-
να δω ρε μεγαλε αν σου πεταχτει ενας σκυλος κ πας με 180 που λες πως θα αντιδρασεις.. α και που εισαι , οι σκυλοι , γατες κ.λ.π δεν προειδοποιουν , απλα πεταγονται..
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Εκεί που τα στήνανε λες; Κανονική εθνική είναι εκεί. 120-130 είναι οκ. Πάτα το και 170-180 όσο θες, να σου σκάσει το λάστιχο να δω χαρές που θα κάνεις. Έχετε μπερδευτεί τελείως με το θέμα της ταχύτητας. Λάβετε λίγο υπόψη το αναπάντεχο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους άλλους οδηγούς που βλέπετε.+1
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
να δω ρε μεγαλε αν σου πεταχτει ενας σκυλος κ πας με 180 που λες πως θα αντιδρασεις.. α και που εισαι , οι σκυλοι , γατες κ.λ.π δεν προειδοποιουν , απλα πεταγονται..Ρε μεγαλε γιατι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω
-
εγω μια χαρα σε καταλαβαινω..εσυ καταλαβε αυτο που σου γραψε κ το αλλο παλικαρι, υπαρχει κ ο απροβλεπτος παραγων στην οδηγηση.
-
Εκεί που τα στήνανε λες; Κανονική εθνική είναι εκεί. 120-130 είναι οκ. Πάτα το και 170-180 όσο θες, να σου σκάσει το λάστιχο να δω χαρές που θα κάνεις. Έχετε μπερδευτεί τελείως με το θέμα της ταχύτητας. Λάβετε λίγο υπόψη το αναπάντεχο, δεν έχει να κάνει μόνο με τους άλλους οδηγούς που βλέπετε.Το χω πατησει και 260 εκει,πεστε να με φατε ολοι τωρα.
Αν ειναι να σκασει το λαστιχο μπορει να γινει και με 40 να πανικοβληθω και να πεσω σε κανα γκρεμο και απο μελισσα μπορει να γινει η μαλακια αυτο δεν το προβλεπεις.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα; -
ηρεμησε κοπελι , η μαγκια δεν μετριεται στο γκαζι. επειδη προφανως εισαι πιτσιρικας , δεν εχεις μεγαλη εμπειρια , ακου κ κανα μεγαλυτερο.
συμφωνω ασφαλως μαζι σου για την συντηρηση του οχηματος κ.λ.π -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Το χω πατησει και 260 εκει,πεστε να με φατε ολοι τωρα.
Αν ειναι να σκασει το λαστιχο μπορει να γινει και με 40 να πανικοβληθω και να πεσω σε κανα γκρεμο και απο μελισσα μπορει να γινει η μαλακια αυτο δεν το προβλεπεις.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα;Μα δε μετράμε τι είναι το πιο πιθανό να γίνει. Και το νέο λάστιχο μπορεί να σκάσει στα 200 και το λιωμένο στα 80. Αλλά στα 80 και να σκάσει έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να μη πάθεις τίποτα αντί των 200. Έχεις χτυπήσει σκύλο ποτέ με ταχύτητα; Έτυχε να είμαι μέσα σε αμάξι ενός φίλου και μέσα σε πόλη με νορμάλ ταχύτητα 40-50 και πετάχτηκε σκύλος από το πουθενά (κατά το 'βλέπω άδειο δρόμο' που ευαγγελίζεστε). 5-6 μέτρα μπροστά ήταν, φρέναρε το παλικάρι αλλά δε το πρόλαβε και ντουπ ρήμαξε το ψυγείο. Σκέψου τι θα γίνει με ταχύτητες 150+ με ένα σκύλο από το πουθενά σε εθνική.
-
η μαγκια δεν μετριεται στο γκαζι.+1000
-
ηρεμησε κοπελι , η μαγκια δεν μετριεται στο γκαζι. επειδη προφανως εισαι πιτσιρικας , δεν εχεις μεγαλη εμπειρια , ακου κ κανα μεγαλυτερο.
συμφωνω ασφαλως μαζι σου για την συντηρηση του οχηματος κ.λ.πΣυμφωνω στο οτι η μαγκια δεν μετριεται στο γκαζι και ουδεποτε στηριξα κατι τετοιο.
-
Το χω πατησει και 260 εκει,πεστε να με φατε ολοι τωρα.
Αλλα ξανα,τι σκαει πιο ευκολα λαστιχακι που ειναι μηνων η λαστιχο που παει με τα λινα;Μα δε μετράμε τι είναι το πιο πιθανό να γίνει. Και το νέο λάστιχο μπορεί να σκάσει στα 200 και το λιωμένο στα 80. Αλλά στα 80 και να σκάσει έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να μη πάθεις τίποτα αντί των 200. Έχεις χτυπήσει σκύλο ποτέ με ταχύτητα; Έτυχε να είμαι μέσα σε αμάξι ενός φίλου και μέσα σε πόλη με νορμάλ ταχύτητα 40-50 και πετάχτηκε σκύλος από το πουθενά (κατά το 'βλέπω άδειο δρόμο' που ευαγγελίζεστε). 5-6 μέτρα μπροστά ήταν, φρέναρε το παλικάρι αλλά δε το πρόλαβε και ντουπ ρήμαξε το ψυγείο. Σκέψου τι θα γίνει με ταχύτητες 150+ με ένα σκύλο από το πουθενά σε εθνική.
Εχω χτυπησει σκυλο με αμαξι ομως που δεν ειχε θεμα,επιπλεον εχω χτυπησει λαγο με καμια κατοστη χιλιομετρα και μου ξεκουμποσε ελαφρως τον προφυλακτηρα.Ναι ζημια γινεται αλλα δυσκολα θα σε σκοτωσει.
-
Εχει σκασει του πατερα μου πισω λαστιχο με 120 εξω απο το βολο..michelin που χε γραψει ουτε 500 χιλιομετρα...
Γιωργο αυτο που προσπαθουν αρκετοι να πουνε ειναι πολυ απλο και μαλλον δε μοιαζεις να το αντιλαμβανεσαι..απλα οταν τρεχεις αυξανεις κατακορυφα τη πιθανοτητα να μην εχεις χρονο αντιδρασης, να βασανισεις και να βασανιστεις. -
Ανα ποσα εκατομυρια αυτοκινητοχιλιομετρα (κατα το εργατοωρες) διαλυεται ενα λαστιχο? Να με συγχωρειτε αλλα δεν θα ρυθμιζω την οδηγηση μου συμφωνα με κατι που ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ σπανιο: στα 14 χρονια που οδηγω δεν μου εχει συμβει ποτε ΚΑΙ δεν εχω δει να συμβαινει σε καποιον ΚΑΙ δεν γνωριζω καποιον που να του εχει συμβει.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Εχω χτυπησει σκυλο με αμαξι ομως που δεν ειχε θεμα,επιπλεον εχω χτυπησει λαγο με καμια κατοστη χιλιομετρα και μου ξεκουμποσε ελαφρως τον προφυλακτηρα.Ναι ζημια γινεται αλλα δυσκολα θα σε σκοτωσει.
Ο λαγός είναι μικρός για να κάνει κάτι, το πολύ πολύ να κάνεις λαγό στιφάδο. Σκυλιά και μεγαλύτερα ζώα όμως (αρνιά/αγελάδες κτλ) δεν είναι καθόλου παίξε γέλασε. Και δεν είναι απαραίτητο να σκοτωθείς, μόνο να σε εκτρέψει από τη πορεία φτάνει και να έρχεται κάποιος άλλος από την άλλη για να δεις ότι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα και τι διαστάσεις μπορεί να πάρει. Όλα αυτά αποκλειστικά και μόνο λόγω ταχύτητας.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχει σκασει του πατερα μου πισω λαστιχο με 120 εξω απο το βολο..michelin που χε γραψει ουτε 500 χιλιομετρα...
Γιωργο αυτο που προσπαθουν αρκετοι να πουνε ειναι πολυ απλο και μαλλον δε μοιαζεις να το αντιλαμβανεσαι..απλα οταν τρεχεις αυξανεις κατακορυφα τη πιθανοτητα να μην εχεις χρονο αντιδρασης, να βασανισεις και να βασανιστεις.Μια χαρα το αντιλαμβανομαι,αλλα εκνευριζομαι οταν θεωρειται μονοσημαντο το ενδεχομενο του ατυχηματος.
-
Ο λαγός είναι μικρός για να κάνει κάτι, το πολύ πολύ να κάνεις λαγό στιφάδο. Σκυλιά και μεγαλύτερα ζώα όμως (αρνιά/αγελάδες κτλ) δεν είναι καθόλου παίξε γέλασε. Και δεν είναι απαραίτητο να σκοτωθείς, μόνο να σε εκτρέψει από τη πορεία φτάνει και να έρχεται κάποιος άλλος από την άλλη για να δεις ότι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα και τι διαστάσεις μπορεί να πάρει. Όλα αυτά αποκλειστικά και μόνο λόγω ταχύτητας.
Ναι εγινε ενα ωραιοτατο στιφαδο η αληθεια να λεγεται,πιο πολλες φορες ομως εχω κινδυνεψει απο διποδα ζωα που κινουνταν με μικρες ταχυτητες παρα απο τετραποδα που μπηκαν στο δρομο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ανα ποσα εκατομυρια αυτοκινητοχιλιομετρα (κατα το εργατοωρες) διαλυεται ενα λαστιχο? Να με συγχωρειτε αλλα δεν θα ρυθμιζω την οδηγηση μου συμφωνα με κατι που ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ σπανιο: στα 14 χρονια που οδηγω δεν μου εχει συμβει ποτε ΚΑΙ δεν εχω δει να συμβαινει σε καποιον ΚΑΙ δεν γνωριζω καποιον που να του εχει συμβει.Θα ηθελα να ξερω και γω την πιθανοτητα αστοχιας ενος καινουριου ελαστικου παντως και στα αυτοκινητα μας απο τοτε που θυμαμαι δεν εχει συμβει ποτε(10 αυτοκινητα και σιγουρα πανω απο 400,000 χλμ)
-
Το λάστιχο είναι ένα παράδειγμα, μη κολλάτε σε αυτό, έχω πει το παράδειγμα παραπάνω. Το αναπάντεχο έχει πάρα πολλές μορφές πχ
- Σκάσιμο λάστιχο
- Πέταγμα ζώου
- Πάτημα χαλικιού μπροστινού αυτοκινήτου (γίνεται ρουκέτα)
- απότομη μανούβρα οχήματος από την αντίθετη κατεύθυνση (μου το έχει κάνει νταλίκα αυτό σε εθνική μετά τα Μάλγαρα προφανώς για να αποφύγει κάτι που δε ξέρω τι ήταν, μπήκε στο ρεύμα μου και αν δεν έκοβα δεξιά θα είχαμε άλλα και αν έτρεχα με βάση τις εκτιμήσεις σας απλά δε θα προλάβαινα).
- Ζώα (γίδια) αμέσως μετά τη στροφή (εκεί που πάτε με 120) και το τσοπανόσκυλο να γαβγίζει τον εισβολέα (αν προλάβετε να το δείτε και αυτό).
- Ο 'ηλίθιος' που θα πεταχτεί από μια ανύπαρκτη διασταύρωση κάθετα και δε σας έχει δει, ούτε εσείς ξέρετε ότι από κει περνάνε οχήματα γιατί νομίζετε ότι είναι κλειστός ο δρόμος.
- Σε εθνική, πόσες φορές δεν έχουν γίνει μποτιλιαρίσματα και η ουρά είναι ακριβώς μετά τη στροφή. Μηδέν χρόνος αντίδρασης και νομίζετε ότι είστε μόνοι σας (υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube με τέτοια).
8 ) Να πέσουν πέτρες/κολώνες/δέντρα στο δρόμο. - Λάκκος με νερό (που δε το βλέπεις μέχρι να φτάσεις στα 10-20 μέτρα) και φαινόμενο υδρολίσθησης ή τίναγμα ρόδας αν είναι βαθύ.
Πολλά τέτοια αναπάντεχα κάθε μορφής.
-
Το λάστιχο είναι ένα παράδειγμα, μη κολλάτε σε αυτό, έχω πει το παράδειγμα παραπάνω. Το αναπάντεχο έχει πάρα πολλές μορφές πχ- Σκάσιμο λάστιχο
- Πέταγμα ζώου
- Πάτημα χαλικιού μπροστινού αυτοκινήτου (γίνεται ρουκέτα)
- απότομη μανούβρα οχήματος από την αντίθετη κατεύθυνση (μου το έχει κάνει νταλίκα αυτό σε εθνική μετά τα Μάλγαρα προφανώς για να αποφύγει κάτι που δε ξέρω τι ήταν, μπήκε στο ρεύμα μου και αν δεν έκοβα δεξιά θα είχαμε άλλα και αν έτρεχα με βάση τις εκτιμήσεις σας απλά δε θα προλάβαινα).
- Ζώα (γίδια) αμέσως μετά τη στροφή (εκεί που πάτε με 120) και το τσοπανόσκυλο να γαβγίζει τον εισβολέα (αν προλάβετε να το δείτε και αυτό).
- Ο 'ηλίθιος' που θα πεταχτεί από μια ανύπαρκτη διασταύρωση κάθετα και δε σας έχει δει, ούτε εσείς ξέρετε ότι από κει περνάνε οχήματα γιατί νομίζετε ότι είναι κλειστός ο δρόμος.
- Σε εθνική, πόσες φορές δεν έχουν γίνει μποτιλιαρίσματα και η ουρά είναι ακριβώς μετά τη στροφή. Μηδέν χρόνος αντίδρασης και νομίζετε ότι είστε μόνοι σας (υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube με τέτοια).
Πολλά τέτοια αναπάντεχα κάθε μορφής.
Aπλα θα σου πω το εξης,οταν δεν εχω ορατοτητα δεν τρεχω αρκει αυτο;οταν δεν ξερω το δρομο επισης,οσον αφορα διασταυρωσεις σταματαω ακομα και οταν εχει ο αλλος στοπ και στα φαναρια πιανω τον εαυτο μου να τσεκαρει τι γινεται απο τις παρακειμενες διασταυρωσεις.
-
Και μένουν πολλά ακόμα αναπάντεχα που όση ορατότητα και να έχεις δε τα καλύπτεις... εκεί είναι όλη η ιστορία.
-
Και μένουν πολλά ακόμα αναπάντεχα που όση ορατότητα και να έχεις δε τα καλύπτεις... εκεί είναι όλη η ιστορία.Αμα το παμε ετσι μη πινεις ουισκι σε μπαρ γιατι μπορει να ριξουνε υπνωτικο και να σε βιασουν η να σου παρουν τα οργανα.
Καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα μην το παρακανουμε κι ολας.
Και για να ξορκισουμε το κακο,ποσα ειναι τα πιο πολλα που εχεις τρεξει σε δημοσιο δρομο;
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;