-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ομαδικη παρακρουση. Διαβασα τις τελευταιες σελιδς και εχασα καθε βεβαιοτητα για τη νοημουνη καποιων. Εστω, και αυτο το reset, χρησιμο ειναι, εξασκει το μυαλο.
Απο οτι φαινεται, καποιοι αυτοπροσδιοριζομενοι ως 'εχοντες', (ως επι το πλειστον απο κληρονομια όμως) αισθανονται την αναγκη να αλλαξει ο κοσμος και να μοιράσουν τα 'υπαρχοντά τους' (μτφ τον κοπο αλλων) στους υπολοιπους, για να γινει πιο δικαιη η κοινωνια. Yeah, right. Η πραγματικοτητα μαλλον εχει να κανει με το γεγονος οτι αφου δεν δουλεψαν για τα υπαρχοντά τους, δεν τους νοιαζει και πολυ για αυτα, + στο οτι πιστευουν οτι στην μετεπειτα εποχη, η καλη και δικαιη νεράϊδα Κουτσουμπας θα φροντισει ωστε και ολοι οι αλλοι να 'εχουν', αφου καποιων τα πολλα θα μοιραστουν απο λιγα σε ολους.
Καπως ετσι ανατραφηκε για χρονια ενα μικρο ποσοστο της Ελλαδας, με την ελπιδα οτι θα εχει να λαμβανει σε μελλοντικο χρονο απο τους 'κατεχοντες', και αντι να δημιουργησει κατι, τρωει το καθημερινο του και το χαιρεται, περιμενοντας το μηλο να πεσει επαναστατικα, αντε να κουνησει και τη μηλια λιγο, για να πεσουν μεζι με τα μηλα και 'αυτοι' που κοπιασαν για να σκαρφαλωσουν στο κλαδι. Αντι λοιπον να δουν αν μπορουν να σκαρφαλωσουν, αναμενουν την ωρα να πεσουν οι αλλοι κατω. Κατι σαν τα πιλαφια και τις παρθενες αλλα εν ζωη ακομα ή τον Κθούλου που περιμενει κοιμωμενος στα βαθη της θαλασσας την ωρα που θα βγει στην επιφανεια. Καταπληκτικο δεν ακουγεται, προβατα? Μπεεεε
Ο εμφυλιος που κυκλοφορει σαν εννοια τελευταια εδω μεσα, εχει τη βαση του στο οτι αυτοι που τον ευαγγελιζονται ονειρευονται νικη οταν το συκωτι φτανει σε σημειο κορεσμου απο τις μπυρες, αλλιως ουτε θα τους περναγε απο το μυαλο. Για διαβαστε ιστορια να δειτε ποιος νικησε. Ρεβανς δεν υπαρχει, ηταν sudden death το παιχνιδη guys, fatality, πως το λενε. Αλλος γυρος δεν υπαρχει. Αρκεστειτε σε αυτον στο σουβλατζιδικο της γωνιας.
Για δουλεψτε λιγακι πρωτα να δειτε ποσο ευκολα βγαινει το καλυβακι (ποσως δε μαλλον το τριωροφο) και μετα ελατε να μου πειτε οτι θα το μοιράσετε.
Αν θελετε να το χοντρυνουμε, ΑΝ και ΟΤΑΝ ερθει η ωρα για αναδιανομη 'του πλουτου' (τρομαρα σας), θα ειμαι σε αυτους που θα μικραινουν τον παρονομαστη του κλασματος. Ο νοων νοειτω.
Όταν εγώ λέω για πρόβλημα κατανόησης...
Οι έχοντες, τα βρήκαν από τον μπαμπά τους οι περισσότεροι, εμένα για παράδειγμα ο μπαμπάς μου ό,τι μου έδωσε, δεν τιμάται ούτε σε στρέματα, ούτε σε χρήματα.
Τα λεφτά τα έβγαλα και τα βγάζω μόνος μου. Όσα βγάζω. Απλώς, φροντίζω να τα αξιοποιώ αλλιώς από επενδύσεις σε real estate.Τωρα το ποιος εχει προβλημα κατανοησης, θα το καταλαβεις αν δεις ξανα τα ποστ στις τελευταιες σελιδες. Εκει θα βρεις τους κληρονομους με καλη ψυχη. Μην εχεις τη μυγα.
-
@greo
Τα όνειρα είναι καλά αλλά αποτυγχάνουν στο τεστ της πραγματικότητας. Το 'μαθα το μάθημά μου προ 20+ ετών.Περιττό να πω ότι προτιμώ φάση Βραζιλία με λαό να πεινάει και αποικιοκρατικές ξένες επενδύσεις, παρά Β. Κορέα με λαό να πεινάει σκέτα ε ?
Οσο για την Κίνα αυτό που ξέρω είναι ότι πάντοτε (και επί Που-Γι και επί Μάο) ο λαός πείναγε, μόνο τον τελευταίο καιρό επί σοσιαλκαπιταλισμού είδαν λίγο φαγάκι (και γεμίζουν και τα αεροπλάνα για Ελλάδα με τουρίστες...) αν μη τι άλλο τα 300 εκατομμύρια της ανερχόμενης μεσαίας τάξης (αυτή ντε που οι σατανικοί διεθνείς καπιταλιστές θέλουν να εξοντώσουν και να προλεταριοποιήσουν πανευρωπαϊκά, από τις κορυφαίες κοτσάνες που έχω ακούσει) και το ΚΚΚ κάνει ότι μπορεί (μεταξύ των οποίων να στήνει αποικιοκρατικά κώλο στην κάθε Apple) για να κάνει αυτά τα 300 εκατομμύρια 500. Φαίνεται αυτοί θα έχουν άλλα όνειρα για τη χώρα τους από τα δικά σου. Ισως και αυτοί να μάθανε το μάθημά τους το 1989. Αλλοι είναι ανεπίδεκτοι.
-
Κι εγώ προτιμάω τα σκατά με φράουλες, από τα σκατά με αβγά. Τι είδους επιχείρημα ήταν αυτό;
-
Φαγώθηκες με το real estate!
Δηλαδή αν ο μπαμπάς σου είχε βγάλει με τον ιδρώτα του (ο μπαμπάς του βοσκός κι έτσι) 2 σπίτια και στα κληρονομούσε είναι κακό αλλά αν τα πουλούσε για να σε σε στείλει να κάνεις ΜΒΑ στο Harvard και να γίνεις μεγαλοστέλεχος στη Cisco είναι ΟΚ ? -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κι εγώ προτιμάω τα σκατά με φράουλες, από τα σκατά με αβγά. Τι είδους επιχείρημα ήταν αυτό;Και με βαση αυτα που προτιμας, θα πρεπει να ερθει η ωρα καποια στιγμη να τα φαμε και εμεις... μετα την εμπανασταση
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HighFidelityΦαγώθηκες με το real estate!
Δηλαδή αν ο μπαμπάς σου είχε βγάλει με τον ιδρώτα του (ο μπαμπάς του βοσκός κι έτσι) 2 σπίτια και στα κληρονομούσε είναι κακό αλλά αν τα πουλούσε για να σε σε στείλει να κάνεις ΜΒΑ στο Harvard και να γίνεις μεγαλοστέλεχος στη Cisco είναι ΟΚ ?Αυτό δεν λέω τόση ώρα ρε Νάσο; Ότι ακριβώς ΑΥΤΟ είναι ΛΑΘΟΣ!
Αυτό έκαναν οι παππούδες μου και καταλήξαμε με ένα σωρό μικρά άχρηστα αγροτεμάχια.
Ο πατέρας μου, καλά έκανε και τα έκανε βιβλία τα λεφτά του, λίγα είχε ούτως ή άλλως. Το βασικό είναι να μην προσπαθούσε από το υστέρημά μου να με κάνει εμένα κάτοχο σπιτιού, ή μεγαλοστέλεχος της Cisco.Τέσπα, κουράσαμε. Κάντε ό,τι θέλετε, δουλέψτε μια ζωή, για να τα καταφέρουν καλύτερα οι απόγονοί σας από τους... δικούς μου.
-
Αληθεια σε κρατος που περασε εμφυλιο οπως η Ελλαδα ποση πιθανοτητα ειναι να ξανασυμβει??/ εχουμε αλλο κρατος με παρομοιο σκηνικο στην ιστορια του?? για να ξερουμε και τι να περιμενουμε δλδ..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αληθεια σε κρατος που περασε εμφυλιο οπως η Ελλαδα ποση πιθανοτητα ειναι να ξανασυμβει??/ εχουμε αλλο κρατος με παρομοιο σκηνικο στην ιστορια του?? για να ξερουμε και τι να περιμενουμε δλδ..Ο Λίβανος είναι ένα πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Για να μην μιλήσουμε για Αφρική όπου θα χαθεί η μπάλα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αληθεια σε κρατος που περασε εμφυλιο οπως η Ελλαδα ποση πιθανοτητα ειναι να ξανασυμβει??/ εχουμε αλλο κρατος με παρομοιο σκηνικο στην ιστορια του?? για να ξερουμε και τι να περιμενουμε δλδ..
Ο Λίβανος είναι ένα πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα.
στον Λιβανο παιζουν αλλα θεματα εθνολογικα -θρησκευτικα και λεφτα απο ξενα κρατη.... και το αποτελεσμα ειναι τραγικο για τον πλυθησμο... ο απλος κοσμος δεν λαμβανει μερος...
Η αφρικη τωρα εδω και χρονια παλευει με συμφεροντα φυλαρχων και δολοφονων που σκοπο εχουν σχεδον παντα το ατομικο τους συμφερον... δεν κανουν ιδεολογικους εμφυλιους εκει... θρησκιες και φυλες ειναι τα προσχηματα...οχι η ανεχεια του πλυθησμου -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ο Λίβανος είναι ένα πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα.
στον Λιβανο παιζουν αλλα θεματα εθνολογικα -θρησκευτικα και λεφτα απο ξενα κρατη.... και το αποτελεσμα ειναι τραγικο για τον πλυθησμο... ο απλος κοσμος δεν λαμβανει μερος...
Η αφρικη τωρα εδω και χρονια παλευει με συμφεροντα φυλαρχων και δολοφονων που σκοπο εχουν σχεδον παντα το ατομικο τους συμφερον... δεν κανουν ιδεολογικους εμφυλιους εκει... θρησκιες και φυλες ειναι τα προσχηματα...οχι η ανεχεια του πλυθησμου+1
και εδω η ανεχεια του πληθυσμου προχημα ηταν/ειναι -
Μια πραγματικότητα που είναι ελληνική. Το τι κάνουν άλλες χώρες που δεν μας επηρεάζουν, μου είναι παγερά αδιάφορο.
Είμαστε φτωχοί έως νεόπτωχοι, κατά μεγάλο ποσοστό. Έχοντας ένα σπίτι δικό μας, αυτό που μπορούσε να κάνουμε είναι, να πάρουμε μια χούφτα ελιές, μια φρατζόλα ψωμί 2 ντομάτες σύνολο κοστους2ε και να μην μείνουμε νηστικοί. Και ας μας έχουν κόψει το ρεύμα και το τηλέφωνο.
Έτσι σκεπτόμενος τα εξασφάλισα στα κορίτσια μου, μαζί με κάποια μεγάλα βιογραφικά, για όταν και εφόσον, τότε που έπρεπε και μπορούσα.
Όταν λιπών διάβασα εδώ μέσα, κάποιες ‘παπαρολογίες του κερατά’, αριστερής χροιάς, χτύπησαν κόκκινο στο κεφάλι μου.
Εάν δεν έχουν καρωτίδες και Άτλαντα, ας έρθουν να μου τα πάρουν……. Και σίγουρα της νοοτροπίας μου, είναι πλέον του 70% των ελλήνων.
Σας ευχαριστώ.
Α. -
Συγνώμη που διακόπτω την εκπομπή σας αλλά παρατηρώ με μεγάλο ενδιαφέρον το ότι η έννοια της περιουσίας έχει προσδιοριστεί από ένα διαμέρισμα στα Πατήσια που άφησε η θειά στον ανεψιό, σε ένα χτήμα και πως ο κυρ-Αντώνης-πάει-καιρός που ήταν ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι γαμήσει ο πούτσος μας έχει αναδειχτεί σε υπόδειγμα διαχείρισης οικονομικών.
Το γεγονός ότι η χλιδανεργία (παίρνω το νοίκι από δυο μαγαζιά που μου άφησε ο μπαμπάς και το παίζω αυτοδημιούργητος) μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή φορολόγηση που στην τελική θα μειώσει και το κόστος ενοικίασης μας αφήνει αδιάφορους.
Βγάλτε απωθημένα συντρόφοι.
Τι προτείνετε επί του θέματος περιουσία;
Τη διαχείριση θα αναλάβει ένα συμβούλιο από 15 πεφωτισμένους, αφοσιωμένους, διαννοούμενους του κινήματος και θα μοιράζεται κάθε πρωτομαγιά σε δικαιούχους με κλήρωση.Κληρωτίδα Α: Μια τσιμεντοβιομηχανία, μια πιτσαρία, ένα περίπτερο, μια τρύπια καπότα (συγγενής HF).
Πόνος...
-
Ωραία, έγινε πάλι η φοβερή κουβέντα για το αν είναι καλύτερο να τα τρως όλα και να απολαμμμβάνεις ή να τα φυλάς λιγουλάκι για να έχουν τα παιδιά σου που την κεφαλή κλίναι.
Απλούτσικο είναι, άμα γουστάρεις, φάτα.
Αλλά μετά μην πηγαίνεις έξω από τη Βουλή με το σύνταγμα στο χέρι που γράφει 'το κράτος φροντίζει για την κατοικία μπλαμπλα των ιθαγενών μπλαμπλα'. Ούτε να κοιτάζεις με θυμό τον 'έχοντα' που δεν πήγε 2.000 φορές για καφέ ώστε να έχει ένα κεραμίδι.
Επέλεξες, το βουλώνεις, δη εντ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ωραία, έγινε πάλι η φοβερή κουβέντα για το αν είναι καλύτερο να τα τρως όλα και να απολαμμμβάνεις ή να τα φυλάς λιγουλάκι για να έχουν τα παιδιά σου που την κεφαλή κλίναι.Απλούτσικο είναι, άμα γουστάρεις, φάτα.
Αλλά μετά μην πηγαίνεις έξω από τη Βουλή με το σύνταγμα στο χέρι που γράφει 'το κράτος φροντίζει για την κατοικία μπλαμπλα των ιθαγενών μπλαμπλα'. Ούτε να κοιτάζεις με θυμό τον 'έχοντα' που δεν πήγε 2.000 φορές για καφέ ώστε να έχει ένα κεραμίδι.
Επέλεξες, το βουλώνεις, δη εντ.What are cows?
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Τουλάχιστον ως καθηγητής θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις το πόσοι πλέον αδιαφορούν για την ιδιοκτησία και αντί να σοκάρεσαι θα έπρεπε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να προσπαθείς να ανακόψεις την κατάσταση που οδηγεί κάθε μέρα κι άλλους, αντί να τη στηρίζεις και να μας λες πίπες ότι χρεωκοπήσαμε επειδή το κράτος έδινε λεφτά σε τεμπέληδες και άλλα τετοια παραμύθια.
Και θα μας τονώσει το ενδιαφέρον, ποιός...? Το ΚΚΕ....???
@Σπαρταν
Όχι. Αν αυτό που σε ενδιαφερει είναι να διατηρήσεις και να αυξήσεις την οικογενειακή σου περιουσία, το τελευταίο κόμμα που θα έπρεπε να προσεγγίσεις είναι το ΚΚΕ και καλά θα κάνεις να το κυνηγάς όπου το πετύχεις. Δεν ειρωνεύομαι, ειλικρινά μιλάω.Να φανταστώ πως αυτό σημαίνει, πως το ΚΚΕ αν έρθει στην εξουσία, θα δώσει λιγότερα απο μισό μαγαζί, μισό σπίτι και μισό εξοχικό σε κάθε οικογένεια, έτσι...?? (και αυτό, αν υποθέσουμε οτι δεν κάνω 3ο παιδί, οπότε θα τους αναλογεί απο 1/3...!!! Μιλάμε για pluto, οχι μαλακίες...! ).
Και τη λες μάλιστα στον καθηγητή απο πάνω, που δεν σοκάρεται για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και για το πόσο αδιάφορη για τον κόσμο είναι η ιδιοκτησία ....? Και γιατί ζητάς ειδικά εσυ, απο τον ΧΛ να θέλει να ανακόψει τη σημερινή πορεία, αφου μια χαρά συντελείται αυτό που ονειρεύεσαι εσυ και άλλοι του ΚΚΕ...? Η φτωχοποίηση των Ελλήνων σε καθημερινή βάση, είναι γεγονός και το ξέρεις. Οι ιδιοκτησίες χάνονται κάθε μέρα, γιατί στενοχωριέστε λοιπόν...? Ακόμη κι εγω ο καπιτάλας ( ), αναγκάστηκα να πουλήσω πέρισυ ενα οικόπεδο που είχα, για να μπορέσω να πληρώνω τους φόρους που μου βάζει το κράτος, αλλα και για να μπορώ να στηρίζω την επιχείρησή μου μέχρι σήμερα που παραπαίει.
'Ολα βαίνουν κομμουνιστικά greo, οπότε μη σκας και τόσο....Oσο για τη συμβουλή σου, σ΄ ευχαριστώ, αλλά ποτέ δεν προσέγγισα ΚΚΕ και ΧΑ και δε θα μπω καν στη διαδικασία να τα κυνηγήσω. Το κυνηγι αφορά εσας (όσους) είστε στρατευμένοι στην ιδεολογία σας και κουβαλάτε μέσα σας το ΜΙΣΟΣ.
-
Εγραψα ΑΝ. Δεν ξέρω τι έχεις ούτε με ενδιαφέρει ποσώς. Δεν ξέρω σε πόσο διάστημα θα χάσεις κι αυτά τα λίγα που έχεις, αλλά ότι και να σου πιπιλίσανε το μυαλό, ΣΙΓΟΥΡΑ δε σου τα πήρανε οι κακοί κομμιζ. Εμείς δεν ονειρευόμαστε φτωχοποίηση του κόσμου. Αν τα παιδιά σου έχουν απο μισό σπίτι, με τον κομμουνισμό θα έχουν από ένα. Αυτό που λες φτωχοποίηση για τον περισσότερο κόσμο είναι πλουτισμός.
Θα έγραφα παραπάνω, αλλά και μόνο που αποκαλείς τον κομμουνισμό ιδεολογία μίσους (η ιδεολογία που καταργεί εθνότητες, φυλές, τάξεις και βλέπει τους πάντες ίσους) και τον συγκρίνεις με τους νεοναζί, δείχνει ότι θα χάσω τα λόγια μου.
-
greo, πρέπει να καταλάβεις πόσο ουτοπικά ή μη εφαρμόσιμα ή ή ή ακούγονται κάποια πράγματα που υποστηρίζονται από τα άκρα του πολιτικού φάσματος σε κάποιους που δεν ανήκουν σε αυτά τα άκρα ή αν θέλεις σε άτομα που είναι περισσότερο πρακτικά παρά ενταγμένα σε κάποιου είδους ιδεολογία...
Κάποιοι ακούν μία άποψη και αμέσως βγάζουν τις σφραγίδες: 'αστός, φασίστας, κουμμούνι, προλετάριος, ναζί, άπλυτος' κλπ κλπ ανάλογα τα γυαλιά που φοράνε.
EDiT: Δεν είμαστε όλοι ενταγμένοι όπως οι ενταγμένοι -συνήθως- θέλουν να νομίζουν...
Για παράδειγμα κάποιος ακροδεξιός υποστηρίζει κάτι και συμφωνώ και αμέσως 'ταμπελιάζομαι' 'φασίστας', ενώ αν συμφωνήσω με κάποιον ακροαριστερό 'ταμπελιάζομαι' 'κομμουνιστής'. Καταλαβαίνεις το WTF της όλης υπόθεσης έτσι; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν τα παιδιά σου έχουν απο μισό σπίτι, με τον κομμουνισμό θα έχουν από ένα.Γιατι με προεδρικο διαταγμα το μισό θα αποκαλείται ολόκληρο
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ