτω από 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα, με ρεκόρ 1,90! Αυτός δε μου έχει πει αρνητικό ρεκόρ.
Ο άλλος μού έχει πει για 4 ευρώ στα 100, φουλ φορτωμένος σε ταξίδι, με αρκούδι και τέρμα τα γκάζια. Λογικά 130-140 συνέχεια, για τη δύναμη που έχει, αυτό ισοδυναμεί με γερό πάτημα.
Εσύ τι εννοείς; 5 ευρώ στα 100 ας πούμε; Θα πρέπει να το οδηγάς με τούβλο στο πάτωμα για να κάψει τόσο. -
Εννοω οτι εχω φτασει και 220χλμ αυτονομια στην πολη αλλα δεν ειναι εκει που ποναει . Εαν το ανοιγεις το αμαξι και ειδικα εαν κατεβαζεις και το ανοιγεις τοτε παει περιπατο η οικονομια . Κατι που συμβαινει παντου απλα στο up! φαινεται κατευθειαν. Επειδη ομως αυτο ειναι σεναριο που εχει γινει ελαχιστες φορες, και πρεπει να πω τα θετικα , ναι τα 3ε στα 100χλμ τα φλερταρεις δεν ειναι ακατορθωτο και να πηγαινεις φυσιολογικα ανθρωπινα . Φυσικα θα βρεθουν αλλοι 5 ,10 ,15 που μπορει να κανουν καλυτερα ή και χειροτερα νουμερα. Τωρα για τα leon , arona ειναι αλλη κατηγορια δεν το εχω ψαξει για να σου πω τι παιζει.
-
Αν το χειρότερό σου είναι 220 χιλιόμετρα με ένα ντεπόζιτο, μιλάμε για 4,1 ευρώ στα 100. Νομίζω ότι τρώγεται.
-
https://www.car.gr/16587066-volkswagen- ... bluemotion
Άραγε να έχει τις καλές δεξαμενές;
-
Λογικα ναι, η αλλαγη στα γκολφ εγινε το 2014, αν θυμαμαι καλα, οπου μπηκαν οι συνθετικες.
Το γκολφ εχω και εγω στο μυαλο μου ως εξαιρετικη επιλογη στο φυσικο αεριο.
Τρελο πακετακι σε αυτην την τιμη.
Και αλογατα συγκριτικα με τα 90 του αρονα και τετρακιλυνδρο και κοστος μετακινησης λιγοτερο απο παπακι και οι δεξαμενες πουπουλο στο 1/4 του βαρους των μεταλλικων και δεν σκουριαζουν δεν χαλαν, και ....γκολφ -
https://eco-gas.gr/audi-a5-g-tron-prasi ... a-kai-cng/
Ελλιπές άρθρο, μπόλικα τα σαλάκια.
-
http://www.autogreeknews.gr/nea/nea-mon ... o0AeOhWayQ
Βρε λες να έρθει σε τέτοια απίστευτη τιμή ; για να χτυπήσει όολα τα αντίστοιχα πόλεως ... ;; -
https://pro.autotriti.gr/data/news/prev ... 14.asp?a=7
-
Καλησπέρα στην παρέα σήμερα η αδελφή μου πήγε να ρωτήσει για το νέο polo cng και της είπε ο πωλητής ότι δεν έχει αυτό με το μεγάλο ντεπόζιτο αλλά θα έχουν από τα τέλη Νοέμβρη ένα νέο polo cng με μεγάλο ντεπόζιτο για φυσικό αέριο και θα κοστίζει κάπου 2000 έως 3000 περισσότερα από το προηγούμενο και θέλω να μου πείτε το γιατί θα έχει άλλο 1 κινητήρα και 2 το ντεπόζιτο φυσικού αερίου θα είναι διαφορετικό.
-
Έχει γραφτεί σε άλλο νήμα, 'είδαν' ότι είναι φθηνότερη η έκδοση του στην Ελλάδα απ ότι στην Γερμανία και γι αυτό θα το ανεβάσουν τιμολογιακά.
Από κει και πέρα τα νέα μοντέλα θα έχουν νέες δεξαμενές αερίου 3 σε 1 και μικρότερο ντεπόζιτο βενζίνης.
Πες την να δει για το αρονα που είναι σε προωθητική ενέργεια στα 16500€ μέχρι το τέλος του μήνα, με παράδοση Μάρτιο -
Κι εμένα εδώ στη Λάρισα μου είπαν για 2000 παραπάνω για το πόλο που θα έρθει με 3 δεξαμενές και μικρό τεπόζιτο βενζίνης.
Αλλά ούτε δέχεται παραγγελίες ούτε γνωρίζει ποτέ θα δεχτεί.
Αυτό που θα έρθει το Νοέμβριο τι είναι; ;
Μήπως έρθει κάποιο που δεν εχει πουληθεί από τα παλιά; ; με δύο δεξαμενές φυσικό αέριο και το 40λιτρο τεπόζιτο βενζίνης; ;Δε κοιτάτε το ιμπιζα με 15500 και το αρονα με 16650 ;;
-
Μόλις γύρισα απο τη SEAT στον Γέρακα και μου είπε ο υπάλληλος πως θα παίξει σίγουρα έκπτωση απο fiskon και θα με ενημερώσει μόλις μάθει το ποσοστό. Το ibiza γλυκοκοιτάζω εγώ αλλά μου είπε πως θα έρθει με 3 δεξαμενές cng και 9 λίτρα ρεζερβουάρ. Αν και μικρό το ρεζερβουάρ λογικά θα το κλείσω αν παίξει όντως έκπτωση.
Υ.Γ. καλό Μάρτιο η παραλαβή
-
Ρωτάει ο ενδιαφερόμενος πόση αυτονομία έχει το Panda CNG με φυσικό αέριο κι απολαύστε απάντηση!!!!
-
Άμα είσαι ''γνώστης'' του αντικείμενου!!!
-
καλή καλησπέρα μια απορία όποιος ξέρει η τιμή δεν είναι ενιαία γιατί στο Ρέντη έχει 0.889 στη Νέα Φιλαδέλφεια 0.993 ξέρει κανείς γιατί;
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης hightmare έγραψε:
καλή καλησπέρα μια απορία όποιος ξέρει η τιμή δεν είναι ενιαία γιατί στο Ρέντη έχει 0.889 στη Νέα Φιλαδέλφεια 0.993 ξέρει κανείς γιατί;Έχουν διαφορετική συμβαση μάλλον, όπως και τα 2 πρατήρια της Θεσ/νίκης 0,889-0,929
-
Τέρι, στον χάρτη της Ελλάδας στο cngeurope, αρετή Θεσσαλονίκη έχει τρία πρατήρια.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles