-
Λοιπόν ηρθε και η ωρα για ενα quiz. Τις τελευταιες 2 βδομαδες εχω ενα περιεργο ηχο. Οταν παταω γκαζι καποιες φορες και συνηθως σε ανηφορα ακουγεται κατι σαν να σερνεται αλυσιδα και να γυριζει γρηγορα. Οπως ακουγεται ορισμενες φορες η αλυσιδα καποιοων μηχανων. Δεν περιγραφεται ακριβως. Να πως οτι αυτο ξεκινησε οταν βαρεσε 2-3 φορες κοφτες σε προσπερασματα με 2α και 3η. Μεχρι στιγμης το ειχα καλομαθημενο το κορσακι και δεν ειχε βαρεσει κοφτη. Ειναι 2004 μοντ. twinport z14xeρ με 65000χλμ. Το μυαλο μου παει σε καμια καδενα. Η κανενα ρουλεμαν σαζμαν. Ισως να μην φταιει και τιποτα και το αμαξι μου να αρχισε να γερναει. Τι πιστευεται εσεις; Λετε να ειναι απο τπτ λαδια και να μην λιπαινεται η καδενα. Εχουν 5500χλμ. και τα αλλαξα τον δεκεβρη. Γενικα τα αλλαζω καθε 10000 με GM dexos2 5w30 και παλια dexos1. Yπαρχει περιπτωση να ειναι απο ιμαντα δυναμο, γιατι κοντευει 10 χρονων και δεν τον εχω αλλαξει. Αλλα στο συνεργειο μου ειχανε πει οτι ειναι οκ ακομα. Κανει ο ιμαντας τετοιον ηχο;
-
Λοιπόν ηρθε και η ωρα για ενα quiz. Τις τελευταιες 2 βδομαδες εχω ενα περιεργο ηχο. Οταν παταω γκαζι καποιες φορες και συνηθως σε ανηφορα ακουγεται κατι σαν να σερνεται αλυσιδα και να γυριζει γρηγορα. Οπως ακουγεται ορισμενες φορες η αλυσιδα καποιοων μηχανων. Δεν περιγραφεται ακριβως. Να πως οτι αυτο ξεκινησε οταν βαρεσε 2-3 φορες κοφτες σε προσπερασματα με 2α και 3η. Μεχρι στιγμης το ειχα καλομαθημενο το κορσακι και δεν ειχε βαρεσει κοφτη. Ειναι 2004 μοντ. twinport z14xeρ με 65000χλμ. Το μυαλο μου παει σε καμια καδενα. Η κανενα ρουλεμαν σαζμαν. Ισως να μην φταιει και τιποτα και το αμαξι μου να αρχισε να γερναει. Τι πιστευεται εσεις; Λετε να ειναι απο τπτ λαδια και να μην λιπαινεται η καδενα. Εχουν 5500χλμ. και τα αλλαξα τον δεκεβρη. Γενικα τα αλλαζω καθε 10000 με GM dexos2 5w30 και παλια dexos1. Yπαρχει περιπτωση να ειναι απο ιμαντα δυναμο, γιατι κοντευει 10 χρονων και δεν τον εχω αλλαξει. Αλλα στο συνεργειο μου ειχανε πει οτι ειναι οκ ακομα. Κανει ο ιμαντας τετοιον ηχο;
-
-
-
Στο ρελαντι δεν ακουγεται ετσι το δικο μου. Δεν εχει το θεμα με την καδενα που ακουγεται σαν diesel. Aλλωστε τα χλμ. του ειναι λιγα. Μηπως απο τους 2-3 κοφτες 'ξεχυλωσε' η καδενα και θελει κανα σφιξιμο η ρυθμισμα;
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Τις τελευταιες 2 βδομαδες εχω ενα περιεργο ηχο. Οταν παταω γκαζι καποιες φορες και συνηθως σε ανηφορα ακουγεται κατι σαν να σερνεται αλυσιδα και να γυριζει γρηγορα. Οπως ακουγεται ορισμενες φορες η αλυσιδα καποιοων μηχανων. Δεν περιγραφεται ακριβως.Πιράκια;
-
Oχι δεν ειναι πυρακια. Τα πυρακια οταν βαραγε και βαραει ακουγονται αλλιως. Ξερω τον ηχο τους στο αμαξι μου και αυτο που ακουω τωρα δεν ειναι πυρακια.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Στο ρελαντι δεν ακουγεται ετσι το δικο μου. Δεν εχει το θεμα με την καδενα που ακουγεται σαν diesel. Aλλωστε τα χλμ. του ειναι λιγα. Μηπως απο τους 2-3 κοφτες 'ξεχυλωσε' η καδενα και θελει κανα σφιξιμο η ρυθμισμα;το 'ξεχειλωσε η καδενα' δν μπορει να μεταφραστει και ως τεντωτηρας που ψοφαει σιγα σιγα???
-
Κατι τετοιο εννοω και εγω. Υπαρχει περιπτωση; Αλλα με 65000χλμ μονο, η δεν εχει να κανει;
-
Τον ηχο αυτο παρατηρησα εχτες οτι τον κανει μεταξυ 2800 και 3500 στροφων πατοντας γκαζι.
Περιεργος ηχος