-
Με ένα σμπάρο πάρα πολλά τρυγόνια από τους κουτοπόνηρους Συριζοψεκασμένους.
Σε αυτά είναι 'μανούλες'. Στα σοβαρά είναι άσχετοι εντελώς.-
Κάνουν πράξη τις θέσεις τους σε θέματα που αφορούν μειοψηφικές πελατείες με αριστερίστικες ιδεοληψίες.
-
Τα θέματα αυτά τα χρησιμοποιούν για να εμβολίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να προκαλέσουν μία ανακατωσούρα στη Βουλή.
-
Χρησιμοποιούν τα θέματα αυτά για να υποστηρίξουν ότι έχουν πλειοψηφία στη βουλή με τη ψήφο άλλων κομμάτων, άρα όλα πάνε καλά.
-
Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη σε θέματα άσχετα με τα προβλήματα του τόπου.
-
Δέχονται επικριτικά σχόλια από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που ως γνωστόν δεν είναι ούτε συντηρητικοί, ούτε επικριτικοί στις κυβερνητικές θέσεις.
-
Ανεβαίνουν οι τηλεθεάσεις γιατί τα φουστάνια με τις τρίχες/γένια και τα ξώπλατα ανεβάζουν τηλεθεάσεις και δήθεν κόντρες στο γυαλί. Οι Τατιάνες με ή χωρίς γένια πανηγυρίζουν.
-
Κάποιοι καρνάβαλοι με φουστάνια, γένια, σώβρακα Μινέρβα και σουτιέν Sloggi, επιτέλους, βλέπουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα και θα βάλουν παιδάκια στα σπίτια τους για να τα μεγαλώσουν με νέα πρότυπα, ήθη και έθιμα.
-
Κάποια παιδάκια θα είναι τα πειραματόζωα για τα καπρίτσια κάποιων μυαλών ενηλίκων που επικαλούνται ότι είναι οι εκπρόσωποι του προοδευτισμού. Νέοι στρατοί διαπαιδαγωγούνται.
Ένα μπράβο λοιπόν σε όλους εκείνους που το 2015 σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τους έδωσαν απλόχερα την εξουσία.
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και ο Τσε φασίστας ήταν, απλά από τα αριστερά.Αυτό το “δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία” είναι το πιο κούφιο επιχείρημα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις. Να μου πεις “δεν είμαι έτοιμος ΕΓΩ” να το δεχτώ.
Εγώ δεν λέω τι ήταν, αλλά το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα αυτών που σε ανεβοκατεβάζουν ακραίο κάθε λίγο και λιγάκι αλλά έχουν και μια αφίσα του ΤΣΕ στο σπίτι.
Δεν είναι έτοιμη=θέλουμε να ικανοποιήσουμε συγκεκριμένα κοινά(ομοφυλόφιλους) αλλά φοβόμαστε ότι δεν θα περάσει από την βουλή για να μην τα ακούνε οι βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους ΚΑΙ για αυτό εκτός από τα μνημόνια.
Είναι ο μόνος λόγος που δεν πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ να το τερματίσει το θέμα και το πάει σιγά σιγά.
Δεν εκπροσωπώ την κοινωνία, μιλάω πολιτικά.
Η ανάλυση του Storm είναι του δε πόιντ που λένε στο χωριό μου.
-
Δεν ξέρω γιατί, αλλά η συγκεκριμένη είδηση μου φέρνει όλα τα άσχημα της χώρας μας, τώρα, σήμερα
Συνταξιούχος κατήγγειλε ότι του έκλεψαν 200.000 ευρώ!
«Άφαντα» έγιναν, σύμφωνα με την καταγγελία συνταξιούχου, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου Βόνιτσας, 200.000 ευρώ, που είχε κρυμμένα σε ντουλάπα, στο σπίτι του....ο 57χρονος συνταξιούχος αντιλήφθηκε ότι του έλειπαν τα χρήματα, όταν έφτασε με τη γυναίκα του, στο σπίτι του...
57χρονος συνταξιούχος, που έχει άνετα και χαλαρά 200Κ€ στο σπίτι, πιθανότατα 'κρυμμένα'
Καλά, την '37χρονη, Βραζιλιάνα, οικιακή βοηθό, του ζευγαριού' την αφήνω ασχολίαστη, για πολλούς και διαφόρους λόγους....
-
Τα καραγκιοζιλίκια της ΝΔ και του μπαρμπάΚούλη...
**Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: Η Μάρκου εισηγήθηκε την καταψήφιση, αλλά τελικά ψήφισε το νομοσχέδιο! **
...
...
...
Ο διάλογος δε που καταγράφηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι ενδεικτικός. Συγκεκριμένα, βουλευτής του κόμματος ρώτησε τον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως που άλλωστε είχαν ενημερώσει για την θετική τους ψήφο. «Ναι, θα έχουμε 3 διαφοροποιήσεις» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσιάρας για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει «4 θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα ψηφίσω και εγώ».«Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια» της εξήγησε ο κ. Τσιάρας αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. **Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; **Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;»
https://www.protothema.gr/politics/arti ... omoshedio/
Επιεικώς γελοίοι. Και αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα; Από την μία τιμωρία στην άλλη.
-
Εγώ θα ήθελα να μάθω αν κάποιο παιδάκι που θα βρεθεί στα 2 του , ή στα 3 του σε μιά τέτοια αδελφοπαρέα , γιατί ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι παρά φύση παρέες , αν λοιπόν αυτό το παιδάκι στα 18 του καταθέσει μία μήνυση και μία αγωγή κατά όσων επέτρεψαν χωρίς την γνώμη του να μπει σε ένα τέτοιο κύκλωμα , με το παραμυθάκι ότι θα πέρναγε χειρότερα στο ίδρυμα .
Από την άλλη όλοι ξέρουμε πόση γραφειοκρατία υπάρχει για να πάρουν ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ένα παιδάκι από τα ιδρύματα και να το υιοθετήσουν . Αλλά εδώ δεν μπορεί να πουλήσει αριστεριλίκι .
Ακόμα καλύτερα θα ήταν τα κανάλια και τα κόμματα να έλεγαν στις σιτεμένες 40άρες που αποφασίζουν στα ξαφνικά να γίνουν μάνες με τις εξωσωματικές όταν η φύση λέει άλλες ηλικίες για τεκνοποιία , να πάνε να υιοθετήσουν παιδάκια .
Τέλος προσωπικά δέχομαι την αναδοχή με τον όρο ότι το παιδί δεν θα μπορεί πριν φτάσει 15 ετών τα αγόρια και 13 τα κορίτσια που έτσι και αλλιώς έχουν μεγαλύτερη ωριμότητα σε αυτή την ηλικία , να μένει με αυτή την παρέα . Νωρίτερα μόνο κάποιες επαφές και αυτές με σοβαρή επίβλεψη .
-
Δηλαδή κάποιοι πιστεύουν πως ένα παιδάκι που θα μεγαλώσει στην οικογένεια του Κωστάλα φερ ειπείν ή του Ψινάκη και θα δέχεται όλη την αγάπη τους (γιατί διαφορετικά γιατί να θέλουν να υιοθετήσουν; ) θα είναι σε χειρότερο περιβάλλον από ένα παιδάκι που θα μεγαλώσει σε ίδρυμα.
Στα αλήθεια όμως;
-
Απλά κάποιοι πιστεύουν ότι η οικογένεια του Κωστάλα , αφ΄ενός είναι μειοψηφία , αφ΄ ετέρου επειδή τον άκουσα σε συνέντευξη στην ερτ , είναι τόσο σοβαρός και ευγενής άνθρωπος που δεν παίζει με τέτοια πράγματα .
Αλλωστε υπάρχουν τόσοι πολλοί ομοφυλόφιλοι στον δημόσιο χώρο , που δεν προβάλλουν την ιδιωτική τους επιλογή και είναι απόλυτα αξιοπρεπείς και σοβαροί .
Αλλά δυστυχώς κουμάντο στον χώρο αυτό κάνουν κάτι γελοία άτομα που βγάζουν μίσος για τους άλλους , σαν το αμφίφυλο και διάφορες άλλες γραφικότητες .
Και σε κάθε περίπτωση κανένα δεν ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στον ιδιωτικό του βίο και στο κρεβάτι του , εφ΄ όσον γίνεται μεταξύ συναινούντων ενηλίκων . Αλλά εδώ έχουμε και τα δικαιώματα των παιδιών , που παραβιάζονται ασύστολα με τον παράνομο αυτό νόμο , εφ΄ όσον τα ίδια δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτό που θα τους συμβεί , ούτε να το αρνηθούν .
-
Ο πρώτος κύκλος προτύπων ενός παιδιού είναι η οικογένεια. Ο δεύτερος το σχολείο κλπ. Για αυτό και μόνο δίνω πολλά + στον criuser. Με αυτόν τον νόμο δεν μπαίνουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Αποσταθεροποιούνται περισσότερο οι συνεκτικοί κοινωνικοί δεσμοί εφόσον λείπει και ένα συνολικό Οικογενειακό Δίκαιο που να τα προβλέπει. Ισότητα στα δικαιώματα ναι όλων αλλά και στις υποχρεώσεις τους να προσθέσω. Διανύουμε όμως μια περίοδο ζυμώσεων που συνεχώς τάχα μου αποκαθίστανται όλο και περισσότερο μειοψηφίες ενώ μεγάλες πλειοψηφίες χάνουν όλο και περισσότερα δικαιώματα. Τι εννοώ? Το ποσοστό των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ ήταν άνω του 50% σε αυτή την 'αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία'. Αν γίνονταν αυτός ο νόμος δημοψήφισμα αλήθεια ποιος πιστεύει πως το ποσοστό θα ήταν το ίδιο; Μάλλον κοροϊδευόμαστε...
-
Σπύρο τα γκάλοπ που γίνονται αναφέρουν και άλλα πράγματα , αλλά δεν βγαίνουν γιατί ενοχλούν .
Το ποσοστό που είναι εναντίον αυτών των γελοιοτήτων , είναι πάνω από το 70 , ίσως και πάνω από το 80 % του λαού .
https://www.dianeosis.org/wp-content/up ... 280318.pdf
Βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι οικονομικά φιλελεύθεροι και κοινωνικά συντηρητικοί , αλλά μας κυβερνούν οι αριστεροί του σύριζα και των γραφικών του , αντιπολίτευση έχουμε τον Κούλη που δεν θα διώξει ΔΥ και τρίτο-τέταρτο κόμμα είναι το βρωμο-κλεφτο-πασοκ του λαικισμού και της κρατικοδίαιτης μίζας , μαζί την επίσης οικονομικά κρατικίστικη και ολοκληρωτική ΧΑ και μετά ακολουθεί το αιώνια σταλινικό ΚΚΕ .
Κόμμα που να έχει τα χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας του κόσμου , δεν έχουμε , τουλάχιστον σε αξιόλογα ποσοστά και αυτό είναι και το ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας .
-
Στην περίπτωση των υιοθεσιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν τίθεται θέμα περισσότερων δικαιωμάτων σε σχέση με την “πλειοψηφία”. Δεν είπε κανείς να μπορούν να υιοθετήσουν πιο εύκολα από straight ζευγάρια. Σε κανένα σημείο του ο νόμος δεν προβλέπει ευνοϊκότερη μεταχείριση για αυτούς, δεν εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευκολία στο να γίνουν γονείς. Οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα εγκρίνεται ή θα απορρίπτεται το αίτημα τους θα είναι ολόιδιες με αυτές όλων των άλλων. Όσοι κρίνονται άξιοι και ικανοί, θα μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδάκι να μεγαλώσει με ανθρώπους που το αγαπούν. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν θα μπορούν να το κάνουν.
Ο νόμος τους δίνει τα ίδια και όχι περισσότερα δικαιώματα με τα κλασικά ζευγάρια.Και για τον φίλο που αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν η υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια έμπαινε σε δημοψήφισμα, εγώ θα ρωτούσα τι θα γινόταν αν εκεί στην δεκαετία του 80 η αποποινικοποίηση της μοιχείας (που αποδείχτηκε σωστή -τώρα την θεωρούμε αυτονόητη) είχε μπει σε δημοψήφισμα. Θα το είχε δεχτεί η κοινωνία της τότε εποχής; Ή θα λέγαμε τότε ότι “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη”;
Οι κοινωνίες πολλές φορές -για να μην πω τις περισσότερες- δεν είναι έτοιμες για ρηξικέλευθα μέτρα. Οι πολιτικοί όμως (τουλάχιστον αυτοί που θέλουν να είναι ηγέτες) πρέπει να έχουν τα κότσια για να κάνουν τα βήματα που χρειάζονται ακόμα και αν η πλειοψηφία δεν τα θέλει στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Ακόμα και αν γνωρίζουν πως θα πληρώσουν το τίμημα στις επόμενες κάλπες. Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο στην Μπακογιάννη που είχαν τα κότσια να το στηρίξουν και να το περάσουν παρόλες τις εσωκομματικές (και ενδοκυβερνητικές) αντιδράσεις.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Σπύρο τα γκάλοπ που γίνονται αναφέρουν και άλλα πράγματα , αλλά δεν βγαίνουν γιατί ενοχλούν .Το ποσοστό που είναι εναντίον αυτών των γελοιοτήτων , είναι πάνω από το 70 , ίσως και πάνω από το 80 % του λαού .
https://www.dianeosis.org/wp-content/up ... 280318.pdf
Βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι οικονομικά φιλελεύθεροι και κοινωνικά συντηρητικοί , αλλά μας κυβερνούν οι αριστεροί του σύριζα και των γραφικών του , αντιπολίτευση έχουμε τον Κούλη που δεν θα διώξει ΔΥ και τρίτο-τέταρτο κόμμα είναι το βρωμο-κλεφτο-πασοκ του λαικισμού και της κρατικοδίαιτης μίζας , μαζί την επίσης οικονομικά κρατικίστικη και ολοκληρωτική ΧΑ και μετά ακολουθεί το αιώνια σταλινικό ΚΚΕ .
Κόμμα που να έχει τα χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας του κόσμου , δεν έχουμε , τουλάχιστον σε αξιόλογα ποσοστά και αυτό είναι και το ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας .
+1
-
Επειδή το άσπρο μαύρο ΔΕΝ μου αρέσει , ξαναλέω ότι δεν είμαι ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗ αντίθετος με την αναδοχή των ομόφυλων ζευγαριών . Αλλά θεωρώ ότι μια τόσο σημαντική απόφαση δεν μπορεί να παίρνεται ερήμην του ενδιαφερομένου που λόγω ηλικίας δεν μπορεί να εκφράσει άποψη .
Ετσι θεωρώ ότι το πρώτο βήμα θα είναι να ικανοποιούνται οι αιτήσεις των ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ και μετά αυτές των διαφόρων σχέσεων συμβίωσης ώστε οι αναδοχές να πηγαίνουν σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που θα μπορούν κάπως να επιλέξουν και τα ίδια . Αυτά λέει η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και τίποτα άλλο .
Ως προς την μοιχεία και τα υπόλοιπα που λέτε δεν έχουν σύγκριση και ξεχνάμε ότι κάποιες παραδόσεις απλά εξέφραζαν την προσπάθεια αποφυγής προβλημάτων , που θα δημιουργούσε τότε η αδυναμία ανακάλυψης της πατρότητας κάποιου παιδιού , αλλά και τα θέματα αιμοφιλίας που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε μια κλειστή κοινωνία που θα είχε χαλαρούς δεσμούς .
Προφανώς η ανακάλυψη του τέστ πατρότητας έθεσε τέλος σε κάθε λόγο ελέγχου των γυναικών , αφού κανείς δεν θα βρισκόταν με παιδί άλλου , το οποίο σε ένα χωριό ή μικρή πόλη θα μπορούσε να παντρευτεί ετεροθαλή αδελφό ή αδελφή του .
Οπότε μην συγκρίνουμε ασύγκριτα πράγματα .
Και ξαναλέω τι σχέση έχουν οι αξιοπρεπείς διάσημοι ομοφυλόφιλοι με κάτι παρλιακά τύπου τζέησον-αντιγόνη...
Προφανώς καμία .
-
Όταν διαβάζω ατάκες περί 'αγάπης' ... μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Και ειδικά όταν αυτή προεξοφλείται, χωρίς όμως με κάποιο τρόπο να μπορεί να ερμηνευτεί και ταυτόχρονα να κριθεί.
Και πως να ερμηνευτεί και πως να κριθεί, αφού ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ορίζει διαφορετικά τον όρο 'αγάπη';
-
Σχόλιο που διάβασα στο Fb:
''Το Τζέισον - Αντιγόνη χρησιμοποιείται ως επίσημο πρόσωπο της καμπάνιας των δικαιωματιστών για την υιοθεσία τέκνων ούτως ώστε να μπορέσει μετά το 'εθισμένο' μάτι να αποδεχτεί την 'απλή ομοφυλοφιλία' ως κάτι το 'φυσιολογικό'. Κλασσικό τέχνασμα πολιτικής επικοινωνίας.''
Πάντως το θέμα της αναδοχής αν το δεις χαλαρά δεν θα απέχει η άποψή σου πολύ από του cruiser.
Απλά εγώ επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα νωρίτερα ότι επειδή είδαν ότι δεν τους παίρνει να περάσουν την υιοθεσία, περάσανε την αναδοχή και θα επανέλθουν στο άμεσο μέλλον.Φυσικά επιστημονική συζήτηση με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επιστημόνων κτλπ δεν έγινε, εκτός αν μου διέφυγε, πράγμα που δείχνει τον τρόπο που παίρνουμε τις αποφάσεις στην χώρα αυτή.
Με μόνο κριτήριο το πολιτικό κόστος ή το πολιτικό όφελος. -
Προσωπικά πάντως προσπάθησα να βρω στο οικογενειακό δίκαιο κατά πόσο έχουν απάντηση η γνώμη μου καθώς και οι προβληματισμοί μου. Παραθέτω δυο τρία που διάβασα ήδη από την αρχή.
Εισαγωγή.
Μορφές οικογένειας. Αναφέρεται πως η λέξη οικογένεια είναι 'μια αόριστη νομική έννοια' που εξειδικεύεται από τον νομοθέτη αναλογα με τις επικρατούσες απόψεις - αντιλήψεις σε συνδυασμό με τον σκοπό των διατάξεων.Για τον λόγο αυτό ακριβώς διερωτήθηκα κατά πόσο με βάση αυτές τις επικρατούσες απόψεις - αντιλήψεις ένα δημοψήφισμα και όχι ένας νόμος είναι περισσότερο αναγκαία στο τι αποδεχόμαστε και τι όχι ως οικογένεια στο συνολό μας ως έθνος.
Στην παράγραφο 6.2.1 του 6.2 'Εθνικός χαρακτήρας' αναφέρονται τα οικογενειακά ήθη. Το οικογενειακό δίκαιο μπορεί στο πλαίσιο παιδαγωγικής λειτουργίας να ενισχύει τα ήθη που ανταποκρίνονται στις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες και προωθεί πρότυπα συμπεριφοράς.
Στην σελίδα 4 επίσης αναφέρονται τα νομοθετικά προβλήματα. Εκεί αναφέρεται χαρακτηριστικά πως 'δυσχερέστερο είναι το ζήτημα της μόνιμης σχέσης ατόμων του ίδιου φύλου'.
Δηλαδή δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί σε όλο του το εύρος όπως αντιλαμβάνομαι. Για αυτό τον λόγο γράφω πως όχι μόνο δεν μπαίνουν κάποια πράγματα σε σειρά αλλά αποσταθεροποιούνται καθώς της αναδοχής θα πρέπει να προϋπάρξουν λύσεις σε άλλα ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν το Τζέϊσον Αντιγόνη... -
Το αν είναι κάποιος αξιοπρεπής ή σούργελο δεν έχει σχέση με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό αλλά με τον χαρακτήρα του. Για κάθε σούργελο ομοφυλόφιλο που είναι ανάξιος να υιοθετήσει παιδί μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα άλλους δέκα ετεροφυλόφιλους που είναι εξίσου ανάξιοι να έχουν παιδί. Πολλές φορές μάλιστα, σε εκείνους τα παιδιά δεν έρχονται ως συνειδητή επιλογή αλλά προκύπτουν, και η κατάληξη είναι τραγική.
Το αν μπορεί κάποιος να υιοθετήσει και να προσφέρει σε ένα παιδί ένα περιβάλλον σιγουριάς, αγάπης και ασφάλειας δεν έχει σχέση με την σεξουαλικότητα του.
ΥΓ: “Δικαιωματιστές”. Οκ, μετά τους “Λάθρο”, τα 'πορνοκάναλα' το διάβασα και αυτό. Να αρχίσουμε να μιλάμε και για σουφραζέτες που έχουν το απύθμενο θράσος να θεωρούν αυτονόητο ότι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, ή δεν είναι ακόμα έτοιμη η Ελληνική κοινωνία να τις δεχτεί;
-
Οι Λάθρο είναι ο ακριβής χαρακτηρισμός που περιγράφει στην γλώσσα μας την πραγματικότητα .
Οσο για τα πορνοκάναλα , νομίζω ότι τελευταία κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν τον όρο
Τώρα η υπόλοιπη απάντηση σου πετάει την μπάλλα έξω από το γήπεδο .
Εξήγησε στο τρίχρονο ποιός είναι ο μπαμπάς του και ποιά η μαμά του .
Και για να τρολλάρω και εγώ λίγο στο τρολλάρισμα σου , κυκλοφορεί φήμη ότι οι δικαιωματιστές θα ζητήσουν να κηρυχτεί παράνομος ο θηλασμός , μιά και αυτών δεν θα έχουν γάλα οι σιλικόνες τους....
Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα και πλέον το πάμε σε επίπεδο επιθεώρησης ...
-
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και προφανή από όλα όσα συζητάμε εδώ, αρκεί να κάνουμε zoom out στην κλίμακα του χρόνου. Ο τελευταίος αιώνας έχει επιφέρει τεράστιες διαφοροποιήσεις στο ανθρώπινο γένος, από τον τρόπο που γεννιόμαστε, που ζούμε, που μεγαλώνουμε, που εργαζόμαστε, που αρρωσταίνουμε, που πεθαίνουμε κλπ. Και καθώς πλέον έχουμε πλησιάσει αρκετά κοντά στο να 'πειράξουμε' και τον τρόπο που αναπαραγόμαστε, όλα αυτά που συζητούμε είναι επακόλουθα.
Για εκατομμύρια χρόνια, ο τρόπος που αναπαράγεται ο άνθρωπος απαιτούσε ένα θηλυκό και ένα αρσενικό. Ως εκ τούτου, για την διαδικασία της αναπαραγωγής, καθώς και την επακόλουθη διαδικασία ανάθρεψης των παιδιών, το μοντέλο της 'οικογένειας' (ότι σήμαινε και ότι σημαίνει αυτό) ήταν αρσενικό-θηλυκό. Αυτό, πέραν από το τρόπο αναπαραγωγής, σήμαινε ότι τα παιδιά λάμβαναν από τις πρώτες μέρες ζωής τους εικόνες και ενέργειες των δύο φύλων. Αυτό γινόταν μέχρι και πριν περίπου 50-60 χρόνια, σχεδόν ίδιο και απαράλλαχτο.
Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω όλων των αλλαγών που ανέφερα, έχουμε μια αναγκαστική στρέβλωση αυτού του μοντέλου, η οποία γίνεται top-down, δηλαδή επειδή δημιουργούνται και νομιμοποιούνται όλο και περισσότερα διαφορετικά -του αρχετύπου- ζευγάρια, αυτά επιζητούν όλο και περισσότερα δικαιώματα, και πλέον έχουμε φτάσει και στο πρωταρχικό δικαίωμα της αναπαραγωγής και ανάθρεψης παιδιών. Δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος, απλά σχεδόν όλοι όσοι έχουμε μεγαλώσει με αυτό το αρχεγονικό πρωτότυπο κατά νου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διανοηθούμε την οικογένεια του 'αύριο', όπως επίσης, για να φέρω ένα αντίστοιχο σχετικό παράδειγμα, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλογιστούμε ή να αποδεχθούμε την αυτόνομη οδήγηση, έχοντας μεγαλώσει με χειροκίνητα κιβώτια και μηδενική 'βοήθεια' από το όχημα ή άλλα τρίτα συστήματα.
Αυτά που λέω ισχύουν ακόμα περισσότερο αν πάμε fast-forward 100 χρόνια μπροστά, γιατί τότε αυτή η συζήτηση που κάνουμε τώρα θα φαίνεται πιθανότατα ως μια 'άχρηστη' ή/και αναγκαία μεταβατική περίοδος. Και αν το σκεφτούμε λίγο πιο μακροπρόθεσμα, μπορεί σε 500 ή 1000 χρόνια να μην υπάρχει καν θέμα αναπαραγωγής ή οικογένειας.
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Έτσι π.χ., αν πάμε fast-forward 100 χρόνια μπροστά, αυτή η συζήτηση που κάνουμε τώρα θα φαίνεται πιθανότατα ως μια 'άχρηστη' ή/και αναγκαία μεταβατική περίοδος. Και αν το σκεφτούμε λίγο πιο μακροπρόθεσμα, μπορεί π.χ. σε 500 ή 1000 χρόνια να μην υπάρχει καν θέμα αναπαραγωγής ή οικογένειας.
Ναι, μπορεί επίσης μετά από 50 χρόνια να παντρεύεσαι τον σκύλο σου (σε κάποιες χώρες υπάρχουν ειδικοί χώροι κτηνοβασίας) και να θεωρείται φυσιολογικό.
Επίσης μπορεί με άδεια των γονέων(πχ επί χρήμασι) να παντρεύεται ένας παιδόφιλος ένα μικρό αγοράκι να το θεωρούμε φυσιολογικό και να μην υπάρχει δίωξη από το κράτος.
-
Προφανώς τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι ακραία και εξαιρετικά αποκρουστικά (και για μένα), και παρόλο που εγώ είμαι με τους 'παλιούς' -και άρα συντηρητικός σε τέτοια θέματα- μπορεί να μην συμφωνώ ή/και να μην μου αρέσουν, αλλά μπορώ παρόλα αυτά να κατανοήσω το πως και γιατί συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.
Για τις γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια που μαθαίνω ότι γίνονται περί αυτών των θεμάτων (ποιος είναι αυτός ο αντιγόνης ρε παιδιά ?), είναι ακριβώς αυτό: γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια, και ανάξια να ασχοληθούμε πάνω από 2-3'
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ