-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Σε αυτο το τελευταιο, εχεις απολυτο δικιο.
Παρόλα αυτα επειδη εμπλεκομαι και στην διοργανωση του Ρ.Ακροπολις, εδω και καποια χρονια, δεν θα ηθελα να τοποθετηθω, ουτε σε προσωπικο επιπεδο.
Αλλων χωραφια ειναι αυτα που ρωτας.Φιλικα,
'el-em'
Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχει δυσκολία έκφρασης που προκύπτει από την οργανωτική θέση. Μου αρκεί η πρώτη φράση και ευχαριστώ γι' αυτή. Νομίζω ότι είναι αρκετή ώστε κάθε νοήμων συμφορουμίτης που δεν είναι προκατειλημμένος να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Είμαι στην παράξενη θέση να εύχομαι σε αυτούς που παίρνουν τόσο μεγάλο ρίσκο για την ιστορία του Ακρόπολις να είναι αυτοί σωστοί και εγώ λάθος. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, το ίδιο κι εσύ.
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω, αν έχω το 2014 τα χρήματα να τρέξω δύο ράλλυ ή τρία σπριντ, είναι αντί για αυτά να τρέξω μόνο την ασφάλτινη μέρα του ERC ώστε ο οργανωτής να έχει μία συμμετοχή παραπάνω. -
ERC Acropolis στο Λουτράκι, μεικτό, τελος Μάρτη? Αληθεύει?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ERC Acropolis στο Λουτράκι, μεικτό, τελος Μάρτη? Αληθεύει?Από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, ναι. Η δική μου απορία είναι αν θα ονομαστεί Ακρόπολις ή όχι. Ελπίζω τουλάχιστον σε αυτό να παρθεί η βέλτιστη απόφαση.
-
Ειναι αδιανοητο να λεγεται ακροπολις ενας μικτος αγωνας.εγω ειμαι της αποψης οτι και μικτος να μην ηταν το ονομα ακροπολις δεν πρεπει να χρησιμοποιηθει.απο τη στιγμη που ο αγωνας ειναι μικτος το ονομα ακροπολις ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ και γιορταζουμε τα γενεθλια του οταν ξαναμπουμε στο wrc.
-
Και αν το να λέγεται 'Ακρόπολις' είναι όρος για να μπει στο ERC ? (και το Eurosport θέλει να 'πουλήσει' και αλλιώς πουλάει το 'Ακρόπολις' και αλλιώς το 'Rally of Greece')
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και αν το να λέγεται 'Ακρόπολις' είναι όρος για να μπει στο ERC ? (και το Eurosport θέλει να 'πουλήσει' και αλλιώς πουλάει το 'Ακρόπολις' και αλλιώς το 'Rally of Greece')Εμενα παλι δεν με κοφτει τοσο το ονομα οσο η διοργανωση...Ας το πουνε Παρθενων,ας το πουνε οπως θενε,να εχει ομως τοσο μεγαλη επιτυχια ο αγωνας που θα τους αναγκασει εκει στη ΦΙΑ να το ξαναβαλουν στο ημερολογιο του WRC.
-
γιατι απο το wrc εφυγε γιατι δεν ηταν διοργανωμενο σωστα?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
γιατι απο το wrc εφυγε γιατι δεν ηταν διοργανωμενο σωστα?Δημητρη μου αν η διοργανωση ηταν καλη και αν αρεσε η οχι στα υψηλα κλιμακια καθως και τους λογους που βγηκαμε αλλοι αρμοδιοτεροι εμου μπορουν να σου απαντησουν,εγω ειμαι ενας απλος θεατης και τιποτα παραπανω....
-
δεν εχω τετοια εντυπωση ,για αυτο το ειπα(οτι ηταν κακα διοργανωμενο)
να το διοργανωσαν τοσο χαλια,και να μην πηραμε χαμπαρι τιποτα? ουτε καν μια αναφορα στον τυπο? -
Νομίζω ο DAP το λέει ανάποδα: δε βγήκαμε επειδή ήταν οργανωμένο κακά (κάθε άλλο) αλλά αν δεν διοργανωθεί καλά το 2014 τότε σίγουρα ΔΕΝ θα ξαναμπούμε το 2015 στο WRC.
Ουσιαστικά όπως είδαμε από την προηγούμενη συζήτηση η FIA μας είπε: 'αν θέλετε να ξαναμπείτε πρέπει να το κάνετε το 14' που είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αν μεν γίνει καλά τίποτα δεν μας εγγυάται 100% ότι θα ξαναμπούμε το 15 αλλά αν δεν γίνει καλά (πχ. ακυρωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων) τότε σίγουρα δεν θα ξαναμπει το 15.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και αν το να λέγεται 'Ακρόπολις' είναι όρος για να μπει στο ERC ? (και το Eurosport θέλει να 'πουλήσει' και αλλιώς πουλάει το 'Ακρόπολις' και αλλιώς το 'Rally of Greece')Συμφωνω απλα θα πρεπει να τους καταστησουμε κατανοητο οτι μικτο ραλι δεν μπορει να λεγεται ακροπολις λογω εντελως διαφορετικου προσανατολισμου με ενα πραγματικο ακροπολις που ειμαι αγωνας και αντοχης-επιβιωσης και τακτικης.Αν δεν γινεται αλλιως ......
Νομίζω ο DAP το λέει ανάποδα: δε βγήκαμε επειδή ήταν οργανωμένο κακά (κάθε άλλο) αλλά αν δεν διοργανωθεί καλά το 2014 τότε σίγουρα ΔΕΝ θα ξαναμπούμε το 2015 στο WRC.
Ουσιαστικά όπως είδαμε από την προηγούμενη συζήτηση η FIA μας είπε: 'αν θέλετε να ξαναμπείτε πρέπει να το κάνετε το 14' που είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αν μεν γίνει καλά τίποτα δεν μας εγγυάται 100% ότι θα ξαναμπούμε το 15 αλλά αν δεν γίνει καλά (πχ. ακυρωθεί λόγω έλλειψης χρημάτων) τότε σίγουρα δεν θα ξαναμπει το 15.
Εδω η φραση πιασε το αβγο και κουρευτο ταιριαζει γαντι.γενικα δεν εκτιμουν τιποτα ,ουτε την προτοτυπια του οακα που εγινε χαμος και μετα το πηραν και οι αλλοι ουτε τις νυχτερινες ειδικες που απο εμας ξαναμπηκαν στο wrc.δε γ@μιουνται λεω γω.η αργεντινη που μερικα χρονια πριν τα εκανε μανταρα και χασαν μια ολοκληρη μερα θα επρεπε να εχει φυγει δια βιου εμεις ουτε ειδικη δεν ακυρωνουμε!(ενταξει οχι εμεις ακριβως αλλα ο μπαρτος)
-
Νομίζω αγχώνεστε για λάθος λόγους. Αν το Ακρόπολις βρει τα λεφτά μετά χαράς ο promoter (και όχι η FIA) θα του πει καλώς όρισες.
-
Μα καλα τα ιδια πραγματα θα λεμε.τα λεφτα ηταν εξασφαλισμενα!το διαβεβαιωσε και ο πρωθυπουργος στη φια.παμε παρακατω και μη λεμε τα ιδια ξανα και ξανα.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Μα καλα τα ιδια πραγματα θα λεμε.τα λεφτα ηταν εξασφαλισμενα!το διαβεβαιωσε και ο πρωθυπουργος στη φια.παμε παρακατω και μη λεμε τα ιδια ξανα και ξανα.Όχι, δεν ήταν. Ο Go_For_Pole έχει δίκιο. Αυτό που ζήτησε ο προμότερ μόνο από την Ελλάδα ήταν προπληρωμή ενός μεγάλου μέρους του 1.200.000 που θα απαιτούνταν για το τριετές συμβόλαιο. Όσοι κάνουμε δουλειές με ξένους, ξέρουμε ότι μετά το 2010 για να εισάγεις ακόμα και δέκα βίδες απαιτούν η πληρωμή να είναι 'με την παραγγελία', γιατί πλέον η Ελλάδα ως σύνολο (και κατ' επέκταση ως εταιρίες και ως τραπεζικό σύστημα) θεωρείται επικίνδυνος και αναξιόπιστος συνεργάτης. Αυτό έκανε και ο προμότερ μαζί με τη ΦΙΑ. Από τη μεριά της, η Ελλάδα (ορθώς) αρνήθηκε αυτή την απαίτηση και (ορθώς) θεώρησε αρκετό να δώσει απλώς τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού. Προφανώς αυτό δε θεωρήθηκε αρκετό από την άλλη πλευρά και το Ακρόπολις χάθηκε.
Τώρα, αυτά που κανένας εδώ μέσα δε βλέπω να ρωτάει είναι (1) πού θα βρεθούν τα χρήματα για έναν εξίσου πανάκριβο αγώνα όπως αυτός του ERC (2) πόσες συμμετοχές θα μαζέψει ένας τέτοιος αγώνας, ειδικά από Έλληνες στα τέλη Μαρτίου. Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα και το τεράστιο ρίσκο που αναλαμβάνουν οι αρμόδιοι απέναντι στην ιστορία και το μέλλον του Ακρόπολις. Κι αυτό γιατί 1) αν τυχόν ο αγώνας αποτελέσει οικονομική καταστροφή είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί στο μέλλον βιώσιμο σχήμα να ξαναδιοργανώσει κάτι 2) αν ο αγώνας ματαιωθεί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μην ξαναδούμε Ακρόπολις για πολλαααά χρόνια. Εύχομαι αυτό το ρίσκο να πετύχει. Εγώ, όμως, δε θα το έπαιρνα. -
Νομίζω (ουσιαστικά αυτό λένε τα έγγραφα που έχουμε δει) το δίλημμα τέθηκε 'αν δεν το κάνετε στο ERC το 14 τότε ξεχάστε το για το WRC για το 15' ή διαφορετικά 'αν θέλετε να έχετε ελπίδα για WRC το 15 πρέπει να το κάνετε ERC το 14'. Αν θέλεις είναι και proof of concept 'μάγκες αφού μας λέτε ότι έχετε τα λεφτά, αποδείξτε το'.
Βέβαια κανείς δε μας διασφαλίζει ότι αν γίνει ERC το 14 θα πάει σίγουρα WRC το 15 και σίγουρα αν κάτι σκάσει το 14 ελπίδες για 15 τέλος (τι είχαμε τι χάσαμε στο τέλος...)
Πάντως scn το παράδειγμα με τις βίδες παρότι έτσι είναι τα πράγματα στην αγορά, δεν είναι ακριβές διότι οι βίδες είναι προϊόν και αν δεν τις πληρώσεις σου μένουν, ενώ το να ενταχθεί το Ακρόπολις στο ημερολόγιο με προκαταβολική πληρωμή 3 ετών είναι υπηρεσία, την οποία δεν έχεις λάβει ακόμα (πχ. αν αύριο τα σπάσει η RBMH με τη FIA και σηκωθεί και φύγει που πάνε τα λεφτάκια μας και ποιός μας βεβαιώνει ότι ο νέος promoter θα μας βάλει στο ημερολόγιο του πχ. 16 ?) Είναι ξεκάθαρη αλητεία από πλευράς του promoter αυτό και ορθώς δε συμφωνήσαμε (όπως λες).
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
. Εύχομαι αυτό το ρίσκο να πετύχει. Εγώ, όμως, δε θα το έπαιρνα.και εγω αυτη την αποψη εχω.Μακαρι να πανε ολα καλα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω (ουσιαστικά αυτό λένε τα έγγραφα που έχουμε δει) το δίλημμα τέθηκε 'αν δεν το κάνετε στο ERC το 14 τότε ξεχάστε το για το WRC για το 15' ή διαφορετικά 'αν θέλετε να έχετε ελπίδα για WRC το 15 πρέπει να το κάνετε ERC το 14'. Αν θέλεις είναι και proof of concept 'μάγκες αφού μας λέτε ότι έχετε τα λεφτά, αποδείξτε το'.Βέβαια κανείς δε μας διασφαλίζει ότι αν γίνει ERC το 14 θα πάει σίγουρα WRC το 15 και σίγουρα αν κάτι σκάσει το 14 ελπίδες για 15 τέλος (τι είχαμε τι χάσαμε στο τέλος...)
Πάντως scn το παράδειγμα με τις βίδες παρότι έτσι είναι τα πράγματα στην αγορά, δεν είναι ακριβές διότι οι βίδες είναι προϊόν και αν δεν τις πληρώσεις σου μένουν, ενώ το να ενταχθεί το Ακρόπολις στο ημερολόγιο με προκαταβολική πληρωμή 3 ετών είναι υπηρεσία, την οποία δεν έχεις λάβει ακόμα (πχ. αν αύριο τα σπάσει η RBMH με τη FIA και σηκωθεί και φύγει που πάνε τα λεφτάκια μας και ποιός μας βεβαιώνει ότι ο νέος promoter θα μας βάλει στο ημερολόγιο του πχ. 16 ?) Είναι ξεκάθαρη αλητεία από πλευράς του promoter αυτό και ορθώς δε συμφωνήσαμε (όπως λες).
Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα.
Αυτό που εγώ διαφωνώ είναι η καψούρα μας για το '15. Εντάξει, η RedBull εκβίασε για το '15 λέγοντας ότι αν δεν βάλετε τη θηλειά στο λαιμό το '14 δεν έχετε καμία ελπίδα για το '15. Εμείς γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε;;; Γιατί μας έπιασε τέτοια μανία να κυνηγήσουμε το '15 ρισκάροντας ματαίωση αγώνα, άρα ίσως και οριστική διαγραφή;
Κατά την άποψή μου το Ακρόπολις είναι ένα προϊόν που 1) αφενός αδυνατούν να καταλάβουν τα σούργελα της RedBull που ζητάνε τα ράλλυ να είναι μία ειδική 2) όλοι οι υπόλοιποι που ασχολούνται με τα ράλλυ το θεωρούν άκρως πολύτιμο. Όταν ψοφήσει αυτό το τσίρκο που λέγεται RedBull (αλήθεια, πώς μπορείτε και πίνετε αυτό το πράμα;), είναι απόλυτα σίγουρο ότι οι υπόλοιποι θα θελήσουν να έχουν έστω έναν αγώνα που να μοιάζει με ράλλυ στο πρωτάθλημα (μεταξύ μας, ούτε το Ακρόπολις είναι πια ράλλυ με την έννοια που ξεκίνησε να χρησιμοποιείται η λέξη ράλλυ, απλώς μοιάζει με ράλλυ περισσότερο από κάθε άλλο από τα σημερινά σπριντ διαρκείας). Γιατί να μην περιμένουμε ως τότε, χωρίς ρίσκα και χωρίς οικονομική αιμορραγία; Αργά ή γρήγορα, θα έρθουν παρακαλώντας, να είστε σίγουροι. Αν όμως ματαιωθεί αγώνας ή αν γίνει με μεγάλη οικονομική ζημιά, τι γίνεται; -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Αυτό που εγώ διαφωνώ είναι η καψούρα μας για το '15.Εμείς γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε;;; Γιατί μας έπιασε τέτοια μανία να κυνηγήσουμε το '15 ρισκάροντας ματαίωση αγώνα, άρα ίσως και οριστική διαγραφή;
Νομίζω ότι αν δεν μπει το Ακρόπολις στο WRC τελείωσε οριστικά (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).
Εντάξει, η RedBull εκβίασε για το '15 λέγοντας ότι αν δεν βάλετε τη θηλειά στο λαιμό το '14 δεν έχετε καμία ελπίδα για το '15.
Η FIA βασικά, η RedBull χέστηκε.
Νομίζω ότι η FIA προσπαθεί να ενισχύσει και το άλλο της προϊόν (ERC) και θέλει ένα δυνατό brand name. Απ΄ό,τι λέγεται του χρόνου το ERC δεν θα έχει San Remo (γιατί άραγε ?) οπότε μένουν Ακρόπολις, Κορσική τα δυνατά, μετά τα κλασσικά του ERC (Ypres, Barum, Κύπρος) και από εκεί και πέρα κάτι λιμά στις Λετονίες, Αυστρίες κτλ.
Οπότε χρησιμοποίησε τον εκβιασμό για το 15 για να το πετύχει αυτό.
Βέβαια το ψέμα έχει κοντά ποδάρια οπότε αν δεν μας βάλουν το 15 (σε βάρος ποιού ? Ιταλία πιθανότατα ?) εκεί θα 'ναι ώρα για σοβαρές αποφάσεις (με δεδομένο ότι η διοργάνωση του 14 θα είναι στην καλύτερη περίπτωση ίσα-βάρκα-ίσα-νερά οικονομικώς)
Οπότε ας πούμε ότι το 14 είναι μια ύστατη προσπάθεια.
Αργά ή γρήγορα, θα έρθουν παρακαλώντας, να είστε σίγουροι.
Ε καλά αυτό είναι wishful thinking νομίζω...
Αν όμως ματαιωθεί αγώνας ή αν γίνει με μεγάλη οικονομική ζημιά, τι γίνεται;
Αν είναι να 'ρθουν παρακαλώντας το πχ. 16 δεν θα 'ναι αυτό το πρόβλημα.
-
@scn γνωριζω οτι ζητησαν μια γερη μπροστατζα αλλα τα χρηματα για την τριετια θα υπαρχουν αυτο λεω.απο τη στιγμη που υπηρξαν διαβεβαιωσεις σε τοσο υψηλο επιπεδο θεωρω οτι τα χρηματα ειναι ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. αρα η μπροστατζα που ζητησαν μαλλον θα ελεγα οτι εξυπηρετει αλλους λογους(οπως το να μας πεταξουν εξω )παρα την οικονομικη τους εξασφαλιση.θεωρεις οτι τα χρηματα για την τριετια δεν ειναι σιγουρο οτι θα τα πληρωσουμε;;;;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
..... Απ΄ό,τι λέγεται του χρόνου το ERC δεν θα έχει San Remo (γιατί άραγε ?) .....Πρόβλημα χρηματοδότησης και εκεί, όπως επίσης και όχι καλή οργάνωση.
Ραλι Ακρόπολις 2014