-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Yποτίθεται πως κάνεις το καθήκον σου σαν πολίτηςΔιαφωνώ. Αν θες μπορείς να το κάνεις δωρεάν. Με το ζόρι τίποτα δεν θεωρώ αποδεκτό.
-
'Δημοκρατική υποχρέωση' όχι δουλειά.
Πάντως εγώ διαφωνώ στην πληρωμή.
Θα γινόταν, εντελώς τυχαία, άμεσα άρση της απαγόρευσης συμμετοχής διαφόρων δυ που προαναφέρθηκε.
Και κατά 99,99999% θα καλύπτονταν από δυ.
Και εντελώς τυχαία, δεν θα 'τανε 25-30 ευρώ .
Και εντελώς τυχαία, θα 'χρειάζονταν' πολλαπλάσιοι από τώρα. -
Και στον στρατο σε καλουν και πας χωρις δευτερη κουβεντα.
Το κρατος δεν σε ρωταει,αυτο ελειπε να επιανε κουβεντα με τον καθε πολιτη,αν θελει να παει και αν οχι ,ποσα λεφτα θελει κτλ. -
Τοτε θα πρεπει να ειναι διαθεσιμη η δυνατοτητα να 'προσφερεις' και στους ΔΥ, να μην ειναι απεξω οι ανθρωποι.
Το βλεπω σαν καταλοιπο του παρελθοντος στο οποιο ο δασκαλος, ο γραμματεας και λοιποι 'γραμματιζουμενοι, ανωτεροι ανθρωποι' μπορουσαν να χειραγωγησουν την ψηφο των πολιτων. Τωρα πλεον δεν ειναι δυνατο.
Λογικο να μην ειναι ο νυν αντιδημαρχος που θελει να ξαναβγει στο εκλογικο κεντρο ως γραμματεας και να μοιραζει χειραψιες, αλλα δασκαλοι και λοιποι ΔΥ σιγα τα αυγα. Τους στελνεις και σε διαφορετικο δημοτικο διαμερισμα και τελος.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
^^^ παράτυποι πολίτες
Νταξ, αφήστε τώρα τη μίρλα. Καταλαβαίνετε πολύ καλά γιατί γίνεται έτσι, μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Εδώ σε διαγωνισμό από τυρογαριδάκια συμμετέχεις και γράφει ότι απαγορεύονται να συμμετάσχουν ακόμα και οι συγγενείς των υπαλλήλων. Όπως εννόησε και ο manosk, για τη δημοκρατία γίνονται αυτά. Δε σας βάλαν να πολεμήσετε και για τη χώρα. Διαφυλάσσετε μια διαδικασία ενός δικαιώματος που κάποιοι το κέρδισαν για εσάς, σπουδαία θυσία να χάσετε 1 μέρα (με τζάμπα φαγί). Βέβαια η ειρωνεία είναι ότι πρέπει να σας τα εξηγώ εγώ αυτά.
Ορίστε, αφού υπάρχουν εθελοντές, γαρλάνδιοι κι έτσ', γιατί σκοτώνονται όλοι να αποφύγουν να συμμετάσχουν στην εφορευτική;
Πανούλι, το να κάνεις το καθήκον σου δεν είναι εθελοντισμός.
Και μια σημείωση γιατί πάλι τα έχετε θολά στο μυαλό σας.
Αν εγώ κληθώ να πάω, και δεν πάω, δε θα είμαι ανακόλουθος, λαμβανομένου υπόψιν των διαφορών μου με την αστική δημοκρατία. Παραταύτα όταν κλήθηκα το έκανα το καθήκον μου. Όσοι όμως από εσάς που το παίζετε δημοκράτες και νομοταγείς, και υπέρμαχοι της παρούσας αστικής δημοκρατίας γκρινιάζετε, δείχνετε ότι πολύ απλά είστε μόνο λόγια. Το ενδιαφέρον σας για τη δημοκρατία δεν είναι παραπάνω από μια χαμένη μέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα με δωρεάν πατάτες με κοτόπουλο. -
Κοιτούσα αυτό: http://www.zougla.gr/politiki/article/a ... o-dimarxio
Υπάρχουν τόσο μικροί Δήμοι;
Πάντως η κοπελίτσα αποκαταστάθηκε επαγγελματικά... Μια χαρούλα...
-
Η δικη μου εμπειρια ηταν ολιγον τραγικη οταν ειχα παει
Εφτασαν νερα και σαντουιτς αφου πρωτα ειμασταν προς λιποθυμια
Ειχαμε μεινει ολοι (αναπληρωματικοι και μη) και παλι αργουσαμε πιο πολυ και απο τον Τζιοβαννι σε αιφνιδιασμο,τα αλλα τμηματα ειχαν τελειωσει και εμεις ακομα τριβαμε -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κοιτούσα αυτό: http://www.zougla.gr/politiki/article/a ... o-dimarxioΥπάρχουν τόσο μικροί Δήμοι;
Αποκατασταθηκε αλλα πλεον οι συμπολιτες της απεκτησαν το δικαιωμα οταν την βλεπουν να της τραβανε τα βυζια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η δικη μου εμπειρια ηταν ολιγον τραγικη οταν ειχα παει
Εφτασαν νερα και σαντουιτς αφου πρωτα ειμασταν προς λιποθυμια
Ειχαμε μεινει ολοι (αναπληρωματικοι και μη) και παλι αργουσαμε πιο πολυ και απο τον Τζιοβαννι σε αιφνιδιασμο,τα αλλα τμηματα ειχαν τελειωσει και εμεις ακομα τριβαμεΚαλα δεν μπορουσατε να στειλετε καποιον να σας φερει φαι και νερο;
Α ξεχασα,επρεπε να τα φερει το κρατος ,μην χρεωθειτε. -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
^^^ παράτυποι πολίτες
Νταξ, αφήστε τώρα τη μίρλα. Καταλαβαίνετε πολύ καλά γιατί γίνεται έτσι, μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Εδώ σε διαγωνισμό από τυρογαριδάκια συμμετέχεις και γράφει ότι απαγορεύονται να συμμετάσχουν ακόμα και οι συγγενείς των υπαλλήλων. Όπως εννόησε και ο manosk, για τη δημοκρατία γίνονται αυτά. Δε σας βάλαν να πολεμήσετε και για τη χώρα. Διαφυλάσσετε μια διαδικασία ενός δικαιώματος που κάποιοι το κέρδισαν για εσάς, σπουδαία θυσία να χάσετε 1 μέρα (με τζάμπα φαγί). Βέβαια η ειρωνεία είναι ότι πρέπει να σας τα εξηγώ εγώ αυτά.
Ορίστε, αφού υπάρχουν εθελοντές, γαρλάνδιοι κι έτσ', γιατί σκοτώνονται όλοι να αποφύγουν να συμμετάσχουν στην εφορευτική;
Γιατί είπε κανείς ότι είναι; Ποιος; Πού;
Αλλά...σιγά μην απαντήσεις επί της ουσίας, ε; Αλαίν Ντελόν.Και μια σημείωση γιατί πάλι τα έχετε θολά στο μυαλό σας.
Αν εγώ κληθώ να πάω, και δεν πάω, δε θα είμαι ανακόλουθος, λαμβανομένου υπόψιν των διαφορών μου με την αστική δημοκρατία. Παραταύτα όταν κλήθηκα το έκανα το καθήκον μου.Αν πίστευες τα όσα λες , δεν θα το θεωρούσες καθήκον σου. Και κυρίως, δεν θα πήγαινες.
Όσοι όμως από εσάς που το παίζετε δημοκράτες και νομοταγείς, και υπέρμαχοι της παρούσας αστικής δημοκρατίας γκρινιάζετε, δείχνετε ότι πολύ απλά είστε μόνο λόγια. Το ενδιαφέρον σας για τη δημοκρατία δεν είναι παραπάνω από μια χαμένη μέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα με δωρεάν πατάτες με κοτόπουλο.
Ποιούς εννοείς, πες ονομαστικά.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Εζησα και γω αυτην την εμπειρια χτες και το συμπερασμα ηταν 'απογοητευση'. Απογοητευση απο τον απαρχαιωμενο τροπου που γιενται η διαδικασια, απογοητευση για τη χρηση καρμπον εν ετει 2014, απογοητευση για την ποσοτητα χαρτιου και γραψιματος, απογοητευση που πρεπει να συμπληρωσεις τηλεγραφημα μα πιο πολυ απογοητευση απο το εκλογικο σωμα. Ημουν σε καποιο χωριο οπου επικρατουσε 100% η παραδοσιακη νοοτροπια. Φακελακι σταυρωμενο, το χωνω μεσα, γεια σας. Πολλοι ανθρωποι δεν καταλαβαιναν καν τι ψηφιζαν γιατι ψηφιζαν, τι ειναι δημοτικες εκλογες και τι ειναι περιφερειακες.Ο αλλος εφερε 5-6 γιαγιαδες με τον ταφο στο ποδι, παιζει να χαν κ αλτσαχαιμερ μερικες με τα ψηφοδελτια σταυρωμενα και μετα που πηγε να ψηφισει μονος του εκανε λαθος.
Μου ερχοταν να γραψω διπλα στις παρατηρησεις 'αφαιρεση πολιτικων δικαιωματων αυριο' για μερικους.
ΥΓ: Περι αποχης απ τους 4 της οικογενειας μου μονο εγω ψηφισα.
Εδω, εμεις ειχαμε αυτο!! http://ekloges.ypes.gr/srt/e250/sendresults/index.html
Σχετικα ευκολο συστημα. Ετσι στειλαμε το αποτελεσμα για τις Περιφερειες και πιο μετα με το κλασσικο τηλεγραφημα...
Κατα τα αλλα στο εκλογικο τμημα που ημουν, ηταν εγγεγραμενοι 514 και και ηρθαν 314 και ψηφισαν. Οχι κι ασχημα. Αλλα η ολη διαδικασια θελει εκσυγχρονισμο. ΜΕΓΑΛΟ. -
Πάντως η παρούσα διαδικασία ψηφοφορίας εξυπηρετεί το σκοπό της, να εμποδίζει δηλαδή, όσο γίνεται, τα μη κομματόσκυλα και τους μη πελάτες (κομματόσκυλα - πελάτες θα πάνε κι ας γίνεται πυρηνικός πόλεμος).
Δε βλέπω γιατί ν' αλλάξει. (βάζουμε και μια διαφήμιση 'να ψηφίσετε γιατί έχουμε...δημοκρατία..' κι έχουμ και ήσυχη τη συνείδησή μας. Και μάλλον τη βάζουμε γιατί μας αναγκάζει κάποιος ευρωπαϊκός κανονισμός.) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αποκατασταθηκε αλλα πλεον οι συμπολιτες της απεκτησαν το δικαιωμα οταν την βλεπουν να της τραβανε τα βυζια
Μπορεί και να γουστάρει...
Άλλωστε η πρώτη θα είναι η ή τελευταία;...
Έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτες...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κοιτούσα αυτό: http://www.zougla.gr/politiki/article/a ... o-dimarxioΥπάρχουν τόσο μικροί Δήμοι;
Να προσφέρει θέλει .
-
πήγε η σύζυγος να ψηφίσει απόγευμα και εκεί έμαθε ότι ήταν στην εφορευτική...(καμμιά ειδοποίηση...Ο τόπος κατοικίας επί δεκαετίες ο ίδιος...)...έμεινε μέχρι τις 4 το ξημέρωμα....Και το χειρότερο....ξενύχτησα κι' εγώ περιμένοντας να πάω να την πάρω....
-
Να προσφέρει θέλει .
Μοιαζει αρκετα με μια γραμματεα που ειχαμε στη δουλεια...
στην 1η φωτο ειναι οπως τα παιδακια στο δημοτικο που εβγαιναν φωτογραφια με το χαρτη για φοντο.
-
^^^ παράτυποι πολίτες
Αλλά...σιγά μην απαντήσεις επί της ουσίας, ε; Αλαίν Ντελόν.Εσύ ερμήνευσες ως εθελοντισμό αυτό που είπα. Αλλά ζητάς τα ρέστα ενώ έχεις πετάξει την κοτσάνα σου. Συνεπώς ή μάθε να διαβάζεις ή πήγαινε να τρολάρεις αλλού.
Άσε που εσύ έχεις ιστορικό μη απάντησης όχι εγώ
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
^^^ παράτυποι πολίτες
Αλλά...σιγά μην απαντήσεις επί της ουσίας, ε; Αλαίν Ντελόν.Εσύ ερμήνευσες ως εθελοντισμό αυτό που είπα. Αλλά ζητάς τα ρέστα ενώ έχεις πετάξει την κοτσάνα σου. Συνεπώς ή μάθε να διαβάζεις ή πήγαινε να τρολάρεις αλλού.
Άσε που εσύ έχεις ιστορικό μη απάντησης όχι εγώ
Πού συμβαίνει αυτό στο κείμενο που παρέθεσες;
Πού ερμηνεύω κάτι ως...εθελοντισμό;
Μάστορα της κοτσάνας; -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
πήγε η σύζυγος να ψηφίσει απόγευμα και εκεί έμαθε ότι ήταν στην εφορευτική...(καμμιά ειδοποίηση...Ο τόπος κατοικίας επί δεκαετίες ο ίδιος...)...έμεινε μέχρι τις 4 το ξημέρωμα....Και το χειρότερο....ξενύχτησα κι' εγώ περιμένοντας να πάω να την πάρω....Γι αυτό εγω δέν πηγαίνω να ψηφίσω
-
Πάντως αυτό που 'χω καταλάβει από τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι ότι η επαρχία δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι η χώρα περνάει βαθύτατη οικονομική κρίση.
Μάλλον η κρίση είναι αθηναϊκό πρόβλημα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ